eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-12-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Ubezpieczeń Społecznych

1.3.) Oddział zamawiającego: II Oddział w Warszawie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 00001775600245

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Podskarbińska 25

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 03-829

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.7.) Numer telefonu: 22 590 28 13

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ZAP_Warszawa@zus.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zus.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - Zakład Ubezpieczeń Społecznych lub Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego oraz zarządzane przez nie fundusze

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c788842f-a560-11ee-953e-c2ea26915e21

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00576445

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00412375/16/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.13 Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/zus/public/postepowanie?postepowanie=57412396

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/zus/public/postepowanie?postepowanie=57412396

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu, w tym składanie ofert, wymiana oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/zus/public/postepowanie?postepowanie=57412396
Korzystanie z Platformy zakupowej jest bezpłatne.
2. Złożenie oferty oraz prowadzenie komunikacji pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym w postępowaniu wymaga posiadania (założenia) przez Wykonawcę konta użytkownika na Platformie zakupowej (przeglądanie, zadawanie pytań i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania wskazanego konta). Założenie konta na Platformie zakupowej oznacza zaakceptowanie regulaminu korzystania z usług Platformy zakupowej (Regulamin Portalu e-Usług), który wraz z Instrukcją obsługi portalu dostępny jest na Platformie zakupowej w zakładce e-learning.
3. Założenie konta użytkownika wymaga potwierdzenia kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4. Po otwarciu ofert komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie dokumenty, oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są za pośrednictwem zakładki „Korespondencja” na Platformie zakupowej. W zakładce „Oferty” należy zaznaczyć numer złożonej oferty, w panelu poniżej pojawi się zakładka „Korespondencja”
5. Wymagania dotyczące Platformy zakupowej:
1) minimalne wymagania techniczne:
a) w zakresie podstawowych funkcjonalności – przegląd, pobieranie i załączanie dokumentów:
− komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min. 3 GB RAM, procesor 1500 MHz lub wydajniejszy, jeden z systemów operacyjnych Linux Kernel 4.0, Windows 7 i MacOS 10.12 - lub ich nowsze wersje,
− przeglądarka internetowa Mozilla Firefox ver. 65 i późniejsze, Google Chrome ver. 66 i późniejsze lub Opera w ver. 58 i późniejsze, Microsoft Edge ver 18 i późniejsze, Internet Explorer 11,
− lista zalecanych przeglądarek internetowych: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest używanie najnowszych wersji przeglądarek.
b) w zakresie składania podpisu kwalifikowanego (za pośrednictwem Platformy zakupowej):
− zainstalowane środowisko Java w wersji min. 1.8 (jre),
− w przypadku przeglądarek Opera, Chrome i Firefox należy doinstalować dodatek do przeglądarki Szafir SDK Web,
− oprogramowania SzafirHost w systemie operacyjnym.
2) maksymalny rozmiar pojedynczych plików przesyłanych za pośrednictwem Platformy zakupowej wynosi 100 MB. Za pośrednictwem Platformy zakupowej można przesłać wiele pojedynczych plików lub plik skompresowany do archiwum (ZIP) zawierający wiele pojedynczych plików.
3) dopuszczalne formaty przesyłanych plików: .png, .jpg, .jpeg, .gif, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .ods, .odp, .odf, .pdf, .zip, .rar, .7zip, .txt, .ath, .xml, .dwg, .xades, .tar, .7z, .eml, .msg, przy czym Zamawiający zaleca wykorzystywanie plików w formacie .pdf.
4) za datę przekazania i odbioru danych, w szczególności oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę zapisania pliku na serwerze Platformy zakupowej. Aktualna data
i godzina, zsynchronizowane z Głównym Urzędem Miar, wyświetlane są w prawym górnym rogu Platformy zakupowej.
5) w zależności od formatu kwalifikowanego podpisu (PAdES, XAdES) i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) Wykonawca dołącza do Platformy zakupowej uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny):
a) dokumenty w formacie „pdf” należy podpisywać formatem PAdES;
b) Zamawiający dopuszcza podpisanie dokumentów w formacie innym niż „pdf”, wtedy należy użyć formatu XAdES.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. W zamówieniach publicznych, Zamawiający jako administrator danych osobowych, obowiązany jest do spełnienia obowiązku informacyjnego z art. 13 RODO względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio pozyskał. Dotyczy to w szczególności:
1) wykonawcy będącego osobą fizyczną,
2) wykonawcy będącego osobą fizyczną, prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą,
3) pełnomocnika wykonawcy będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w pełnomocnictwie),
4) członka organu zarządzającego wykonawcy, będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w informacji z KRK),
5) osoby fizycznej skierowanej do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) - Centrala: ul. Szamocka 3, 5, 01-748 Warszawa;
2) Zakład Ubezpieczeń Społecznych wyznaczył Inspektora Ochrony Danych. Może się Pani/Pan z nim kontaktować we wszystkich sprawach, które dotyczą przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych:
− listownie na adres:
Inspektor Ochrony Danych
ul. Szamocka 3, 5
01-748 Warszawa
- przez e-mail: ODO@zus.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, numer postępowania: 450000.271.17.2023-ZAP, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji na „Obsługę gastronomiczną na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie” oraz w celu spełnienia obowiązku prawnego wynikającego z przepisów ustawy;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,
a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 450000.271.17.2023-ZAP

