eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Serokomla › Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2023/2024



Ogłoszenie z dnia 2023-08-22

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2023/2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W SEROKOMLI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061346113

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Warszawska 28

1.5.2.) Miejscowość: Serokomla

1.5.3.) Kod pocztowy: 21-413

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsserokomla@zsserokomla.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsserokomla.bip.lubelskie.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Jednostka oświatowa podległa jednostce administracji samorządowej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2023/2024

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-27ef940c-40d8-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00362606

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00362135/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2023/2024

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-27ef940c-40d8-11ee-9aa3-96d3b4440790

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”) na platformie e-zamowienia pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem zakładki „Oferty/wnioski”, widocznej w podglądzie postępowania po zalogowaniu się na konto Wykonawcy. Po wybraniu przycisku „Złóż ofertę” system prezentuje okno składania oferty umożliwiające przekazanie dokumentów elektronicznych, w którym znajdują się dwa pola drag&drop („przeciągnij”
i „upuść”) służące do dodawania plików.
W polu („Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę”) wykonawca dodaje pliki stanowiące ofertę lub składane wraz z ofertą.
Jeżeli wraz z ofertą składane są dokumenty zawierające tajemnicę przedsiębiorstwa wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”. Zarówno załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa jak i uzasadnienie zastrzeżenia tajemnicy przedsiębiorstwa należy dodać w polu „Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę” Dokumenty wchodzące w skład oferty lub składane wraz z ofertą, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym mogą być zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby opatrzone podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego.
W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) w polu „Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę” dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). W przypadku przekazywania dokumentu elektronicznego w formacie poddającym dane kompresji, opatrzenie pliku zawierającego skompresowane dokumenty kwalifikowanym podpisem elektronicznym jest równoznaczne z opatrzeniem wszystkich dokumentów zawartych w tym pliku odpowiednio kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, tj. awaria i niedostępność Platformy e-Zamówienia, zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: zsserokomla@zsserokomla.pl (nie dotyczy składania ofert).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZS.ZP.271.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, podrobów i przetworów mięsnych:
1. Ćwiartka świeża drobiowa - czyli udko i podudzie ze skórą, o barwie bardziej czerwonej niż filet, naturalna, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 250 kg
2. Porcje rosołowe drobiowe - element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, zapach swoisty dla świeżej porcji rosołowej. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 50 kg
3. Udziec z kurcząt - podobnej wielkości, górna część udka ze skórą, o barwie bardziej czerwonej niż filet, naturalna, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 300 kg
4. Filet z piersi kurczaka– podwójny, pozbawiony skóry, kości, chrząstki,
nie dopuszcza się wylewów krwawych. Element tuszki kurczęcej obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy i /lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, powierzchnia może być wilgotna, dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca, barwa naturalna, jasnoróżowa, charakterystyczna dla mięśni piersiowych, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 460 kg
5. Skrzydła z indyka - pozyskiwane z tuszki indyka, miękkie i soczyste mięso , ze strukturami chrzęstnymi i kościami , niski poziom tłuszczu, barwa naturalna, jasnoróżowa, charakterystyczna dla mięśni piersiowych, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z indyka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 110 kg
