eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałbrzych › OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ PRZYPRAW, KONSERW I INNYCH ART. ŻYWNOŚCIOWYCH DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W WAŁBRZYCHU

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-28

Wałbrzych: OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ PRZYPRAW, KONSERW I INNYCH ART. ŻYWNOŚCIOWYCH DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W WAŁBRZYCHU
Numer ogłoszenia: 175908 - 2012; data zamieszczenia: 28.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Wałbrzychu , ul. Juliusza Słowackiego 10 A, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8877000, faks 0-74 8877002.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ PRZYPRAW, KONSERW I INNYCH ART. ŻYWNOŚCIOWYCH DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W WAŁBRZYCHU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pierwsza część oferty: Lp. NAZWA KOD CPV Ilość w kg lub litr WYMAGANIA DLA PRODUKTU 1 DŻEM TRUSKAWKOWY 15332200-6 1500,00 W opakowaniach do 12 kg; Dżem truskawkowy w opakowaniach od 280gram do 340gram będą stanowić ok. 20% zamówienia (ilościowego) ogólnego asortymentu. 2 MARMOLADA ŚLIWKOWA 15332230-5 1000,00 W opakowaniach do 12 kg 3 KONCENTRAT POMIDOROWY 15331427-6 1400,00 koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 900 ml 2. Druga część oferty: Lp. NAZWA KOD CPV Ilość w kg lub litr WYMAGANIA DLA PRODUKTU 1 CUKIER BIAŁY 15831200-4 5500,00 W opakowaniach tylko 1kg 2 CYNAMON MIELONY 15872200-3 10,00 W opakowaniach do 1kg 3 FASOLA SUSZONA 03221210-1 2000,00 W opakowaniach do 30 kg, tylko fasola typu JAŚ (nie dopuszcza się fasoli mini) 4 GROCH SUSZONY 03221220-4 1500,00 W opakowaniach do 30 kg i tylko groch suszony łuskany 5 HERBATA 15863200-7 400,00 W opakowaniach do 30kg 6 KASZA JĘCZMIENNA 03211900-2 2500,00 W opakowaniach do 30kg 7 KASZA MANNA 03211900-2 200,00 W opakowaniach 1kg 8 KAWA ZBOŻOWA 15860000-4 600,00 W opakowaniach do 30kg 9 KMINEK 15893000-4 10,00 W opakowaniach do 1kg 10 KOPER SUSZONY 15870000-7 20,00 W opakowaniach do 5kg 11 KRAJANKA SOJOWA 15331000-7 800,00 W opakowaniach do 30kg 12 LIŚĆ LAUROWY 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg 13 MAJERANEK 15870000-7 50,00 W opakowaniach do 5kg 14 MAJONEZ 15871273-8 700,00 W opakowaniach do 0,9kg 15 MAKARON 15851100-9 6000,00 w skład makaronu wchodzą jajka, dostarczany makaron - tylko typ świderki; W opakowaniach do 15kg 16 MUSZTARDA 15871250-1 500,00 W opakowaniach do 1kg 17 OCET 15871000-4 250,00 W opakowaniach do 1 litra 18 OREGANO 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg 19 PAPRYKA MIELONA 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg; tylko papryka mielona ostra 20 PIEPRZ MIELONY CZARNY 15872100-2 80,00 W opakowaniach do 5kg 21 PŁATKI OWSIANE 15613380-5 200,00 W opakowaniach do 30 kg 22 PRZYPRAWA W PŁYNIE 15871200-6 1300,00 W opakowaniach do 1 litra 23 MIESZANKA WARZYWNA 15871270-7 800,00 W opakowaniach do 10kg, zawiera w swoim składzie min. 15% suszu warzywnego oraz bulion mięsny 24 RYŻ 15614100-6 2200,00 W opakowaniach do 30 kg 25 SOCZEWICA SUSZONA 03212211-2 400,00 W opakowaniach do 30 kg 26 SOS BOLOŃSKI 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 27 SOS PIECZARKOWY 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 28 SOS PIECZENIOWY 15871260-4 100,00 W opakowaniach do 10 kg 29 SOS POMIDOROWY 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 30 SÓL 15872400-5 1500,00 W opakowaniach do 1kg 31 ZIELE AGIELSKIE 15870000-7 60,00 W opakowaniach do 5kg 32 ZUPA BARSZCZ BIAŁY 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg 33 ZUPA BARSZCZ CZERWONY 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 34 ZUPA PIECZARKOWA 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg 35 ZUPA POMIDOROWA 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 36 ZUPA ŻUREK 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg 3. Trzecia część oferty: 