eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chęciny › Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2012/2013

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-02

Chęciny: Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2012/2013
Numer ogłoszenia: 2046 - 2013; data zamieszczenia: 02.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 249076 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Pl. 2 Czerwca 4, 26-060 Chęciny, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 3151006,3151054, faks 0-41 3151085,3151054.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2012/2013.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 3.1.1. Zamawiający zleca a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie, dostawę własnym specjalistycznym transportem oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów placówek oświaty z terenu Gminy Chęciny. 3.1.2. Dowóz posiłków będzie obejmował następujące placówki oświatowe z terenu Gminy Chęciny: Szkoła Podstawowa w Łukowej, Szkoła Podstawowa w Tokarni, Szkoła Podstawowa w Starochęcinach, Szkoła Podstawowa w Bolminie, Szkoła Podstawowa w Polichnie, Szkoła Podstawowa w Korzecku, Szkoła Podstawowa w Radkowicach, Szkoła Podstawowa w Siedlcach. 3.1.3. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w okresie od dnia 3 września 2012 r. do 27 czerwca 2013 r., w dni nauki szkolnej z wyłączeniem ferii zimowych, dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych. Jeśli uczniowie będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia w szkole, objęci będą dożywianiem, lecz fakt ten zostanie zgłoszony z 3 dniowym wyprzedzeniem wykonawcy 3.1.4. Dostawy i wydawanie posiłków będą miały miejsce w godzinach od 9:00 do 12:00. Wykonawca uzgodni z dyrektorami placówek oświaty kolejność i godzinę dostawy posiłków. 3.1.5. Przewidywana dzienna liczba dostarczonych posiłków wynosi 120. Zamawiający posiada prawo do zmniejszenia lub zwiększenia maksymalnie o 30 % ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą z zastrzeżeniem pkt 3.1.6. oraz 3.1.7. 3.1.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przygotowywanych i wydawanych posiłków maksymalnie o 50% w dni, o których mowa w pkt 3.1.3. niniejszej umowy, w szczególnych przypadkach tj.: wzmożonej zachorowalności dzieci i młodzieży, a także dni w które uczniowie będą wyjeżdżać na wycieczkę. Nie zwalnia to Wykonawcy od obowiązku przygotowania posiłków dla obecnych w placówkach oświaty uczniów (gorące posiłki dla minimum 60 dzieci). 3.1.7. W przypadku wydania przez właściwy organ decyzji zakazującej placówkom oświaty z terenu Gminy Chęciny innym niż wymienione w pkt 3.1.2. do przygotowywania i wydawania własnymi siłami gorących posiłków Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia liczby posiłków maksymalnie o 50%. 3.1.8. Wykonawcy z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków, o których mowa w pkt 3.1.5. i 3.1.6. nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. 3.1.9. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczanie konkretnej liczby posiłków przez wykonawcę będzie ustalana w dzień poprzedzający dostarczanie posiłków, w sposób telefoniczny do godz. 15:00, przez dyrektorów placówek oświatowych lub osoby przez nich wyznaczone. W przypadkach znacznych zmian w ilości dostarczanych posiłków, o których mowa w pkt. 3.1.6., Wykonawca zostanie powiadomiony z trzydniowym wyprzedzeniem. 3.2.1. Menu powinno składać się z następujących rodzajów posiłków: - zupa z wkładką w postaci wędliny lub mięsa bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte +2 kromki świeżego chleba, - obiad drugodaniowy mięsny: kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, kotlet mielony, udko kurczaka, gulasz wołowy, potrawka z kurczaka, gołąbki, krokiety z mięsem + dodatek skrobiowy (ziemniaki, ryż, kasza, makaron) + surówka - obiad drugodaniowy jarski (ryba, 2 jajka, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi. W przypadku obiadu składającego się z ryb lub 2 jajek należy dołączyć ziemniaki i surówkę. 3.2.2. Gramatura posiłków: - kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, kotlet mielony, udko kurczaka, gulasz wołowy, potrawka z kurczaka, gołąbki - każda porcja nie mniejsza niż 100 g, - wkładka do zupy w postaci wędliny lub mięsa - każda nie mniejsza niż 100 g, - krokiety z mięsem - 300 g, - zupa - 350 ml liczona bez wkładki, - ryby - porcja nie mniej niż 150 g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi - każda porcja nie mniej niż 300 g, - dodatek skrobiowy: ziemniaki, ryż, kasza, makaron - każda porcja nie mniej niż 250 g, - surówka - nie mniej niż 100 g, 3.3.1. Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania jadłospisu obejmującego okres dwóch tygodni roboczych oraz dostarczania go do Zamawiającego najpóźniej na cztery dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Wykonawca układając jadłospis zobowiązany jest przestrzegać następujących zasad: a) w tym samym tygodniu należy dostarczyć: 2 razy zupę z wkładką w postaci wędliny lub mięsa, 2 razy obiad drugodaniowy mięsny, 1 raz obiad drugodaniowy jarski. b) w tym samym tygodniu zupa z wkładką w postaci wędliny lub mięsa, obiad drugodaniowy mięsny, obiad drugodaniowy jarski powinny wystąpić naprzemiennie, c) zupa z wkładką w postaci wędliny lub mięsa oraz obiad drugodaniowy mięsny nie mogą powtarzać się w przeciągu dwóch tygodni zaś obiad drugodaniowy jarski nie może powtarzać się w przeciągu czterech tygodni.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • AKCES TM Sp. z o.o., ul. Rwańska 7, 26-600 Radom, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 129861,11 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 131835,00

  • Oferta z najniższą ceną: 131835,00 / Oferta z najwyższą ceną: 146421,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.