Ogłoszenie z dnia 2024-02-07
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00086736/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-02-01
- 2024/BZP 00236808/01 - Wynik z dnia 2024-03-08
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług restauracyjnych i cateringowych na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Politechnika Gdańska
1.2.) Oddział zamawiającego: Wydział Chemiczny
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001620
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Narutowicza 11/12
1.4.2.) Miejscowość: Gdańsk
1.4.3.) Kod pocztowy: 80-233
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubliczne.wch@pg.edu.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pg.edu.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00094929
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-02-07
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00086736
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej, które będą odbywały się sukcesywnie w ramach organizowanych studiów podyplomowych, spotkań związanych z: wizytami gości, konferencjami, seminariami, obronami prac doktorskich oraz okazjonalnymi poczęstunkami w okresie obowiązywania umowy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji usług na potrzeby projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej i projektów międzynarodowych, realizowanych na Wydziale Chemicznym, oraz innych projektów, jakie mogą pojawić się w trakcie trwania umowy.
2. Nomenklatura (kod) wg CPV:
Kod wg CPV 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55520000-1 Usługi dostarczania posiłków
55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z szacunkowym zapotrzebowaniem i warunki realizacji zostały określone w załączniku nr 5 do SWZ.
4. Zakres rzeczowo-ilościowy ujęty został w formularzu rzeczowo-cenowym, stanowiącym zał. nr 2 do SWZ. Ilości w nim podane nie są wiążące i stanowią jedynie szacowaną ilość w przewidywanym okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
5. Ze względu na potrzeby, których Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć w okresie obowiązywania umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie pod warunkiem, że dokonane zmiany nie spowodują przekroczenia wartości całkowitego wynagrodzenia wskazanego w ofercie Wykonawcy.
6. W przypadku niezrealizowania przedmiotu zamówienia w całości tj. w ilościach podanych w poszczególnych pozycjach formularza rzeczowo-cenowego, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje 50% wykonania umowy.
7. Wynagrodzenie umowne brutto będzie obejmować całkowitą należność, jaką Zamawiający zobowiązany jest zapłacić Wykonawcy za cały okres trwania umowy. Rzeczywiste wynagrodzenie brutto będzie zależało od ilości uczestników korzystających z usług, zgłoszonych przez Zamawiającego, w trakcie trwania umowy.
8. Wykonawca w celu realizacji usług restauracyjnych powinien dysponować stałym, stacjonarnym zapleczem, w którym przygotowywane będą posiłki, zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. 2023 r. poz.1448).
9. Ze względu na charakter spotkań oraz potrzebę skoordynowania ich logistycznie i w określonych ramach czasowych (w szczególności dotyczy to studiów podyplomowych) wraz z zapewnieniem posiłków Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał lokal blisko kampusu Politechniki Gdańskiej, w którym będą świadczone usługi restauracyjne, z co najmniej 30 miejscami siedzącymi przy stolikach zapewniających możliwość konsumpcji posiłku na miejscu.
Uwaga: Wykonawca musi dysponować lokalem restauracyjnym w odległości nie większej niż 800m od siedziby Zamawiającego tj. Politechnika Gdańska, ul. G. Narutowicza 11/12, 80-233 Gdańsk. Odległość lokalu, o którym mowa powyżej zostanie zmierzona na podstawie danych podanych w ofercie przez Wykonawcę i wskazań serwisu Google Maps, mierzona w opcji „trasa pieszo”.
W przypadku zaoferowania lokalu w odległości większej niż 800m od siedziby Zamawiającego, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona jako niespełniająca wymogów.
10. Szczegółowe postanowienia dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zawarto we wzorze projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego, stanowiącym załącznik nr 4 do SWZ.
11. Wykonawca w trakcie realizacji przedmiotu umowy zobowiązuje się posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzanej działalności gospodarczej (polisa OC), w tym obejmującej ryzyka związane z realizacją niniejszego przedmiotu zamówienia na sumę gwarancyjną nie niższą niż wartość zawartej umowy przez cały okres jej realizacji. Zamawiający może na dowolnym etapie realizacji umowy żądać przedstawienia przez Wykonawcę polisy OC. Wykonawca zobowiązany będzie do przedłożenia polisy w terminie 3 dni od zgłoszenia żądania przez Zamawiającego.
12. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w niniejszej SWZ oraz na podstawie projektowanych postanowień umowy, stanowiących załącznik nr 4 do SWZ.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej, które będą odbywały się sukcesywnie w ramach organizowanych studiów podyplomowych, spotkań związanych z: wizytami gości, konferencjami, seminariami, obronami prac doktorskich oraz okazjonalnymi poczęstunkami w okresie obowiązywania umowy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji usług na potrzeby projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej i projektów międzynarodowych, realizowanych na Wydziale Chemicznym, oraz innych projektów, jakie mogą pojawić się w trakcie trwania umowy.
2. Nomenklatura (kod) wg CPV:
Kod wg CPV 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55520000-1 Usługi dostarczania posiłków
55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z szacunkowym zapotrzebowaniem i warunki realizacji zostały określone w załączniku nr 5 do SWZ.
