eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Biłgoraj › SzkolenieKucharz



Ogłoszenie z dnia 2009-11-02

Biłgoraj: Szkolenie: Kucharz
Numer ogłoszenia: 194415 - 2009; data zamieszczenia: 02.11.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Biłgoraju, ul. Bohaterów Monte Cassino 38, 23-400 Biłgoraj, woj. lubelskie, tel. 084 6850000, faks 084 6861671.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Szkolenie: Kucharz.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia osób bezrobotnych finansowanego ze środków Funduszu Pracy. Szkolenie powinno obejmować 150 godzin zajęć (tj. każdy uczestnik powinien odbyć 150 godzin zajęć) i składać się z części teoretycznej i praktycznej. Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w dwóch grupach 6 osobowych. Program szkolenia powinien zawierać między innymi następujące zagadnienia: Moduł I: Kucharz 1) Podstawowe zasady BHP. 2) Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna: - przygotowanie roztworów dezynfekujących; - dezynfekcja rąk oraz sprzętu; - monitorowanie temperatury w urządzeniach chłodniczych. 3) Obsługa maszyn i urządzeń. 4) Podstawy żywienia człowieka: - znaczenie i zakres wiedzy o żywieniu; - składniki odżywcze i ich rola w żywieniu; - trawienie, przyswajanie i wchłanianie cukrów, białek i tłuszczów; - gospodarka wodna organizmu; - planowanie wyżywienia różnych grup ludności; - żywienie dietetyczne; - zasady planowania jadłospisów; - podział produktów spożywczych na grupy. 5) Technologia gastronomiczna: - podstawowe przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej; - charakterystyka procesów technologicznych; - ocena towaroznawcza tłuszczów spożywczych i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej; - ocena towaroznawcza owoców, warzyw, ziemniaków, grzybów i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej; - ocena towaroznawcza mleka i jego przetworów oraz znaczenie w produkcji gastronomicznej; - technika sporządzania zup i sosów; - ocena towaroznawcza mąki i kasz oraz ich zastosowanie w produkcji gastronomicznej; - charakterystyka ciast (kruchych, biszkoptowych, ptysiowych, drożdżowych, francuskich); - ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu, ryb, owoców morza, zastosowanie w produkcji gastronomicznej; - potrawy półmięsne, zakąski zimne i gorące; - charakterystyka kuchni staropolskiej i regionalnej. 6) Sporządzanie potraw z warzyw, grzybów i owoców: - sporządzanie surówek sezonowych, sałatek jarzynowych, bukietu z warzyw; - potrawy gotowane, smażone, duszone i pieczone z warzyw, owoców, ziemniaków i grzybów; - dekorowanie i serwowanie potraw z warzyw. 7) Zastosowanie nabiału w produkcji gastronomicznej: - potrawy z jaj; - potrawy z mleka i przetworów mlecznych. 8) Zastosowanie mąki i kasz w produkcji gastronomicznej: - sporządzanie ciast zarabianych na stolnicy; - sporządzanie ciast wyrabianych w naczyniu; - techniki sporządzania kołdunów, klusek śląskich, knedli z owocami i mięsem, kotletów ziemniaczanych, uszek, ciast drożdżowych, kruchych i półkruchych; - potrawy z kasz. 9) Zastosowanie drobiu w produkcji gastronomicznej - potrawy gotowane, pieczone, duszone, zakąski z drobiu oraz potrawy smażone. 10) Potrawy z ryb w produkcji gastronomicznej - potrawy gotowane, pieczone, duszone, zakąski z drobiu oraz potrawy smażone. 11) Zastosowanie mięsa w produkcji gastronomicznej: potrawy gotowane i duszone z mięsa, potrawy smażone (saute, panierowane i po angielsku), potrawy pieczone i zakąski z mięs. 12) Sporządzanie zup: zupy kremowe, zagęszczane zawiesiną lub zasmażką , sporządzanie sosów gorących oraz zimnych. 13) Techniki przygotowania: - uroczystego obiadu; - przyjęcia weselnego; - bankietu i stołu angielskiego; - śniadania okolicznościowego; - przyjęcia okolicznościowego. Moduł II: Aktywne poszukiwanie pracy. Moduł III: Pierwsza pomoc przedmedyczna. Zajęcia teoretyczne powinny być prowadzone w jednej 12 osobowej grupie szkoleniowej. Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w dwóch grupach 6 osobowych. Zajęcia mogą odbywać się od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach 8:00 - 18:00. Zajęcia nie mogą trwać mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu maksymalnie po 8 godzin lekcyjnych dziennie (45 min.) przedzielone 15 minutowymi przerwami. Miejsce odbywania szkolenia: Biłgoraj.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 551420.43 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Szkolenie: Kucharz

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.10.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Ośrodek Szkolenia Kursowego WUBEX, ul. Wira Bartoszewskiego 10, 23-400 Biłgoraj, kraj/woj. lubelskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 14940.00
  • Oferta z najniższą ceną: 14940.00 oferta z najwyższą ceną: 14940.00
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.