eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łosice › Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-06-02

Łosice: Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 141076 - 2011; data zamieszczenia: 02.06.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach , ul. Narutowicza 6, 08-200 Łosice, woj. mazowieckie, tel. 0-83 359 05 51, faks 0-83 359 08 60.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcpr.losice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie usług szkoleniowych dla beneficjentów ostatecznych projektu Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. KURS KOMPUTEROWY - poziom podstawowy 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 3. Ilość godzin: 60 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 7 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6. Program: Zasady BHP w pracy przy komputerze; Budowa komputera; System operacyjny Windows; Obsługa edytora tekstu; Arkusz kalkulacyjny MS EXEL; Komputer i urządzenia preferencyjne - podłączanie, oprogramowanie, korzystanie - drukarka, skaner, urządzenia wielofunkcyjne. Internet; KURS GASTRONOMICZY - ORGANIZACJA PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH Grupa początkująca 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: wrzesień - październik 3. Ilość godzin: 100 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 11 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6.Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Przygotowanie i organizacja przyjęcia; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw; Przygotowanie cateringu i gastronomicznej strony przyjęcia; Obsługa kelnerska przyjęcia ; Grupa zaawansowana: 7. Miejsce szkolenia: Łosice 8. Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 9. Ilość godzin: 220 godz. lekcyjnych 10. Liczba uczestników: 6 osób. 11. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, gorący posiłek). 12. Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Czynności porządkowe w kuchni; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Obróbka termiczna produktów; Przygotowywanie potraw różnych grup; Organizacja ogólna przyjęć okolicznościowych; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw Menu okolicznościowe Savoir-vivre kelnera Projektowanie i rozliczanie jadłospisów i ustalanie asortymentu potraw; Catering; 13. Wymagania dotyczące szkoleń: 14. Miejscem przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych powinien być lokal, w którym uczestnicy szkolenia będą mieli dostęp do zaplecza kuchennego wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy. 15. Dopuszcza się możliwość przeprowadzenia zajęć praktycznych kursu gastronomicznego w innym miejscu odpowiednio wyposażonym, w przypadku gdy lokal nie posiada odpowiedniego zaplecza kuchennego. 16. Miejscem przeprowadzenia kursu komputerowego powinien być lokal, wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy oraz wyposażoną w stanowiska komputerowe (1 komputer dla 1 uczestnika szkolenia). 17. Zajęcia na szkoleniach powinny odbywać się w godzinach od 8 do 20, maksymalnie 7 godzin dziennie, w tym również w soboty. 18. Wykonawca powinien wyposażyć uczestników w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy (opis materiałów, które otrzyma uczestnik powinien znaleźć się w ofercie. 19. Wykonawca jest zobowiązany: - prowadzić ewidencję obecności uczestników szkolenia i zobowiązany jest do informowania zamawiającego o powtarzających się nieobecnościach każdego z uczestników w przypadku przekroczenia 10% nieobecności. -do ologowania materiałów szkoleniowych i oznaczenia miejsca szkoleń logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i nazwą projektu Szansa na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim. - do prowadzenia dziennika zajęć oraz do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych na początku i na końcu szkoleń. - do przygotowania list odbioru materiałów szkoleniowych, list odbioru zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oraz list odbioru cateringu. 20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników poszczególnych szkoleń w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę. 21. Rozliczenie według terminu płatności nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy zgodnie z projektem umowy po dołączeniu kompletu dokumentów zgodnie z § 4 pkt. 11 wzoru umowy. Do faktury Zamawiający zobowiązany jest dołączyć następujące dokumenty oznaczone zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL kserokopie imiennych list obecności, potwierdzonych własnoręcznym podpisem uczestników szkoleń, terminy realizacji zajęć i ilości godzin, harmonogramy, kserokopie dzienników zajęć, kserokopie zaświadczeń o ukończeniu szkoleń, list odbioru wymienionych w rozdziale III, pkt. 10 SIWZ. 22. Zapłata nastąpi po zakończeniu realizacji całego zamówienia w kwocie wskazanej w umowie, po otrzymaniu przez Zamawiającego środków unijnych. Z tytułu ewentualnego przedłużenia terminu płatności Wykonawca nie będzie naliczał odsetek. 