eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-11

Kalisz: 2/ż/07
Numer ogłoszenia: 191299 - 2007; data zamieszczenia: 11.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 2/ż/07.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - desery mleczne 1 Jogurt owocowy 15551320-1 PN-A-86061; konsystencja, jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna, z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji, barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców, smak i zapach- czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego o masie 150 g Kg 3000 2 Jogurt naturalny 155513-10-1 PN-A-86061; konsystencja jednolita w całej masie, gęsta bez grudek, tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, aromatyczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zawartość tłuszczu od 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polipropylenowej o masie 350g zamykane platynką aluminiową termozgrzewalną Kg 2000 3 Pudding 15833100-7 Opakowanie a-175g , z kaszą manną, smaki: wiśnia, czekolada, malina Kg 2000 4 Napój jogurtowo-serwatkowy z owocami 15551320-1 Składniki: 61% jogurt (mleko, cukier, skrobia modyfikowana, zagęstnik: pektyna, żywe kultury bakterii), 29% serwatka, 10% wsad owocowy (wiśnie, truskawki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, sok bananowy z koncentratów, koncentrat z buraków czerwonych, aromat) Waga 330 g. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe laminatu wielowarstwowego Kg 3000 Część II - masło, mleko, twaróg 1 Masło extra 15530000-2 PN-A-86155; konsystencja jednolita, zwarta, smarowana, smak i zapach: lekko kwaśny, mlekowy, zawartość tłuszczu nie mniej niż 82 %, zawartość wody nie więcej niż 16%. Masa jednostkowa 200g lub 250g pakowane w folie aluminiową laminowaną pergaminem ( folia powinna posiadać atest PZH) Kg 7000 2 Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 15512200-2 PN-A 86050; płyn jednorodny, bez grudek, barwa jednolita jasnokremowa do kremowej; struktura i konsystencja płynna, jednolita w całej masie, smak i zapach: czysty, lekko słodki. Opakowanie jednostkowe: pudełko z laminatu wielowarstwowego o pojemności 500 ml lub wiadra z przykrywką z foli polipropylenowej o pojemności 5 litrów Litr 3000 3 Śmietana homogenizowana 12% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 12% Litr 1000 4 Śmietana homogenizowana 18% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 18% Litr 1000 5 Śmietanka porcjowana 15512200-1 PN-A- 86050; płyn jednorodny, bez grudek, struktura i konsystencja płynna, zapach i smak czysty, lekko słodki, zawartość tłuszczu 10%, a- 10g, pakowana po 10szt. Litr 80 6 Kefir 2% tłuszczu 15551000-5 PN-A-86061; płyn jednolity w całej masie, barwa biała z odcieniem kremowym, konsystencja jednolita, smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru, zawartość tłuszczu 2%.Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności 300g Litr 2000 7 Maślanka luksusowa 1,5% tłuszczu PN-A-86061; konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej, smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający bez obcych posmaków. Zawartość tłuszczu 1,5%. Opakowanie jednostkowe: pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1l Litr 2000 8 Mleko w proszku pełne kl. I 15511700-0 PN 92/A 86024; wygląd- sypki proszek, jednolity, drobno rozpylony barwy biało-kremowej, jednolitej, o zapachu charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego bez posmaków i obcych zapachów. Zawartość wody- nie więcej niż 4%, zawartość tłuszczu- nie mniej niż 26%. Opakowanie jednostkowe- torby z folii polietylenowej, bezbarwnej lub barwionej, torba z folii aluminiowej laminowanej od 400 do 1000g Kg 2000 9 Mleko spożywcze pasteryzowane 3,2% tłuszczu 1551110-4 PN-A 86003; jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białym, bez odstoju śmietanki o zapachu charakterystycznym dla mleka, zawartość tłuszczu 3,2%. Opakowanie jednostkowe- karton z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1 litr Kg 1000 10 Mleko czekoladowe PN-A-86003; ciecz jednorodna o barwie od jasno do ciemno brązowej, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek kakao, nie dopuszcza się podstoju śmietanki; smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego o posmaku czekolady, zawartość tłuszczu 2%. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 250 ml Kg 1000 11 Ser twarogowy typu PRYMUS 15542100-0 PN-91/A-86300; serek twarogowy typu PRYMUS: śmietankowy, warzywny z czosnkiem, ze szczypiorkiem, z ogórkiem i koperkiem, z papryką i pomidorami. Barwa charakterystyczna dla użytych dodatków, smak i zapach czysty typowy dla twarożku, lekko kwaśny, wyraźny dla użytych dodatków, konsystencja jednolita, pastowata, bez grudek, lekko mączysta, widoczne cząstki użytych dodatków. Pakowane hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej z nadrukiem o masie 150g, 125g lub wiaderka o masie 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 800 12 Ser twarogowy typu TARTARE 15542100-0 PN-91A/86300; opakowanie jednostkowe; waga 20g, zawartość tłuszczu 55% Kg 200 13 Ser twarogowy typu WIEDEŃSKI 15542100-0 Klasa I, ser wyprodukowany z naturalnych