6. Filet świeży z indyka - surowy, schłodzony. Element tuszki indyczejobejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy i/lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części. Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, powierzchnia może być wilgotna, dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca. Barwa naturalna, jasnoróżowa, charakterystyczna dla mięśni piersiowych, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z indyka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 90 kg
7. Mięso gulaszowe z indyka - mięso z indyka, grubo rozdrobnione (kawałki minimum 1,5 x 1,0 x 1,5cm), nie mielone, schłodzone, nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 30%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 100 kg
8. Łopatka świeża wieprzowa b/k - mięso świeże, surowe bez fałd, skóry i tłuszczu pachowego i śródmięśniowego, nie nastrzykiwane. Powierzchnia gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków kości, bez pomiażdżonych kości i przekrwień. Barwa mięśni: jasnoróżowa do czerwonej, barwa tłuszczu: biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Konsystencja jędrna i elastyczna. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 300 kg
9. Karczek świeży wieprzowy b/k - mięso świeże pochodzące z rozbioru młodych sztuk nie nastrzykiwane. Element obrobiony kulinarnie, odtłuszczony. Powierzchnia czysta bez przekrwień, zmiażdżonych kości, sucha do lekko wilgotnej. Barwa mięśni różowa do czerwonej. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia się, bez obcych zapachów. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 200 kg
10. Kiełbasa śląska - ścisła, dość krucha, dobre związanie składników plastry grubości 3mm nie mogą się rozpadać Smak i zapach – charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonego, parzonego, z wyczuwalnymi przyprawami. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Skład surowcowy – mięso wieprzowe minimum 80%, przyprawy naturalne. Wyrób bez konserwantów i glutaminianu sodu. kg 100
11. Mięso gulaszowe wieprzowe - mięso wieprzowe, grubo rozdrobnione (kawałki minimum 1,5 x 1,0 x 1,5cm), nie mielone, schłodzone, nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 30%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy - 50 kg
12. Mięso mielone wołowo-wieprzowe 500g - 100% mięsa, max. 4% tłuszczu - 250 kg
13. Schab wieprzowy świeży b/k – odcinek piersiowo-lędźwiowy bez słoniny, powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, bez pomiażdżonych kości i przekrwień. Niedopuszczalne mięso
kg 480 galaretowate, oślizgłe, z nalotem pleśni lub zanieczyszczeniami mechanicznymi bądź organicznymi barwa jasno do ciemnoróżowej. Klasa I. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 280 kg
14. Szynka surowa bez kości i skóry, odtłuszczona - odcięta z tylnej części półtuszy bez nogi. Klasa I. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 320 kg
15. Szynka z indyka – bez zawartości dodatku azotynów potasu i azotynów sodu. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 35 kg
16. Szynka z piersi kurczaka - produkt w sztucznej osłonce, ściśle przylegającej do powierzchni wyrobu, baton o długości od 30 –40 cm i średnicy około 100 mm, powierzchnia czysta. Struktura i konsystencja ścisła, soczysta, krucha. Barwa na przekroju –barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, typowa dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami i posmakiem wędzenia. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 40 kg
17. Szynka w siatce, śląska, pieczona bez zawartości dodatku azotynów potasu i azotynów sodu, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 13 kg
18. Szynka wołowa gotowana plastry - bez zawartości dodatku azotynów potasu i azotynów sodu, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 15 kg
19. Pasztet drobiowy opakowanie 195 g (konserwa z otwieraczem) z mieszanych surowców drobiowych min. 34%, przyprawy, termin przydatności do spożycia min. 2 m-ce, puszki nieuszkodzone, niezanieczyszczone, z czytelną etykietą - 35 kg
20. Parówki – min. 95% mięsa, tylko naturalne aromaty, bez dodatku azotynów potasu i azotynów sodu, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 170 kg
21. Żeberka paski – mięso wieprzowe z kością, z niewielkim przerostem tłuszczowym i są jasnoróżowego koloru z widocznymi białymi błonami, niedopuszczalne mięso galaretowate, oślizgłe, z nalotem pleśni lub z zanieczyszczeniami mechanicznymi bądź organicznymi. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy - 80 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111100-0 - Wołowina

