eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Dkw-220_04_09 Zamówienie na dostawę różnych artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-25

Oleśnica: Dkw-220_04_09 Zamówienie na dostawę różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 208080 - 2009; data zamieszczenia: 25.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dkw-220_04_09 Zamówienie na dostawę różnych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są różne artykuły spożywcze: Część I - nabiał 1.Mleko w proszku granulowane odtłuszczone - 350 kg - 15511700-0 2.Ser twaróg półtłusty - 1300 kg - 15542100-0 3.Ser topiony kostka 100 g - 450 kg- 15543000-6 4.Śmietana 12% - 1300 litrów - 15512000-0 5.Kefir 1,5% - 90 litrów - 15551000-5 Część II -tłuszcze 1.Margaryna do smarowania pieczywa- kostka -3000 kg - 15431100-9 2.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek)- 1500 litrów - 15411200-4 Część III - Zupy, sosy,przyprawy 1.Bulion drobiowy w proszku- 250 kg - 15891500-5 2.Zupa barszcz biały w proszku -70 kg - 15891400-4 3.Zupa kalafiorowa w proszku - 80 kg - 15891400-4 4.Zupa ogonowa w proszku -60 kg- 15891400-4 5.Zupa grzybowa w proszku - 60 kg - 15891400-4 6.Sos węgierski w proszku -80 kg - 15871260-4 7.Sos pieczarkowy w proszku -60 kg -15871260-4 8.Herbata granulowana - 135 kg - 15863000-5 9.Kawa zbożowa - 75 kg - 15890000-3 10.Sól spożywcza jodowana -650 kg - 15872400-5 11.Musztarda - 600 kg - 15871250-1 12.Ocet spirytusowy 10% - 60 litrów - 15871110-8 13.Majonez - 180 kg - 15871273-8 14.Kwasek cytrynowy -11 kg - 15890000-3 15.Czosnek mielony - 50 kg -15870000-7 16.Majeranek - 6 kg - 15872000-1 17.Liść laurowy - 2 kg - 15870000-7 18.Papryka mielona - 12 kg -15870000-7 19.Pieprz prawdziwy mielony - 26 kg - 15872100-2 20.Pieprz ziołowy - 3 kg - 15872000-1 21.Ziele angielskie - 1,5 kg - 15870000-7 22.Przyprawa do zup w płynie -370 litrów - 15890000-3 23.Cynamon mielony - 1 kg - 15870000-7 Część IV - artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna 1.Kasza jęczmienna perłowa - 800 kg - 15613100-9 2.Kasza manna - 250 kg - 15613100-9 3.Mąka pszenna typ 500 -1500 kg- 15612100-2 4.Mąka ziemniaczana - 100 kg -15620000-0 5.Ryż biały łuskany -1000 kg - 15614100-6 6.Płatki owsiane -100 kg- 15613380-5 Część V- warzywa przetworzone, strączkowe 1.Dżem truskawkowy -1000 kg- 15332290-3 2.Marmolada twarda wieloowocowa - 700 kg -15332230-5 3.Syrop owocowy-150 litrów-15321800-2 4.Koncentrat pomidorowy 30% - 500 kg - 15331427-6 5.Kukurydza konserwowa - 230 kg - 15331470-2 6.Groszek konserwowy - 450 kg - 15331460-9 7.Sałatka szwedzka -300 kg - 15331400-1 8.Fasola drobna -800 kg - 15331130-7 9.Groch łuszczony połówki- 360 kg - 15331133-8 Część VI - konserwy mięsne, rybne 1.Konserwa mięsna 300g - 650 kg - 15131000-5 2.Pasztet drobiowy 300g - 400 kg -15131300-8 3.Pasztet drobiowy opak aluminiowe 130-135 g -150 kg - 15131310-1 4.Konserwa rybna w pomidor. 300-330 g - 400 kg - 15235000-4 5.Paprykarz szczeciński 300-330g - 500 kg -15240000-2 Część VII - produkty sojowe 1.Granulat sojowy - 40 kg - 15890000-3 2.Kostka sojowa- 60 kg - 15890000-3 3.Kotlety z soi a la schabowe - 100 kg - 15890000-3 Cześć VIII - ryby 1.Ryba mrożona tusza - 700 kg - 15220000-6 2.Filet śledziowy ala matjas - 650 kg - 15230000-9 3.Makrela wędzona - 150 kg - 15234000-7 Części IX - kiszonki 1.Kapusta kiszona - 3700 kg - 15331142-4 2.Ogórki kiszone - 1800 kg - 15331000-7 Część X - jaja 1.Jaja kurze - klasa świeżości A, kategoria wagowa M (od 53 do 63 gr)-46000 szt-03142500- Część XI - cukier 1.Cukier biały kryształ- 1650 kg - 15831200-4 Część XII - makaron 1.Makaron gruby: świderki, kolanka ,rurka - 2300 kg - 15851100-9.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 31.42.50.0 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) posiadają wymagane uprawnienia do wykonywania działalności umożliwiającej zrealizowanie zamówienia ( zgodnie z art.22 ust.1 pkt.1 ustawy Prawo zamówień publicznych ), b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia ( zgodnie z art.22 ust.1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych), c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (zgodnie z art. 22 ust.1 pkt 3 ustawy Prawo zamówień publicznych ), d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenia, że Wykonawca jest uprawniony do wykonywania działalności umożliwiającej zrealizowanie zamówienia. 