eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siedlce › Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.



Ogłoszenie z dnia 2022-08-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców
uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001471

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Konarskiego 2

1.5.2.) Miejscowość: Siedlce

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-110

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL925 - Siedlecki

1.5.7.) Numer telefonu: 25 643 19 76

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: klaudia.krawczyk-styrna@uph.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.uph.edu.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://uph-edu.logintrade.net/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców
uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3366b8d2-0281-11ed-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00307272

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00021169/11/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.15 Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00252212/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DZP.290.29.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 19425,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu, podaniu wyżywienia wraz z obsługą kelnerską przy serwowaniu wszystkich posiłków dla 25 osób (+/- 20%)
2. Wykonawca zapewni posiłki dobrej jakości, 2 w ciągu dnia: obiad i kolacja, różnorodne i z możliwością wyboru (co najmniej mięsne/bezmięsne), zrównoważone pod względem kaloryczności i obecności różnych grup produktów (warzywa, produkty zawierające białko, skrobię, węglowodany). Usługi świadczone będą:
- w przypadku obiadu - w formie cateringu, dowożonego do miejsca prowadzenia zajęć, w budynku Wydziału Humanistycznego UPH przy ul. Żytniej 39 w Siedlcach lub w Ośrodku Języka Polskiego i Kultury Polskiej, ul. 3 Maja 49 - Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wybranej lokalizacji;
- w przypadku kolacji - w lokalu Wykonawcy, zlokalizowanym w centrum miasta Siedlce, w odległości nie większej niż 1000 m od pl. gen. W. Sikorskiego (odległość ustalona będzie wg wskazań portalu Google Maps dla najkrótszej trasy pieszej).
3. Wykonawca zapewni następujące posiłki wg określonego standardu:
1) Obiady (wymiennie po 1 daniu dziennie):
- pierogi z różnymi farszami 6 szt. / os.,
- sałatka z kurczakiem 200 g / os.,
- tortilla 200 g, naleśniki - 2 szt. / os.,
- krokiety z różnymi farszami - 2 szt. / os.,
- sałatka grecka z pieczywem czosnkowym - 200 g / os.,
- do każdego zestawu lunchowego Wykonawca zapewni napoje (kawa mielona, kawa rozpuszczalna, herbata, cukier, mleko, woda gazowana, woda niegazowana).
2) Kolacje (Zupa - 300 ml, Potrawy mięsne - 150 - 180 g, Potrawy bezmięsne - 150 g, Ziemniaki/ryż/makaron - 150 g, Surówki - 150 g, Kompot /woda/sok - 250 ml)
25.07 - Kapuśniak, będzwały z mięsem, surówka z marchewki i ananasa, kompot.
26.07 - Fasolowa, bitek wołowy, ogórek małosolny, ziemniaki, kompot.
27.07 - Kalafiorowa, ryż, filet z kurczaka w sezonowych warzywach, sok jabłkowy.
28.07 - Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot.
29.07 - Jarzynowa, ryba miruna po grecku, ziemniaki, kompot.
30.07 - Szczawiowa z jajkiem, babka ziemniaczana z sosem kurkowym, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
31.07 - Chłodnik litewski z jajkiem, klasyczny polski kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, mizeria, kompot.
01.08 - Zupa bałkańska, kurczak pieczony, ryż prażony, pomidor z cebulką.
02.08 - Zupa krem z ziemniaków z wędzonym twarożkiem, karkówka pieczona, kasza gryczana, surówka szwedzka.
03.08 - Zupa krem z papryki i marchewki, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, buraczki na zimno
04.08 - Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet siekany drobiowy, ziemniaki z wody, zielona sałata
05.08 - Barszcz ukraiński, regionalna kiszka ziemniaczana ,surówka z marchewki z chrzanem
06.08 - Zupa brokułowa, pierogi z mięsem/pierogi ze szpinakiem, surówka z kiszonej kapusty.
07.08 - Zupa z botwinki i młodych buraczków, devolay, ryż z kurkumą, mizeria.
08.08 - Rosół ,schab z grilla, ziemniaki pieczone, sałatka wiosenna.
09.08 - Pomidorowa z ryżem, nuggetsy, ziemniaki z koperkiem, marchewka z chrzanem.
10.08 - Grochowa, makaron penne z sosem grzybowym.
11.08 - Kapuśniak, żeberko pieczone, ziemniaki, buraczki na ciepło.
12.08 - Zupa koperkowa, ryba z patelni, ziemniaki pieczone, surówka z kiszonej kapusty.
13.08 - Neapolitańska, zawijas drobiowy, ryż pieczony, warzywa na parze.
14.08 - Barszcz ukraiński, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.
4. W przypadku obiadokolacji Wykonawca zapewni serwowanie posiłków na zastawie stołowej porcelanowej, sztućce metalowe, szklane naczynia do napojów.
5. Wykonawca zapewni wydawanie lunchu w godzinach 12:30 - 13:30, a w przypadku dni, w których organizowane są wycieczki – zapewni suchy prowiant (planowana jest jedna wycieczka).
6. Wykonawca zapewni wydawanie obiadokolacji w godzinach: 18:00 - 20:00.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany godzin wydawania posiłków w dni, w których organizowane są wycieczki. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o zmianach po sporządzeniu harmonogramu kursu.
8. Poza jadłospisem określonym w pkt 3, Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić dostosowanie diety dla uczestników warsztatów zgodnie z zasadami kuchni wegetariańskiej. Zamawiający przekaże Wykonawcy informację na temat liczby osób, dla których konieczne będzie przygotowanie takiej diety.
9. Wykonanie usługi (dla 15 osób - cudzoziemców w trakcie trwania kursu letniego języka polskiego) jest współfinansowane w ramach realizacji projektu z budżetu NAWA UMOWA BJP/LKP/2022/1/00005/U/00001.


10. Podana liczba osób korzystających z usług gastronomicznych jest liczbą przewidywaną. Zamawiający nie gwarantuje, iż z usług gastronomicznych korzystać będzie liczba osób wskazanych w niniejszym dokumencie (możliwość zmiany ilości osób objętych usługą o 20%). Wynagrodzenie za usługę będzie płatne w oparciu o faktyczną liczbę osób. Zmawiający zastrzega, że w sytuacji niezależnej od zamawiającego może odstąpić od zamówienia (np. państwowe/na poziomie zarządzeń Rektora UPH w Siedlcach, wprowadzenie obostrzeń związanych z pandemią, uniemożliwiających realizację wydarzenia). Zamawiający przewiduje możliwość rezygnacji z zamówienia. Wykonawca zostanie poinformowany o zaistniałej sytuacji na 5 dni przed planowanym posiłkiem. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
11. Przedmiot zamówienia określony został we wspólnym Słowniku Zamówień kodami CPV:
55520000-1 Usługi dostarczania posiłków.
12. Przedmiot zamówienia musi zostać wykonany zgodnie z obowiązującymi wytycznymi w zakresie realizacji zasady równości szans i niedyskryminacji oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn, w tym standardów dostępności dla osób niepełnosprawnych. Wykonawca winien uwzględnić w zakresie swojej działalności zapisy art. 6 Ustawy o z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1062 ze zm.).

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 19425 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 45360 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 19425 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bożena Julia Polak - Stojanova Zaścianek Polski

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 712563670

7.3.3) Ulica: Browarna 3

7.3.4) Miejscowość: Siedlce

7.3.5) Kod pocztowy: 08-110

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-07-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 19425 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-07-25 do 2022-08-14

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.