eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemianowice Śląskie › "Usługi cateringowe dla dzieci przebywających w Zespole Placówek Wsparcia Dziennego dla Dzieci w Siemianowicach Śląskich w 2023r."



Ogłoszenie z dnia 2022-12-02


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Usługi cateringowe dla dzieci przebywających w Zespole Placówek Wsparcia Dziennego dla Dzieci w Siemianowicach Śląskich w 2023r.”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Siemianowicach Śląskich

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003447492

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Szkolna 17

1.4.2.) Miejscowość: Siemianowice Śląskie

1.4.3.) Kod pocztowy: 41-100

1.4.4.) Województwo: śląskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.4.7.) Numer telefonu: (32) 765 62 00

1.4.8.) Numer faksu: (32) 765 62 19

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mops.siemianowice.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.siemianowice.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00472556

2.2.) Data ogłoszenia: 2022-12-02

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00450039/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zmianą:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu oraz dostarczaniu śniadań, obiadów i podwieczorków dla dzieci przebywających w Zespole Placówek Wsparcia Dziennego dla Dzieci tj.: Specjalistycznej Placówce Wsparcia Dziennego dla Dzieci przy ul. Śniadeckiego 13 w Siemianowicach Śląskich ( zwana dalej Placówka SD1) oraz Placówce Wsparcia Dziennego dla Dzieci przy ul. Matejki 4 w Siemianowicach Śląskich (zwana dalej Placówka SD2).
Dla Placówki SD1 przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie 3 posiłków dziennie, tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, (tj. śniadań i obiadów dla dzieci młodszych oraz podwieczorków dla dzieci starszych). Miejsce dostarczania posiłków: Siemianowice Śląskie, ul. Śniadeckiego 13.Posiłki mają być dowożone 2 razy dziennie przez 5 dni w tygodniu – od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Śniadania mają być dostarczane do siedziby Placówki SD1 o godzinie 7:30, a obiady i podwieczorki o godzinie 11:30.
Przedmiot zamówienia obejmuje sporządzanie i dostarczanie w/w posiłków dla szacunkowej liczby dzieci:
- 19 dzieci młodszych (śniadania oraz obiady przez 168 dni roboczych);
- 30 dzieci starszych (podwieczorki przez 168 dni roboczych).
Przewidywana liczba posiłków:

Przedmiotem zamówienia dla Placówki SD2 jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu oraz dostarczaniu śniadań, obiadów dla dzieci młodszych i podwieczorków dla dzieci starszych.
Miejsce dostarczania posiłków: Siemianowice Śląskie, ul. Matejki 4.
Posiłki mają być dowożone 2 razy dziennie przez 5 dni w tygodniu – od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
Śniadania mają być dostarczane do siedziby Placówki SD2 o godzinie 7:30, a obiady i podwieczorki o godzinie 11:30.
Przedmiot zamówienia obejmuje sporządzanie i dostarczanie posiłków dla szacunkowej liczby dzieci:
- 15 dzieci młodszych (śniadania przez 168 dni roboczych) tj.
- 25 dzieci starszych (podwieczorki przez 168 dni roboczych)
Przewidywana liczba posiłków:
Liczba posiłków, które mają być przygotowane i dostarczone na dany dzień, będzie określona na podstawie pisemnego bądź elektronicznego zlecenia dziennego, przygotowanego przez kierownika Zespołu Placówek lub inną osobę upoważnioną, przekazanego Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem (tzn. w danym dniu Wykonawca otrzyma zlecenie dotyczące dnia następnego). Zlecenia dzienne będą sporządzane w rozbiciu ilościowym na śniadania, obiady i podwieczorki.