wyselekcjonowanych białek mleka, o miękkiej strukturze, pakowany próżniowo Kg 1200 14 Ser twarogowy ziarnisty typu WIEJSKI 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy ziarnisty typu grani kl. I; struktura i konsystencja jednolita, porowata z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian w lekko płynnym serze, barwa biała, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśno-słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny zawartość tłuszczu w same masie nie mniej niż 30%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego 200 g Kg 1500 15 Ser homogenizowany naturalny 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa biała do lekko kremowej; struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu nie mniej niż 5% w samej masie Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemność 150g przykrywane folią nakrywkową Kg 1000 16 Ser homogenizowany z dodatkami 15542100-0 PN-91/A-86300; serek homogenizowany: waniliowy, waniliowy z ziarnami zbóż, truskawkowy, jagodowo-jeżynowy, ananasowy, jabłko z cynamonem; barwa jednolita w całek masie, typowa dla użytych dodatków, struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny zawartość tłuszczu w samej masie Nie mniej niż 5%. Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemności 150G lub 125g przykrywane folią nakrywkową lub wiadra plastikowe o pojemności 10,5 kg ( wg życzenia ) Kg 1000 17 Ser twarogowy tłusty kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; struktura i konsystencja jednolita, zwarta bez grudek, lekko luźna, barwa biała do lekko kremowej, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu samej masie nie mniej niż 30%. Ser formowany w paczki od 0,8 do 1,5 kg, opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną Kg 1400 18 Ser typu fromage kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy typu fromage; struktura i konsystencja jednolita, zawarta, porowata, bez grudek, widoczne cząstki użytych dodatków: barwa naturalna, biała lub charakterystyczna dla użytych dodatków smakowych (papryka, chrzan, cebula, czosnek itp.)smak i zapach czysty, łagodny lekko kwaśny, wyraźny smak i zapach użytych do produkcji dodatków tłuszczu w samej samej masie nie mniej niż 25%.Ser formowany w kostki , opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną o wadze 100g Kg 600 19 Krem twarożkowy 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa jednolita, biała do lekko kremowej, smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy, konsystencja i struktura: pastowata, smarowana, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki z folii polipropylenowej przykryte folią nakrywkową aluminiową termozgrzewalną o pojemności 150 lub wiadra 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 400 20 Ser typu FETA 15542300-2 a-270g, sałatkowo-kanapkowy, 45% tłuszczu samej masie Kg 100 Część III sery żółte 1 Ser topiony krążki 15542200-1 PN-66/A-86233; ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna, smak i zapach charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego kl. I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie trójkąta o wadze 25g, w opakowaniu 200g, dozwolone dodatki smakowe ( papryka, czosnek, szynka, borowik, itp. ). Zawartość tłuszczu w samej masie mniej niż 27% Kg 800 2 Ser topiony plastry 15542200-1 PN-66/A-86233; pakowane po 8 plastrów, oddzielnie każdy, w opakowaniu 150g, całość pakowana próżniowo Kg 800 3 Ser topiony tłusty wędzony 15542200-1 PN-66/A-86233; Klasa I, kształt kiełbaski, zawartość tłuszczu nie mniej niż 16% w 100g produktu kg 300 4 Ser typu EDAM pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN 68/A 8620, kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45% Kg 1300 5 Ser typu EDAMSKI pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tł. w s.m. nie mniej niż 45% Kg 1200 6 Ser typu GOUDA pełnotłusty 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt- płaski cylinder lub blok, skórka gładka, mocna, pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, barwa naturalna, w serach barwionych żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: delikatny, łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%, waga ok 1,5%. Nieliczne oczka, okrągłe i owalne wielkości ryżu do fasoli Kg 1200 7 Ser typu SALAMI pełnotłusty kl. I 15544000-3 PN 68/A 86230; kształt- walec o wymiarach: śr. 8Cm, wysokość 25cm, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko-kwaśny, lekko pikantny, konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie: oczka okrągłe lub owalne, wielkość ziarna ryżu lub małego grochu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%. Pakownie jednostkowe: folia spożywcza; masa 1,5kg Kg 1200 8 Ser twardy wędzony typu ROLADA USTRZYCKA kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230; zawartość tłuszczu 45% samej masie., pakowany próżniowo, widoczne ślady siatkowania Kg 600 9 Ser twardy wędzony typu OSCYPEK kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230zawartość tłuszczu 45% s.m., pakowany próżniowo, a- 50G Kg 200 10 Ser pleśniowy Skład: mleko pasteryzowane, sól, naturalny barwnik annato, podpuszczka, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti, czyste kultury probiotyczne Lactobacillus acidophilus LA-5. Opakowanie jednostkowe folia laminowana w pudełku kartonowym. Waga 115g lub 100g Kg 100 11 Ser typu Camembert Ser typu camembert- pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów. Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka, penicillum candidum. Opakowanie jednostkowe- folia aluminiowa laminowana w pudełku kartonowym. Waga 120g Kg 100

