eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawy mięsa i produktów mięsnych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-08-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy mięsa i produktów mięsnych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny we Włocławku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319687

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Bartnicka 10

1.5.2.) Miejscowość: Włocławek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-809

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wloclawek@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy mięsa i produktów mięsnych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-76798d03-f6ba-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00293622

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00056854/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

2.2.1 Dostawy mięsa i produktów mięsnych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00233205/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D.Kw.2232.7.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 357157,60 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) kiełbasa biała parzona, wieprzowa, średnio rozdrobniona – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007: 1996/Az1: 1998

2) kiełbasa jarmarczna średnio rozdrobniona, cienka – 1300 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007: 1996/Az1: 1998

3) kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, cienka – 900 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az1: 1998

4) kiełbasa mortadela, drobno rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 2800 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

5) kiełbasa parówkowa wieprzowa, drobno rozdrobniona, po 100g – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

6) kiełbasa szynkowa grubo rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 90 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

7) mielonka szynkowa średnio rozdrobniona, blok kanapkowy ok. 1 kg – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

8) kiełbasa piwna grubo rozdrobniona, blok kanapkowy ok. 1 kg – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

9) pasztet wieprzowy pieczony, w foremkach ok. 1 kg – 950 kg
Nomenklatura CPV: 15131310-1, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

10) pasztetowa w osłonce sztucznej – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131130-5 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

11) kaszanka z kaszy jęczmiennej średnio rozdrobniona, baton gruby ok. 1 kg – 550 kg
Nomenklatura CPV: 15131134-3, Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

12) salceson czarny średnio rozdrobniony baton ok. 1 kg – 1800 kg
Nomenklatura CPV: 15131134-3 , Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

13) wątroba wieprzowa, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 1000 kg
Nomenklatura CPV: 15114000-0, Polska Norma: PN-A-82000

14) kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, cienka – 1200 kg
Nomenklatura CPV:15131130-5 Polska Norma: PN-A-82007:1996/A z1: 1998

15) mięso mielone wieprzowe, chude, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 3400 kg
Nomenklatura CPV: 15131400-9, Polska Norma: PN-A-82009 :1997

16) mięso mielone wołowe, chude, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 900 kg
Nomenklatura CPV: 15131620-7, Polska Norma: PN-A-82009 : 1997

17) karkówka bez kości, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 90 kg
Nomenklatura CPV: 15113000-3, Polska Norma: PN-86/A-82002
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
Wędliny (grupa I i II) - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

15131310-1 - Pasztety

15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste

15114000-0 - Podroby

15131400-9 - Produkty wieprzowe

15131620-7 - Wołowina mielona

15113000-3 - Wieprzowina

4.5.5.) Wartość części: 231050,10 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) salceson drobiowy, baton ok. 1 kg - 90 kg
Nomenklatura CPV 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

2) rolada drobiowa, baton ok.1 kg – 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

3) parówki drobiowe, drobno rozdrobnione, cienkie „paluszek” po 80g/szt., w osłonie sztucznej – 1700 kg.
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

4) pieczeń drobiowa, w foremkach po ok. 1kg – 1300 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

5) mortadela drobiowa, drobno rozdrobniona, baton ok. 1 kg - 1600 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0 , Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

6) skrzydełka drobiowe ( z kurczaka), nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 200 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0 ,Polska Norma: PN-A-86524:1994/Az2:2002

7) ćwiartka z kurczaka nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach – 400 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0 ,Polska Norma: PN-A-86524:1994/Az2:2002

8) mięso gulaszowe drobiowe II klasa, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach – 450 kg
Nomenklatura CPV: 15131500-0,Polska Norma: PN-A-86527:1996

9) baleron z indyka grubo rozdrobniony chudy baton ok 1 kg – 350 kg
Nomenklatura CPV: 15112000-6,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

10) polędwica drobiowa grubo rozdrobniona, chuda, blok ok 1 kg – 200 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

11) szynka drobiowa grubo rozdrobniona, chuda, blok ok 1 kg – 400 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000

12) szynka delikatesowa z kurcząt wyrób blokowy grubo rozdrobniona, chudy, blok ok 1 kg – 100 kg
Nomenklatura CPV: 15131135-0,Polska Norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
Wędliny (grupa I i II) - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131500-0 - Produkty drobiowe

15112000-6 - Drób

4.5.5.) Wartość części: 92507,50 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

GRUPA III:
1) mielonka drobiowa - w puszkach samootwieralnych, o wadze 280g-300g – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131000-5, Polska Norma: PN-A-82022 : 1998/Az1: 2000

2) pasztet drobiowy - w puszkach samootwieralnych, o wadze 280g-300g – 1200 kg
Nomenklatura CPV: 15131310-1, Polska Norma: PN-A-86525: 1996

W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

15131310-1 - Pasztety

4.5.5.) Wartość części: 33600,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 206880,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 240750,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 206880,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsa Roman Aniołkowski Ewa Aniołkowska Spółka Jawna

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 8762042053 REGON: 871140175

7.3.3) Ulica: Karabinierów 2g

7.3.4) Miejscowość: Grudziądz

7.3.5) Kod pocztowy: 86-300

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-07-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 206880,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-08-01 do 2022-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 74815,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 88385,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74815,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsnego WITMAS Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 7322172667 REGON: 101704421

7.3.3) Ulica: Dąbrowska 36

7.3.4) Miejscowość: Dąbrówka Wielka

7.3.5) Kod pocztowy: 95-100

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-07-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 74815,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-08-01 do 2022-12-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na dostawy mięsa i produktów mięsnych, w części dotyczącej grupy III (dostawy konserw) nie została złożona żadna oferta. Biorąc pod uwagę powyższy stan faktyczny zachodzi konieczność unieważnienia postępowania.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.