Po zmianie:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu oraz dostarczaniu śniadań, obiadów i podwieczorków dla dzieci przebywających w Zespole Placówek Wsparcia Dziennego dla Dzieci tj.: Specjalistycznej Placówce Wsparcia Dziennego dla Dzieci przy ul. Śniadeckiego 13 w Siemianowicach Śląskich ( zwana dalej Placówka SD1) oraz Placówce Wsparcia Dziennego dla Dzieci przy ul. Matejki 4 w Siemianowicach Śląskich (zwana dalej Placówka SD2).
4.2.1. Specjalistyczna Placówka Wsparcia Dziennego dla Dzieci, ul. Śniadeckiego 13 (SD1)
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie 3 posiłków dziennie, tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, (tj. śniadań i obiadów dla dzieci młodszych oraz podwieczorków dla dzieci starszych). Miejsce dostarczania posiłków: Siemianowice Śląskie, ul. Śniadeckiego 13. Posiłki mają być dowożone 2 razy dziennie przez 5 dni w tygodniu – od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Śniadania mają być dostarczane do siedziby Placówki SD1 o godzinie 7:30, a obiady i podwieczorki o godzinie 11:30. • Śniadanie dla dzieci młodszych (dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat) musi spełniać co najmniej następujące warunki ilościowe: a) kanapki z pieczywa razowego, wieloziarnistego, pszennego lub bułki z dodatkami: gramatura 150 g; b) kanapki: z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną (wysokiej jakości), szynką, kiełbasą (Wędliny, o których mowa to m. in.: szynka i polędwica wieprzowa, szynka oraz polędwica drobiowa (zawartość mięsa w wyrobie gotowym min. 90%) oraz naprzemiennie jajko w różnej postaci (Jajko w gramaturze 30g (1/2 jajka dla dziecka) może zostać przygotowane w formie pasty jajecznej lub ugotowane na twardo), zupa mleczna(przez „zupę mleczną” zamawiający rozumie m. in płatki owsiane na mleku, kaszę kukurydzianą na mleku, płatki ryżowe na mleku. W ilości: 1 kopiasta łyżka płatków/kaszy na 200 ml mleka.), kiełbaski na gorąco (parówka drobiowa minimum 90% mięsa), ok. 50g-1 sztuka na dziecko, warzywa - m.in. pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, itp. Warzywa – nie mniej niż 30g (np. plaster pomidora, 2 rzodkiewki)
herbata owocowa, herbata zwykła z cytryną, kakao – 200 ml;
• Obiad dla dzieci młodszych obejmuje: zupę: na wywarze warzywnym lub ewentualnie na chudym mięsie drobiowym, z dodatkiem charakterystycznego składnika (np. pomidory w pomidorowej, brokuły w brokułowej, kalafior w kalafiorowej itp.) Należy unikać stosowania zasmażek. Pojemność około 300 ml; - drugie danie: w skład drugiego dania powinny wchodzić produkty białkowe, takie jak: ryba (szczególnie morska)/ chude mięso/ drób/ sery/ jaja. Ponadto, w komponowaniu II dania należy uwzględnić obecność węglowodanów złożonych, które zawarte są w takich produktach, jak: kasze, ryże, makarony i ziemniaki. W II daniu obowiązkowy element stanowią także warzywa- zarówno gotowane jak i w postaci surówki. Minimalna wymagana gramatura dodatku warzywnego do obiadu wynosi 60g. - napój: soki owocowe i warzywne (najlepiej 100%) rozcieńczone wodą, kompoty, herbatki owoców. Objętość soków i kompotów do obiadu wynosi 200 ml.
1. Sposób przygotowania posiłku i jego jakość muszą być odpowiednie do potrzeb dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat. • Podwieczorek dla dzieci starszych (dzieci w wieku 6-16 lat) obejmuje: porcję pieczywa (ok. 80 g) oraz dodatki do pieczywa (chuda wędlina, ser, twarożek, warzywa, dżem) i napój (200 ml herbaty/kakao/soku owocowego/kompotu) i przynajmniej raz w tygodniu jogurty, budynie, koktajle mleczne, naleśniki z serem lub owocami, ryż z jabłkami lub koktajlem owocowym, galaretki. kawałek ciasta domowego (np. szarlotka, tarta z owocami, sernik, drożdżowe z owocami, babka, ciasto jogurtowe, ciasto marchewkowe, z wyłączeniem ciast zawierających masy). • Wymagana temperatura dostarczanych potraw: - dla zup +75 st. C, - dla drugich dań +63 st. C ,- dla gorących napojów +80 st. C .- sałatki, surówki, sosy i inne potrawy serwowane na zimno poniżej + 4 st. C. •„Liczba posiłków, które mają być przygotowane i dostarczone na dany dzień, będzie określona na podstawie pisemnego zlecenia dziennego bądź za pomocą systemu w formie online, przygotowanego przez kierownika Zespołu Placówek lub inną osobę upoważnioną, przekazanego Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem (tzn. w danym dniu Wykonawca otrzyma zlecenie dotyczące dnia następnego). Zlecenia dzienne będą sporządzane w rozbiciu ilościowym na śniadania, obiady i podwieczorki.”• Przedmiot zamówienia obejmuje sporządzanie i dostarczanie w/w posiłków dla szacunkowej liczby dzieci: - 19 dzieci młodszych (śniadania oraz obiady przez 168 dni roboczych).
C.d opisu przedmiotu zamówienia w informacjach dodatkowych.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