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest obsługa gastronomiczna szkoleń, warsztatów, zadań, seminariów, narad, konferencji, spotkań okolicznościowych i roboczych organizowanych na zlecenie II Oddziału ZUS w Warszawie. Usługa (wykonywana w formie cateringu) obejmuje przygotowywanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) oraz serwisów kawowych (poczęstunków). Usługa będzie realizowana w oparciu o własne zasoby lokalowe i logistyczne Wykonawcy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia jest obsługa gastronomiczna szkoleń, warsztatów, zadań, seminariów, narad, konferencji, spotkań okolicznościowych i roboczych organizowanych na zlecenie II Oddziału ZUS w Warszawie. Usługa (wykonywana w formie cateringu) obejmuje przygotowywanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) oraz serwisów kawowych (poczęstunków)
Przewidywany zakres zamówienia to 50 % planowanej w zamówieniu podstawowym ilości poszczególnych posiłków (śniadanie, obiad, kolacja), serwisów kawowych.

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która na podstawie kryterium oceny ofert, uzyska najwyższą liczbę punktów

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie doświadczenia – Zamawiający uzna, że warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał lub nadal wykonuje w sposób należyty co najmniej 2 usługi, z których każda była świadczona przez okres co najmniej 6 miesięcy i każda polegała na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu (w tym okresie) min. 2 000 dwudaniowych obiadów.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, przed udzieleniem zamówienia zostanie wezwany przez Zamawiającego do złożenia w wyznaczonym terminie (nie krótszym niż 5 dni) podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień złożenia potwierdzających brak podstaw wykluczenia, tj.:
a) oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SWZ,
b) oświadczenia Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 7 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, przed udzieleniem zamówienia zostanie wezwany przez Zamawiającego do złożenia w wyznaczonym terminie (nie krótszym niż 5 dni) podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień złożenia 2) potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu tj. wykazu usług wykonanych lub wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz ze wskazaniem przedmiotu usługi, dat wykonania/wykonywania, podmiotu na rzecz którego usługa/usługi została/ zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonywane lub są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku usług nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. Wzór wykazu usług stanowi załącznik nr 8 do SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

