eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola w Warszawie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-21

Warszawa: Przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola w Warszawie.
Numer ogłoszenia: 184753 - 2009; data zamieszczenia: 21.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy , ul. Gen. J. Bema 91, 01-233 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 571 50 24, faks 022 571 50 50.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-wola.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie gorących obiadów w stołówce Wykonawcy znajdującej się na terenie Dzielnicy Wola, dla klientów będących świadczeniobiorcami Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola w Warszawie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonawca musi dysponować co najmniej jednym lub kilkoma lokalami na terenie Dzielnicy Wola, w którym/ch będzie przygotowywał i wydawał posiłki lub wydawał posiłki dowiezione z dowolnego miejsca ich przygotowania. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem warzyw sezonowych, obiadów gorących, świeżych tj. przygotowanych w dniu ich wydawania. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania - nie więcej niż 2 razy w tygodniu bezmięsnego i napoju. Obiady winny być urozmaicone, ten same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. Wykonawca winien zapewnić również obiady dietetyczne, lekkostrawne oraz wegetariańskie - ich ilość w skali całego zamówienia jest niewielka i uzależniona jest od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez klientów, którzy ze względów zdrowotnych nie mogą jeść potraw tradycyjnych. Wartość kaloryczna jednego obiadu nie może być mniejsza niż 1000 kcal. Obiady muszą być wydawane przez 6 dni w tygodniu, od poniedziałku do soboty, z wyłączeniem dni świątecznych (tj. 05.04, 01.05, 03.05, 03.06, 01.11, 11.11, ). Na niedziele i święta Wykonawca zobowiązany będzie wydawać obiady na wynos, w naczyniach klienta. W dniach poprzedzających Święta Wielkanocy, Wykonawca zobowiązany będzie przygotować potrawy świąteczne, zgodnie z tradycją polską, do skonsumowania na miejscu w tym dniu oraz na wynos na następne dni świąteczne. Posiłki na wynos nie mogą być wydawane w formie suchego prowiantu. Czas wydawania obiadów powinien być nie krótszy niż 4 godziny dziennie. Dane dotyczące ilości obiadów i osób: 1.ogólna ilość obiadów w skali całego zamówienia wynosi 65 000 obiadów. 2. średnia ilość obiadów w skali miesiąca wynosić będzie - 5 900 obiadów, 3. średnia ilość osób korzystających z obiadów w skali miesiąca wynosić będzie - 225 osób, 4. średnia liczba obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca wynosić będzie - 26 obiadów. Wskazana w pkt 1 ilość obiadów jest ilością maksymalną. Zamawiający zastrzega, że: w przypadku, gdy ilość zleconych i/lub zrealizowanych obiadów będzie mniejsza, Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie mniejsze, proporcjonalne do faktycznej ilości wydanych obiadów..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Wadium w tym postępowaniu nie jest wymagane, stosownie do zapisu art. 5 ust 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z powodu przesłanek wskazanych w art. 24 Prawa zamówień publicznych oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1, tj.: 1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - Wykonawca musi wykazać, że dysponuje lub będzie dysponował: 2.1 jednym lub kilkoma lokalami na terenie Dzielnicy Wola, w którym/ch będzie przygotowywał i wydawał posiłki lub wydawał posiłki dowiezione z dowolnego miejsca ich przygotowania, 2.2 wszystkie lokale, w których będą wydawane i przygotowywane obiady muszą być dopuszczone do prowadzenia działalności objętej przedmiotem zamówienia przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną, 2.3 do miejsca, w którym usytuowana jest stołówka/ki, lub w jego pobliże, musi być dojazd komunikacją miejską z różnych punktów Dzielnicy Wola, 2.4 stołówka/ki muszą być dostosowane do obsługi osób niepełnosprawnych, 2.5 standard stołówki/ek winien odpowiadać poniższemu opisowi: 2.5.1 stołówka/ki muszą być wyposażone we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w zastawę stołową, stoliki, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, 2.5.2 stołówka/ki muszą posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie posiłków w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania, 2.5.3 powierzchnia stołówki/ek musi być takiej wielkości, aby ilość stolików i krzeseł zapewniała równocześnie konsumpcję obiadów nie mniej niż 20% liczby osób, które będą konsumować obiady w danej stołówce tzn., że: w przypadku gdy obiady będą wydawane w jednej stołówce - ilość osób, które równocześnie będą mogły jeść obiady powinna być nie mniejsza niż 45 osób; w przypadku gdy obiady będą wydawane w kilku stołówkach, to we wszystkich tych stołówkach razem - ilość osób, które równocześnie będą mogły jeść obiady powinna być nie mniejsza niż 45 osób; liczba obiadów wydawanych we wszystkich stołówkach w skali miesiąca winna wynosić średnio 5 900 obiadów łącznie; liczba osób, którym wydawane będą obiady we wszystkich stołówkach w skali miesiąca winna wynosić średnio 225 osób łącznie. 3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za­pewniającej wykonanie zamówienia: 3.1 Wykonawca musi wykazać, że dysponuje środkami finansowymi na realizację zamówienia do czasu otrzymania pierwszego wynagrodzenia od Zamawiającego, w wysokości nie mniejszej niż: 66 000,00 zł 3.2 Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż 100.000,00 zł. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę. Z treści załączonych dokumentów lub oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki wynikające z art. 22 ust. 1, w tym nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych. 2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3.Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5.Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 7.Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, którymi dysponuje lub będzie dysponował Wykonawca. 8.Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jeżeli w wykazie, o którym mowa w ust. 7, Wykonawca wskazał narzędzia i urządzenia, którymi będzie dysponować. 9.Informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 10.Polisa, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 23 ust 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika Wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, - oświadczenie wymienione w pkt 1 składane jest przez wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub przez pełnomocnika upoważnionego do reprezentowana ich w postępowaniu lub do reprezentowania ich w postępowaniu i podpisania umowy, - dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5, 6 i 10 składa każdy z Wykonawców oddzielnie. Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5, 6 muszą potwierdzać spełnienie warunków szczegółowych oddzielnie przez każdego z Wykonawców składających wspólnie ofertę. - dokumenty wymienione w pkt 7, 8, 9 i 10 muszą potwierdzać spełnienie warunków szczegółowych łącznie przez Wykonawców składających wspólnie ofertę. Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej 1).zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2, 3, 4, 6 Wykonawca składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b)nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. c)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 2).zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 5: a)Wykonawca składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust 1 pkt 4-8 ustawy. 3).Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 1) i 2) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 4).Dokumenty, o których mowa w pkt 1) lit. a i c oraz pkt 2) powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument, o którym mowa w pkt 1) lit. b, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80
  • 2 - potencjał techniczny; ilość stołówek - 10
  • 3 - doświadczenie Wykonawcy - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-wola.waw.pl (link: Przetargi).
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola Miasta Stołecznego Warszawy Ul. Gen. J. Bema 91 01-233 Warszawa.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.11.2009 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola Miasta Stołecznego Warszawy Ul. Gen. J. Bema 91 01-233 Warszawa sekretariat I piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Miejsce i termin otwarcia ofert. Oferty zostaną otwarte w dniu 09 listopada 2009r. o godz. 11.30 w siedzibie Zamawiającego w sali konferencyjnej..

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.