15131130-5 - Wędliny

15131420-5 - Pulpety mięsne

15112000-6 - Drób

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa oleju, produktów przemiału ziarna, owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych, różnych produktów spożywczych:
Ananas plastry w syropie 565g/ 340g waga netto po odsączeniu- skład: ananas , woda , cukier kwas cytrynowy regulator kwasowości, puszka z otwieraczem 40szt.
Bazylia opakowanie 10g, korzenno-balsamiczny zapach i lekko kwaskowaty, chłodząco - orzeźwiający smak 65 szt.
Bułka tarta– op. 500 g, z dodatkiem skrobi pszennej bezglutenowej, bez szkodników, 170 szt.
Cebula suszona opakowanie 15g 145 szt.
Chrzan tarty słoik szklany 300g 25 szt.
Ciecierzyca Cieciorka ziarno opakowanie 1kg 15 kg
Cukier biały kryształ opakowanie 1kg, torba papierowa 375 kg
Cukier waniliowy opakowanie 16g CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ - NIE WANILINOWY - o składzie - cukier trzcinowy, mielona wanilia burbon (min.1,5%), certyfikowany BIO. 60 szt.
Cynamon opakowanie 15g, aromatyczny i słodkawy zapach, korzenny smak, bez obcych zapachów 7 szt.
Czarnuszka opakowanie 20g 3 szt.
Czosnek granulowany opakowanie 20g, suszony czosnek 100%, smak ostry, kolor jasnokremowy, konsystencja sypka, zapach swoisty dla czosnku 75 szt.
Drożdże opakowanie 100g 10 szt.
Dżem n/s różne smaki 280g, sporządzony z 40 g owoców na 100 g produktu, skład: cukry pochodzące z owoców, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny, bez kwasu benzoesowego i benzoesanów 35 szt.
Estragon opakowanie 10g 22 szt.
Fasola Biała Drobna opakowanie 400g 50 szt.
Fasola czerwona konserwowa, skład: fasola czerwona (60%), woda, sól; ziarna całe koloru czerwonego. Puszka 400 g z otwieraczem 22 szt.
Gałka muszkatołowa mielona opakowanie 10g 25 szt.
Goździki całe opakowanie 10g 5 szt.
Groch łupany opakowanie 500g 40 szt.
Groszek konserwowy opakowanie 400g 55 szt.
Herbata ekspresowa czarna opakowanie 36g, bez zawieszki 120 szt.
Herbata owocowa 20szt. owoce leśne opakowanie 34g, bez zawieszki 800 szt.
Imbir mielony opakowanie 15g 5 szt.
Kakao naturalne opakowanie 80g - proszek o zawartości tłuszczu kakaowego - 12% - 16%, otrzymane z nasion drzewa kakaowego, przez sproszkowanie kuchu kakaowego otrzymanego z miazgi kakaowej, o barwie od brunatno - czerwonej do brązowej. Sypkie bez zbryleń. Pakowane w torebki i kartonik. Opakowanie powinno być hermetyczne. 10 szt.
Kasza bulgur opakowanie 4x 100g, z pełnego ziarna pszenicy durum (pszenicy twardej, makaronowej), bez szkodników, 173 szt.
Kasza kuskus, opakowanie 4x100g, bez szkodników 50 szt.
Kasza gryczana 1kg, po ugotowaniu powinna być sypka i nie powinna się sklejać 40 kg
Kasza jaglana opakowanie 400g, bez szkodników 5 szt.
Kasza jęczmienna pęczak 0,9kg, bez szkodników 55 szt.
Kasza jęczmienna wiejska średnia 1kg, bez szkodników 25 kg
Kasza manna opakowanie 1kg, bez szkodników 16 kg
Kawa Inka opakowanie 150g 30 szt.
Kawa zbożowa 35szt\147g 2 szt.
Ketchup łagodny opakowanie 480g, skład powyżej 60% przecieru pomidorowego, bez dodatku: octu, dwutlenku siarki i siarczanów, kwasu benzoesowego i benzoesanów 140 szt.
Kmin rzymski mielony opakowanie 15g 5 szt.
Kminek opakowanie 10g 19 szt.
Kolendra opakowanie 10g 10 szt.
Koncentrat pomidorowy 30% w słoiku 195g skład; koncentrat pomidorowy, woda, sól, bez dodatku: octu, dwutlenku siarki i siarczanów, benzoesanów 70 szt.
Koncentrat pomidorowy w słoiku 950g konsystencja stała w formie pasty, kolor czerwony, skład bez dodatku: octu, dwutlenku siarki i siarczanów, benzoesanów 80 szt.
Koperek suszony opakowanie 10g 75 szt.
Kotlety sojowe opakowanie 100 g 10 szt.
Kukurydza, skład: kukurydza, woda, sól; ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, konsystencja kukurydzy miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów. Puszka 400 ml z otwieraczem 65 szt.
Kurkuma opakowanie 20g 50 szt.
Kwasek cytrynowy opakowanie 20g 50 szt.
Liść laurowy opakowanie 8g, bez obcych zapachów, cały liść, nie pokruszony, aromatyczny o charakterystycznym zapachu i kolorze, tekstura odpowiednia dla liścia, nie zlepiający się przy ucisku. Bez dodatku glutaminianu sodu, dodatków smakowych, stabilizatorów, 210 szt.