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 01.01.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 15.690,00 zł słownie: piętnaście tysięcy sześćset dziewięćdziesiąt złotych 00 groszy W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część 1 - 2.073,00 zł słownie: dwa tysiące siedemdziesiąt trzy złote 00 groszy Część 2 - 9.471,00 zł słownie: dziewięć tysięcy czterysta siedemdziesiąt jeden złotych 00 groszy Część 3 - 4.146,00 zł słownie: cztery tysiące sto czterdzieści sześć złotych 00 groszy Terminy dotyczące wadium Termin wniesienia wadium upływa dnia 31-10-2007 r. przed godz. 10:00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą Formy wadium Wadium może być wnoszone - w poręczeniach bankowych, lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm., - w pieniądzu - przelewem. Oznacza to, że w terminie wniesienia wadium, w kasie zamawiającego muszą znaleźć się ww formy wadium, z zastrzeżeniem pieniądza. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o Poznań Numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - nr sprawy: 2 ż 07 O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: -odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, -nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania, -zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego. Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest: - Złożyć Druk OFERTA, wg wzoru zamawiającego. - Złożyć Formularz cenowy, który należy sporządzić wg wzoru zamawiającego. - Złożyć podpisany, dołączony przez Zamawiającego do SIWZ druk Oświadczenie OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi: - posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy firmy proponowanych podwykonawców
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU - B W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda : - Doświadczenia zawodowego w formie wykazu wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie co najmniej 5 dostaw. Wykazane dostawy muszą być poparte dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. C W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, zamawiający żąda : - Polisy a w przypadku jej braku innego dokumentu ubezpieczenia potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. 2 Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu a Forma dokumentów Wymagane dokumenty w ppkt 1 i 2 należy przedstawić w formie oryginałów lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. - Zamawiający dopuszcza poświadczenie zgodności z oryginałem przez jedną z osób podpisujących druk OFERTA. b W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty : - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W PRZYPADKU SKŁADANIA OFERTY PRZEZ WYKONAWCÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ WSPÓLNIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MUSI BYĆ ZAŁĄCZONE PEŁNOMOCNICTWO ZGODNIE Z ART. 23 UST. 2 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH. Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców: - wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem Zamówienia, - sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu Zamówienia, - zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z Wykonawców, - solidarną odpowiedzialność wobec Zamawiającego, - oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania Zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania Zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, - zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie Zobowiązania, bez zgody Zamawiającego, - wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. - Aktualne Informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 8 ustawy. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę. - Aktualną Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy prawo zamówień publicznych wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: COSSW w Kaliszu, 62-800 Kalisz, ul.Wrocławska 193-195.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.10.2007 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat COSSW w Kaliszu, 62-800 Kalisz, ul.Wrocławska 193-195.