eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dzierżoniów › Usługa dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego Sudeckie Skrzaty w Dzierżoniowie



Ogłoszenie z dnia 2023-07-20


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego Sudeckie Skrzaty w Dzierżoniowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ŻŁOBEK GMINNY SUDECKIE SKRZATY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 385888027

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Ząbkowicka 70

1.5.2.) Miejscowość: Dzierżoniów

1.5.3.) Kod pocztowy: 58-200

1.5.4.) Województwo: dolnośląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski

1.5.7.) Numer telefonu: 798 705 371

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dyrektor@sudeckieskrzaty.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.sudeckieskrzaty.finn.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ug-dzierzoniow.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego Sudeckie Skrzaty w Dzierżoniowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0833108d-06b7-11ee-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00318275

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-07-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00253694

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ŻG.271.1.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 210042,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie gotowych posiłków dla dzieci w wieku od 20 tygodnia do 3 lat, które uczęszczają do Żłobka Gminnego Sudeckie Skrzaty przy ul. Ząbkowickiej 70, 58-200 Dzierżoniów.
2) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy średnio na 21 dni miesięcznie, co w okresie trwania umowy (12 miesięcy) stanowi 252 dni z zakładaną ilością dzieci 50 tj. maksymalna ilość jednodniowych zestawów wyżywienia wynosi 12600.
3) Usługa cateringowa dla dzieci do lat 3 zgłoszonych przez Zamawiającego musi spełniać minimalne warunki określone poniżej (jednodniowy zestaw wyżywienia):
a) śniadanie + napój;
b) drugie śniadanie + napój;
c) obiad obejmujący dwa dania (zupę, drugie danie) oraz napój;
Napoje: woda mineralna niegazowana, sok owocowy 100%, kompot – 0,75 l / dziecko.
Usługa obejmuje przygotowywanie i dostarczanie w/w zestawów wyżywienia na adres: Żłobek Gminny Sudeckie Skrzaty, ul. Ząbkowicka 70, 58-200 Dzierżoniów.
4) Wykonawca zapewnieni różnorodność wyżywienia, z wykluczeniem półproduktów, na bazie
produktów najwyższej jakości, z zachowaniem diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci wskazanych przez zamawiającego.
5) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków spełniających wymogi żywienia
zalecane przez Instytut Matki i Dziecka oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa:
a) przygotowane posiłki muszą być zgodne z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapasów określonych w ustawie
z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132 ze zm.).
b) przy przygotowaniu posiłków należy stosować tylko takie środki spożywcze, które spełniają
wymagania, ustalone w przepisach, wydanych w drodze rozporządzenia przez właściwego ministra zdrowia, a w szczególności przez rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom
i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki
spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach
(Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
c) świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u.
d) zgodnie z poradnikiem „Żywienie dzieci w Żłobkach” - publikacja opracowana została pod redakcją Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia” oraz objęta jest Honorowym patronatem Głównego Inspektora Sanitarnego. Dostępna do pobrania pod linkiem: Żywienie dzieci w żłobkach - Główny Inspektorat Sanitarny - Portal Gov.pl (www.gov.pl)
6) Warunki dotyczące transportu posiłków:
Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, zgodnie z normami HACCP: środkiem transportu dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
7) Wykonawca jest zobowiązany do:
a) dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników;
b) kontroli aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków;
c) zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.
8) Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.
9) Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
10) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
− 8:00 śniadanie plus napój i drugie śniadanie plus napój;
− 11:30 obiad (pierwsze i drugie danie) plus napój;
z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w
Żłobku Gminnym w Dzierżoniowie.
11) Przewidywana liczba dzieci:
− 50 dzieci od dnia zawarcia umowy przez okres kolejnych 12 miesięcy;
− maksymalna ilość jednodniowych zestawów w okresie trwania umowy 12600.
12) Ilość posiłków będzie ulegać zmianie w zależności od frekwencji dzieci.
13) Ilość dowożonych posiłków (jednodniowych zestawów) w ramach przedmiotowego zamówienia określonych w niniejszym ogłoszeniu stanowi maksymalną ilość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości niż wskazana w SWZ, do ilości nie mniejszej niż 30 % wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu.
14) Rozliczanie będzie następować zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia.
15) Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie jedynie w sposób przewidziany w zapisach umowy.
16) Warunki jakościowe dotyczące posiłków muszą spełniać poniższe kryteria:
a) danie zawierające rybę (obiad) będzie dostarczane min. co drugi tydzień,
b) jadłospis powinien być urozmaicony, a dania obiadowe nie mogą się powtarzać w tym samym tygodniu,
c) należy przygotowywać potrawy lekkostrawne, z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych przyprawami typu vegeta/maggi,
d) z jadłospisu wyklucza się: kiełbasy, pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową oraz posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie,
e) w jadłospisie muszą przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
f) Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku w daniach obiadowych.
g) W przypadku wyjazdu dzieci ze żłobka na wycieczkę Wykonawca zobowiązany jest przygotować w ramach dziennej stawki żywieniowej tzw. „suchy prowiant”. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę z min. 3 dniowym wyprzedzeniem.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 182700 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 182700 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 182700 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ARTE Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8842748016

7.3.3) Ulica: Kazimierza Odnowiciela

7.3.4) Miejscowość: Świdnica

7.3.5) Kod pocztowy: 58-100

7.3.6.) Województwo: dolnośląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-06-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 182700 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.