eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pu³tusk › Przygotowanie i wydawanie posi³ków dzieciom ( w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2015-01-22

Pu³tusk: Przygotowanie i wydawanie posi³ków dzieciom ( w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania
Numer og³oszenia: 15856 - 2015; data zamieszczenia: 22.01.2015
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 259043 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej, ul. 17 Sierpnia 58, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 23 6925265, faks 23 6925265.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: samorz±dowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Przygotowanie i wydawanie posi³ków dzieciom ( w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania.

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest us³uga przygotowywania i wydawania posi³ków dzieciom (w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk oraz dowóz posi³ków do miejsca zamieszkania w my¶l ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy spo³ecznej oraz Uchwa³y Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie do¿ywiania Pomoc pañstwa w zakresie do¿ywiania na lata 2014-2020. 2. Zakres zamówienia dotyczy: 1) przygotowywania i wydawania posi³ków: a) dla grupy ok. 5 dzieci (w szczególnych sytuacjach) przez 7 dni w tygodniu, tj. od poniedzia³ku do niedzieli w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania z uwzglêdnieniem dni ¶wi±tecznych - o ile Wykonawca nie ustali inaczej w porozumieniu z Zamawiaj±cym. Za dni ¶wi±teczne, w które Wykonawca zamknie lokal gastronomiczny (po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiaj±cym) przygotuje dania obiadowe dla dzieci na wynos w dzieñ poprzedzaj±cy te dni ¶wi±teczne; 2) przygotowywania i wydawania posi³ków: b) dla grupy ok. 70 m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki w trakcie trwania roku szkolnego w dni robocze, tj. - dni, w których odbywaj± siê zajêcia lekcyjne w szkole - od poniedzia³ku do pi±tku z wyj±tkiem dni, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. Nr 4, poz. 28, z pó¼n. zm.) oraz z wy³±czeniem ferii zimowych, wakacji, dni wolnych od nauki w szkole, a tak¿e przerw ¶wi±tecznych (kalendarz roku szkolnego) w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania; 3) przygotowywania, wydawania i dowozu posi³ków: c) dla grupy ok. 150 osób doros³ych przez 7 dni w tygodniu tj. od poniedzia³ku do niedzieli w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania z uwzglêdnieniem dni ¶wi±tecznych - o ile Wykonawca nie ustali inaczej w porozumieniu z Zamawiaj±cym, w tym dowóz posi³ków na terenie miasta i gminy Pu³tusk osobom starszym, chorym, niepe³nosprawnym zw³aszcza samotnym, które nie s± w stanie same dotrzeæ do punktu wydawania posi³ków (grupa ok. 20 osób dziennie). Za dni ¶wi±teczne, w które Wykonawca zamknie lokal gastronomiczny (po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiaj±cym) przygotuje dania obiadowe dla osób doros³ych na wynos w dzieñ poprzedzaj±cy te dni ¶wi±teczne. 3. Posi³ek powinien sk³adaæ siê z 3 sk³adnikowego drugiego dania jednolitego dla wszystkich odbiorców ustalonego przez Wykonawcê na dany dzieñ, który cztery razy w tygodniu jest daniem miêsnym. Posi³ek powinien spe³niaæ obowi±zuj±ce normy ¿ywieniowe w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne oraz powinien byæ przygotowany zgodnie z zaleceniami lekarskimi (dieta cukrzycowa lub dieta w±trobowa). W lokalu gastronomicznym musi znajdowaæ siê aktualny jad³ospis dla osób korzystaj±cych z ¿ywienia zbiorowego. 