eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Górki Wielkie › Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-08-11

Górki Wielkie: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 216167 - 2010; data zamieszczenia: 11.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Publicznych w Górkach Wielkich , Ul. Szkolna 1, 43-436 Górki Wielkie, woj. śląskie, tel. 33 853 92 78, faks 33 853 99 53.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspgorki.net

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Publicznych w Górkach Wielkich z podziałem na 10 części: Część I Zamówienia - dostawa mięsa i wędlin; Część II Zamówienia - dostawa mięsa drobiowego Część III Zamówienia - dostawa produktów nabiałowych; Część IV Zamówienia - dostawa mrożonek; Część V Zamówienia - dostawa warzyw i owoców; Część VI Zamówienia - dostawa ziemniaków; Część VII Zamówienia - dostawa jaj; Część VIII Zamówienia - dostawa ryb Część IX Zamówienia - dostawa pozostałych artykułów spożywczych; Część X Zamówienia - dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych. Towar zamawiany będzie partiami na 2 dni przed terminem dostawy. Dostawa realizowana będzie środkiem transportu Wykonawcy i na jego koszt. Dostarczany towar powinien być w początkowym okresie terminie przydatności do spożycia. Do każdej partii towaru należy dołączyć datę produkcji, datę spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie. Wraz z przedmiotem zamówienia Wykonawca winien dostarczyć w niezbędnym zakresie, instrukcje w języku polskim dotyczące magazynowania i przechowywania, jeżeli dostarczone produkty wymagają szczególnych warunków magazynowania i przechowywania. Produkty muszą odpowiadać standardom i być zgodne z wymaganiami Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane oraz system HACCP. Stosownie do art. 34 ust. 5 ustawy PZP, Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w postaci możliwości zamówienia dodatkowo do 10% artykułów spożywczych, stanowiących przedmiot zamówienia w cenach jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy, na warunkach określonych we wzorze umowy (załącznik nr 5 do SIWZ), a Wykonawca zobowiązuje się uprawnienie to zrealizować w razie skorzystania z niego przez Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia ofert równoważnych (oferowany przedmiot zamówienia nie gorszy niż ten określony w SIWZ) jeżeli z opisu przedmiotu zamówienia wynika, że przedmiot zamówienia określony został poprzez wskazanie znaku towarowego, pochodzenia lub patentu..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Stosownie do art. 34 ust. 5 ustawy PZP, Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w postaci możliwości zamówienia dodatkowo do 10% artykułów spożywczych, stanowiących przedmiot zamówienia w cenach jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy, na warunkach określonych we wzorze umowy (załącznik nr 5 do SIWZ), a Wykonawca zobowiązuje się uprawnienie to zrealizować w razie skorzystania z niego przez Zamawiającego.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0, 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz oferty według załączonego wzoru (załącznik nr 1). Oświadczenie, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy p.z.p. (załącznik nr 2). Wykaz Podwykonawców oraz zgodę Podwykonawców na wykonanie określonej części zamówienia - jeżeli dotyczy ( załącznik nr 6 )