Liść lubczyku suszony z liści (nie z łodyg) opakowanie 10g. Smak aromatyczny o charakterystycznym zapachu i kolorze, tekstura i konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Bez dodatku glutaminianu sodu, dodatków smakowych, stabilizatorów, 325 szt.
Majeranek opakowanie 8g, aromatyczny, gorzki smak, bez obcych zapachów 170 szt.
Majonez dekoracyjny 700ml, skład bez dodatku kwasu benzoesowego i benzoesanów 14 szt.
Makaron bezglutenowy opakowanie 250 g 50 szt.
Makaron kokardki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 170 kg
Makaron łazanki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 40 kg
Makaron muszelka mała 2 kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 48 kg
Makaron nitka cięta 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 70 kg
Makaron pełnoziarnisty 400g świderki 100 szt.
Makaron pióra 2kg, 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 100 kg
Makaron ryżowy opakowanie 400g 5 szt.
Makaron spagetti 500g, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 166 szt.
Makaron świderki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 180 szt.
Makaron wstążka cięta 2 kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez odatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu 66 kg
Makaron Zacierka opakowanie 250g, mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana (9,2%), 50 szt.
Mąka kukurydziana bezglutenowa 1kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń. 5 kg
Mąka orkiszowa opakowanie 1 kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń. 3 kg
Mąka pszenna typ 500 opakowanie 1 kg, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń. 110 kg
Mąka ziemniaczana 1kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń. 25 kg
Miód wielokwiatowy 1kg 10
Miód wielokwiatowy słoik szklany 370g 45 szt.
Morele suszone opakowanie 200g, niesiarkowane 4 szt.
Musztarda słoik szklany 225g 30 szt.
Natka pietruszki opakowanie 6g 170 szt.
Ocet 6% 0,5l 16 szt.
Ocet jabłkowy , niefiltrowany, niepasteryzowany; skład: ocet z jabłek, bez dodatków i konserwantów; pojemność: opakowanie szklane 500 ml 10 szt.
Olej roślinny rzepakowy - 1 litr -rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, tłuszcze nasycone max. 7,5 g/100 g, tłuszcze jednonienasycone max. 65,5g/100g 191 szt.
Oliwa z oliwek butelka szklana 500ml 6 szt.
Oliwki czarne drylowane w słoiku ok. 300g 15 szt.
Oliwki zielone drylowane w słoiku ok. 300g 15 szt.
Oregano opakowanie 10g, bez obcych zapachów 35 szt.
Otręby owsiane, opakowanie 250g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników 20 szt.
Papryka słodka opakowanie 20g, smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, zapach swoisty dla papryki, 185 szt.
Pestki z dyni opakowanie 100g 15 szt.
Pieprz cytrynowy opakowanie 10g, bez obcych zapachów 15 szt.
Pieprz mielony czarny opakowanie 20g, wyrazisty, ostry aromat i piekący smak 190 szt.
Pieprz ziołowy opakowanie 20g 360 szt.
Płatki Jaglane opakowanie 300g, nieuszkodzone, bez obecności szkodników 20 szt.
Płatki jęczmienne błyskawiczne opakowanie 400g, bez uszkodzeń, bez obcności szkodników 20 szt.
Płatki kukurydziane bez glutenu opakowanie 600g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników, bez r,egulatorów kwasowości 40 szt.
Płatki owsiane, opakowanie 500g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników 20 szt.
Płatki ryżowe, opakowanie 250g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników 27 szt.
Pomidory suszone opakowanie w oleju z ziołami, słoik ok. 300g 30 szt.
Pomidory krojone bez skóry, w zalewie własnej, pasteryzowane, w metalowej puszce z otwieraczem, masa min. 400g 40 szt.
Przecier pomidorowy passata, min 99% pomidorów, bez soli i konserwantów, karton, waga co najmniej 500g 30 szt.
Proszek do pieczenia opakowanie 30g 2 szt.
Przyprawa curry opakowanie 15g 35 szt.
Rodzynki suszone opakowanie 100g, niesiarkowane 36 szt.
Rozmaryn opakowanie 10g 3 szt.
Rumianek 20 szt., opakowanie 30g 50 szt.
Ryż brązowy naturalny opakowanie 4x100g, bez szkodników 142 szt.
Ryż biały w saszetkach opakowanie 4x100g, bez szkodników 384 szt.
