eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-01-19

Białystok: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Numer ogłoszenia: 21092 - 2014; data zamieszczenia: 19.01.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego , ul. Poleska 27, 15-476 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 6642351, 869 12 50, faks 85 664 23 51 wew. 15.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.modm.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Dostawa do siedziby 52 placówek oświatowych, w których realizowany jest przedmiotowy projekt (wykaz znajduje się w Załączniku nr 4 do SIWZ) artykułów spożywczych na poczęstunek kawowy do dnia 15.02.2014 r. Zakres zamówienia obejmuje: Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, z naturalną kawową pianką, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kawa drobno mielona w opakowaniu 500g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbata ekspresowa, czarna, liść, bez dodatków, w op. 200g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa zielona, liść, bez dodatków, w op. 20szt. x 2 g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą) - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa owocowa o smaku czarna porzeczka w opakowaniu 25 okrągłych torebek po 2 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Pierniki w kształcie serca nadziewane masą o smaku owocowym, w polewie czekoladowej 2,5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku malinowym (min. 52%), oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g - 260 szt. (5 szt./placówkę) Wafle z kremem orzechowym w polewie czekoladowej opakowanie 2,30 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z nadzieniem o smaku wiśniowym pakowane po 160 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbatniki w polewie kakaowej, opakowanie 1,7 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z orzechami i słonecznikiem, op. 300 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbatniki z kremem o smaku kokosowym oraz kuwerturą czekoladową opakowanie 770 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Herbatniki korzenne, opakowanie 2.5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Pierniki precle w czekoladzie (czekolada min, 17%), opakowanie 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kubki termiczne jednorazowe 250 ml ,opakowanie po 25 szt. - 260 szt. (5 szt./placówkę) Cukier w saszetkach w opakowaniu zbiorczym 200 x 5g w opakowaniu 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Śmietanka do kawy, sypana w opakowaniu 100 saszetek w opakowaniu - 52 szt. (1 szt./placówkę) Mieszadełka plastikowe w opakowaniu 1000 szt. - 52 szt. (1 szt./placówkę) Część II - Obsługa czterech konferencji/spotkań roboczych polegająca na zapewnieniu sali konferencyjnej (wyposażonej w min. rzutnik multimedialny, tablicę flipchart, stoły i krzesła) dla minimum 80 osób na terenie miasta Białegostoku (w granicach administracyjnych) w miesiącach: luty, czerwiec, wrzesień 2014 r., oraz czerwiec 2015r.) oraz zapewnienie uczestnikom lunchu w postaci bufetu szwedzkiego kanapki wykwintne z łososiem, tatarem, salami i jajem przepiórczym160 szt. słone ciasteczka francuskie z łososiem i warzywami 80 szt. tartinki z pastami: serowo - koperkową, paprykową, szynkową 160 szt. pikantne babeczki z pastą serową, z szynką i z oliwkami, z jajkiem przepiórczym 160 szt. pikantne babeczki z kaparami 80 szt. krakers z grillowanymi krewetkami 80 szt. koreczki serowo - oliwkowe 160 szt. sałatka z kurczakiem na kruchych babeczkach 80 szt. sałatka gyros 4000g sałatka grecka 4000g roladki z szynki z musem chrzanowym 80 szt. rolada z kurczaka z orzechami 1600g pasztet z królika z jajem przepiórczym 1600g terrina z łososia dwukolorowa 1600g jaja faszerowane w trzech smakach (z oliwkami, z papryką, żółte) 80 szt pieczywo mieszane ciasta, ciasteczka, babeczki 8000 g soki owocowe 16 l woda mineralna z cytryną w dzbankach 16 l kawa/herbata. Termin realizacji: Zamawiający przekaże Wykonawcy informację na temat terminu, godzin i liczby uczestników na siedem dni przed realizacją zamówienia. Część III - Obsługa cateringowa w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli (52 grupy szkoleniowe x 10-25osób x 3 dni szkoleniowe) polegająca na zapewnieniu: Obiadu dwudaniowego podanego w pełnej zastawie według poniższej gramatury posiłków: Zupa (pomidorowa, grzybowa, jarzynowa) - minimum 300g/osobę. Drugie danie wybrane spośród: makaron penne ze szpinakiem, kurczakiem, z suszonymi