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: desery mleczne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jogurt owocowy 15551320-1 PN-A-86061; konsystencja, jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna, z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji, barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców, smak i zapach- czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego o masie 150 g Kg 3000 2 Jogurt naturalny 155513-10-1 PN-A-86061; konsystencja jednolita w całej masie, gęsta bez grudek, tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, aromatyczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zawartość tłuszczu od 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polipropylenowej o masie 350g zamykane platynką aluminiową termozgrzewalną Kg 2000 3 Pudding 15833100-7 Opakowanie a-175g , z kaszą manną, smaki: wiśnia, czekolada, malina Kg 2000 4 Napój jogurtowo-serwatkowy z owocami 15551320-1 Składniki: 61% jogurt (mleko, cukier, skrobia modyfikowana, zagęstnik: pektyna, żywe kultury bakterii), 29% serwatka, 10% wsad owocowy (wiśnie, truskawki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, sok bananowy z koncentratów, koncentrat z buraków czerwonych, aromat) Waga 330 g. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe laminatu wielowarstwowego Kg 3000.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 10.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: masło, mleko, twaróg.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Masło extra 15530000-2 PN-A-86155; konsystencja jednolita, zwarta, smarowana, smak i zapach: lekko kwaśny, mlekowy, zawartość tłuszczu nie mniej niż 82 %, zawartość wody nie więcej niż 16%. Masa jednostkowa 200g lub 250g pakowane w folie aluminiową laminowaną pergaminem ( folia powinna posiadać atest PZH) Kg 7000 2 Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 15512200-2 PN-A 86050; płyn jednorodny, bez grudek, barwa jednolita jasnokremowa do kremowej; struktura i konsystencja płynna, jednolita w całej masie, smak i zapach: czysty, lekko słodki. Opakowanie jednostkowe: pudełko z laminatu wielowarstwowego o pojemności 500 ml lub wiadra z przykrywką z foli polipropylenowej o pojemności 5 litrów Litr 3000 3 Śmietana homogenizowana 12% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 12% Litr 1000 4 Śmietana homogenizowana 18% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 18% Litr 1000 5 Śmietanka porcjowana 15512200-1 PN-A- 86050; płyn jednorodny, bez grudek, struktura i konsystencja płynna, zapach i smak czysty, lekko słodki, zawartość tłuszczu 10%, a- 10g, pakowana po 10szt. Litr 80 6 Kefir 2% tłuszczu 15551000-5 PN-A-86061; płyn jednolity w całej masie, barwa biała z odcieniem kremowym, konsystencja jednolita, smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru, zawartość tłuszczu 2%.Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności 300g Litr 2000 7 Maślanka luksusowa 1,5% tłuszczu PN-A-86061; konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej, smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający bez obcych posmaków. Zawartość tłuszczu 1,5%. Opakowanie jednostkowe: pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1l Litr 2000 8 Mleko w proszku pełne kl. I 15511700-0 PN 92/A 86024; wygląd- sypki proszek, jednolity, drobno rozpylony barwy biało-kremowej, jednolitej, o zapachu charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego bez posmaków i obcych zapachów. Zawartość wody- nie więcej niż 4%, zawartość tłuszczu- nie mniej niż 26%. Opakowanie jednostkowe- torby z folii polietylenowej, bezbarwnej lub barwionej, torba z folii aluminiowej laminowanej od 400 do 1000g Kg 2000 9 Mleko spożywcze pasteryzowane 3,2% tłuszczu 1551110-4 PN-A 86003; jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białym, bez odstoju śmietanki o zapachu charakterystycznym dla mleka, zawartość tłuszczu 3,2%. Opakowanie jednostkowe- karton z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1 litr Kg 1000 10 Mleko czekoladowe PN-A-86003; ciecz jednorodna o barwie od jasno do ciemno brązowej, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek kakao, nie dopuszcza się podstoju śmietanki; smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego o posmaku czekolady, zawartość tłuszczu 2%. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 250 ml Kg 1000 11 Ser twarogowy typu PRYMUS 15542100-0 PN-91/A-86300; serek twarogowy typu PRYMUS: śmietankowy, warzywny z czosnkiem, ze szczypiorkiem, z ogórkiem i koperkiem, z papryką i pomidorami. Barwa charakterystyczna dla użytych dodatków, smak i zapach czysty typowy dla twarożku, lekko kwaśny, wyraźny dla użytych dodatków, konsystencja jednolita, pastowata, bez grudek, lekko mączysta, widoczne cząstki użytych dodatków. Pakowane hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej z nadrukiem o masie 150g, 125g lub wiaderka o masie 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 800 12 Ser twarogowy typu TARTARE 15542100-0 PN-91A/86300; opakowanie jednostkowe; waga 20g, zawartość tłuszczu 55% Kg 200 13 Ser twarogowy typu WIEDEŃSKI 15542100-0 Klasa I, ser wyprodukowany z naturalnych wyselekcjonowanych białek mleka, o miękkiej strukturze, pakowany próżniowo Kg 1200 14 Ser twarogowy ziarnisty typu WIEJSKI 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy ziarnisty typu grani kl. I; struktura i konsystencja jednolita, porowata z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian w lekko płynnym serze, barwa biała, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśno-słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny zawartość tłuszczu w same masie nie mniej niż 30%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego 200 g Kg 1500 15 Ser homogenizowany naturalny 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa biała do lekko kremowej; struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu nie mniej niż 5% w samej masie Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemność 150g przykrywane folią nakrywkową Kg 1000 16 Ser homogenizowany z dodatkami 15542100-0 PN-91/A-86300; serek homogenizowany: waniliowy, waniliowy z ziarnami zbóż, truskawkowy, jagodowo-jeżynowy, ananasowy, jabłko z cynamonem; barwa jednolita w całek masie, typowa dla użytych dodatków, struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny zawartość tłuszczu w samej masie Nie mniej niż 5%. Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemności 150G lub 125g przykrywane folią nakrywkową lub wiadra plastikowe o pojemności 10,5 kg ( wg życzenia ) Kg 1000 17 Ser twarogowy tłusty kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; struktura i konsystencja jednolita, zwarta bez grudek, lekko luźna, barwa biała do lekko kremowej, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu samej masie nie mniej niż 30%. Ser formowany w paczki od 0,8 do 1,5 kg, opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną Kg 1400 18 Ser typu fromage kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy typu fromage; struktura i konsystencja jednolita, zawarta, porowata, bez grudek, widoczne cząstki użytych dodatków: barwa naturalna, biała lub charakterystyczna dla użytych dodatków smakowych (papryka, chrzan, cebula, czosnek itp.)smak i zapach czysty, łagodny lekko kwaśny, wyraźny smak i zapach użytych do produkcji dodatków tłuszczu w samej samej masie nie mniej niż 25%.Ser formowany w kostki , opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną o wadze 100g Kg 600 19 Krem twarożkowy 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa jednolita, biała do lekko kremowej, smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy, konsystencja i struktura: pastowata, smarowana, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki z folii polipropylenowej przykryte folią nakrywkową aluminiową termozgrzewalną o pojemności 150 lub wiadra 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 400 20 Ser typu FETA 15542300-2 a-270g, sałatkowo-kanapkowy, 45% tłuszczu samej masie Kg 100.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: sery żółte.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ser topiony krążki 15542200-1 PN-66/A-86233; ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna, smak i zapach charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego kl. I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie trójkąta o wadze 25g, w opakowaniu 200g, dozwolone dodatki smakowe ( papryka, czosnek, szynka, borowik, itp. ). Zawartość tłuszczu w samej masie mniej niż 27% Kg 800 2 Ser topiony plastry 15542200-1 PN-66/A-86233; pakowane po 8 plastrów, oddzielnie każdy, w opakowaniu 150g, całość pakowana próżniowo Kg 800 3 Ser topiony tłusty wędzony 15542200-1 PN-66/A-86233; Klasa I, kształt kiełbaski, zawartość tłuszczu nie mniej niż 16% w 100g produktu kg 300 4 Ser typu EDAM pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN 68/A 8620, kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45% Kg 1300 5 Ser typu EDAMSKI pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tł. w s.m. nie mniej niż 45% Kg 1200 6 Ser typu GOUDA pełnotłusty 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt- płaski cylinder lub blok, skórka gładka, mocna, pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, barwa naturalna, w serach barwionych żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: delikatny, łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%, waga ok 1,5%. Nieliczne oczka, okrągłe i owalne wielkości ryżu do fasoli Kg 1200 7 Ser typu SALAMI pełnotłusty kl. I 15544000-3 PN 68/A 86230; kształt- walec o wymiarach: śr. 8Cm, wysokość 25cm, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko-kwaśny, lekko pikantny, konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie: oczka okrągłe lub owalne, wielkość ziarna ryżu lub małego grochu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%. Pakownie jednostkowe: folia spożywcza; masa 1,5kg Kg 1200 8 Ser twardy wędzony typu ROLADA USTRZYCKA kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230; zawartość tłuszczu 45% samej masie., pakowany próżniowo, widoczne ślady siatkowania Kg 600 9 Ser twardy wędzony typu OSCYPEK kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230zawartość tłuszczu 45% s.m., pakowany próżniowo, a- 50G Kg 200 10 Ser pleśniowy Skład: mleko pasteryzowane, sól, naturalny barwnik annato, podpuszczka, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti, czyste kultury probiotyczne Lactobacillus acidophilus LA-5. Opakowanie jednostkowe folia laminowana w pudełku kartonowym. Waga 115g lub 100g Kg 100 11 Ser typu Camembert Ser typu camembert- pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów. Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka, penicillum candidum. Opakowanie jednostkowe- folia aluminiowa laminowana w pudełku kartonowym. Waga 120g Kg 100.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.