Wykonawca przed upływem terminu składania ofert zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 8 300,00 zł.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, żaden nie może podlegać wykluczeniu, a warunki udziału w postępowaniu wykazują łącznie.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, załączając do oferty jego pełnomocnictwo. Pełnomocnik składa ofertę za pośrednictwem Platformy zakupowej wskazując Wykonawców występujących wspólnie.
3. Oświadczenie z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie;
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia składają, załączając do oferty, oświadczenie z art. 117 ust. 4 ustawy Pzp, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy – zgodnie z załącznikiem nr 5 do SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje, że wysokość wynagrodzenia należnego Wykonawcy, określona w Umowie może podlegać zmianie w przypadku zmiany cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją Umowy. Strony uznają, że wpływ zmiany ceny materiałów lub kosztów na koszt wykonania Umowy odzwierciedla wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany przez Główny Urząd Statystyczny.
2. Strony Umowy ustalają następujące zasady zmiany wysokości wynagrodzenia, o których mowa powyżej:
1) Strony uprawnione są do wnioskowania o zmianę wynagrodzenia w przypadku, gdy iloczyn miesięcznych zmian wartości wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowanego przez Główny Urząd Statystyczny (poprzedni miesiąc = 100), za okres liczony od następnego miesiąca po zawarciu Umowy, przekroczy 10%; ścieżka dostępu do wskaźnika na stronie internetowej GUS (www.stat.gov.pl) na dzień zawarcia Umowy - zakładki: Obszary tematyczne/Ceny Handel/Wskaźniki cen; linki: wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych (pot. Inflacja)/ Miesięczne wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych);
2) wysokość procentowa wskaźnika, o który zostanie zwaloryzowane wynagrodzenie, zostanie obliczona jako różnica pomiędzy sumaryczną wartością zmian wskaźnika (obliczonego zgodnie z pkt 1) opublikowanego na stronie internetowej GUS na dzień przekazania wniosku o zmianę wynagrodzenia drugiej Stronie, a wartością 10%;
3) waloryzacji podlegają poszczególne ceny jednostkowe posiłków netto określone w umowie. Ceny jednostkowe netto po wyliczeniu waloryzacji zaokrąglane są do pełnych groszy;
4) wraz ze zmianą wartości poszczególnych cen jednostkowych netto (zgodnie ze schematem przyjętym w formularzu ofertowym, wskazanym w załączniku nr 2 do Umowy) zostaną wyliczone ceny jednostkowe brutto oraz w oparciu o pozostałą do realizacji liczbę posiłków, zostanie stosownie zmieniona łączna wartość Umowy brutto, określona w § 4 ust. 3; Umowy;
5) waloryzacja nastąpi od następnego miesiąca po złożeniu wniosku przez Stronę (aneks do Umowy przygotowuje Zamawiający);
6) Strona może zwrócić się o kolejną zmianę wynagrodzenia nie wcześniej niż po 3 miesiącach obowiązywania poprzednio zwaloryzowanego wynagrodzenia;
7) maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia (wartości brutto Umowy), jaką dopuszcza Zamawiający w efekcie przeprowadzonych waloryzacji wynosi 5 % wartości Umowy brutto z dnia jej zawarcia. W przypadku zmiany wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, będącego podstawą zmiany wynagrodzenia Wykonawcy, która powodowałaby przekroczenie maksymalnej wartości zmiany wynagrodzenia wskazanej w zdaniu poprzednim oraz przy braku możliwości zabezpieczenia środków finansowych na stosowne zwiększenie wynagrodzenia, Zamawiający może dokonać stosownego skrócenia okresu świadczenia usługi. Przy braku możliwości zabezpieczenia środków finansowych na stosowne zwiększenie wynagrodzenia Zamawiający może, z uwzględnieniem § 1 ust. 3, dokonać zmniejszenia przewidywanej liczby posiłków bez skracania okresu świadczenia usługi.
3. W przypadku niewykorzystania w pierwotnym okresie obowiązywania Umowy środków na jej realizację, wskazanych w Umowie, Strony dopuszczają zmianę Umowy poprzez wydłużenie okresu obowiązywania Umowy, jednak nie dłużej niż o 2 miesiące. Zmiana wymaga aneksu do Umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-01-11 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/zus/public/postepowanie?postepowanie=57412396

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-01-11 12:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-02-09

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.