eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Zapewnienie usługi cateringowej (2 części).



Ogłoszenie z dnia 2023-10-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zapewnienie usługi cateringowej (2 części).

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego Spółka Akcyjna

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690260330

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Szopena 51

1.4.2.) Miejscowość: Rzeszów

1.4.3.) Kod pocztowy: 35-959

1.4.4.) Województwo: podkarpackie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@rarr.rzeszow.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://rarr.rzeszow.pl/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Sprawy gospodarcze i finansowe

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00460998

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-10-25

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00460723

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1)

Przed zmianą:
Lunch dla 30 osób w formie bufetu, serwowany w dniu 14 grudnia 2023 r. w godzinach 13:00-16:00, obejmujący:
- Patery z małymi kanapeczkami dla 30 osób (po 6 kanapeczek o wadze min. 120g na osobę, mix smaków: kanapki na pieczywie pszennym jasnym z różnego rodzaju chudymi wędlinami oraz warzywami o wadze min. 120g w ilości 3 szt. na osobę oraz kanapki na pieczywie pszennym jasnym z różnego rodzaju serami oraz warzywami o wadze min. 120g w ilości 3 szt. na osobę)
- Sałatki: co najmniej 100 g/os (minimum 3 rodzaje różnych sałatek), każda składająca się z minimum 5 składników, w tym jedna sałatka ze świeżych warzyw;
- Owoce, np. kompozycje owoców, umieszczone w koszach, szklanych wazonach lub innych naczyniach dekoracyjnych, składające się z minimum 5 rodzajów owoców (tj. banany, winogrona, jabłka, gruszki, mandarynki, pomarańcze) w łącznej ilości minimum 100 g/os.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na miejsce organizowanego spotkania – siedziba UrbanLab Rzeszów, ul. 3 Maja 13 w dniu 14 grudnia 2023 na pół godziny przed planowaną przerwą. Przerwa planowana jest na w godzinach 13:30 -15:30. Serwowane dania powinny posiadać odpowiednie walory smakowe oraz estetyczny wygląd, w trakcie serwowania lunchu. Dodatkowo, Wykonawca zapewni zastawę oraz sztućce, a także pojemnik na odpady. Napoje zostaną zapewnione przez Zamawiającego.
Wykonawca dostarczy również wyposażenie w postaci stołów bufetowych (1 stół na 6 osób), a następnie posprząta oraz odbierze wyposażenie do godziny 16:00 tego samego dnia.
Zamawiający nie wymaga obsługi kelnerskiej w trakcie spotkania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników o +/- 7 osób, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.

Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy, na minimalnie 3 dni przed planowanym dniem realizacji usługi.
Zamawiający może dokonać zmiany godziny realizacji cateringu o max. +/- 1 godz. W przypadku wystąpienia przesunięć w programie wydarzenia, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 godziny przed planowanym czasem realizacji przedmiotu zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników kolacji o +/- 7 osób. Zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż na 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Minimalna liczba osób, która weźmie udział w kolacji: 23 osoby, maksymalna 37 osób. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż zapłaci za faktyczną liczbę osób biorących udział w usłudze cateringowej.

Po zmianie:
Zapewnienie usługi cateringowej jako dwudaniowy lunch dla 30 osób (+/-7 osób) w formie bufetu, serwowany w dniu 14 grudnia 2023 r. w godzinach 14:30-15:30, obejmujący:
- przystawka: zupa (minimum 250 ml zupy na 1 osobę),
- danie gorące: 1 danie mięsne, lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g),
- dodatki obiadowe: ziemniaki lub kasza (150g), 2 surówki/sałatki (200g) lub posiłek jarski (min. 400g/porcja),
- deser – dowolne ciasto pieczone; preferowane tradycyjne ciasto z regionu okresu bożonarodzeniowego – sernik lub przekładany piernik, lub makowiec – min. 150 g na 1 osobę.
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy. Preferowany jest zestaw tradycyjnych dań wigilijnych/bożonarodzeniowych z regionu.
Wykonawca dostarczy bufet w opakowaniach jednorazowego użytku (każdy zestaw w oddzielnym opakowaniu) na miejsce organizowanego spotkania – siedziba Rzeszowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego Rzeszów, ul. Szopena 51 na pół godziny przed planowaną przerwą. Przerwa planowana jest na godzinę 13:00 -14:30. Serwowane dania powinny posiadać odpowiednie walory smakowe oraz estetyczny wygląd.
Zamawiający nie wymaga obsługi kelnerskiej w trakcie spotkania.
Napoje zostaną zapewnione przez Zamawiającego.
Wykonawca zapewni również zastawę oraz sztućce jednorazowego użytku.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników o +/- 7 osób, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy, na minimalnie 10 dni przed planowanym dniem realizacji usługi.
Zamawiający może dokonać zmiany godziny realizacji cateringu o max. +/- 1 godz. W przypadku wystąpienia przesunięć w programie wydarzenia, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 godziny przed planowanym czasem realizacji przedmiotu zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników kolacji o +/- 7 osób. Zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż na 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Minimalna liczba osób, która weźmie udział w kolacji: 23 osoby, maksymalna 37 osób. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż zapłaci za faktyczną liczbę osób biorących udział w usłudze cateringowej.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.5. Wartość części (Część zamówienia nr 1)