23. Wykonawca ponadto powinien: - zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową; - sfinansować koszt badań WR dla każdego uczestnika szkolenia gastronomicznego.. 24. Wykonawca ponosi pełnią odpowiedzialność za właściwą realizację usługi związanej z przebiegiem szkoleń. 25. Wykonawca zobowiązuje się do oznakowania miejsc, w których korzystać będą uczestnicy szkoleń poprzez umieszczenie plakatów informacyjnych dotyczących projektu, które otrzyma od Zamawiającego po podpisaniu umowy. 26. Program szkoleń: Programy szkoleń muszą być opracowane zgodnie z przepisami Rozporządzenia MEiN z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2006r. Nr 31, poz. 216). Przyszły Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty programy szkoleń. W programach należy uwzględnić metody i techniki nauczania z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych przekazywanych uczestnikom poszczególnych szkoleń. 27. Harmonogram: Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu harmonogramu szkoleń uczestników co najmniej na trzy dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. 28. Ankieta ewaluacyjna: Ankieta powinna być przeprowadzona przed rozpoczęciem szkoleń i na ich zakończenie. Wykonawca jest obowiązany do przekazania zamawiającemu ww. ankiet ewaluacyjnych z każdego szkolenia według wytycznych Zamawiającego. 29. Materiały dydaktyczne przekazywane na własność każdemu uczestnikowi kursu: Uczestnik kursów powinien otrzymać: książkę lub poradnik w wersji papierowej o tematyce ściśle powiązanej z daną tematyką szkoleń, notatnik, długopis, teczka lub segregator. 30. Zamawiający nie dopuszcza możliwości łączenia podczas szkoleń naszych beneficjentów z grupami z innych jednostek. 31. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymaga się

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek posiadania wpisu do instytucji szkoleniowych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek posiadania wiedzy i doświadczenia zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej 2 usługi szkoleniowe, tematycznie tożsame z przedmiotem zamówienia dla grupy min. 10 osobowej. - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się osobami posiadającymi niezbędne uprawnienia zawodowe oraz doświadczenie w prowadzeniu szkoleń objętych niniejszym zamówieniem - załącznik nr 2 do SIWZ oraz przedstawi wykaz narzędzi, wyposażenia potrzebnego do przeprowadzenia szkoleń wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się osobami posiadającymi niezbędne uprawnienia zawodowe oraz doświadczenie w prowadzeniu szkoleń objętych niniejszym zamówieniem - załącznik nr 2 do SIWZ oraz przedstawi wykaz narzędzi, wyposażenia potrzebnego do przeprowadzenia szkoleń wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie wymagane

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • opis urządzeń technicznych, instrukcję obsługi oraz środków stosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług oraz opis zaplecza naukowo-badawczego wykonawcy, w celu potwierdzenia zapewnienia odpowiedniej jakości realizowanego zamówienia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 70
  • 2 - wartość merytoryczna oferty - 30

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pcpr.losice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ul. Narutowicza 6 08-200 Łosice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.06.2011 godzina 08:30, miejsce: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ul. Narutowicza 6 08-200 Łosice.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Szansa Na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim realizowany przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Łosicach jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kurs komputerowy - poziom podstawowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: KURS KOMPUTEROWY - poziom podstawowy 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 3. Ilość godzin: 60 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 7 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6. Program: Zasady BHP w pracy przy komputerze; Budowa komputera; System operacyjny Windows; Obsługa edytora tekstu; Arkusz kalkulacyjny MS EXEL; Komputer i urządzenia preferencyjne - podłączanie, oprogramowanie, korzystanie - drukarka, skaner, urządzenia wielofunkcyjne. Internet 7. Wymagania dotyczące szkoleń: 8. Miejscem przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych powinien być lokal, w którym uczestnicy szkolenia będą mieli dostęp do zaplecza kuchennego wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy. 9. Dopuszcza się możliwość przeprowadzenia zajęć praktycznych kursu gastronomicznego w innym miejscu odpowiednio wyposażonym, w przypadku gdy lokal nie posiada odpowiedniego zaplecza kuchennego. 