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Działając zgodnie z Art. 144 ust.1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty w szczególności w przypadkach: 1/ Zmian ogólnych: a)zmiany będące skutkiem poprawy oczywistej pomyłki pisarskiej bądź rachunkowej, b) zmiany stanu prawnego, mające wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, 2/ Zmian wpływających na termin wykonania umowy: a) możliwe jest przedłużenie terminu zakończenia umowy o czas opóźnienia, jeżeli opóźnienie to wynika z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego lub jest efektem działania siły wyższej lub przyczyn obiektywnych niezależnych od Wykonawcy. 3/ Zmian wpływających na wynagrodzenie: a) możliwa jest zmiana postanowień umowy, w związku ze zmianą stawki podatku od towarów i usług ( VAT ) 4/ Innych zmian - z zastrzeżeniem art. 140 ust. 3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych 5/ Zmiany zawartej umowy wymagają pisemnego uzasadnienia, sporządzonego przez komisję powołaną przez Zamawiającego. Zmiana umowy wymaga, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej. 6/Zamawijący zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy w przypadkach wskazanych w umowie i ustawie oraz gdy: 7/ zostanie ogłoszona likwidacja Wykonawcy, 8/ Wykonawca nie rozpoczął realizacji umowy. 9/ Wykonawca dopuścił się rażącego naruszenia innych istotnych postanowień umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspgorki.net
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Publicznych z siedzibą ul. Szkolna 1, 43-436 Górki Wielkie sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.08.2010 godzina 10:30, miejsce: Zespół Szkół Publicznych z siedzibą ul. Szkolna 1, 43-436 Górki Wielkie sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa mięsa i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab z kością św. 1050 kg Karczek wp. z kością św 340 kg Łopatka wp. b/k św 600 kg Boczek wędzony 335 kg Wołowy udziec - pieczeń św. 360 kg Wołowe b/k z łopatki św. 320 kg Kości wędz.(karczku kotleta) 180 kg Ratki wędzone 180 kg Kiełbasa cienka 230 kg Kiełbasa cienka 230 kg Mostek wołowy św. 200 kg Smalec 60 kg Rozbratel wołowy św 130 kg Wątroba wp. 40 kg Kości konsumpcyjne wp. św. 500 kg Mortadela 35 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa mięsa drobiowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Indyk - filet z piersi św. 260 kg Indyk - udziec z kością św. 250 kg Kurczak - noga bez kręgosłupa (wykrawana)św 275 kg Kurczak - udziec św. 185 kg Kurczak - filet św. 550 kg Kurczak-porcja rosołowa św 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa produktów nabiałowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: JOGURTY Z KAWAŁKAMI OWOCÓW 100g -150g 4800szt MASŁO EXTRA 200g 1000szt MASŁO PASŁĘCKIE 200g 310szt MLEKO W PROSZKU 400g 40szt MLEKO W PROSZKU 500g 20szt MLEKO 2% 0,9l 240szt ŚMIETANA 400g 12% 1300szt ŚMIETANA 400g 18% 500szt TWARÓG 360kg SER ŻÓŁTY 120kg ZOTT MONTE 50 g 800szt PALMA 250g 100szt JOGURT NATURALNY 2% 370g 490szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: FASOLA SZPARAGOWA- MROŻONA 2,50kg 100kg FASOLA SZPARAGOWA - MROŻONA0,45kg 15kg KALAFIOR MROŻONY 2,50kg 145kg KALAFIOR MROŻONY 0,45kg 10kg TRUSKAWKI MROŻONE 2,50kg 90kg SOK WITAMINKA butelka 250 ml 3480szt SOKI W KARTONACH - MULTIWITAMINA 200ml 2550szt SOKI W KARTONACH - POMARAŃCZA 200ml 1000szt SOKI W KARTONACH - MULTIWITAMINA 1l 280szt SOKI W KARTONACH - JABŁKO 1l 280szt ZUPA JARZYNOWA MROŻONA2,50kg 100kg MIESZANKA KOMPOTOWA 2,50kg 250kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BURAK ĆWIKŁOWY 230 kg CZOSNEK 24 kg CEBULA 140 kg SZCZYPIOREK 265 szt/pęczki JABŁKA 950 kg KOPEREK ZIELONY 340szt/pęczki KAPUSTA BIAŁA 1300 kg KAPUSTA KISZONA 350 kg KAPUSTA WŁOSKA 140 kg KAPUSTA CZERWONA 470 kg MARCHEW 750 kg OGÓREK KISZONY 140 kg OGÓREK ZIELONY 360 kg CYTRYNY 70 kg PIETRUSZKA 110 kg PIETRUSZKA ZIELONA 400 szt/pęczki PIETRUSZKA SUSZONA 25g 50 szt SAŁATA ZIELONA 240 szt SELER 150 kg PIECZARKI 220 kg PAPRYKA CZERWONA 25 kg OWOCE SEZONOWE 2200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: dostawa ziemniaków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne 9000,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: JAJA- kl. L 10300 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: FILET Z DORSZA 200 kg FILET Z MIRUNY 400 kg PALUSZKI RYBNE 250 kg KOSTKA PANIEROWANA 250 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: dostawa pozostałych artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BUŁKA TARTA 160 kg KONCENTRAT BURACZANY 300 ml 50 szt CUKIER 550 kg CUKIER PUDER 16 kg DŻEM TRUSKAWKOWY 1 kg 10 kg DŻEM TRUSKAWKOWY - wiaderko 6,50 kg 45,50 kg FASOLA JAŚ 5kg 90 kg FASOLA JAŚ 0,50 kg 10 kg FASOLA KOLOROWA 5kg 45 kg FASOLA KOLOROWA 0,50 kg 8 kg GROCH ŁUSKANY 5 kg 90 kg GROCH ŁUSKANY 0,50 kg 10 kg GROSZEK KONSERWOWY 400g 16 szt KAPUSTA KISZONA 0,9 kg 270 szt KASZA JĘCZMIENNA 120 kg KASZA MANNA 24 kg KONCENTRAT POMIDOROWY 0,9 kg 140 szt MĄKA TORTOWA typ 450 800 kg MAKARON LUBELLA świderki 500g 730 szt MAKARON LUBELLA spaghetti 500g 490 szt MAKARON NTKI międzybrodzki 250 g 90 szt MAKARON NTKI bezkidzki 250 g 200 szt OGÓRKI KONSERWOWE 0,9l 35 szt MAGA typu winiary 1000g 83 szt MAJONEZ 700 g 95 szt KOMPOT ARONIA 0,9 l 170 szt KOMPOT WIŚNIA 0,9l 170 szt RYŻ 280 kg SOCZKI WIELOOWOCOWE 200ml 350 szt SOCZKI POMARAŃCZOWE 200ml 350 szt OLEJ SŁONECZNIKOWY 1l 45 szt OLEJ UNIWERSALNY do smażenia 3l 115 szt NAPÓJ ICE TEA 500 ml 1000 szt PETITKI LU GO! 1700 szt CYNAMON 20 g 35 szt MUSZTARDA 0,9l 4 szt MUSZTARDA 6szt SYROP 6,50 kg 60 szt PAPRYKA SŁODKA 0,50 kg 3 kg CUKIER WANILINOWY 20 szt PIEPRZ 10 kg LIŚĆ LAUROWY 20G 5 szt ZUPA BOROWIKOWA 145 szt ZUPA ZUREK 165 szt WEGETA 1KG 50 kg OCET JABŁKOWY 30 szt SÓL 260 kg CYNAMON 20G 35 szt MAJERANEK 15G 33 szt OCET 20 szt PAPRYKA KONSERWOWA 0,9l 15 szt ZIELE ANGIELSKIE 5 szt SOS DO SPAGHETTI 310 g 630 szt KASZA GRYCZANA 30 kg RODZYNKI 200g 2 kg CZEKOLADA RÓWNOWAŻNA DO MILKI 100G 350 szt WAFLE RÓWNOWAŻNE DO PRINCE POLA XXL 700 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BUŁKI KANAPKOWE 140szt CHLEB ZWYKŁY 1000g 350szt DROŻDŻE 7,50kg GROSZEK PTYSIOWY 8kg PĄCZKI 350szt RURKI FRANCUSKIE Z BUDYNIEM 700szt KRAWATY FRANCUSKIE 700szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.