eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koronowo › Dostawa wędlin drobiowych i wieprzowych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-09-10

Koronowo: Dostawa wędlin drobiowych i wieprzowych.
Numer ogłoszenia: 211889 - 2008; data zamieszczenia: 10.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie , ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, fax. 0 52 382 09 00.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wędlin drobiowych i wieprzowych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 - Wędliny drobiowe Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień ( CPV) Norma Szacunkowe zapotrzebowanie w kg 1. Mortadela drobiowa ( drobno rozdrobniona ) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.600 kg 2. Kiełbasa biała drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.000 kg 3. Salceson drobiowy Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 400 kg 4. Kiełbasa zwyczajna drobiowa ( średnio rozdrobniona ) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.000 kg 5. Luncheon drobiowy blok kanapkowy ( średnio rozdrobniony) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 900 kg Grupa 2 - Wędliny wieprzowe Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień ( CPV) Norma Szacunkowe zapotrzebowanie w kg 1. Pieczeń domowa Wyrób z mięsa średnio rozdrobniony, peklowany lub solony z ewentualnym dodatkiem surowców uzupełniających przyprawiony, poddany obróbce cieplnej w formach utrzymujących ich kształt 15131100-6 PN-A-82018 2.200 kg 2. Głowizna Produkt blokowy gotowany z głów wieprzowych, struktura właściwa dla danego asortymentu. Konsystencja ścisła, galarety- elastyczna, spoista. 15114000-0 PN-A-82007 800 kg 3. Smalec ze skwarkami Produkt w sztucznej osłonce, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. 15131133-6 PN-A-85802 1.600 kg 4. Wędzonka prasowana Produkt blokowy średnio rozdrobniony. 15131130-5 PN-A-82007 1.600 kg 5. Pasta z boczku wędzonego Produkt w sztucznej osłonce, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. 15131133-6 PN-A-82023:2000 1.600 kg 6. Krupniok śląski Wyrób w osłonce , niedopuszczalne zabrudzenia, oślizgłość, struktura dość ścisła 15131134-3 PN-A-82007 1.400 kg 7. Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, o dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131130-5 PN-A-82007 2.200 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 12.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu (z uwzględnieniem ich znaczenia, jeżeli dotyczy) oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3) Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, to zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp. 4) Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: a) wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, b)wykonawców, którzy wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, chyba że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnił uczciwej konkurencji; (nie stosuje się do wykonawców, którym udziela się zamówienia na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 2 lub art. 67 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy Pzp), c) wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, d) wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają błędy, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp, e) wykonawców, którzy nie wnieśli wadium (jeżeli jest wymagane), w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych wykonawca składa następujące dokumenty: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. poprawnie wypełniony(e) formularz(e) cenowy(e) oraz formularz oferty (wzory na załączonych drukach), 3. podpisane oświadczenia wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 i w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (wzory na załączonych drukach), 4. podpisany wzór umowy przez osobę (osoby) uprawnioną do podpisania oferty, która jest dołączona do siwz. 3. Wyjaśnienia: 1.Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum) do oferty dołączają: a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, b) dokumenty wyszczególniony w pkt. 1 ppkt 1 oraz pkt 2,3,4 złożone przez wszystkich wykonawców, 2.Wszystkie dokumenty wymienione w pkt.1 ppkt 1 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go na każdej stronie za zgodność, przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem 3. Jeżeli dokument wymieniony w pkt 1, ppkt 1 został wystawiony wcześniej niż w wyznaczonym terminie (6 m-cy), Zamawiający uznaje jego ważność tylko w przypadku, kiedy dokument posiada adnotację organu, który go wydał, z którego wynika, że informacje w nim zawarte są aktualne i nie uległy zmianie. Adnotacja organu powinna być opatrzona datą. 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w miejsce dokumentów, o których mowa w pkt 1, składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzający odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o których mowa w powyżej, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Koronowo ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy..

IV.3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.09.2008 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Koronowo ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy..

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mortadela drobiowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mortadela drobiowa ( drobno rozdrobniona ) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: kiełbasa biała drobiowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2. Kiełbasa biała drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: salceson drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3. Salceson drobiowy Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: kiełbasa zwyczajna drobiowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4. Kiełbasa zwyczajna drobiowa ( średnio rozdrobniona ) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1.000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: luncheon drobiowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 5. Luncheon drobiowy blok kanapkowy ( średnio rozdrobniony) Wyrób o strukturze jednolitej z mięsa drobiowego, dość ścisłej konsystencji, soczysty, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131134-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 900 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: pieczeń domowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 6. Pieczeń domowa Wyrób z mięsa średnio rozdrobniony, peklowany lub solony z ewentualnym dodatkiem surowców uzupełniających przyprawiony, poddany obróbce cieplnej w formach utrzymujących ich kształt 15131100-6 PN-A-82018 2.200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: głowizna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 7. Głowizna Produkt blokowy gotowany z głów wieprzowych, struktura właściwa dla danego asortymentu. Konsystencja ścisła, galarety- elastyczna, spoista. 15114000-0 PN-A-82007 800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: smalec ze skwarkami.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 8. Smalec ze skwarkami Produkt w sztucznej osłonce, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. 15131133-6 PN-A-85802 1.600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: wędzonka prasowana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 9. Wędzonka prasowana Produkt blokowy średnio rozdrobniony. 15131130-5 PN-A-82007 1.600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: pasta z boczku wędzonego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10. Pasta z boczku wędzonego Produkt w sztucznej osłonce, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. 15131133-6 PN-A-82023:2000 1.600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: krupniok śląski.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 11. Krupniok śląski Wyrób w osłonce , niedopuszczalne zabrudzenia, oślizgłość, struktura dość ścisła 15131134-3 PN-A-82007 1.400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: kiełbasa zwyczajna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12. Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, o dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw 15131130-5 PN-A-82007 2.200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.