eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Dostawa mięsa i produktów mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-21

Poznań: Dostawa mięsa i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 228187 - 2007; data zamieszczenia: 21.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Stanisława Konarskiego 11/13, 61-114 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67, fax 0-61 877 57 51, 877 57 67.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i produktów mięsnych do siedziby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/13 w Poznaniu w okresie od 01.01.2008 r. do 31.12.2008 r. Zakup produktów stanowiących przedmiot zamówienia, będzie następował zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. Dostawy produktów, Wykonawca zobowiązany będzie realizować w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia, w godzinach od 700 do 1030. Do każdej dostawy Wykonawca zobowiązany będzie dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Ilość i rodzaj zamawianych produktów, Zamawiający określi każdorazowo osobnym zamówieniem. Zamawiający przewiduje co najmniej dwie dostawy w tygodniu. W cenie należy uwzględnić koszty wykonania całości zamówienia (łącznie z kosztami transportu i wyładunku do siedziby Zamawiającego). Przedmiot zamówienia przedstawia się następująco: Nazwa produktu J.m. Zamawiana ilość Karkówka wieprzowa z kością kg 350; Karkówka bez kości kg 150; Boczek wieprzowy surowy bez kości ze skórą, z tłuszczem do 17 mm kg 270; Flaki wieprzowe krojone peklowane kg 200; Golonka peklowana bez kości w siatce kg 100; Kości wędzone kg 45; Ozor wieprzowy peklowany kg 200; Stópki wieprzowe kg 35; Mięso wieprzowe od szynki bez kości kg 550; Mięso drobne wieprzowe klasy II o zawartości tłuszczu do 30% kg 400; Mięso drobne wieprzowe klasy I kg 500; Schab wieprzowy z kością kg 400; Żeberka wieprzowe paski klasy I kg 420; Żeberka wędzone paski kg 30; Łopatka świeża wieprzowa bez kości, skóry i tłuszczu kg 120; Biodrówka wieprzowa bez kości skóry i tłuszczu kg 25; Wołowina bez kości kg 65; Wołowina z kością (rosołowa) kg 30; Słonina świeża bez skóry kg 75; Wątroba wieprzowa kg 200; Wątróbka drobiowa kg 250; Porcje rosołowe drobiowe kg 1380; Udko z kurczaka kg 300; Kurczak świeży kg 400; Filet z kurczaka podwójny bez kości kg 60; Boczek wędzony bez skóry, parzony kg 250; Boczek wędzony bez skóry, nie parzony kg 20; Parówka cienka w folii kg 150; Parówka gruba w jelicie naturalnym kg 500; Wątrobianka podwędzana w naturalnym jelicie kg 72; Salceson ozorkowy czarny (podstawa produkcji - mięso podrobowe klasy I) kg 100; Salceson biały kg 50; Kiełbasa do grzania śląska kg 220; Kiełbasa śląska delikatesowa kg 150; Kiełbasa śląska drobiowa kg 50; Kiełbasa podsuszana żywiecka kg 45; Metka zwykła kg 35; Metka łososiowa kg 35; Kiełbasa mielonka (wieprzowa) nie wędzona kg 220; Szynka mielona drobiowa kg 95; Polędwica drobiowa wędzona kg 45; Parówki cielęce kg 400; Parówki drobiowe kg 70; Kaszanka gruba kg 250; Kaszanka cienka kg 100; Kiełbasa biała kg 120; Kiełbasa biała delikatesowa kg 100; Kiełbasa jarmarczna kg 40; Kiełbasa mortadela kg 270; Kiełbasa mortadela z przyprawami kg 45; Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 180; Kiełbasa tyrolska mielona kg 140; Kiełbasa zwyczajna kg 350; Pieczeń wieprzowa mielona zapiekana kg 65; Szynka wieprzowa gotowana okrągła w siatce (podstawa produkcji - mięso klasy I) kg 100; Szynka w galarecie z warzywami (w formie kiełbasy) kg 45; Baleron wędzony, parzony kg 42; 58 Kiełbasa golonkowa nie wędzona kg 100; Kiełbasa toruńska do obkładu kg 50; Kiełbasa krakowska podsuszana kg 45; Boczek faszerowany mięsem mielonym (parzony) kg 40; Kiełbasa mielonka w konserwie typu Konserwa turystyczna w opakowaniach nie mniejszych niż 250 g i nie większych niż 350 g kg 60; Pasztet drobiowy pakowany w opakowaniach nie mniejszych niż 120 g i nie większych niż 135 g kg 100; Smalec kg 200. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych na produkty, których określenie zawiera zwrot typu. Pojęcie równoważności należy odnosić do równoważności jakościowej oferowanych produktów.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane Oryginalny kod CPV: 15.13.17.00 - Przetwory mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.17.00 - Przetwory mięsne Oryginalny kod CPV: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Oryginalny kod CPV: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawców wniesienia wadium..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (przedmiotowe okoliczności wyszczególniono poniżej); Zamawiający dokona oceny spełnienia ww. warunków udziału w niniejszym postępowaniu poprzez sprawdzenie kompletności oferty oraz poprawności złożonych dokumentów, wymienionych w pkt VI specyfikacji metodą: spełnia - nie spełnia.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej oraz podmioty te występujące wspólnie. Podmioty składające ofertę wspólną, zobowiązane są przedłożyć wymagane dokumenty wymienione w punktach 1, 2, odrębnie dla poszczególnych jednostek, natomiast dokumenty wymienione w punktach 3, 4, należy załączyć wspólnie dla podmiotów składających ofertę wspólną. 1. oryginał lub poświadczona przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania Wykonawcy za zgodność z oryginałem, kopia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzającego dopuszczenie Wykonawcy do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz jeżeli podpisy na ofercie i załącznikach nie wynikają między innymi z odpisu lub wyciągu z właściwego rejestru lub ewidencji, wymagane jest załączenie dokumentu wskazującego osobę uprawnioną do reprezentowania składającego (składających) ofertę w formie oryginału lub jego poświadczonej kserokopii przez osobę uprawnioną do składania podpisów w imieniu składającego ofertę; 2. podpisanie przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania Wykonawcy oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie zawarto w formularzu ofertowym - załącznik nr 1); ponadto w ofercie należy złożyć: 3. wypełniony i podpisany przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania wykonawcy formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do specyfikacji; 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do przedłożenia w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy - pełnomocnictwo ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego (treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania).

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.city.poznan.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Konarskiego 11/13 61-114 Poznań.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2007 godzina 08:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Konarskiego 11/13 61-114 Poznań pokój nr 10.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: 30.12.2007.

    IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.