eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Usługa zorganizowania przejazdu i pobytu uczestników 2-dniowej sesji terenowej(warsztaty) oraz 3-dniowych zajęć terenowych na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektuPOKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-05-28

Olsztyn: Usługa zorganizowania przejazdu i pobytu uczestników 2-dniowej sesji terenowej(warsztaty) oraz 3-dniowych zajęć terenowych na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 207186 - 2013; data zamieszczenia: 28.05.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 54711 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa zorganizowania przejazdu i pobytu uczestników 2-dniowej sesji terenowej(warsztaty) oraz 3-dniowych zajęć terenowych na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Zorganizowanie przejazdu dwudziestu uczestników i dwóch opiekunów 2-dniowej sesji terenowej warsztatów (22 uczestników): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013 r. b)Zorganizowanie przejazdu autokarem klimatyzowanym według poniższej trasy: Dzień pierwszy: Olsztyn - Łeba-Smołdzino-Łeba; nocleg w Łebie (długość trasy około 350 km) Dzień drugi: Łeba - Smołdzino - Kluki - Smołdzino - Olsztyn (długość trasy około 420 km). Autokar powinien posiadać czynną toaletę i GPS - mapę (nawigację satelitarną). W usługę transportową proszę wliczyć nocleg i wyżywienie kierowcy. 2. Zorganizowanie zakwaterowania dwudziestu uczestników i dwóch opiekunów podczas 2-dniowej sesji terenowej warsztatów (22 uczestników): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013 r. b)Zapewnienie 1 noclegu w Łebie w pensjonacie lub hotelu o standardzie minimum trzy gwiazdki zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie stanowiącym Załącznik nr 1 a do SIWZ. z restauracją i zabezpieczenie 10 pokoi dwuosobowych i 2 pokoje jednoosobowe dla studentów i studentek oraz opiekunów. Obiekt powinien się znajdować nie dalej niż 300 m od morza i 150 m od centrum miasta. Pokoje powinny być wyposażone w pełny węzeł sanitarny (z całodobowym dostępem do zimnej i ciepłej wody) i telewizor oraz powinny mieć zapewniony bezpłatny dostęp do internetu (przewodowy lub wi-fi). W pokojach wymagane są oddzielne łóżka dla każdej z zakwaterowanych osób 3.Zorganizowanie wyżywienia dwudziestu uczestników i dwóch opiekunów podczas 2-dniowej sesji terenowej warsztatów (22 uczestników): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013. b)Zapewnienie wyżywienia w miejscu noclegu dla 20 studentów-ek i 2 opiekunów obejmującego: Dzień pierwszy- obiad: -obiad w formie bufetu (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) składającego się z: -zupy -ryby lub dania mięsne do wyboru -dodatki (ziemniaki lub frytki) -surówki -deser - dwa ciasta do wyboru -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda, sok owocowy Dzień pierwszy- kolacja: w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) składająca się z: -dania na ciepło (3 do wyboru) -wędlin (różnorodne, minimum 5 rodzajów); -serów (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe); -warzyw (świeże i konserwowe); -pieczywa (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki); -napojów: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa) woda (gazowana i niegazowana), soki owocowe Dzień drugi: śniadanie w formie bufetu bez ograniczeń ilościowych (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) składające się z: -posiłku na ciepło (3 rodzaje do wyboru, np. jajecznica, parówki, kiełbaski); -wędlin (różnorodne- minimum 5 rodzajów); -serów (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe); -dżemów (minimum dwa do wyboru); -jajek -płatki śniadaniowe, muesli; -mleko (ciepłe i zimne); -jogurty; -świeże owoce; -pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, croissanty, bagietki) -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem); herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda (gazowana i niegazowana), soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje) Dzień drugi - suchy prowiant: zapewnienie dla każdego uczestnika suchego prowiantu na podróż obejmującego: woda niegazowana 0,5l w plastikowej butelce, napój gazowany pomarańczowy 0,5l, jabłko, rogal z nadzieniem czekoladowym, bułka z sałatą i żółtym serem, bułka z sałatą, szynką i pomidorem. Dzień drugi: obiad w formie bufetu (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) składającego się z: -zupy; -ryby lub dania mięsnego do wyboru; -dodatków (ziemniaki lub frytki); -surówek (minimum 3do wyboru); -deser - dwa ciasta do wyboru; -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda, sok owocowy c)Świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ. 