4.Posi³ki, które bêd± dowo¿one przez Wykonawcê jego w³asnym transportem musz± byæ przewo¿one w pojemnikach gwarantuj±cych utrzymanie w³a¶ciwej temperatury oraz jako¶ci przewo¿onych potraw. Posi³ki powinny byæ przewo¿one ¶rodkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Sanepid do przewozu ¿ywno¶ci. 5. Wykonawca musi posiadaæ odpowiedni± bazê lokalow± na terenie miasta Pu³tusk, tj. w dogodnej okolicy pod wzglêdem komunikacyjnym, jak równie¿ dogodnej odleg³o¶ci od MOPS w Pu³tusku. Lokal gastronomiczny, w którym bêd± przygotowywane i wydawane posi³ki powinien spe³niaæ wymogi sanitarno - higieniczne, byæ w odpowiednim stanie technicznym i wyposa¿eniu adekwatnym do realizowanych zadañ, tj. umo¿liwiaj±cym przygotowywanie i wydawanie gor±cych posi³ków. Lokal musi byæ zlokalizowany w budynku ogrzewanym. Sala konsumpcyjna winna byæ wyposa¿ona w sto³y i krzes³a, z co najmniej 100-ma miejscami siedz±cymi - czysto utrzymana. 6. Posi³ki bêd± wydawane na podstawie sporz±dzonej i przekazanej co miesi±c Wykonawcy listy do¿ywianych dzieci, m³odzie¿y oraz osób doros³ych - mieszkañców miasta i gminy Pu³tusk objêtych ww. form± pomocy przez Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku. Informowanie Wykonawcy o zmianie liczby dzieci, m³odzie¿y oraz osób doros³ych bêdzie odbywaæ siê telefonicznie z wyprzedzeniem jednodniowym. 7. Wykonawca zobowi±zuje siê wydawaæ i dowoziæ posi³ki w godzinach 10:00 - 18:00. 8. Ogólna ilo¶æ przygotowywanych i wydawanych posi³ków - ok. 69 510 w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Ogólna ilo¶æ dowozów posi³ków - ok. 7 280 w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Podana przez Zamawiaj±cego przewidywana ilo¶æ przygotowywanych i wydawanych posi³ków oraz dowozów posi³ków bêd±ca przedmiotem niniejszego postêpowania jest liczb± szacunkow± i w trakcie realizacji umowy mo¿e ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiêkszeniu) w zale¿no¶ci od bie¿±cych rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego wynikaj±cych z ilo¶ci osób objêtych do¿ywianiem. 9. Posi³ki musz± byæ przygotowywane z zachowaniem wszelkich obowi±zuj±cych warunków higieniczno - sanitarnych. Wykonawca odpowiada ca³o¶ciowo za czysto¶æ, stan sanitarno - techniczny, sanitarno - epidemiologiczny pomieszczeñ, ¶rodków spo¿ywczych, sprzêtu, technologii oraz zatrudnionego personelu. 10. Wynagrodzenie nale¿ne Wykonawcy obejmowaæ bêdzie rzeczywist± liczbê wydanych posi³ków oraz rzeczywist± liczbê wykonanych dowozów posi³ków w danym okresie rozliczeniowym. Ustala siê miesiêczny okres rozliczeniowy (miesi±c kalendarzowy). Po up³ywie ka¿dego miesi±ca kalendarzowego Wykonawca przedstawi fakturê wraz z miesiêcznym zestawieniem wydanych posi³ków i wykonanych dowozów posi³ków, tj. imienn± list±, która bêdzie stanowiæ podstawê wyp³aty wynagrodzenia. Wykonawcy bêdzie przys³ugiwa³o prawo do wynagrodzenia wy³±cznie za faktycznie wydane posi³ki i wykonane dowozy posi³ków. 11. Wykonawca zobowi±zany jest przestrzegaæ zaleceñ Sanepidu, Pañstwowej Inspekcji Pracy, s³u¿b ppo¿., systemu HACPP. 12. Pracownicy Wykonawcy realizuj±cy zamówienie powinni je wykonywaæ w odpowiednim ubraniu roboczym zgodnie z przepisami BHP i obowi±zuj±cymi normami w tym zakresie. 13. Wykonawca nie powinien posiadaæ zezwolenia na sprzeda¿ napojów alkoholowych w lokalu gastronomicznym do którego wykonawca ma prawo dysponowania oraz nie powinien zezwalaæ na spo¿ywanie napojów alkoholowych w lokalu gastronomicznym do którego wykonawca ma prawo dysponowania 14. Wykonawca musi umo¿liwiæ Zamawiaj±cemu przeprowadzenie kontroli w zakresie wydawania posi³ków. 15. Wykonawca w ramach ¶wiadczonych us³ug zobowi±zany jest do wspó³pracy z dyrektorem Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku, b±d¼ w trakcie jego nieobecno¶ci z osob± zastêpuj±c±..

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.20.00 - Us³ugi gotowania posi³ków 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Bar Okruszek Danuta Romanowska, 06-100, 06-100 Pu³tusk, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 450568,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 476736,12

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 476736,12 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 476736,12

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.