pomidorami, kurczak z pieca , pierogi różne - porcje po 200 g) , mięso, ryba- porcje minimum 150g do 170g. Surówka- minimum 140 g/osobę. Dodatki skrobiowe(ziemniaki w formie frytek, cząstek ziemniaków - minimum 200 g/osobę). Podany posiłek musi być gorący. Owoców: Owoce sezonowe min. 3 rodzaje - 400 g na osobę Napojów zimnych: woda mineralna gazowana min. 500 ml na osobę, woda mineralna niegazowana min. 500 ml na osobę Napojów gorących: kawa rozpuszczalna min. 450 ml/osobę, herbata czarna min. 450 ml/osobę, mleko do kawy min. 50 gram na osobę ( mleko w kartonie), cytryny świeże (pokrojone w plastry) min 2 plasterki/osobę, cukier min. 10 gr. Bufetu deserowego: ciasteczka mini francuskie z owocem - jabłko min 1 szt. na osobę x gramatura min 50g, ciasteczka mini francuskie z owocem - wiśnia min 1 szt. na osobę x gramatura min. 50g, pączki, drożdżówki min. 1 szt. na osobę waga produktu min 60 g, ciasteczka kruche deserowe - mieszanka koktajlowe min. 10 dag na osobę. Zamawiający nie dopuszcza podawania obiadów w pojemnikach/na talerzach jednorazowych z tworzyw sztucznych. Wykonawca odpowiedzialny będzie również za przygotowanie dekoracji stołów (obrusy i serwetki w uzgodnionych kolorach), dowóz na miejsce spotkania i obsługę (przygotowanie i sprzątnięcie). Zamawiający udostępni wykonawcy pomieszczenia wyposażone m.in. w stoły, w których organizowane będzie zamówienie. Zamówienie zostanie zrealizowane w siedzibach 52 placówek oświatowych zlokalizowanych na terenie Miasta Białegostoku. Zamawiający przekaże Wykonawcy, na siedem dni przed, informację o terminie, godzinach, miejscu, a na 3 dni przed również liczbę uczestników, na rzecz których będzie realizowane zamówienie. Zamawiający zastrzega możliwość realizacji zamówienia w tym samym czasie w więcej niż jedna placówkach oświatowych. Do obliczenia ceny ofertowej należy przyjąć średnią liczbę uczestników na dzień szkoleniowy: 20 os. a obliczenia wykonać według wzoru: 20os./gr. x 3 dni szkoleniowe x 52 grupy x cena ofertowa za os. = cena ofertowa za realizację zamówienia. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 3 części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.12.00.00-7, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modm.bialystok.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego ul. Poleska 27, 15-476 Białystok.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.01.2014 godzina 15:00, miejsce: Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego ul. Poleska 27, 15-476 Białystok w sekretariacie Zamawiającego, II piętro, pok. nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa do siedziby 52 placówek oświatowych, w których realizowany jest przedmiotowy projekt (wykaz znajduje się w Załączniku nr 4 do SIWZ) artykułów spożywczych na poczęstunek kawowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zamówienia obejmuje: Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, z naturalną kawową pianką, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kawa drobno mielona w opakowaniu 500g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbata ekspresowa, czarna, liść, bez dodatków, w op. 200g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa zielona, liść, bez dodatków, w op. 20szt. x 2 g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą) - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa owocowa o smaku czarna porzeczka w opakowaniu 25 okrągłych torebek po 2 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Pierniki w kształcie serca nadziewane masą o smaku owocowym, w polewie czekoladowej 2,5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku malinowym (min. 52%), oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g - 260 szt. (5 szt./placówkę) Wafle z kremem orzechowym w polewie czekoladowej opakowanie 2,30 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z nadzieniem o smaku wiśniowym pakowane po 160 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbatniki w polewie kakaowej, opakowanie 1,7 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z orzechami i słonecznikiem, op. 300 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbatniki z kremem o smaku kokosowym oraz kuwerturą czekoladową opakowanie 770 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Herbatniki korzenne, opakowanie 2.5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Pierniki precle w czekoladzie (czekolada min, 17%), opakowanie 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kubki termiczne jednorazowe 250 ml ,opakowanie po 25 szt. - 260 szt. (5 szt./placówkę) Cukier w saszetkach w opakowaniu zbiorczym 200 x 5g w opakowaniu 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Śmietanka do kawy, sypana w opakowaniu 100 saszetek w opakowaniu - 52 szt. (1 szt./placówkę) Mieszadełka plastikowe w opakowaniu 1000 szt. - 52 szt. (1 szt./placówkę).