4.Zorganizowanie wstępu i wynajęcie przewodnika po terenach obiektów chronionych Słowińskiego Parku Narodowego podczas 2-dniowej sesji terenowej warsztatów: a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013; b)Opłaty za wstęp i przewodnika obejmują koszty związane z pobytem na terenie Słowińskiego Parku Narodowego (SPN), w tym przynajmniej: -opłata za wstęp do SPN w obwodzie ochronnym Rąbka - wejście na wydmy -opłata za wstęp i przewodnika do Muzeum Przyrodniczego w Rąbce -opłata za wstęp i przewodnika do Muzeum Przyrodniczego w Smołdzinie (dla 22 osób) -opłata za edukacyjną projekcję multimedialną dla BO z pokazem slajdów do 2 godzin -opłata za wstęp i przewodnika po ścieżce edukacyjnej OO Rąbka wraz z opłatą za wejście na wyrzutnię rakiet c)Wykonawca zapewni zakup biletów na wstęp (zdefiniowany powyżej) i wynajmie przewodnika dla 20 studentów/-tek oraz 2 opiekunów (pracowników Uniwersytetu). 5.Zorganizowanie przejazdu dwudziestu uczestników i dwóch opiekunów 3-dniowych zajęć terenowych (22 uczestników): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013. b)Zorganizowanie przejazdu autokarem klimatyzowanym według poniższej trasy: Dzień pierwszy: Olsztyn - Zezuj - Malinowo - źródła rzeki Łyny - Dorotowo - Łajsy - Gierzwałd - Żabi Róg - Kretowiny; nocleg w Kretowinach; Długość trasy - 280 km Dzień drugi: Kretowiny - Budwity (rezerwat Zielony Mechacz) - Buczyniec - Rezerwat jezioro Drużno - Jegłownik - Fiszewo - Elbląg- Mierzeja Wiślana; Długość trasy - 200 km Dzień trzeci: Mierzeja Wiślana - Gdańsk-Wiślinka - Gniew - Olsztyn Długość trasy - około 320 km Należy uwzględnić w autobusie miejsce na sprzęt terenowy (łopaty, świdry, cylinderki metalowe o pojemności 100 cm3 i 250 cm3). Autokar powinien posiadać czynną toaletę i GPS-mapę (nawigację satelitarną). W usługę transportową należy wliczyć nocleg i wyżywienie kierowcy. 6.Transport statkiem dwudziestu uczestników dwóch opiekunów podczas 3-dniowych zajęć terenowych(22 uczestników): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013. b)Transport statkiem krajoznawczym Żeglugi Ostródzko-Elbląskiej na trasie rezerwatu Jezioro Drużno dla 20 studentów-studentek i 2 opiekunów. 7.Zorganizowanie zakwaterowania dwudziestu uczestników, dwóch opiekunów podczas 3-dniowych zajęć terenowych (22 osoby): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013. b)Ilość uczestników: 20 studentów-ek i 2 opiekunów,(22 osoby). c)Zapewnienie 2 noclegów: pierwszego w miejscowości Kretowiny, drugiego w miejscowości Stare Pole w pensjonacie lub hotelu o standardzie minimum trzy gwiazdki zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie stanowiącym Załącznik nr 1 a do SIWZ. z restauracją i zabezpieczenie 11 pokoi dwuosobowych dla studentów i studentek oraz opiekunów. Pokoje powinny być wyposażone w pełny węzeł sanitarny (z całodobowym dostępem do zimnej i ciepłej wody) i telewizor oraz powinny mieć zapewniony dostęp do internetu (przewodowy lub wi-fi). W miejscowości Kretowiny, pensjonat lub hotel musi być wyposażony w salę konferencyjną i miejsce na ognisko dla 22 osób. W pokojach wymagane są oddzielne łóżka dla każdej z zakwaterowanych osób. 8.Zorganizowanie wyżywienia dwudziestu uczestników, dwóch opiekunów podczas 3-dniowych zajęć terenowych (22 osoby): a)Szacunkowy termin świadczenia usługi maj-czerwiec 2013. b)Pierwszy dzień- obiad: około 50 km od Olsztynka, składający się z: -zupy; -ryby lub dania mięsnego do wyboru; -dodatków (ziemniaki lub frytki); -surówek (minimum trzy do