Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00233205/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-06-30
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy mięsa i produktów mięsnych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny we Włocławku
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319687
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Bartnicka 10
1.5.2.) Miejscowość: Włocławek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-809
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wloclawek@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy mięsa i produktów mięsnych2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-76798d03-f6ba-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00293622
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00056854/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
2.2.1 Dostawy mięsa i produktów mięsnych
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00233205/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D.Kw.2232.7.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 357157,60 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) kiełbasa biała parzona, wieprzowa, średnio rozdrobniona – 1600 kgNomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007: 1996/Az1: 1998
2) kiełbasa jarmarczna średnio rozdrobniona, cienka – 1300 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007: 1996/Az1: 1998
3) kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, cienka – 900 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az1: 1998
4) kiełbasa mortadela, drobno rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 2800 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
5) kiełbasa parówkowa wieprzowa, drobno rozdrobniona, po 100g – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
6) kiełbasa szynkowa grubo rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 90 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
7) mielonka szynkowa średnio rozdrobniona, blok kanapkowy ok. 1 kg – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
8) kiełbasa piwna grubo rozdrobniona, blok kanapkowy ok. 1 kg – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998
9) pasztet wieprzowy pieczony, w foremkach ok. 1 kg – 950 kg
Nomenklatura CPV: 15131310-1, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
10) pasztetowa w osłonce sztucznej – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998
11) kaszanka z kaszy jęczmiennej średnio rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 550 kg
Nomenklatura CPV: 15131134-3, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
12) salceson czarny średnio rozdrobniony baton ok. 1 kg – 1800 kg
Nomenklatura CPV: 15131134-3 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
13) wątroba wieprzowa, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 1000 kg
Nomenklatura CPV: 15114000-0, Polska Norma: PN-A-82000
14) kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, cienka – 1200 kg
Nomenklatura CPV:15131130-5 Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998
15) mięso mielone wieprzowe, chude, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 3400 kg
Nomenklatura CPV: 15131400-9, Polska Norma: PN-A-82009 :1997
16) mięso mielone wołowe, chude, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 900 kg
Nomenklatura CPV: 15131620-7, Polska Norma: PN-A-82009 : 1997
17) karkówka bez kości, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 90 kg
Nomenklatura CPV: 15113000-3, Polska Norma: PN-86/A-82002
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
Wędliny (grupa I i II) - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15131130-5 - Wędliny
15131310-1 - Pasztety
15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste
15114000-0 - Podroby
15131400-9 - Produkty wieprzowe
15131620-7 - Wołowina mielona
15113000-3 - Wieprzowina
4.5.5.) Wartość części: 231050,10 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) salceson drobiowy, baton ok. 1 kg - 90 kgNomenklatura CPV 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
2) rolada drobiowa, baton ok.1 kg – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
3) parówki drobiowe, drobno rozdrobnione, cienkie „paluszek” po 80g/szt., w osłonie sztucznej – 1700 kg.
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
4) pieczeń drobiowa, w foremkach po ok. 1kg – 1300 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
5) mortadela drobiowa, drobno rozdrobniona, baton ok. 1 kg - 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
6) skrzydełka drobiowe ( z kurczaka), nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 200 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0 ,Polska Norma: PN-A-86524:1994/Az2:2002
7) ćwiartka z kurczaka nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 400 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0 ,Polska Norma: PN-A-86524:1994/Az2:2002
8) mięso gulaszowe drobiowe II klasa, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 450 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0,Polska Norma: PN-A-86527:1996
9) baleron z indyka grubo rozdrobniony chudy baton ok 1 kg – 350 kg
Nomenklatura CPV: 15112000-6,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
10) polędwica drobiowa grubo rozdrobniona, chuda, blok ok 1 kg – 200 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
11) szynka drobiowa grubo rozdrobniona, chuda, blok ok 1 kg – 400 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
12) szynka delikatesowa z kurcząt wyrób blokowy grubo rozdrobniona, chudy, blok ok 1 kg – 100 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
Wędliny (grupa I i II) - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131500-0 - Produkty drobiowe
15112000-6 - Drób
4.5.5.) Wartość części: 92507,50 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA III:1) mielonka drobiowa - w puszkach samootwieralnych, o wadze 280g-300g – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131000-5, Polska Norma: PN-A-82022 : 1998/Az1: 2000
2) pasztet drobiowy - w puszkach samootwieralnych, o wadze 280g-300g – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131310-1, Polska Norma: PN-A-86525: 1996
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15131310-1 - Pasztety
4.5.5.) Wartość części: 33600,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 206880,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 240750,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 206880,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsa Roman Aniołkowski Ewa Aniołkowska Spółka Jawna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 8762042053 REGON: 871140175
7.3.3) Ulica: Karabinierów 2g
7.3.4) Miejscowość: Grudziądz
7.3.5) Kod pocztowy: 86-300
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSA ANIOŁKOWSCY JUSTYNA STANKIEWICZ SPÓŁKA JAWNA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-07-20
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 206880,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-08-01 do 2022-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 74815,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 88385,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74815,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsnego WITMAS Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 7322172667 REGON: 101704421
7.3.3) Ulica: Dąbrowska 36
7.3.4) Miejscowość: Dąbrówka Wielka
7.3.5) Kod pocztowy: 95-100
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO WITMAS SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO WITMAS SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-07-20
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 74815,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-08-01 do 2022-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W prowadzonym postępowaniu na dostawy mięsa i produktów mięsnych, w części dotyczącej grupy III (dostawy konserw) nie została złożona żadna oferta. Biorąc pod uwagę powyższy stan faktyczny zachodzi konieczność unieważnienia postępowania.
INNE PRZETARGI Z WŁOCŁAWKA
- DOSTAWA MATERIAŁÓW DO STERYLIZACJI
- Modernizacja i przebudowa terenów i obiektów należących do Ośrodka Sportu i Rekreacji we Włocławku - wymiana podłogi sportowej w Hali Mistrzów II postępowanie
- Nasadzenia krzewów w pasach drogowych na terenie miasta Włocławek z podziałem na 2 zadania
- Sukcesywne dostawy fabrycznie nowych worków foliowych LDPE do selektywnej zbiórki odpadów dla Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej Saniko sp. z o.o. we Włocławku
- Budowa sceny letniej wraz z zagospodarowaniem terenu przy boisku sportowym w miejscowości Kruszyn
- "Muzeum Etnograficzne roboty dostosowawcze do zgodności z przepisami p.poż. (budowlane i instalacyjne)"
więcej: przetargi w Włocławku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 420 'Nasza Bajka' w Warszawie w 2024 r.
- "Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin drobiowych oraz wieprzowych do Zakładu Karnego w Siedlcach"
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Dostawa mięsa drobiowego
- Dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb kuchni Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Myszkowie - mięso, wędliny.
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny".
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.