Sardynka w oleju opakowanie 120g 29 szt.
Słonecznik łuskany opakowanie 100g 10 szt.
Soczewica czerwona opakowanie 500g bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, 30 szt.
Soda oczyszczona opakowanie 70g 2 szt.
Soki owocowe różne smaki kartonik z rurką 200ml, bez dodatku cukru z rurką -wyprodukowane z zagęszczonych soków 100%, 1980 szt.
Sól niskosodowa (sodowo-potasowa) 1kg 168 kg
Szczaw siekany słoik szklany 370 g 78 szt.
Śliwka suszona bez pestek opakowanie 200g, niesiarkowane 25 szt.
Tymianek opakowanie 10g 15 szt.
Warzywna przyprawa bez dodatku glutaminianu sodu i bez soli 1000g 24 kg
Warzywna przyprawa w płynie 204g 3 szt.
Woda niegazowana 0,5l 600 szt.
Ziele angielskie całe opakowanie 15g 220 szt.
Zioła prowansalskie opakowanie 10g 45 szt.
Żurawina suszona opakowanie 150g 15 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa produktów mleczarskich i jajek:
1. Jogurt naturalny typu greckiego 3% - opakowanie 350g, skład: bez mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 291
2. Jogurt naturalny - opakowanie 180g, skład: bez mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
3.Jogurt naturalny bez białka mleka krowiego opakowanie kubek 150 g, skład: bez białka mleka krowiego, o zawartości cukru do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 20
4.Jogurt owocowy- różne smaki (co najmniej 3), kubek 150g, o zawartości cukru do 10g/100g. Skład: brak syropu glukozowo-fruktowego, skrobi modyfikowanej, skrobi, mleka w proszku, sztucznych aromatów, karmin (koszenila), żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 190
5.Jogurt owocowy bez białka mleka krowiego opakowanie kubek 150 g, skład: bez białka mleka krowiego, o zawartości cukru do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 20
6.Serek homogenizowany 150 g- różne smaki, nie więcej niż 10g cukru/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 440
7.Masło bez laktozy 82% 10g sztuki 100
8.Masło roślinne kubek 500g, maślany smak, 80% tłuszczu (oleje roślinne),bez konserwantów, tłuszcze utwardzane metodą estryfikacji, naturalne aromaty. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 275
9.Masło śmietankowe – kostka 200 g, zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%. Zawartość wody (m/m), nie więcej niż 16%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, kostka 200-250 g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 565
10.Mleko 2% - opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 820
11.Mleko bez laktozy 1,5% opakowanie 500ml, karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
12.Mleko sojowe - opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 10
13.Mleko migdałowe – skład: bez cukru, opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 10
14.Mleko sojowe – skład: bez cukru, opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 10
15.Ser żółty bez laktozy w plastrach opakowanie 150 g sztuki 50
16.Ser żółty w plastrach opakowanie 150g sztuki 70
17.Ser żółty gouda w bloku; skład: mleko, sól, kultury bakterii i podpuszczka, zawartość tłuszczu min. 26%, brak azotanu potasu E252. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 30
18.Śmietana 12% - opakowanie 400 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 500
19.Śmietana 18% - opakowanie 400 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 900
20.Śmietana 36% - opakowanie 200 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 500
21.Twaróg półtłusty opakowanie ok. 230 g, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 132
22.Twaróg półtłusty bez laktozy opakowanie 230g, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 4
23.Serek śmietankowy 135 g – różne smaki - co najmniej 3, skład: brak stabilizatorów, regulatorów kwasowości, zagęstników, tłuszczu roślinnego, mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
24.Ser sałatkowo-kanapkowy typu feta– 270g, skład: brak regulatora kwasowości (E575). Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 115
25.Jaja świeże kl. A rozmiar L , 2 – ściółkowy, skorupki nie uszkodzone o czystym wyglądzie, swoistym zapachu, pakowane w wytłaczanki po 10/30szt. sztuki 4800

