eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włoszczowa › ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-30

Włoszczowa: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Numer ogłoszenia: 225559 - 2009; data zamieszczenia: 30.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Koniecpolska 20, 29-100 Włoszczowa, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3942038, faks 041 3942039.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswloszczowa.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.dpswloszczowa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu pomocy Społecznej we Włoszczowie na rok 2010 w ilościach: Zadanie 1. Ser biały ( twaróg ) 700 kg Serek owocowy 150g 4 500 szt Serek wiejski 150g 1 500 szt Serek do chleba 100g 3 000 szt Śmietana 400g 3 000 szt Mleko folia 1l 18 500 szt Kefir 400g 660 szt Ser żółty 270 kg Maślanka 1000g 800 szt Masło 200g 10 000 szt Zadanie 2. Baleron 130 kg Bekon 12 kg Boczek surowy 30 kg Boczek wędzony 240 kg Boczek z pietruszką 42 kg Golonka surowa 60 kg Golonka w galarecie 24 kg Karczek pieczony 65 kg Kaszanka 400 kg Kiełbasa szynkowa 240 kg Kiełbasa krakowska 240 kg Kiełbasa głogowska 150 kg Kiełbasa podwawelska 300 kg Kiełbasa wiejska 25 kg Kiełbasa śląska 150 kg Kiełbasa starowiejska 40 kg Kości schabowe, karkowe 1600 kg Kiełbasa żywiecka 70 kg Łopatka pieczona 250 kg Łopatka surowa bez kości 700 kg Mielonka delikatesowa 170 kg Żeberka wieprzowe 300 kg Nogi wieprzowe 80 kg Ozorki wieprzowe 44 kg Kiełbasa grilowa 40 kg Parowki winerki 440 kg Pasztet domowy 130 kg Pasztetowa 120 kg Pasztetowa grzybowa 150 kg Podgarlana 150 kg Pieczeń kujawska 240 kg Pieczeń tyrolska 120 kg Polędwica sopocka 32 kg Rolada boczkowa 190 kg Rolada schabowa 60 kg Salceson 250 kg Schab surowy z kością 340 kg Schab pieczony 21 kg Słonina bez skóry 150 kg Szynka surowa z kością 400 kg Szynka tyrolska 80 kg Szynka wiejska 180 kg Szynka dębicka 40 kg Udziec wołowy bez kości 80 kg Wątroba wieprzowa 100 kg Zadanie 3. Aromat 10 gr 30 szt Bazylia 10g 100 szt Biszkopty 120g 100 szt Budyń 60g 500 szt Chrupki kukurydziane 100g 150 szt Chrzan 200g 600 szt Cukier 1kg 3300 szt Cukier puder 400g 100 szt Cukier waniliowy32g 60 szt Czekolada 100g 260 szt Drożdże 100g 80 szt Dżem 260g 2200 szt Kleik ryżowy 190g 100 szt Powidła 610g 110 szt Fasola JAŚ 500g 250 szt Gorczyca 20g 75 szt Gałka muszkatałowa 50g 80 szt Groch 500g 200 szt Groszek konserwowy 400g 150 szt Herbata exp.50t/100g 800 szt Herbata granulowana 80g 1000 szt Herbata granulowana 100g 1800 szt Kakao 100g 200 szt Kasza gryczana 500g 150 szt Kasza jęczmienna 1kg 500 szt Kasza manna 1kg 150 szt Kaszka BOBO VITA 250g 200 szt Kawa 250g 60 szt Kleik ryżowy 180g 100 szt Kawa zbożowa 500g 130 szt Ketchup 500g 700 szt Kisiel 77g 350 szt Koncentrat pomidorowy 0,9l 200 szt Kukurydza konserwowa 360g 120 szt Kwasek cytrynowy 25g 130 szt Liść laurowy 20g 250 szt Majeranek 10g 260 szt Majonez 500g 1000 szt Margaryna 250g 1200 szt Mąka pszenna 1kg 1000 szt Mąka tortowa 1kg 500 szt Mąka ziemniaczana 1kg 150 szt Miód 230g 1100 szt Musztarda 190g 650 szt Napoje niegazowane 2l 300 szt Ocet 0,5l 350 szt Olej 1l 300 szt Paluszki 300g 50 szt Papryka 20g 50 szt Pieprz mielony 50g 250 szt Pieprz ziołowy 20g 50 szt Płatki kukurydziane 250g 500 szt Płatki owsiane 0,5kg 200 szt Proszek do pieczenia 30g 50 szt Przyprawa 200g 1500 szt Przyprawa do drobiu 20g 150 szt Przyprawa do flaków 20g 120 szt Przyprawa w płynie maggi 1000g 100 szt Oregano 10g 100 szt Ryż 1kg 500 szt Seler konserwowy 320g 120 szt Smalec 250g 2000 szt Sok 2l pomarańczowy 10 