eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa ,wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-04-23

Poznań: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa ,wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa
Numer ogłoszenia: 161442 - 2013; data zamieszczenia: 23.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Poprawczy , ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8773719 w. 205, faks 061 8773767.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.zp.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa ,wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu1.Karkówka wieprzowa b/k świeża kl.I-280kg 2.Schab wieprzowy b/k świeży kl.I- 150kg 3.Żeberka wieprzowe świeże- 150kg 4.Mięso wieprzowe drobne świeże kl.II- 1300kg 5.słonina świeża bez skóry mielona-150kg 6.Parówka gruba (flak naturalny)-120kg 7.parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku-150kg 8. Kiełbasa śląska-25kg 9.Kiełbasa biała parzona-20kg 10.Kiełbasa zwyczajna- 250kg 11.Kiełbasa szynkowa wieprzowa-50kg 12.Kiełbasa żywiecka-80kg 13.Metka łososiowa-70kg 14.Szynka gotowana-30kg 15.Szynka wieprzowa mielona blok-150kg 16.Szynka konserwowa-100kg 17.Boczek wędzony-15kg 18.Pieczeń rzymska -120kg 19.Kiełbasa słoikowa-100kg 20.Wątrobianka-150kg 21.Baleron-70kg 22.Kaszanka blok-120kg 23.Mortadela wieprzowa-120kg 24.golonka prasowana-80kg 25.Łopatka konserwowa-60kg 26.Szynka chlebowa-50kg 27.Rolada boczkowa-80kg 28.Salami-50kg 29.Szynka drobiowa-120kg 30.Galantyna drobiowa-120kg 31.Indyk faszerowany-120kg 32.Pasztet pieczony-120kg 33.Pasztet z drobiu(puszka z samootwieraczem ok.135g) -135kg 34.Filet z piersi kurczaka-200kg 35.Wątroba z kurczaka świeża-120kg 36.Kurczak cały świeży -900kg Część nr 2 Dostawa pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła-60kg 2.Bułka mleczna-60kg 3.Rogal maślany-80kg 4.Bułka graham-60kg 5.Bułka tarta-100kg 6.Chleb mieszany krojony foliowany-10000kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3, 15.13.12.30-6, 15.13.14.10-2, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.81.14.00-0, 15.81.12.00-8, 15.80.00.00-6, 15.81.11.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca zobowiązany jest wykazać,że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie wykonał lub wykonuje(w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych) co najmniej jedną dostawę odpowiadającą rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (odpowiednio do części zamówienia na którą składana będzie oferta)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenia oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenia oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik- także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.zp.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Poprawczy, ul.Wagrowska 9 61-372 Poznań.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Poprawczy, ul.Wagrowska 9 61-372 Poznań- Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wędlin i drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu 1. karkówka wieprzowa b/k świeża kl.I -280kg 2.schab wieprzowy b/k świeży kl.I- 150kg 3.żeberka wieprzowe świeże -150kg 4.mięso wieprzowe drobne świeże kl.II-1300kg 5.słonina świeża bez skóry mielona-150kg 6.parówka gruba(flak naturalny)-120kg 7.parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku-150kg 8.kiełbasa śląska-25kg 9.kiełbasa biała parzona-20kg 10.kiełbasa zwyczajna-250kg 11.kiełbasa szynkowa wieprzowa -50kg 12.kiełbasa żywiecka-80kg 13.metka łososiowa-70kg 14.szynka gotowana-30kg 15.szynka wieprzowa mielona blok-150kg 16.szynka konserwowa- 100kg 17.boczek wędzony-15kg 18.pieczen rzymska-120kg 19.kiełbasa słoikowa-100kg 20.watrobianka-150kg 21.baleron-70kg 22.kaszanka blok-120kg 23.mortadela wieprzowa-120kg 24.golonka prasowana-80kg 25.łopatka konserwowa-60kg 26.szynka chlebowa- 50kg 27.rolada boczkowa-80kg 28.salami-50kg 29.szynka drobiowa-120kg 30.galantyna drobiowa-120kg 31.indyk faszerowany-120kg 32.pasztet pieczony-120kg 33.pasztet z drobiu(puszka z samootwierzczem ok.135g)- 135kg 34.filet z piersi kurczaka świeży-200kg 35.wątroba z kurczaka świeża-120kg 36. kurczak cały świeży - 900kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2 Dostawa pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła- 60kg 2.Bułka mleczna-60kg, 3.Rogal maslany-80kg 4.Bułka graham-60kg 5.bułka tarta-100kg 6. chleb mieszany krojony foliowany - 10000kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.