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15530000-2 - Masło

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mrożonek: ryb mrożonych, mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych:
1.Brokuł mrożony opakowanie 2,5 kg, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 65
2.Brukselka możona opakowanie 2,5 kg jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 25
3.Dorsz filet opakowanie 9 kg (300 g do 500 g) SHP bez glazury kg 20
4.Dynia w kostce opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
5.Groszek zielony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
6.Fasola szparagowa żółta cała 2,5 kg Hortex, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 60
7.Fasolka szparagowa opakowanie 2,5 kg zielona cięta, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 60
8.Filet z Miruny b/s 6,80 kg ( od 230 g do 280 g) bez skóry, SHP, bez oznak rozmrażania kg 55
9.Kalafior mrożony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 60
10.Kostka panierowana z mintaja 5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 5
11.Malina mrożona opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30
12.Mieszanka kompotowa opakowanie 2,5 kg skład: śliwka, truskawka, aronia, czarna porzeczka, wiśnia, itp., smak i barwa typowa dla poszczególnych owoców, bez obcych posmaków, sypkie, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie kg 85
13.Mieszanka warzywna opakowanie 2,5kg skład: bez ziemnaka, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30
14.Mini marchewka opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 40
15.Paluszki rybne z fileta mintaja opakowanie 6 kg filety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC), panierka sypka (15%) (mąka pszenna, sól, papryka, kurkuma, drożdże), olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie), woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie), sól (bez substancji przeciwzbrylających) kg 245
16.Szpinak mrożony rozdrobniony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 60
17.Śliwka mrożona bez pestek opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30
18.Truskawka mrożona opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 100
19.Wiśnia bez pestek opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżych owoców, warzyw i podobnych produktów:
1.Ananas świeży – waga ok. 700g o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, bez oznak gnicia sztuki 45
2.Arbuz - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, waga sztuki do 4 kg kg 30
3.Avocado - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników sztuki 40
4.Banan - żółte, zdrowe, bez uszkodzeń i czarnych plam, średniej wielkości ok. 150g kg 495
5.Biała rzodkiew, pęczek sztuki 20
6.Borówka - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 60
7.Botwina - - świeża, nie zwiędnięta, z buraczkami, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników chorobowych, ok. 2kg sztuka sztuki 40
8.Brokuł świeży – zielony bez żółtych przebarwień, świeży, czysty, suchy, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników chorobowych, waga ok. 500g sztuki 25
9.Brzoskwinia - świeża, bez uszkodzeń i oznak gnicia, dojrzała kg 30
10.Burak - świeży, zdrowy, czysty, bez plam, uszkodzeń i oznak gnicia kg 295
11.Cebula - zdrowa, czysta, cała bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 135
12.Cebula czerwona - zdrowa, czysta, cała bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 35
13.Cukinia – różne odmiany - bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych, kg 50
14.Cytryna - żółta, zdrowa, dojrzała, bez uszkodzeń i oznak gnicia, średniej wielkości, kg 30
15.Czosnek POLSKI główka - główka cała, bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak gnicia sztuki 150
16.Dynia zwyczajna - świeża, bez uszkodzeń, dojrzała kg 50
17.Gruszki - deserowe, średniej wielkości ok. 170g, bez oznak uszkodzeń i gnicia kg 40
18.Imbir korzeń - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 10
19.Jabłko klasa I – różne odmiany na przemian, średniej wielkości ok. 170g, bez oznak uszkodzeń i gnicia kg 900
20.Jarmuż – gotowy do spożycia, pocięty, umyty, świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
21.Kalafior - świeży, czysty, bez liści, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych, waga 500g sztuki 40