Przed zmianą:
1805,28

Po zmianie:
2023,60

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2)

Przed zmianą:
W ramach drugiej części zamówienia serwowany będzie dwudaniowy lunch dla 30 osób w formie bufetu, serwowany w dniu 15 grudnia 2023r. w godzinach 12:30-14:30, obejmujący:
- przystawka: zupa (min. 250 ml zupy na 1 osobę),
- danie gorące: 1 danie mięsne lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g),
- dodatki obiadowe: ziemniaki lub kasza (min. 150g), 2 surówki/sałatki (min. 200g) lub posiłek jarski (min. 400g/porcja),
- deser – dowolne ciasto pieczone; preferowane tradycyjne ciasto z regionu okresu bożonarodzeniowego – sernik lub przekładany piernik lub makowiec – min. 150 g na 1 osobę.
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy na minimalnie 3 dni przed datą realizacji usługi. Preferowany jest zestaw tradycyjnych dań wigilijnych/bożonarodzeniowych z regionu.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach jednorazowego użytku (każdy zestaw w oddzielnym opakowaniu) na miejsce organizowanego spotkania – siedziba Rzeszowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego Rzeszów, ul. Szopena 51 na pół godziny przed planowaną przerwą. Przerwa planowana jest na godzinę 13:00 -14:30. Serwowane dania powinny posiadać odpowiednie walory smakowe oraz estetyczny wygląd.
Zamawiający nie wymaga obsługi kelnerskiej w trakcie spotkania. Napoje zostaną zapewnione przez Zamawiającego.
Wykonawca zapewni również pojemnik na odpady oraz sztućce jednorazowego użytku.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników o +/- 7 osób, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.

Po zmianie:
Zapewnienie usługi cateringowej jako kolacja jednodaniowa z przystawką oraz deserem i napojami dla 30 osób (+/- 7 osób) w dniu 15 grudnia 2023 r.
Kolacja serwowana w formie:
• przystawki: pierwsze danie - zupa (min. 250 ml zupy na 1 osobę),
• danie gorące: drugie danie mięsne lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g/osobę),
• dodatki obiadowe do dania gorącego: ziemniaki lub ryż lub kasza (min. 150g/osobę), 2 surówki/sałatki (min. 200g/osobę) lub posiłek jarski (min. 400g/porcja),
• deser: 2 desery do wyboru (inne niż ciasta czy lody) zaproponowane przez Wykonawcę (min. 100g na osobę)
• napoje: woda mineralna gazowana (300 ml/osobę), niegazowana (300ml/osobę), soki - min. 3 rodzaje (150 ml/osobę), kawa, herbata – bez ograniczeń,
• dodatki do napojów: cytryna podana w plasterkach, cukier, mleko do kawy – bez ograniczeń.

Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy, na minimalnie 10 dni przed planowanym dniem realizacji usługi.
W związku z organizacją konferencji, której przedmiot zamówienia towarzyszy, w ścisłym centrum miasta Rzeszowa, przedmiot zamówienia musi zostać zrealizowany w odległości maksymalnie 2 km od centrum miasta Rzeszowa (licząc w linii prostej od Rynku w Rzeszowie, według mapy Google).
Preferowany jest zestaw tradycyjnych dań z regionu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników kolacji o +/- 7 osób. Zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż na 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Dokładna godzina realizacji zamówienia zostanie podana Wykonawcy na 10 dni przed jego realizacją. Należy przyjąć przedział czasowy między godziną 17:00 a 21:30.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.5. Wartość części (Część zamówienia nr 2)

Przed zmianą:
2023,60

Po zmianie:
2259,60

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.1.6. Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT)

Przed zmianą:
3828,88

Po zmianie:
4283,20

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

9.1. Informacje dodatkowe

Przed zmianą:
W ramach dokonania wyceny dla każdej części zamówienia, Wykonawca, w ramach wybranej przez siebie części, co do której składa ofertę, zobligowany jest wyszczególnić cenę za realizację usługi cateringowej dla 1 osoby oraz wskazać cenę za realizację usługi cateringowej dla 30 osób.
Cena brutto w PLN za realizację usługi cateringowej dla 1 (jednej osoby) w ramach części I/II zamówienia…………………... zł brutto
Cena brutto w PLN za realizację usługi cateringowej dla 30 osób w ramach części I/II zamówienia …………………... zł brutto
W procesie oceny i badania ofert, ocenie podlegać będzie cena za pełną realizację zamówienia (tj. realizację usługi cateringowej dla 30 osób). Rozbicie cenowe wymagane jest do rozliczenia finansowego, bowiem Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę osób, które skorzystają z usługi cateringowej, z zastrzeżeniem, iż docelowo ma być to liczba 30 osób dla każdej części – a ograniczeniami – minimalnie 23 osoby, maksymalnie 37 osób.
Podpisanie umowy nastąpi w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego. Umowa będzie podpisywana w siedzibie zamawiającego (35-959 Rzeszów, ul. Szopena 51) po wcześniejszym ustaleniu dokładnego terminu. Dotyczy to też wykonawców, którzy mają siedzibę poza Rzeszowem. Zamawiający wyznaczy dwa proponowane terminy na podpisanie umowy. W przypadku, gdy Wykonawca nie stawi się w żadnym z zaproponowanych terminów, wówczas Zamawiający uzna, że uchyla się on od podpisania umowy i przystąpi do ponownego wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający dopuszcza możliwość elektronicznego podpisu umowy.

Po zmianie:
W ramach dokonania wyceny dla każdej części zamówienia, Wykonawca, w ramach wybranej przez siebie części, co do której składa ofertę, zobligowany jest wyszczególnić cenę za realizację usługi cateringowej dla 1 osoby oraz wskazać cenę za realizację usługi cateringowej dla 30 osób.
Cena brutto w PLN za realizację usługi cateringowej dla 1 (jednej osoby) w ramach części I/II zamówienia…………………... zł brutto
Cena brutto w PLN za realizację usługi cateringowej dla 30 osób w ramach części I/II zamówienia …………………... zł brutto
W procesie oceny i badania ofert, ocenie podlegać będzie cena za pełną realizację zamówienia (tj. realizację usługi cateringowej dla 30 osób). Rozbicie cenowe wymagane jest do rozliczenia finansowego, bowiem Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę osób, które skorzystają z usługi cateringowej, z zastrzeżeniem, iż docelowo ma być to liczba 30 osób dla każdej części – a ograniczeniami – minimalnie 23 osoby, maksymalnie 37 osób.
Podpisanie umowy nastąpi w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego. Umowa będzie podpisywana w siedzibie zamawiającego (35-959 Rzeszów, ul. Szopena 51) po wcześniejszym ustaleniu dokładnego terminu. Dotyczy to też wykonawców, którzy mają siedzibę poza Rzeszowem. Zamawiający wyznaczy dwa proponowane terminy na podpisanie umowy. W przypadku, gdy Wykonawca nie stawi się w żadnym z zaproponowanych terminów, wówczas Zamawiający uzna, że uchyla się on od podpisania umowy i przystąpi do ponownego wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający dopuszcza możliwość elektronicznego podpisu umowy.

Część I – 14 grudnia 2023 r. – dostarczenie przedmiotu zamówienia do: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A., ul. Szopena 51, 35-959 Rzeszów
Część II – 15 grudnia 2023 r. – miejsce wskazane przez Wykonawcę, z uwzględnieniem, iż przedmiot zamówienia musi zostać zrealizowany w odległości maksymalnie 2 km od centrum miasta Rzeszowa (licząc w linii prostej od Rynku w Rzeszowie, według mapy Google).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.