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Obsługa czterech konferencji/spotkań roboczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Obsługa czterech konferencji/spotkań roboczych polegająca na zapewnieniu sali konferencyjnej (wyposażonej w min. rzutnik multimedialny, tablicę flipchart, stoły i krzesła) dla minimum 80 osób na terenie miasta Białegostoku (w granicach administracyjnych) w miesiącach: luty, czerwiec, wrzesień 2014 r., oraz czerwiec 2015r.) oraz zapewnienie uczestnikom lunchu w postaci bufetu szwedzkiego obejmującego minimum: kanapki wykwintne z łososiem, tatarem, salami i jajem przepiórczym160 szt. słone ciasteczka francuskie z łososiem i warzywami 80 szt. tartinki z pastami: serowo - koperkową, paprykową, szynkową 160 szt. pikantne babeczki z pastą serową, z szynką i z oliwkami, z jajkiem przepiórczym 160 szt. pikantne babeczki z kaparami 80 szt. krakers z grillowanymi krewetkami 80 szt. koreczki serowo - oliwkowe 160 szt. sałatka z kurczakiem na kruchych babeczkach 80 szt. sałatka gyros 4000g sałatka grecka 4000g roladki z szynki z musem chrzanowym 80 szt. rolada z kurczaka z orzechami 1600g pasztet z królika z jajem przepiórczym 1600g terrina z łososia dwukolorowa 1600g jaja faszerowane w trzech smakach (z oliwkami, z papryką, żółte) 80 szt pieczywo mieszane ciasta, ciasteczka, babeczki 8000 g soki owocowe 16 l woda mineralna z cytryną w dzbankach 16 l kawa/herbata. Termin realizacji: Zamawiający przekaże Wykonawcy informację na temat terminu, godzin i liczby uczestników na siedem dni przed realizacją zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Obsługa cateringowa w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Obsługa cateringowa w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli (52 grupy szkoleniowe x 10-25osób x 3 dni szkoleniowe) polegająca na zapewnieniu: Obiadu dwudaniowego podanego w pełnej zastawie według poniższej gramatury posiłków: Zupa (pomidorowa, grzybowa, jarzynowa) - minimum 300g/osobę. Drugie danie wybrane spośród: makaron penne ze szpinakiem, kurczakiem, z suszonymi pomidorami, kurczak z pieca , pierogi różne - porcje po 200 g) , mięso, ryba- porcje minimum 150g do 170g. Surówka- minimum 140 g/osobę. Dodatki skrobiowe(ziemniaki w formie frytek, cząstek ziemniaków - minimum 200 g/osobę). Podany posiłek musi być gorący. Owoców: Owoce sezonowe min. 3 rodzaje - 400 g na osobę Napojów zimnych: woda mineralna gazowana min. 500 ml na osobę, woda mineralna niegazowana min. 500 ml na osobę Napojów gorących: kawa rozpuszczalna min. 450 ml/osobę, herbata czarna min. 450 ml/osobę, mleko do kawy min. 50 gram na osobę ( mleko w kartonie), cytryny świeże (pokrojone w plastry) min 2 plasterki/osobę, cukier min. 10 gr. Bufetu deserowego: ciasteczka mini francuskie z owocem - jabłko min 1 szt. na osobę x gramatura min 50g, ciasteczka mini francuskie z owocem - wiśnia min 1 szt. na osobę x gramatura min. 50g, pączki, drożdżówki min. 1 szt. na osobę waga produktu min 60 g, ciasteczka kruche deserowe - mieszanka koktajlowe min. 10 dag na osobę. Zamawiający nie dopuszcza podawania obiadów w pojemnikach/na talerzach jednorazowych z tworzyw sztucznych. Wykonawca odpowiedzialny będzie również za przygotowanie dekoracji stołów (obrusy i serwetki w uzgodnionych kolorach), dowóz na miejsce spotkania i obsługę (przygotowanie i sprzątnięcie). Zamawiający udostępni wykonawcy pomieszczenia wyposażone m.in. w stoły, w których organizowane będzie zamówienie. Zamówienie zostanie zrealizowane w siedzibach 52 placówek oświatowych zlokalizowanych na terenie Miasta Białegostoku. Zamawiający przekaże Wykonawcy, na siedem dni przed, informację o terminie, godzinach, miejscu, a na 3 dni przed również liczbę uczestników, na rzecz których będzie realizowane zamówienie. Zamawiający zastrzega możliwość realizacji zamówienia w tym samym czasie w więcej niż jedna placówkach oświatowych. Do obliczenia ceny ofertowej należy przyjąć średnią liczbę uczestników na dzień szkoleniowy: 20 os. a obliczenia wykonać według wzoru: 20os./gr. x 3 dni szkoleniowe x 52 grupy x cena ofertowa za os. = cena ofertowa za realizację zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.