22.Kapusta biała - świeży, czysty, bez liści, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych kg 400
23.Kapusta czerwona - nie zwiędnięta, czysta, bez uszkodzeń, bez oznak przemrożenia, bez odleżyn gnilnych kg 130
24.Kapusta kwaszona 5 kg, z marchewką, max 10g, bez oznak gnicia, o zapachu właściwym dla takiego wyrobu skład : kapusta kwaszona (75%), naturalny sok (23%), marchew (2%), sól, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy) kg 350
25.Kapusta młoda - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 30
26.Kapusta pekińska - prawidłowo wykształcona, bez uszkodzeń, oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 80
27.Kapusta włoska - prawidłowo wykształcona, bez uszkodzeń, oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 10
28.Kiwi - zdrowe bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 115
29.Koperek świeży, pęczek ok. 30 g - świeży, nie zwiędnięty, sprężysty, o barwie zielonej sztuki 325
30.Lubczyk, pęczek - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia sztuki 30
31.Mandarynka - zdrowa, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 255
32.Marchew - świeża, zdrowa, jędrna, bez natki, czysta bez uszkodzeń, bez oznak przemrożenia, bez odleżyn gnilnych kg 960
33.Mięta świeża w doniczce, zdrowa, bez uszkodzeń sztuki 30
34.Mix sałat – świeże, zdrowe, bez odleżyn gnilnych, opakowanie 250 g sztuki 100
35.Natka pietruszki, pęczek - świeża, nie zwiędnięta, bez oznak gnicia sztuki 225
36.Nektarynka - zdrowa, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 30
37.Ogórek kwaszony 3 kg wiadro - z przyprawami, zdrowe, twarde, bez oznak pleśni i gnicia, o zapachu właściwym dla takiego wyrobu, skład: zalewa naturalna (woda, sól), ogórki (46,7%), przyprawy sztuki 200
38.Ogórek zielony (w okresie X-IV) - świeży, jędrny, czysty, bez uszkodzeń kg 40
39.Ogórek zielony (w okresie V-IX) - świeży, jędrny, czysty, bez uszkodzeń kg 80
40.Papryka czerwona (w okresie X-IV)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 15
41.Papryka czerwona (w okresie V-IX)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 20
42.Papryka zielona (w okresie X-IV) - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
43.Papryka zielona (w okresie V-IX) - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
44.Papryka żółta (w okresie X-IV)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
45.Papryka żółta (w okresie V-IX)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
46.Pieczarki - świeże, czyste, bez uszkodzeń i pleśni, bez obcego kg 40
47.Pietruszka korzeń - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 320
48.Pomarańcza - świeże, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, średniej wielkości waga ok. 300g kg 110
49.Pomidorki cherry - świeże, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, kg 15
50.Pomidor (w okresie X-IV) - świeży, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, kg 30
51.Pomidor (w okresie V-IX) - świeży, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, 60
52.Por - zdrowy, prawidłowo wykształcony, świeży, bez zażółceń, kg 120
53.Rukola – gotowa do spożycia, myta, świeża, nie zwiędnięta, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
54.Rzodkiewka, pęczek - świeża, bez uszkodzeń i oznak gnicia oraz zanieczyszczeń sztuki 55
55.Sałata - w główkach, świeża, bez oznak więdnięcia i szkodników sztuki 50
56.Sałata lodowa ok 400g - w główkach, świeża, bez oznak więdnięcia i szkodników sztuki 70
57.Seler korzeń - zdrowy, czysty bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 325
58.Sok jabłkowy, jabłkowo-wiśniowy, jabłkowo porzeczkowy bez cukru 5 l sztuki 85
59.Szczypiorek - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, sztuki 190
60.Szpinak baby myty - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
61.Śliwka węgierka - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 32
62.Truskawka - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 20
63.Wiśnia - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 15
64.Ziemniaki młode- jadalne, średniej wielkości (jednoodmianowe dostawy) bez uszkodzeń, plam chorobowych i kiełków kg 200
65.Ziemniak Vinetta - jadalne, średniej wielkości (jednoodmianowe dostawy) bez uszkodzeń, plam chorobowych i kiełków kg 5300