4. Zakres rzeczowo-ilościowy ujęty został w formularzu rzeczowo-cenowym, stanowiącym zał. nr 2 do SWZ. Ilości w nim podane nie są wiążące i stanowią jedynie szacowaną ilość w przewidywanym okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
5. Ze względu na potrzeby, których Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć w okresie obowiązywania umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie pod warunkiem, że dokonane zmiany nie spowodują przekroczenia wartości całkowitego wynagrodzenia wskazanego w ofercie Wykonawcy.
6. W przypadku niezrealizowania przedmiotu zamówienia w całości tj. w ilościach podanych w poszczególnych pozycjach formularza rzeczowo-cenowego, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje 50% wykonania umowy.
7. Wynagrodzenie umowne brutto będzie obejmować całkowitą należność, jaką Zamawiający zobowiązany jest zapłacić Wykonawcy za cały okres trwania umowy. Rzeczywiste wynagrodzenie brutto będzie zależało od ilości uczestników korzystających z usług, zgłoszonych przez Zamawiającego, w trakcie trwania umowy.
8. Wykonawca w celu realizacji usług restauracyjnych powinien dysponować stałym, stacjonarnym zapleczem, w którym przygotowywane będą posiłki, zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. 2023 r. poz.1448).
9. Ze względu na charakter spotkań oraz potrzebę skoordynowania ich logistycznie i w określonych ramach czasowych (w szczególności dotyczy to studiów podyplomowych) wraz z zapewnieniem posiłków Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał lokal blisko kampusu Politechniki Gdańskiej, w którym będą świadczone usługi restauracyjne, z co najmniej 30 miejscami siedzącymi przy stolikach zapewniających możliwość konsumpcji posiłku na miejscu.
Uwaga: Wykonawca musi dysponować lokalem restauracyjnym w odległości nie większej niż 850m od siedziby Zamawiającego tj. Politechnika Gdańska, ul. G. Narutowicza 11/12, 80-233 Gdańsk (Gmach Główny). Odległość lokalu, o którym mowa powyżej zostanie zmierzona na podstawie danych podanych w ofercie przez Wykonawcę i wskazań serwisu Google Maps, mierzona w opcji „trasa pieszo”.
W przypadku zaoferowania lokalu w odległości większej niż 850m od siedziby Zamawiającego, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona jako niespełniająca wymogów.
10. Szczegółowe postanowienia dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zawarto we wzorze projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego, stanowiącym załącznik nr 4 do SWZ.
11. Wykonawca w trakcie realizacji przedmiotu umowy zobowiązuje się posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzanej działalności gospodarczej (polisa OC), w tym obejmującej ryzyka związane z realizacją niniejszego przedmiotu zamówienia na sumę gwarancyjną nie niższą niż wartość zawartej umowy przez cały okres jej realizacji. Zamawiający może na dowolnym etapie realizacji umowy żądać przedstawienia przez Wykonawcę polisy OC. Wykonawca zobowiązany będzie do przedłożenia polisy w terminie 3 dni od zgłoszenia żądania przez Zamawiającego.
12. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w niniejszej SWZ oraz na podstawie projektowanych postanowień umowy, stanowiących załącznik nr 4 do SWZ.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-02-09 09:00
Po zmianie:
2024-02-13 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-02-09 09:30
Po zmianie:
2024-02-13 09:30
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- "Określenie struktury ilościowej i składu gatunkowego ichtiofauny w jeziorach ramienicowych (3140) i dystroficznych (3160) obszaru Natura 2000 Czerwona Woda pod Babilonem PLH220056".
- DOSTAWA PŁYNÓW EKSPLOATACYJNYCH DO POJAZDÓW EKSPLOATOWANYCH PRZEZ POLICJĘ W WOJ. POMORSKIM
- Przebudowa infrastruktury drogowej w obrębie dojść do szkół zlokalizowanych przy ul.: Czajkowskiego, Matki Polki, Hoene, Azaliowa i Rogalińska
- Usługa zabezpieczenia medycznego podczas prowadzenia badań archeologicznych 2024 i 2025 r. związanych z inwestycją- Budowa Muzeum Westerplatte i Rewaloryzacja Pola Bitwy 1939
- Dostawa urządzenia do optycznego pomiaru odkształceń i przemieszczeń oraz rejestracji parametrów dynamicznych ruchu układów biologicznych dla Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Okrętownictwa PG
- Opracowanie operatów wodnoprawnych wraz z uzyskaniem pozwoleń wodnoprawnych dla Gdańskie Wody Sp. z o.o.
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja szkoleń oraz wyjazdów studyjnych w ramach SIR
- "Organizacja wyjazdowego posiedzenia Komitetu Monitorującego Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w tym wyjazdy studyjne w ramach operacji/działań PROW 2014-2020".
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie wizyt studyjnych krajowych
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych dla celów spotkania oraz zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia dla uczestników oraz organizatorów spotkania - w terminie 18 - 19 czerwca 2024 r.
- ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach''
- "Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla podopiecznych Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Rumi".
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.