10.Miejscem przeprowadzenia kursu komputerowego powinien być lokal, wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy oraz wyposażoną w stanowiska komputerowe (1 komputer dla 1 uczestnika szkolenia). 11.Zajęcia na szkoleniach powinny odbywać się w godzinach od 8 do 20, maksymalnie 7 godzin dziennie, w tym również w soboty. 12.Wykonawca powinien wyposażyć uczestników w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy (opis materiałów, które otrzyma uczestnik powinien znaleźć się w ofercie. 13.Wykonawca jest zobowiązany: - prowadzić ewidencję obecności uczestników szkolenia i zobowiązany jest do informowania zamawiającego o powtarzających się nieobecnościach każdego z uczestników w przypadku przekroczenia 10% nieobecności. -do ologowania materiałów szkoleniowych i oznaczenia miejsca szkoleń logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i nazwą projektu Szansa na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim. - do prowadzenia dziennika zajęć oraz do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych na początku i na końcu szkoleń. - do przygotowania list odbioru materiałów szkoleniowych, list odbioru zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oraz list odbioru cateringu. 14.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników poszczególnych szkoleń w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę. 15.Rozliczenie według terminu płatności nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy zgodnie z projektem umowy po dołączeniu kompletu dokumentów zgodnie z § 4 pkt. 11 wzoru umowy. Do faktury Zamawiający zobowiązany jest dołączyć następujące dokumenty oznaczone zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL kserokopie imiennych list obecności, potwierdzonych własnoręcznym podpisem uczestników szkoleń, terminy realizacji zajęć i ilości godzin, harmonogramy, kserokopie dzienników zajęć, kserokopie zaświadczeń o ukończeniu szkoleń, list odbioru wymienionych w rozdziale III, pkt. 10 SIWZ. 16.Zapłata nastąpi po zakończeniu realizacji całego zamówienia w kwocie wskazanej w umowie, po otrzymaniu przez Zamawiającego środków unijnych. Z tytułu ewentualnego przedłużenia terminu płatności Wykonawca nie będzie naliczał odsetek. 17.Wykonawca ponadto powinien: - zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową; - sfinansować koszt badań WR dla każdego uczestnika szkolenia gastronomicznego.. 18.Wykonawca ponosi pełnią odpowiedzialność za właściwą realizację usługi związanej z przebiegiem szkoleń. 19.Wykonawca zobowiązuje się do oznakowania miejsc, w których korzystać będą uczestnicy szkoleń poprzez umieszczenie plakatów informacyjnych dotyczących projektu, które otrzyma od Zamawiającego po podpisaniu umowy. 20.Program szkoleń: Programy szkoleń muszą być opracowane zgodnie z przepisami Rozporządzenia MEiN z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2006r. Nr 31, poz. 216). Przyszły Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty programy szkoleń. W programach należy uwzględnić metody i techniki nauczania z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych przekazywanych uczestnikom poszczególnych szkoleń. 21.Harmonogram: Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu harmonogramu szkoleń uczestników co najmniej na trzy dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. 22.Ankieta ewaluacyjna: Ankieta powinna być przeprowadzona przed rozpoczęciem szkoleń i na ich zakończenie. Wykonawca jest obowiązany do przekazania zamawiającemu ww. ankiet ewaluacyjnych z każdego szkolenia według wytycznych Zamawiającego. 23.Materiały dydaktyczne przekazywane na własność każdemu uczestnikowi kursu: Uczestnik kursów powinien otrzymać: książkę lub poradnik w wersji papierowej o tematyce ściśle powiązanej z daną tematyką szkoleń, notatnik, długopis, teczka lub segregator. 30. Zamawiający nie dopuszcza możliwości łączenia podczas szkoleń naszych beneficjentów z grupami z innych jednostek. 24.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 26.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 70
    • 2. wartość merytoryczna oferty - 30

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Kurs gastronomiczny - organizacja przyjęć okolicznościowych grupa początkująca.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: KURS GASTRONOMICZY - ORGANIZACJA PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH Grupa początkująca 1. Miejsce szkolenia: Łosice 2. Termin realizacji zamówienia: wrzesień - październik. 3. Ilość godzin: 100 godz. lekcyjnych 4. Liczba uczestników: 11 osób. 5. Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, soki). 6. Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Przygotowanie i organizacja przyjęcia; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw; Przygotowanie cateringu i gastronomicznej strony przyjęcia; Obsługa kelnerska przyjęcia ; 7. Wymagania dotyczące szkoleń 8.Miejscem przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych powinien być lokal, w którym uczestnicy szkolenia będą mieli dostęp do zaplecza kuchennego wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy. 9.Dopuszcza się możliwość przeprowadzenia zajęć praktycznych kursu gastronomicznego w innym miejscu odpowiednio wyposażonym, w przypadku gdy lokal nie posiada odpowiedniego zaplecza kuchennego. 10.Miejscem przeprowadzenia kursu komputerowego powinien być lokal, wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy oraz wyposażoną w stanowiska komputerowe (1 komputer dla 1 uczestnika szkolenia). 11. Zajęcia na szkoleniach powinny odbywać się w godzinach od 8 do 20, maksymalnie 7 godzin dziennie, w tym również w soboty. 12.Wykonawca powinien wyposażyć uczestników w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy (opis materiałów, które otrzyma uczestnik powinien znaleźć się w ofercie. 13.Wykonawca jest zobowiązany: - prowadzić ewidencję obecności uczestników szkolenia i zobowiązany jest do informowania zamawiającego o powtarzających się nieobecnościach każdego z uczestników w przypadku przekroczenia 10% nieobecności. -do ologowania materiałów szkoleniowych i oznaczenia miejsca szkoleń logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i nazwą projektu Szansa na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim. - do prowadzenia dziennika zajęć oraz do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych na początku i na końcu szkoleń. - do przygotowania list odbioru materiałów szkoleniowych, list odbioru zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oraz list odbioru cateringu. 14.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników poszczególnych szkoleń w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę. 15. Rozliczenie według terminu płatności nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy zgodnie z projektem umowy po dołączeniu kompletu dokumentów zgodnie z § 4 pkt. 11 wzoru umowy. Do faktury Zamawiający zobowiązany jest dołączyć następujące dokumenty oznaczone zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL kserokopie imiennych list obecności, potwierdzonych własnoręcznym podpisem uczestników szkoleń, terminy realizacji zajęć i ilości godzin, harmonogramy, kserokopie dzienników zajęć, kserokopie zaświadczeń o ukończeniu szkoleń, list odbioru wymienionych w rozdziale III, pkt. 10 SIWZ. 16.Zapłata nastąpi po zakończeniu realizacji całego zamówienia w kwocie wskazanej w umowie, po otrzymaniu przez Zamawiającego środków unijnych. Z tytułu ewentualnego przedłużenia terminu płatności Wykonawca nie będzie naliczał odsetek. 17.Wykonawca ponadto powinien: - zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową; - sfinansować koszt badań WR dla każdego uczestnika szkolenia gastronomicznego.. 18. Wykonawca ponosi pełnią odpowiedzialność za właściwą realizację usługi związanej z przebiegiem szkoleń. 19.Wykonawca zobowiązuje się do oznakowania miejsc, w których korzystać będą uczestnicy szkoleń poprzez umieszczenie plakatów informacyjnych dotyczących projektu, które otrzyma od Zamawiającego po podpisaniu umowy. 20. Program szkoleń: Programy szkoleń muszą być opracowane zgodnie z przepisami Rozporządzenia MEiN z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2006r. Nr 31, poz. 216). Przyszły Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty programy szkoleń. W programach należy uwzględnić metody i techniki nauczania z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych przekazywanych uczestnikom poszczególnych szkoleń. 21. Harmonogram: Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu harmonogramu szkoleń uczestników co najmniej na trzy dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. 22. Ankieta ewaluacyjna: Ankieta powinna być przeprowadzona przed rozpoczęciem szkoleń i na ich zakończenie. Wykonawca jest obowiązany do przekazania zamawiającemu ww. ankiet ewaluacyjnych z każdego szkolenia według wytycznych Zamawiającego. 23. Materiały dydaktyczne przekazywane na własność każdemu uczestnikowi kursu: Uczestnik kursów powinien otrzymać: książkę lub poradnik w wersji papierowej o tematyce ściśle powiązanej z daną tematyką szkoleń, notatnik, długopis, teczka lub segregator. 24. Zamawiający nie dopuszcza możliwości łączenia podczas szkoleń naszych beneficjentów z grupami z innych jednostek..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 70
    • 2. wrtość marytoryczna oferty - 30