4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03221000-6 - Warzywa

03222000-3 - Owoce i orzechy

03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa wyrobów garmażeryjnych – świeże dania gotowe:
1 Pierogi z mięsem skład: mąka pszenna, mięso wieprzowe minimum 70%, jaja, bułka tarta, cebula, olej roślinny, sól, przyprawy, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane, barwa
charakterystyczna dla danego wyrobu kg 175
2 Naleśniki z serem skład: ser biały, mleko, mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, cukier kg 475
3 Pierogi z serem słodzone skład: ser biały, mleko, mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, cukier, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane kg 156
4 Gołąbki z mięsem i ryżem skład: kapusta, mięso min 70%, ryż, barwa charakterystyczna dla danego wyrobu kg 150
5 Pierogi leniwe skład: mąka pszenna, twaróg półtłusty, jajka, sól, bułka tarta, olej kg 100
6 Kluski śląskie skład: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajko, sól kg 100
7 Kopytka, produkt garmażeryjny mączny, skład: mąka pszenna, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy kg 100

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych:
1. Bułka grahamka - okrągła bułka z mąki graham z dodatkiem otrębów sztuki 800
2.Chleb żytni/mieszany krojony - pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i pszennej, na naturalnym zakwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, krojone w kromki. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. Opakowania jednostkowe - folia przeznaczona do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zawierać informację o składzie. sztuki 1000
3.Chleb razowy krojony +/- 0,5 kg - dobrze wyrośnięty, wypieczony, świeży, nie kruszący się, o właściwym smaku i zapachu, z nieodstającą skórką. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. Opakowania jednostkowe – folia przeznaczona do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zawierać informację o składzie. sztuki 430
4.Bułka pszenna - okrągła bułka pszenna z chrupiącą skórką sztuki 1700
5.Pączek z czekoladą - z nadzieniem, otrzymany z ciasta drożdżowego (ciasto z połączenia mąki, tłuszczu, jaj, cukru i innych surowców, spulchnione drożdżami, smażony w tłuszczu, wykańczane lukrem lub cukrem pudrem. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy sztuki 100
6.Pączek z konfiturą - z nadzieniem, otrzymany z ciasta drożdżowego (ciasto z połączenia mąki, tłuszczu, jaj, cukru i innych surowców, spulchnione drożdżami,smażony w tłuszczu, wykańczane lukrem lub cukrem pudrem. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy sztuki 100
7.Rogal – bułka w kształcie rogala. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 400
8.Bułka maślana - okrągła bułka pszenna, o niskiej zawartości cukru. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 510
9.Bułka wrocławska – bułka pszenna, podłużna, krojona. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 150
10.Bułka wrocławska – bułka pszenna, podłużna, nie krojona. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 50
11.Chałka – bułka pszenna, pleciona, Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 50
12.Drożdżówka (różne smaki) – o zawartości cukru do 15g/100g, zawartości tłuszczu do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 500
13.Bułka hot-dog bułka pszenna, podłużna. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 300
14.Bułka hamburger – bułka pszenna, okrągła. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 300

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%

Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:

a) Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie
z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.

b) Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.

Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu
z postępowania na warunkach określonych w dziale 6 SWZ oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat od dnia, w którym upływa termin składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie): wykonał co najmniej 2 dostawy artykułów spożywczych o wartości min. 20 000 zł brutto.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 PZP oraz wskazanym we Wzorze Umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-08-30 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma e-Zamówienia - https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-08-30 11:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.