szt Sok 2l jabłkowy 10 szt Sok 2l grejfrutowy 10 szt Syrop 420g 2000 szt Sól 1kg 650 szt Suchary 285g 50 szt Ziele angielskie 15g 200 szt Zupa inst.barszcz czerwony 25g 100 szt Zupa grzybowa 25g 200 szt Żelatyna 50g 100szt Piernik 15 kg Cynamon 20g 10 szt Tuńczyk w sosie własnym 185g 160 szt Fasola czerwona konserwowa 360g 100 szt Śliwki suszone 6 kg Serki hochland 25g 3000 szt Tymianek 10g 50 szt Cukierki mieszanka FRUTTI 20 kg Cukierki CZEKOLADOWE 20 kg Wafle 30 kg Ciastka DELISKI 20 kg Ciastka AGATKI z cukrem 20 kg Rodzynki 100g 20 szt Płatki jęczmienne 0,50kg 50 szt Zadanie 4. Chleb żytni 0,50 kg 1100 szt Chleb dyniowy 0,50 kg 1000 szt Chleb sojowy 0,55 kg 1000 szt Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 850 szt Chleb 0,60 kg 9000 szt Chleb 1 kg 150 szt Bułki 0,10 kg 11400 szt Bułki 0,05 kg 93000 szt Bułki drożdżowe 0,10 kg 7200 szt Bułki słodkie 0,10 kg 1000 szt Bułki pizzerki 0,10 kg 740 szt Bułki mini 0,03 kg 1500 szt Bułka tarta 400 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowanie o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełniania określonych wyżej warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów, w tym oświadczeń, określonych w treści siwz. Wykonawca, który nie spełnia warunków uprawniających do udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt. 1 zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą. 3. Zamawiający odrzuca ofertę, która: 1) jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia z zastrzeżeniem art. 87 ustawy; 2) jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; 3) zawiera rażąco niską cenę w stosunku w stosunku do przedmiotu zamówienia; 4) została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia; 5) zawiera błędy w obliczeniu ceny; 6) wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3; 7) jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenie, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: 1. Dokumenty wymagane: 1) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru, wraz z oświadczeniami do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 i 2; 2) dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 3) koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem; 4) dokumenty stwierdzające, że osoby które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 5) oryginał lub kserokopię ( potwierdzoną za zgodność ) wypisu z rejestru działalności gospodarczej lub KRS. 2. Dokumenty wymagane w przypadku oferty wspólnej: 1) umowa regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie; 2) oferta winna zawierać dokumenty dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. 3. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji; 2) nie ogłoszono upadłości; dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswloszczowa.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Dział administracji, budynek biurowy przy ul. Ogrodowej 13.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Dział administracji, budynek biurowy przy ul. Ogrodowej 13.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser biały ( twaróg ) 700 kg Serek owocowy 150g 4 500 szt Serek wiejski 150g 1 500 szt Serek do chleba 100g 3 000 szt Śmietana 400g 3 000 szt Mleko folia 1l 18 500 szt Kefir 400g 660 szt Ser żółty 270 kg Maślanka 1000g 800 szt Masło 200g 10 000 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły masarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron 130 kg Bekon 12 kg Boczek surowy 30 kg Boczek wędzony 240 kg Boczek z pietruszką 42 kg Golonka surowa 60 kg Golonka w galarecie 24 kg Karczek pieczony 