eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Wiśnicz › "Dostawy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu"



Ogłoszenie z dnia 2022-12-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"Dostawy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Nowym Wiśniczu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319983

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Leksandrowa 1

1.5.2.) Miejscowość: Nowy Wiśnicz

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-720

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_nowy_wisnicz@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Dostawy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7f67222d-7f80-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00503562

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00022205/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.6 Artykuły ogólnospożywcze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie PZP., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r., o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r., poz. 344).
1) miniPortalu dostępnego pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/
2) ePUAP-u dostępnego pod adresem; http:/epuap.gov.pl/wps/portal oznaczenie Zamawiającego w formularzach ePUAP ZAKŁAD KARNY (zknw)

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłanie i odbieranie dokumentów elektronicznych, elektronicznych, kopi dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. Obowiązkiem wykonawcy jest zapoznanie się z Regulaminem korzystania z miniPortalu oraz regulaminem ePUAP. Złożenie oferty w sposób niezgodny z Regulaminem może spowodować brak możliwości odczytania oferty, za co odpowiedzialność ponosi wyłącznie wykonawca. W takim przypadku zamawiający potraktuje ofertę jako nie złożona skutecznie i odrzuci ofertę.
Maksymalny rozmiar plików przesłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz komunikacji wynosi 150 MB.
Za datę przekazania ofert, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopi dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.13.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I – Produkty ogólnospożywcze 15800000-6 oraz 15300000-1

1. Kawa zbożowa kg 1 000 - opakowanie jednostkowe do 5 kg
2. Herbata granulowana czarna kg 1 000 - opakowanie jednostkowe do 5 kg
3. Kminek kg 12 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
4. Chrzan tarty kg 250 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
5. Ziele angielskie całe kg 25 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
6. Papryka mielona kg 90 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
7. Liść laurowy kg 25 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
8. Majeranek kg 25 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
9. Ocet spirytusowy 10% l 70 - opakowanie jednostkowe do 1 l
10. Pieprz czarny mielony kg 100 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
11. Przyprawy do bigosu kg 15 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
12. Przyprawa do gulaszu kg 15 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
13. Przyprawa typu VEGETA kg 600 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
14. Przyprawa do zupy w płynie l 800 - opakowanie jednostkowe do 1 l
15. Czosnek granulowany kg 60 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
16. Koper suszony kg 50 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
17. Natka pietruszki suszona kg 25 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
18. Por suszony kg 25 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
19. Mieszanka warzyw suszonych kg 600 - opakowanie jednostkowe do 5 kg
20. Sos biały w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
21. Sos boloński w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
22. Sos grzybowy w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
23. Sól jodowana warzona kg 2 000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
24. Syrop owocowy l 1 500 - opakowanie jednostkowe do 5 l
25. Zupa jarzynowa w proszku kg 600 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
26. Zupa pieczarkowa w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
27. Zupa selerowa w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
28. Zupa porowa w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
29. Barszcz biały w proszku kg 200 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
30. Bulion drobiowy w proszku kg 300 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
31. Bulion jarzynowy w proszku kg 600 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
32. Żurek w proszku kg 180 - opakowanie jednostkowe do 10 kg

Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II – Produkty zbożowe i cukry 15600000-4 oraz 15800000-6

1.Kasza jęczmienna średnia kg 4 200 - opakowanie jednostkowe do 25kg
2. Kasza manna kg 1 200 - opakowanie jednostkowe do 10 kg
3. Mąka pszenna typ 500 kg 3 000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
4. Mąka ziemniaczana kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
5. Ryż biały kg 4 000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg
6. Makaron 2 jajeczny (nitki, świderki) kg 7 000 - opakowanie jednostkowe do 5 kg
7. Cukier kryształ kg 5 000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg

Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III – Tłuszcze roślinne 15400000-2

1. Olej roślinny l 2 500 - opakowanie jedn. do 5 l.
2. Margaryna do smarowania pieczywa kg 12 000 - opakowanie jedn. od 200-250g

Margaryna do smarowania pieczywa – w skład której wchodzą wyłącznie tłuszcze roślinne (CPV 15412200-1), kostka, opakowania od 200 do 250g, pakowane w papierze pergaminowym, folii lub innym opakowaniu dopuszczonym do kontaktu z żywnością. Produkt o zawartości tłuszczy wyłącznie roślinnych min. 55 %, nieulegający podczas porcjowania rozpadaniu się, bez sztucznych barwników i konserwantów oraz dodatku tłuszczy roślinnych powodujących zmianę zapachu i smaku (np. tłuszcz kokosowy).

Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część: IV – Warzywa przetworzone 15331000-7

1. Sałatka wielowarzywna kg 1500 – opakowanie jednostkowe od 800g – 5kg
2. Kapusta czerwona konserwowa kg 1500 – opakowanie jednostkowe od 800g – 5kg
3. Koncentrat pomidorowy 30 % kg 2000 – opakowanie jednostkowe do 1 kg
4. Leczo pieczarkowe kg 1500 – opakowanie jednostkowe od 1kg – 5kg

Okres przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V – Konserwy rybne 15200000-0

1. Sałatka rybna z otwieraczem kg 2500 – opakowanie jednostkowe od 300g – 330g
2. Paprykarz z otwieraczem kg 2500 – opakowanie jednostkowe od 300g – 330g
3. Szprot w pomidorach z otwieraczem kg 1000 – opakowanie jednostkowe od 300g – 330g

Okres przydatności do spożycia min. 9 miesięcy od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI - Konserwy mięsne 15131000-5

1. Pasztet drobiowy alupak lub z otwieraczem kg 1500 – opakowanie jednostkowe od 300 – 330g
2. Mielonka drobiowa alupak lub z otwieraczem kg 1000 – opakowanie jednostkowe od 300 – 330g

Okres przydatności do spożycia min. 9 miesięcy od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VII - Produkty sojowe 15000000-8

1. Kotlet sojowy a la schabowy kg 500 – opakowanie jednostkowe 10kg
2. Granulat sojowy kg 1500 – opakowanie jednostkowe 15kg
3. Pasztet sojowy kg 200 – opakowanie jednostkowe od 100g – 130g

Okres przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VIII – Dżemy 15332290-3

1. Dżem – wiadro kg 2500 – opakowanie jednostkowe od 10kg – 15kg
2. Miód sztuczny płynny kg 500 – opakowanie jednostkowe do 400g
3. Dżem - kubek, z owoców bez pestek Kg 900 – opakowanie jednostkowe do 400g
4. Marmolada kg 2500 – opakowanie jednostkowe od 10kg – 15kg

Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15332290-3 - Dżemy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Na podstawie art. 112 ustawy PZP, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:

1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
- zamawiający odstępuje od wymagania podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie
2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
- zamawiający odstępuje od wymagania podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie
3. Sytuacji ekonomicznej i finansowej
- zamawiający odstępuje od wymagania podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie
4. Zdolności technicznej lub zawodowej
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:

O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:

1) W ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 1 dostawę warzyw, owoców na kwotę:
a) dla części I – 50 000,00 zł
b) dla części II – 110 000,00 zł
c) dla części III – 160 000,00 zł
d) dla części IV – 30 000,00 zł
e) dla części V – 70 000,00 zł
f) dla części VI – 25 000,00 zł
g) dla części VII – 30 000,00 zł
h) dla części VIII – 30 000,00 zł
2) nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Dziale XVII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki zamówienia udziału w postępowaniu;
3) spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej i zawodowej;
4) złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 ustawy PZP
5) nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy PZP (obligatoryjne przesłanki wykluczenia) oraz art. 109 ust. 1 pkt 4, 5, 7 ustawy PZP (fakultatywne przesłanki wykluczenia)

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiana cen (wzrost lub obniżenie) poszczególnych artykułów może nastąpić po 6 miesiącach od dnia podpisania umowy na wniosek jednej ze stron.
2. Po upływie terminu, o którym mowa w ust. 1 powyżej, Zainteresowana Strona może jednokrotnie zawnioskować o zmianę cen poszczególnych artykułów, ale jedynie o średniomiesięczny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany przez GUS, liczony narastająco od pierwszego miesiąca po miesiącu, w którym umowa została zawarta. Wniosek powinien zawierać wysokość uwzględnionej inflacji, zmienione ceny poszczególnych artykułów oraz łączną wartość zamówienia po zmianie. Waloryzacja nie może jednakże powodować zmiany całkowitej wartości netto zamówienia o więcej aniżeli 20% w stosunku do pierwotnej wartości. Na podstawie wniosku, Strony w terminie 14 dni od daty jego wpływu, zobowiązane będą podpisać stosowny aneks do umowy. Zmiana cen poszczególnych artykułów wywoła skutek od dnia podpisania aneksu.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-01-03 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma miniPortal

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-01-03 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-02-02

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.