1 KONSERWA MIĘSNA 15131000-5 1 000,00 o gramaturze jednostkowej 300 g; przez określenie konserwa mięsna rozumiane jest konserwa do której produkcji użyto m.in. mięsa wołowego ilub wieprzowego; 2 KONSERWA RYBNA 15240000-2 800,00 o gramaturze jednostkowej od 300g do 330 g; tylko w oleju 3 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI 15240000-2 800,00 w opakowaniach jednostkowych od 300g do 341 g 4 PASZTET DROBIOWY 15131000-5 700,00 przez określenie pasztet drobiowy rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa drobiowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g. Pasztet drobiowy gramatura ok.130g w opakowaniach łatwootwieralnych (folia aluminiowa) będą stanowić ok. 20% zamówienia (ilościowego) ogólnego asortymentu. 5 PASZTET KONSERWOWY 15131000-5 700,00 przez określenie pasztet konserwowy rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa wołowego i/lub wieprzowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g *Podane ilości są ilościami szacunkowymi uwzględniające maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego też ze względu na różne zaludnienie jednostki ilości mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Odbiorcy. 1) Ilość i termin dostawy: Dostawa towaru odbywać się będzie w dni wyznaczone przez Zamawiającego przy złożeniu zamówienia telefonicznie podając ilości i rodzaje artykułów. Zamawiający składa do godz. 15:00 zamówienie telefoniczne lub faksem podając ilość i rodzaj asortymentu oraz termin realizacji. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu oferty. 2) Miejsce i czas dostawy: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych. Dostawa powinna odbywać się w godzinach od 8:00 do 14:00 w dni robocze wyznaczone przez Zamawiającego przy złożeniu zamówienia. 3) Warunki dostarczenia towaru: Transportem Wykonawcy i na jego koszt. Pojazdy do przewozu artykułów żywnościowych muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 4) Wymagania jakościowe: Artykuły bez oznak zachodzących niekorzystnych zmian biochemicznych i mikrobiologicznych, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie powinno spełniać wszystkie normy sanitarne wymagane przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 450/2009 z dnia 29 maja 2009 r. w sprawie aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 5) Odbiór jakościowy - wydanie produktu musi być poprzedzone kontrolą jakościową , którą przeprowadzą przedstawiciele zamawiającego w obecności wykonawcy. Wydanie produktów następować będzie obok magazynu żywnościowego zamawiającego. Samochód dostawczy ma obowiązek wjechać na teren Aresztu. Jeżeli samochód nie jest w stanie wjechać na teren jednostki dostawę traktujemy jako nienależyte wykonanie umowy. Prześwit bramy wjazdowej to: szerokość 3,20m wysokość 3,30m. 6) Warunki płatności - płatność przelewem na konto Wykonawcy w terminie 30 dni od daty otrzymania towaru..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 17.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formu ły spełnienia lub nie spełnienia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formu ły spełnienia lub nie spełnienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formu ły spełnienia lub nie spełnienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formu ły spełnienia lub nie spełnienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formu ły spełnienia lub nie spełnienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Wałbrzychu, ul. Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Wałbrzychu, ul. Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pierwsza część oferty:.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. NAZWA KOD CPV Ilość w kg lub litr WYMAGANIA DLA PRODUKTU 1 DŻEM TRUSKAWKOWY 15332200-6 1500,00 W opakowaniach do 12 kg; Dżem truskawkowy w opakowaniach od 280gram do 340gram będą stanowić ok. 20% zamówienia (ilościowego) ogólnego asortymentu. 