eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pu³tusk › Przygotowywanie i wydawanie posi³ków dzieciom (w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania.

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-12-15

Pu³tusk: Przygotowywanie i wydawanie posi³ków dzieciom (w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania.
Numer og³oszenia: 259043 - 2014; data zamieszczenia: 15.12.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej , ul. 17 Sierpnia 58, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 23 6925265, faks 23 6925265.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.mops.pultusk.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: samorz±dowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Przygotowywanie i wydawanie posi³ków dzieciom (w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk wraz z dowozem do miejsca zamieszkania..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest us³uga przygotowywania i wydawania posi³ków dzieciom (w szczególnych sytuacjach), m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki i osobom doros³ym z terenu miasta i gminy Pu³tusk oraz dowóz posi³ków do miejsca zamieszkania w my¶l ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy spo³ecznej oraz Uchwa³y Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie do¿ywiania Pomoc pañstwa w zakresie do¿ywiania na lata 2014-2020. 2. Zakres zamówienia dotyczy: 1) przygotowywania i wydawania posi³ków: a) dla grupy ok. 5 dzieci (w szczególnych sytuacjach) przez 7 dni w tygodniu, tj. od poniedzia³ku do niedzieli w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania z uwzglêdnieniem dni ¶wi±tecznych - o ile Wykonawca nie ustali inaczej w porozumieniu z Zamawiaj±cym. Za dni ¶wi±teczne, w które Wykonawca zamknie lokal gastronomiczny (po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiaj±cym) przygotuje dania obiadowe dla dzieci na wynos w dzieñ poprzedzaj±cy te dni ¶wi±teczne; 2) przygotowywania i wydawania posi³ków: b) dla grupy ok. 70 m³odzie¿y realizuj±cej obowi±zek nauki w trakcie trwania roku szkolnego w dni robocze, tj. - dni, w których odbywaj± siê zajêcia lekcyjne w szkole - od poniedzia³ku do pi±tku z wyj±tkiem dni, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. Nr 4, poz. 28, z pó¼n. zm.) oraz z wy³±czeniem ferii zimowych, wakacji, dni wolnych od nauki w szkole, a tak¿e przerw ¶wi±tecznych (kalendarz roku szkolnego) w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania; 3) przygotowywania, wydawania i dowozu posi³ków: c) dla grupy ok. 150 osób doros³ych przez 7 dni w tygodniu tj. od poniedzia³ku do niedzieli w lokalu gastronomicznym do którego Wykonawca ma prawo dysponowania z uwzglêdnieniem dni ¶wi±tecznych - o ile Wykonawca nie ustali inaczej w porozumieniu z Zamawiaj±cym, w tym dowóz posi³ków na terenie miasta i gminy Pu³tusk osobom starszym, chorym, niepe³nosprawnym zw³aszcza samotnym, które nie s± w stanie same dotrzeæ do punktu wydawania posi³ków (grupa ok. 20 osób dziennie). Za dni ¶wi±teczne, w które Wykonawca zamknie lokal gastronomiczny (po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiaj±cym) przygotuje dania obiadowe dla osób doros³ych na wynos w dzieñ poprzedzaj±cy te dni ¶wi±teczne. 3. Posi³ek powinien sk³adaæ siê z 3 sk³adnikowego drugiego dania jednolitego dla wszystkich odbiorców ustalonego przez Wykonawcê na dany dzieñ, który cztery razy w tygodniu jest daniem miêsnym. Posi³ek powinien spe³niaæ obowi±zuj±ce normy ¿ywieniowe w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne oraz powinien byæ przygotowany zgodnie z zaleceniami lekarskimi (dieta cukrzycowa lub dieta w±trobowa). W lokalu gastronomicznym musi znajdowaæ siê aktualny jad³ospis dla osób korzystaj±cych z ¿ywienia zbiorowego. 