2.oświadczenie, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3.oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych), 4.oświadczenie, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia. 5.aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert. 6.Wszystkie dokumenty przedstawione przez Wykonawców muszą być aktualne w dniu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Oleśnicy ul. Wały Jagiellońskie 1 56-400 Oleśnica tel 071 398 07 05.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.07.2009 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Oleśnicy ul. Wały Jagiellońskie 1 56-400 Oleśnica.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mleko w proszku granulowane odtłuszczone - 350 kg 2.Ser twaróg półtłusty - 1300 kg 3.Ser topiony kostka 100 g - 450 kg 4.Śmietana 12% - 1300 litrów 5.Kefir 1,5% - 90 litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Margaryna do smarowania pieczywa- kostka (200-250 gr) -3000 kg 2.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek)- 1500 litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zupy,sosy,przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Bulion drobiowy w proszku- 250 kg 2.Zupa barszcz biały w proszku -70 kg 3.Zupa kalafiorowa w proszku - 80 kg 4.Zupa ogonowa w proszku -60 kg 5.Zupa grzybowa w proszku - 60 kg 6.Sos węgierski w proszku -80 kg 7.Sos pieczarkowy w proszku -60 kg 8.Herbata granulowana - 135 kg 9.Kawa zbożowa - 75 kg 10.Sól spożywcza jodowana -650 kg 11.Musztarda - 600 kg 12.Ocet spirytusowy 10% - 60 litrów 13.Majonez - 180 kg 14.Kwasek cytrynowy -11 kg 15.Czosnek mielony - 50 kg 16.Majeranek - 6 kg 17.Liść laurowy - 2 kg 18.Papryka mielona - 12 kg 19.Pieprz prawdziwy mielony - 26 kg 20.Pieprz ziołowy - 3 kg 21.Ziele angielskie - 1,5 kg 22.Przyprawa do zup w płynie -370 litrów 23.Cynamon mielony - 1 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.73-8, 15.89.00.00-3, 15.87.00.00-7, 15.87.20.00-1, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.20.00-1, 15.87.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna perłowa - 800 kg 2.Kasza manna - 250 kg 3.Mąka pszenna typ 500 -1500 kg 4.Mąka ziemniaczana - 100 kg 5.Ryż biały łuskany -1000 kg 6.Płatki owsiane -100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.31.00-9, 15.61.31.00-9, 15.61.21.00-2, 15.62.00.00-0, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warzywa przetworzone, strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Dżem truskawkowy -1000 kg 2.Marmolada twarda wieloowocowa - 700 kg 3.Syrop owocowy-150 litrów 4.Koncentrat pomidorowy 30% - 500 kg 5.Kukurydza konserwowa - 230 kg 6.Groszek konserwowy - 450 kg 7.Sałatka szwedzka -300 kg 8.Fasola drobna -800 kg 9.Groch łuszczony połówki - 360 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.32.18.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.00-1, 15.33.11.30-7, 15.33.11.33-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: konserwy mięsne, rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa mięsna 300g - 650 kg 2.Pasztet drobiowy 300g - 400 kg 3.Pasztet drobiowy opak aluminiowe 130-135 g -150 kg 4.Konserwa rybna w pomidor. 300-330 g - 400 kg 5.Paprykarz szczeciński 300-330g - 500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: produkty sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Granulat sojowy - 40 kg 2.Kostka sojowa- 60 kg 3.Kotlety z soi a la schabowe - 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ryba mrożona tusza - 700 kg 2.Filet śledziowy ala matjas - 650 kg 3.Makrela wędzona - 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.23.00.00-9, 15.23.40.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: kiszonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kapusta kiszona - 3700 kg 2.Ogórki kiszone - 1800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze - klasa świeżości A, kategoria wagowa M (od 53 do 63 gr)-46000 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: cukier biały.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier biały kryształ- 1650 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Makaron gruby: świderki, kolanka ,rurka - 2300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.