9.1. Informacje dodatkowe

Przed zmianą:

Po zmianie:
c.d. ops. 1. - 30 dzieci starszych (podwieczorki przez 168 dni roboczych) • Przewidywana liczba posiłków w Placówce SD1: - śniadań dla dzieci młodszych: 3192 - obiadów dla dzieci młodszych: 3192 - podwieczorków dla dzieci starszych: 5040/. UWAGA !!!: Liczba sporządzanych posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, które cechuje zmienność potrzeb dzieci. Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w śniadań, obiadów i kolacji będzie zrealizowana. Zamawiający zapłaci Wykonawcy tylko za faktycznie wykorzystaną liczbę posiłków dla dzieci. • Koszt “wsadu” w posiłkach nie może być mniejszy, niż 70 % wartości całego posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji potwierdzającej ponoszone w danym miesiącu wydatki na zakup “wsadu”.
4.2.2 Placówka Wsparcia Dziennego dla Dzieci, ul. Matejki. Pełny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SWZ z uwzględnieniem zmian SWZ.
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu oraz dostarczaniu śniadań, obiadów dla dzieci młodszych i podwieczorków dla dzieci starszych. • Miejsce dostarczania posiłków: Siemianowice Śląskie, ul. Matejki 4. • Posiłki mają być dowożone 2 razy dziennie przez 5 dni w tygodniu – od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.• Śniadania mają być dostarczane do siedziby Placówki SD2 o godzinie 7:30, a obiady i podwieczorki o godzinie 11:30. „Liczba posiłków, które mają być przygotowane i dostarczone na dany dzień, będzie określona na podstawie pisemnego zlecenia dziennego bądź za pomocą systemu w formie online, przygotowanego przez kierownika Zespołu Placówek lub inną osobę upoważnioną, przekazanego Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem (tzn. w danym dniu Wykonawca otrzyma zlecenie dotyczące dnia następnego). Zlecenia dzienne będą sporządzane w rozbiciu ilościowym na śniadania, obiady i podwieczorki.”• Przedmiot zamówienia obejmuje sporządzanie i dostarczanie posiłków dla szacunkowej liczby dzieci:- 15 dzieci młodszych (śniadania i obiady przez 168 dni roboczych); - 25 dzieci starszych (podwieczorki przez 168 dni roboczych) •
Przewidywana liczba posiłków w Placówce SD2: - śniadań dla dzieci młodszych: 2520 - obiadów dla dzieci młodszych: 2520 - podwieczorków dla dzieci starszych: 4200
UWAGA !!!: Liczba sporządzanych posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, które cechuje zmienność potrzeb dzieci. Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w śniadań, obiadów i kolacji będzie zrealizowana. Zamawiający zapłaci Wykonawcy tylko za faktycznie wykorzystaną liczbę posiłków dla dzieci.
• Koszt “wsadu” w posiłkach nie może być mniejszy, niż 70 % wartości całego posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji potwierdzającej ponoszone w danym miesiącu wydatki na zakup “wsadu”.
• Śniadanie dla dzieci młodszych (dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat) musi spełniać co najmniej następujące warunki ilościowe: a) kanapki z pieczywa razowego, wieloziarnistego, pszennego lub bułki z dodatkami: gramatura 150 g; b) kanapki: z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną (wysokiej jakości), szynką, (Wędliny, o których mowa to m. in.: szynka i polędwica wieprzowa, szynka oraz polędwica drobiowa (zawartość mięsa w wyrobie gotowym min. 90%), kiełbasą oraz naprzemiennie jajko w różnej postaci (Jajko w gramaturze 30g (1/2 jajka dla dziecka) może zostać przygotowane w formie pasty jajecznej lub ugotowane na twardo), , zupa mleczna. Przez „zupę mleczną” zamawiający rozumie m. in płatki owsiane na mleku, kaszę kukurydzianą na mleku, płatki ryżowe na mleku.
Zamawiający informuje, że również dokonuje zmiany w zakresie Załącznika nr 9 do SWZ (projekt umowy) poprzez dodanie do § 8 umowy punktu 3 o następującej treści:3. „ Łączna maksymalna wartość kar umownych nie może przekroczyć 10% wartości, umowy brutto”.

SEKCJA IV INFORMACJE DODATKOWE

Pełny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji warunków zamówienia

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.