2 MARMOLADA ŚLIWKOWA 15332230-5 1000,00 W opakowaniach do 12 kg 3 KONCENTRAT POMIDOROWY 15331427-6 1400,00 koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 900 ml.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Druga część oferty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2. Druga część oferty: Lp. NAZWA KOD CPV Ilość w kg lub litr WYMAGANIA DLA PRODUKTU 1 CUKIER BIAŁY 15831200-4 5500,00 W opakowaniach tylko 1kg 2 CYNAMON MIELONY 15872200-3 10,00 W opakowaniach do 1kg 3 FASOLA SUSZONA 03221210-1 2000,00 W opakowaniach do 30 kg, tylko fasola typu JAŚ (nie dopuszcza się fasoli mini) 4 GROCH SUSZONY 03221220-4 1500,00 W opakowaniach do 30 kg i tylko groch suszony łuskany 5 HERBATA 15863200-7 400,00 W opakowaniach do 30kg 6 KASZA JĘCZMIENNA 03211900-2 2500,00 W opakowaniach do 30kg 7 KASZA MANNA 03211900-2 200,00 W opakowaniach 1kg 8 KAWA ZBOŻOWA 15860000-4 600,00 W opakowaniach do 30kg 9 KMINEK 15893000-4 10,00 W opakowaniach do 1kg 10 KOPER SUSZONY 15870000-7 20,00 W opakowaniach do 5kg 11 KRAJANKA SOJOWA 15331000-7 800,00 W opakowaniach do 30kg 12 LIŚĆ LAUROWY 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg 13 MAJERANEK 15870000-7 50,00 W opakowaniach do 5kg 14 MAJONEZ 15871273-8 700,00 W opakowaniach do 0,9kg 15 MAKARON 15851100-9 6000,00 w skład makaronu wchodzą jajka, dostarczany makaron - tylko typ świderki; W opakowaniach do 15kg 16 MUSZTARDA 15871250-1 500,00 W opakowaniach do 1kg 17 OCET 15871000-4 250,00 W opakowaniach do 1 litra 18 OREGANO 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg 19 PAPRYKA MIELONA 15870000-7 30,00 W opakowaniach do 5kg; tylko papryka mielona ostra 20 PIEPRZ MIELONY CZARNY 15872100-2 80,00 W opakowaniach do 5kg 21 PŁATKI OWSIANE 15613380-5 200,00 W opakowaniach do 30 kg 22 PRZYPRAWA W PŁYNIE 15871200-6 1300,00 W opakowaniach do 1 litra 23 MIESZANKA WARZYWNA 15871270-7 800,00 W opakowaniach do 10kg, zawiera w swoim składzie min. 15% suszu warzywnego oraz bulion mięsny 24 RYŻ 15614100-6 2200,00 W opakowaniach do 30 kg 25 SOCZEWICA SUSZONA 03212211-2 400,00 W opakowaniach do 30 kg 26 SOS BOLOŃSKI 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 27 SOS PIECZARKOWY 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 28 SOS PIECZENIOWY 15871260-4 100,00 W opakowaniach do 10 kg 29 SOS POMIDOROWY 15871260-4 60,00 W opakowaniach do 10 kg 30 SÓL 15872400-5 1500,00 W opakowaniach do 1kg 31 ZIELE AGIELSKIE 15870000-7 60,00 W opakowaniach do 5kg 32 ZUPA BARSZCZ BIAŁY 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg 33 ZUPA BARSZCZ CZERWONY 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 34 ZUPA PIECZARKOWA 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg 35 ZUPA POMIDOROWA 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 36 ZUPA ŻUREK 15891400-4 60,00 W opakowaniach do 10kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-1, 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Trzecia część oferty..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3. Trzecia część oferty: 1 KONSERWA MIĘSNA 15131000-5 1 000,00 o gramaturze jednostkowej 300 g; przez określenie konserwa mięsna rozumiane jest konserwa do której produkcji użyto m.in. mięsa wołowego i/lub wieprzowego; 2 KONSERWA RYBNA 15240000-2 800,00 o gramaturze jednostkowej od 300g do 330 g; tylko w oleju 3 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI 15240000-2 800,00 w opakowaniach jednostkowych od 300g do 341 g 4 PASZTET DROBIOWY 15131000-5 700,00 przez określenie pasztet drobiowy rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa drobiowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g. Pasztet drobiowy gramatura ok.130g w opakowaniach łatwootwieralnych (folia aluminiowa) będą stanowić ok. 20% zamówienia (ilościowego) ogólnego asortymentu. 5 PASZTET KONSERWOWY 15131000-5 700,00 przez określenie pasztet konserwowy rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa wołowego i/lub wieprzowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.