4.Posi³ki, które bêd± dowo¿one przez Wykonawcê jego w³asnym transportem musz± byæ przewo¿one w pojemnikach gwarantuj±cych utrzymanie w³a¶ciwej temperatury oraz jako¶ci przewo¿onych potraw. Posi³ki powinny byæ przewo¿one ¶rodkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Sanepid do przewozu ¿ywno¶ci. 5. Wykonawca musi posiadaæ odpowiedni± bazê lokalow± na terenie miasta Pu³tusk, tj. w dogodnej okolicy pod wzglêdem komunikacyjnym, jak równie¿ dogodnej odleg³o¶ci od MOPS w Pu³tusku. Lokal gastronomiczny, w którym bêd± przygotowywane i wydawane posi³ki powinien spe³niaæ wymogi sanitarno - higieniczne, byæ w odpowiednim stanie technicznym i wyposa¿eniu adekwatnym do realizowanych zadañ, tj. umo¿liwiaj±cym przygotowywanie i wydawanie gor±cych posi³ków. Lokal musi byæ zlokalizowany w budynku ogrzewanym. Sala konsumpcyjna winna byæ wyposa¿ona w sto³y i krzes³a, z co najmniej 100-ma miejscami siedz±cymi - czysto utrzymana. 6. Posi³ki bêd± wydawane na podstawie sporz±dzonej i przekazanej co miesi±c Wykonawcy listy do¿ywianych dzieci, m³odzie¿y oraz osób doros³ych - mieszkañców miasta i gminy Pu³tusk objêtych ww. form± pomocy przez Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku. Informowanie Wykonawcy o zmianie liczby dzieci, m³odzie¿y oraz osób doros³ych bêdzie odbywaæ siê telefonicznie z wyprzedzeniem jednodniowym. 7. Wykonawca zobowi±zuje siê wydawaæ i dowoziæ posi³ki w godzinach 10:00 - 18:00. 8. Ogólna ilo¶æ przygotowywanych i wydawanych posi³ków - ok. 69 510 w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Ogólna ilo¶æ dowozów posi³ków - ok. 7 280 w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. Podana przez Zamawiaj±cego przewidywana ilo¶æ przygotowywanych i wydawanych posi³ków oraz dowozów posi³ków bêd±ca przedmiotem niniejszego postêpowania jest liczb± szacunkow± i w trakcie realizacji umowy mo¿e ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiêkszeniu) w zale¿no¶ci od bie¿±cych rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego wynikaj±cych z ilo¶ci osób objêtych do¿ywianiem. 9. Posi³ki musz± byæ przygotowywane z zachowaniem wszelkich obowi±zuj±cych warunków higieniczno - sanitarnych. Wykonawca odpowiada ca³o¶ciowo za czysto¶æ, stan sanitarno - techniczny, sanitarno - epidemiologiczny pomieszczeñ, ¶rodków spo¿ywczych, sprzêtu, technologii oraz zatrudnionego personelu. 10. Wynagrodzenie nale¿ne Wykonawcy obejmowaæ bêdzie rzeczywist± liczbê wydanych posi³ków oraz rzeczywist± liczbê wykonanych dowozów posi³ków w danym okresie rozliczeniowym. Ustala siê miesiêczny okres rozliczeniowy (miesi±c kalendarzowy). Po up³ywie ka¿dego miesi±ca kalendarzowego Wykonawca przedstawi fakturê wraz z miesiêcznym zestawieniem wydanych posi³ków i wykonanych dowozów posi³ków, tj. imienn± list±, która bêdzie stanowiæ podstawê wyp³aty wynagrodzenia. Wykonawcy bêdzie przys³ugiwa³o prawo do wynagrodzenia wy³±cznie za faktycznie wydane posi³ki i wykonane dowozy posi³ków. 11. Wykonawca zobowi±zany jest przestrzegaæ zaleceñ Sanepidu, Pañstwowej Inspekcji Pracy, s³u¿b ppo¿., systemu HACPP. 12. Pracownicy Wykonawcy realizuj±cy zamówienie powinni je wykonywaæ w odpowiednim ubraniu roboczym zgodnie z przepisami BHP i obowi±zuj±cymi normami w tym zakresie. 13. Wykonawca nie powinien posiadaæ zezwolenia na sprzeda¿ napojów alkoholowych w lokalu gastronomicznym do którego wykonawca ma prawo dysponowania oraz nie powinien zezwalaæ na spo¿ywanie napojów alkoholowych w lokalu gastronomicznym do którego wykonawca ma prawo dysponowania 14. Wykonawca musi umo¿liwiæ Zamawiaj±cemu przeprowadzenie kontroli w zakresie wydawania posi³ków. 15. Wykonawca w ramach ¶wiadczonych us³ug zobowi±zany jest do wspó³pracy z dyrektorem Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku, b±d¼ w trakcie jego nieobecno¶ci z osob± zastêpuj±c±..