wyboru); -deser - dwa ciasta do wyboru; -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda, sok owocowy. c)Pierwszy dzień- kolacja: w miejscu noclegu w Kretowinach dla 20 studentów/-ek , 2 opiekunów w formie bufetu bez ograniczeń ilościowych (w ilości adekwatnej do liczby uczestników): obejmująca: -danie na ciepło (3 do wyboru); -wędliny (różnorodne, minimum 5 rodzajów); -sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe) ; -warzywa (świeże i konserwowe); -pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki); -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem); herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa) woda (gazowana i niegazowana), soki owocowe; -lub kolacja w formie ogniska (w sprzyjających warunkach pogodowych) z daniami na ciepło (bigos, kiełbaski), pieczywem (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki) i napojami: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) d)Drugi dzień: śniadanie w miejscu noclegu w Kretowinach w formie bufetu bez ograniczeń ilościowych (w ilości adekwatnej do liczby uczestników): -posiłek na ciepło (3 rodzaje do wyboru, np. jajecznica, parówki, kiełbaski); -wędliny (różnorodne- minimum 5 rodzajów); -sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe); -dżemy (minimum dwa do wyboru); -jajka; -płatki śniadaniowe, muesli; -mleko (ciepłe i zimne); -jogurty; -świeże owoce; -pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, croissanty, bagietki); -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem);herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda (gazowana i niegazowana);soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje). e)Drugi dzień - obiad: podczas rejsu statkiem na trasie kanału Elbląsko-Ostródzkiego, wybór dań z karty na statku f)Drugi dzień: kolacja w miejscu noclegu w Starym Polu dla 20 studentów/-ek , 2 opiekunów (22 osoby) w formie bufetu lub na wolnym powietrzu (w sprzyjających warunkach pogodowych) (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) obejmująca: -danie na ciepło (3 do wyboru); -wędliny (różnorodne, minimum 5 rodzajów); -sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe) ; -warzywa (świeże i konserwowe); -pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki); -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem);herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa) woda (gazowana i niegazowana), soki owocowe; g)Trzeci dzień- śniadanie: w miejscu noclegu w Starym Polu w formie bufetu bez ograniczeń ilościowych (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) : -posiłek na ciepło (3 rodzaje do wyboru, np. jajecznica, parówki, kiełbaski); -wędliny (różnorodne- minimum 5 rodzajów); -sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe); -dżemy (minimum 2 do wyboru); -jajka; -płatki śniadaniowe, muesli; -mleko (ciepłe i zimne); -jogurty; -świeże owoce; -pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, croissanty, bagietki); -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem), herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa),woda (gazowana i niegazowana), soki owocowe (minimum trzy rodzaje), napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje) h)Trzeci dzień- obiad: w Kątach Rybackich składający się z: -zupy; -ryby lub dania mięsnego do wyboru; -dodatków (ziemniaki lub frytki); -surówek (minimum 3 do wyboru); -deser - dwa ciasta do wyboru -napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, z mlekiem) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa) woda, sok owocowy. i)Świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 60.00.00.00 - Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów) .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Realizacja projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Agencja Rozwoju Lokalnego Sp. z o.o., ul. Rynek 7, 20-111 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26219,51 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26552,99

  • Oferta z najniższą ceną: 26552,99 / Oferta z najwyższą ceną: 32900,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.