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Kurs gastronomiczny - organizacja przyjęć okolicznościowych grupa zaawansowana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Miejsce szkolenia: Łosice 2.Termin realizacji zamówienia: czerwiec-lipiec. 3.Ilość godzin: 220 godz. lekcyjnych 4.Liczba uczestników: 6 osób. 5.Wyżywienie: catering podczas szkolenia (kawa, herbata, ciastka, zimne napoje, gorący posiłek). 6.Program: Przepisy BHP i p.poż w gastronomii; Czynności porządkowe w kuchni; Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej; Obróbka termiczna produktów; Przygotowywanie potraw różnych grup; Organizacja ogólna przyjęć okolicznościowych; Dekoracja stołu i miejsca spożycia posiłków; Dekoracja potraw Menu okolicznościowe Savoir-vivre kelnera Projektowanie i rozliczanie jadłospisów i ustalanie asortymentu potraw; Catering; Wymagania dotyczące szkoleń: 7.Miejscem przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych powinien być lokal, w którym uczestnicy szkolenia będą mieli dostęp do zaplecza kuchennego wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy. 8.Dopuszcza się możliwość przeprowadzenia zajęć praktycznych kursu gastronomicznego w innym miejscu odpowiednio wyposażonym, w przypadku gdy lokal nie posiada odpowiedniego zaplecza kuchennego. 9.Miejscem przeprowadzenia kursu komputerowego powinien być lokal, wyposażony w salę szkoleniową spełniającą wymogi bhp i dostosowaną do ilości grupy oraz wyposażoną w stanowiska komputerowe (1 komputer dla 1 uczestnika szkolenia). 10.Zajęcia na szkoleniach powinny odbywać się w godzinach od 8 do 20, maksymalnie 7 godzin dziennie, w tym również w soboty. 11.Wykonawca powinien wyposażyć uczestników w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy (opis materiałów, które otrzyma uczestnik powinien znaleźć się w ofercie. 12.Wykonawca jest zobowiązany: - prowadzić ewidencję obecności uczestników szkolenia i zobowiązany jest do informowania zamawiającego o powtarzających się nieobecnościach każdego z uczestników w przypadku przekroczenia 10% nieobecności. -do ologowania materiałów szkoleniowych i oznaczenia miejsca szkoleń logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i nazwą projektu Szansa na Lepsze Jutro w Powiecie Łosickim. - do prowadzenia dziennika zajęć oraz do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych na początku i na końcu szkoleń. - do przygotowania list odbioru materiałów szkoleniowych, list odbioru zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oraz list odbioru cateringu. 13.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników poszczególnych szkoleń w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę. 14.Rozliczenie według terminu płatności nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy zgodnie z projektem umowy po dołączeniu kompletu dokumentów zgodnie z § 4 pkt. 11 wzoru umowy. Do faktury Zamawiający zobowiązany jest dołączyć następujące dokumenty oznaczone zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL kserokopie imiennych list obecności, potwierdzonych własnoręcznym podpisem uczestników szkoleń, terminy realizacji zajęć i ilości godzin, harmonogramy, kserokopie dzienników zajęć, kserokopie zaświadczeń o ukończeniu szkoleń, list odbioru wymienionych w rozdziale III, pkt. 10 SIWZ. 15.Zapłata nastąpi po zakończeniu realizacji całego zamówienia w kwocie wskazanej w umowie, po otrzymaniu przez Zamawiającego środków unijnych. Z tytułu ewentualnego przedłużenia terminu płatności Wykonawca nie będzie naliczał odsetek. 23. Wykonawca ponadto powinien: - zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową; - sfinansować koszt badań WR dla każdego uczestnika szkolenia gastronomicznego.. 16.Wykonawca ponosi pełnią odpowiedzialność za właściwą realizację usługi związanej z przebiegiem szkoleń. 17.Wykonawca zobowiązuje się do oznakowania miejsc, w których korzystać będą uczestnicy szkoleń poprzez umieszczenie plakatów informacyjnych dotyczących projektu, które otrzyma od Zamawiającego po podpisaniu umowy. 18.Program szkoleń: Programy szkoleń muszą być opracowane zgodnie z przepisami Rozporządzenia MEiN z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2006r. Nr 31, poz. 216). Przyszły Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty programy szkoleń. W programach należy uwzględnić metody i techniki nauczania z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych przekazywanych uczestnikom poszczególnych szkoleń. 19.Harmonogram: Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu harmonogramu szkoleń uczestników co najmniej na trzy dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. 20.Ankieta ewaluacyjna: Ankieta powinna być przeprowadzona przed rozpoczęciem szkoleń i na ich zakończenie. Wykonawca jest obowiązany do przekazania zamawiającemu ww. ankiet ewaluacyjnych z każdego szkolenia według wytycznych Zamawiającego. 21.Materiały dydaktyczne przekazywane na własność każdemu uczestnikowi kursu: Uczestnik kursów powinien otrzymać: książkę lub poradnik w wersji papierowej o tematyce ściśle powiązanej z daną tematyką szkoleń, notatnik, długopis, teczka lub segregator. 22.Zamawiający nie dopuszcza możliwości łączenia podczas szkoleń naszych beneficjentów z grupami z innych jednostek..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 26.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 70
    • 2. wartość merytoryczna oferty - 30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.