65 kg Kaszanka 400 kg Kiełbasa szynkowa 240 kg Kiełbasa krakowska 240 kg Kiełbasa głogowska 150 kg Kiełbasa podwawelska 300 kg Kiełbasa wiejska 25 kg Kiełbasa śląska 150 kg Kiełbasa starowiejska 40 kg Kości schabowe, karkowe 1600 kg Kiełbasa żywiecka 70 kg Łopatka pieczona 250 kg Łopatka surowa bez kości 700 kg Mielonka delikatesowa 170 kg Żeberka wieprzowe 300 kg Nogi wieprzowe 80 kg Ozorki wieprzowe 44 kg Kiełbasa grilowa 40 kg Parowki winerki 440 kg Pasztet domowy 130 kg Pasztetowa 120 kg Pasztetowa grzybowa 150 kg Podgarlana 150 kg Pieczeń kujawska 240 kg Pieczeń tyrolska 120 kg Polędwica sopocka 32 kg Rolada boczkowa 190 kg Rolada schabowa 60 kg Salceson 250 kg Schab surowy z kością 340 kg Schab pieczony 21 kg Słonina bez skóry 150 kg Szynka surowa z kością 400 kg Szynka tyrolska 80 kg Szynka wiejska 180 kg Szynka dębicka 40 kg Udziec wołowy bez kości 80 kg Wątroba wieprzowa 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aromat 10 gr 30 szt Bazylia 10g 100 szt Biszkopty 120g 100 szt Budyń 60g 500 szt Chrupki kukurydziane 100g 150 szt Chrzan 200g 600 szt Cukier 1kg 3300 szt Cukier puder 400g 100 szt Cukier waniliowy32g 60 szt Czekolada 100g 260 szt Drożdże 100g 80 szt Dżem 260g 2200 szt Kleik ryżowy 190g 100 szt Powidła 610g 110 szt Fasola JAŚ 500g 250 szt Gorczyca 20g 75 szt Gałka muszkatałowa 50g 80 szt Groch 500g 200 szt Groszek konserwowy 400g 150 szt Herbata exp.50t/100g 800 szt Herbata granulowana 80g 1000 szt Herbata granulowana 100g 1800 szt Kakao 100g 200 szt Kasza gryczana 500g 150 szt Kasza jęczmienna 1kg 500 szt Kasza manna 1kg 150 szt Kaszka BOBO VITA 250g 200 szt Kawa 250g 60 szt Kleik ryżowy 180g 100 szt Kawa zbożowa 500g 130 szt Ketchup 500g 700 szt Kisiel 77g 350 szt Koncentrat pomidorowy 0,9l 200 szt Kukurydza konserwowa 360g 120 szt Kwasek cytrynowy 25g 130 szt Liść laurowy 20g 250 szt Majeranek 10g 260 szt Majonez 500g 1000 szt Margaryna 250g 1200 szt Mąka pszenna 1kg 1000 szt Mąka tortowa 1kg 500 szt Mąka ziemniaczana 1kg 150 szt Miód 230g 1100 szt Musztarda 190g 650 szt Napoje niegazowane 2l 300 szt Ocet 0,5l 350 szt Olej 1l 300 szt Paluszki 300g 50 szt Papryka 20g 50 szt Pieprz mielony 50g 250 szt Pieprz ziołowy 20g 50 szt Płatki kukurydziane 250g 500 szt Płatki owsiane 0,5kg 200 szt Proszek do pieczenia 30g 50 szt Przyprawa 200g 1500 szt Przyprawa do drobiu 20g 150 szt Przyprawa do flaków 20g 120 szt Przyprawa w płynie maggi 1000g 100 szt Oregano 10g 100 szt Ryż 1kg 500 szt Seler konserwowy 320g 120 szt Smalec 250g 2000 szt Sok 2l pomarańczowy 10 szt Sok 2l jabłkowy 10 szt Sok 2l grejfrutowy 10 szt Syrop 420g 2000 szt Sól 1kg 650 szt Suchary 285g 50 szt Ziele angielskie 15g 200 szt Zupa inst.barszcz czerwony 25g 100 szt Zupa grzybowa 25g 200 szt Żelatyna 50g 100szt Piernik 15 kg Cynamon 20g 10 szt Tuńczyk w sosie własnym 185g 160 szt Fasola czerwona konserwowa 360g 100 szt Śliwki suszone 6 kg Serki hochland 25g 3000 szt Tymianek 10g 50 szt Cukierki mieszanka FRUTTI 20 kg Cukierki CZEKOLADOWE 20 kg Wafle 30 kg Ciastka DELISKI 20 kg Ciastka AGATKI z cukrem 20 kg Rodzynki 100g 20 szt Płatki jęczmienne 0,50kg 50 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb żytni 0,50 kg 1100 szt Chleb dyniowy 0,50 kg 1000 szt Chleb sojowy 0,55 kg 1000 szt Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 850 szt Chleb 0,60 kg 9000 szt Chleb 1 kg 150 szt Bułki 0,10 kg 11400 szt Bułki 0,05 kg 93000 szt Bułki drożdżowe 0,10 kg 7200 szt Bułki słodkie 0,10 kg 1000 szt Bułki pizzerki 0,10 kg 740 szt Bułki mini 0,03 kg 1500 szt Bułka tarta 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.