eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łosice › Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-06-27

Łosice: Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 172166 - 2011; data zamieszczenia: 27.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 141076 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, ul. Narutowicza 6, 08-200 Łosice, woj. mazowieckie, tel. 0-83 359 05 51, faks 0-83 359 08 60.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. KURS KOMPUTEROWY - poziom podstawowy 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 3. Ilość godzin: 60 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 7 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6. Program: Zasady BHP w pracy przy komputerze; Budowa komputera; System operacyjny Windows; Obsługa edytora tekstu; Arkusz kalkulacyjny MS EXEL; Komputer i urządzenia peryferyjne - podłączanie, oprogramowanie, korzystanie - drukarka, skaner, urządzenia wielofunkcyjne. Internet; KURS GASTRONOMICZY - ORGANIZACJA PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH Grupa początkująca 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: wrzesień-październik 3. Ilość godzin: 100 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 11 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6. Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Przygotowanie i organizacja przyjęcia; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw; Przygotowanie cateringu i gastronomicznej strony przyjęcia; Obsługa kelnerska przyjęcia ; Grupa zaawansowana: 7. Miejsce szkolenia: Łosice 8. Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 9. Ilość godzin: 150 godz. lekcyjnych. 10. Liczba uczestników: 6 osób. 11. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, gorący posiłek). W przypadku zajęć powyżej 5 godzin dziennie Wykonawca zapewnia każdemu uczestnikowi kursu gorący posiłek. 12. Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Czynności porządkowe w kuchni; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Obróbka termiczna produktów; Przygotowywanie potraw różnych grup; Organizacja ogólna przyjęć okolicznościowych; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw; Menu okolicznościowe; Savoir-vivre kelnera; Projektowanie i rozliczanie jadłospisów i ustalanie asortymentu potraw; Catering; 13. Wymagania dotyczące szkoleń: 14. Miejscem przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych powinien być lokal, w którym uczestnicy szkolenia będą mieli dostęp do zaplecza kuchennego wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy. 15. Dopuszcza się możliwość przeprowadzenia zajęć praktycznych kursu gastronomicznego w innym miejscu odpowiednio wyposażonym, w przypadku gdy lokal nie posiada odpowiedniego zaplecza kuchennego. 16. Miejscem przeprowadzenia kursu komputerowego powinien być lokal, wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy oraz wyposażoną w stanowiska komputerowe (1 komputer dla 1 uczestnika szkolenia). 17. Zajęcia na szkoleniach powinny odbywać się w godzinach od 8 do 20, maksymalnie 7 godzin dziennie, w tym również w soboty. 18. Wykonawca powinien wyposażyć uczestników w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy (opis materiałów, które otrzyma uczestnik powinien znaleźć się w ofercie. Każdy z trzech kursów powinien zakończyć się egzaminem sprawdzającym wiedzę uczestników. 19. Wykonawca jest zobowiązany: - prowadzić ewidencję obecności uczestników szkolenia i zobowiązany jest do informowania zamawiającego o powtarzających się nieobecnościach każdego z uczestników w przypadku przekroczenia 10% nieobecności. -do ologowania materiałów szkoleniowych i oznaczenia miejsca szkoleń logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i nazwą projektu Szansa na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim. - do prowadzenia dziennika zajęć oraz do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych na początku i na końcu szkoleń. - do przygotowania list odbioru materiałów szkoleniowych, list odbioru zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oraz list odbioru cateringu. 20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników poszczególnych szkoleń w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę. 21. Rozliczenie według terminu płatności nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy zgodnie z projektem umowy po dołączeniu kompletu dokumentów zgodnie z § 4 pkt. 11 wzoru umowy. Do faktury Zamawiający zobowiązany jest dołączyć następujące dokumenty oznaczone zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL kserokopie imiennych list obecności, potwierdzonych własnoręcznym podpisem uczestników szkoleń, terminy realizacji zajęć i ilości godzin, harmonogramy, kserokopie dzienników zajęć, kserokopie zaświadczeń o ukończeniu szkoleń, list odbioru wymienionych w rozdziale III, pkt. 10 SIWZ. 22. Zapłata nastąpi po zakończeniu realizacji całego zamówienia w kwocie wskazanej w umowie, po otrzymaniu przez Zamawiającego środków unijnych. Z tytułu ewentualnego przedłużenia terminu płatności Wykonawca nie będzie naliczał odsetek. 23. Wykonawca ponadto powinien: - zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową; - sfinansować koszt badań WR dla każdego uczestnika szkolenia gastronomicznego. 24. Wykonawca ponosi pełnią odpowiedzialność za właściwą realizację usługi związanej z przebiegiem szkoleń. 25. Wykonawca zobowiązuje się do oznakowania miejsc, w których korzystać będą uczestnicy szkoleń poprzez umieszczenie plakatów informacyjnych dotyczących projektu, które otrzyma od Zamawiającego po podpisaniu umowy. 26. Program szkoleń: Programy szkoleń muszą być opracowane zgodnie z przepisami Rozporządzenia MEiN z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2006r. Nr 31, poz. 216). Przyszły Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty programy szkoleń. W programach należy uwzględnić metody i techniki nauczania z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych przekazywanych uczestnikom poszczególnych szkoleń. 27. Harmonogram: Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu harmonogramu szkoleń uczestników co najmniej na trzy dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. 28. Ankieta ewaluacyjna: Ankieta powinna być przeprowadzona przed rozpoczęciem szkoleń i na ich zakończenie. Wykonawca jest obowiązany do przekazania zamawiającemu ww. ankiet ewaluacyjnych z każdego szkolenia według wytycznych Zamawiającego. 29. Materiały dydaktyczne przekazywane na własność każdemu uczestnikowi kursu: Uczestnik kursów powinien otrzymać: książkę lub poradnik w wersji papierowej o tematyce ściśle powiązanej z daną tematyką szkoleń, notatnik, długopis, teczka lub segregator. 30. Zamawiający nie dopuszcza możliwości łączenia podczas szkoleń naszych beneficjentów z grupami z innych jednostek. 31. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskicej w ramach EFS..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Kurs komputerowy - poziom podstawowy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ICN Centrum Kompetencji Tomasz Sobkowicz ul. Związkowa 4, 20-148 Lublin, ul. Związkowa 4,, 20-148 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13355,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4200,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7119,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Kurs gastronomiczny - organizacja przyjęć okolicznościowych grupa paczątkująca

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Doskonalenia Zawodowego Ul. Aleja Jana Pawła II 97 21-500 Biała Podlaska, Ul. Aleja Jana Pawła II 97, 21-500 Biała Podlaska, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 30247,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 16907,00

  • Oferta z najniższą ceną: 13938,00 / Oferta z najwyższą ceną: 16907,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Kurs gastronomiczny - organizacja przyjęć okolicznościowych - grupa zaawansowana

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Doskonalenia Zawodowego Ul. Aleja Jana Pawła II 97 21-500 Biała Podlaska, Ul. Aleja Jana Pawła II 97, 21-500 Biała Podlaska, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 30247,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19440,00

  • Oferta z najniższą ceną: 15366,30 / Oferta z najwyższą ceną: 19440,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.