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.20.00 - Us³ugi gotowania posi³ków 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiaj±cy odstêpuje od wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna spe³nienie tego warunku, gdy Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 i z art. 24 ust. 1 i 2 p.z.p., którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna spe³nienie tego warunku, gdy Wykonawca wyka¿e, ¿e wykona³, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 us³ugê odpowiadaj±c± swoim rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia oraz za³±czy dowód potwierdzaj±cy czy us³uga zosta³a wykonana lub jest wykonywana nale¿ycie. W celu wykazania spe³niania przez Wykonawcê warunku, o którym mowa w art. 22 ust. 1 pkt 2 ustawy p.z.p., Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych dokumentów (w formie orygina³u lub kserokopii po¶wiadczonej na ka¿dej stronie zawieraj±cej tre¶æ za zgodno¶æ z orygina³em przez Wykonawcê):wykazu min. 1 wykonanej, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanej, g³ównej us³ugi, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem jej warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³uga zosta³a wykonana oraz za³±czeniem dowodu, czy zosta³a wykonana lub jest wykonywana nale¿ycie - za³±cznik nr 4. Dowodami s±: a) po¶wiadczenia, z tym ¿e w odniesieniu do nadal wykonywanych us³ug okresowych lub ci±g³ych po¶wiadczenie powinno byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert. b) o¶wiadczenie Wykonawcy, je¿eli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ po¶wiadczenia, o którym mowa w lit. a. W przypadku, gdy Zamawiaj±cy jest podmiotem, na rzecz którego us³uga wskazana w wykazie (za³±cznik nr 4) zosta³a wcze¶niej wykonana przez Wykonawcê sk³adaj±cego ofertê, Wykonawca nie ma obowi±zku przedk³adania dowodów, o których mowa powy¿ej. W przypadku oferty z³o¿onej przez podmioty wystêpuj±ce wspólnie, Zamawiaj±cy dopuszcza spe³nienie tego wymogu przez wszystkie podmioty ³±cznie. Przez us³ugê w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia nale¿y rozumieæ us³ugê odpowiadaj±c± swoim rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 250.000,00 z³. brutto.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna spe³nienie tego warunku, gdy Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 i z art. 24 ust. 1 i 2 p.z.p., którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna spe³nienie tego warunku, gdy Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 i z art. 24 ust. 1 i 2 p.z.p., którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna spe³nienie tego warunku, gdy Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 i z art. 24 ust. 1 i 2 p.z.p., którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, ¿e oferowany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom okre¶lonym przez Zamawiaj±cego, Wykonawca zobowi±zany jest do³±czyæ do oferty dokumenty: - za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci gastronomicznej, przygotowywania i dostarczania ¿ywno¶ci dla odbiorców zewnêtrznych typu - catering, - pisemne o¶wiadczenie, i¿ wyposa¿enie kuchni, urz±dzenia techniczne, pojemniki posiadaj± atesty dopuszczaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci±.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca zobowi±zany jest do wype³nienia i z³o¿enia: Oferty - za³±cznik nr 1 do SIWZ, - Formularz cenowy - za³±cznik nr 2 do SIWZ, o¶wiadczenia zgodnego z art. 22 ust. 1 i z art. 24 ust. 1 i 2 p.z.p., którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do SIWZ, zaakceptowanego wzoru umowy, którego wzór stanowi za³±cznik nr 5 do SIWZ,o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci lub nie do grupy kapita³owej, którego wzór stanowi za³±cznik nr 6 do SIWZ,o¶wiadczenia o braku koncesji na alkohol, którego wzór stanowi za³±cznik nr 7 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych strony dopuszczaj± zmiany umowy w zakresie: 1) zmiany przepisów prawnych istotnych dla realizacji przedmiotu umowy i maj±cych wp³yw na zakres lub termin wykonania przedmiotu zamówienia, 2) ceny, w przypadku urzêdowej zmiany stawki podatku VAT maj±cej wp³yw na ceny, stawki i kwoty podatku VAT, 3) zmiany warto¶ci przedmiotowej umowy, wynikaj±cej z okoliczno¶ci okre¶lonych w pkt 1-2 proporcjonalnie o zakres tych zmian.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mops.pultusk.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: w siedzibie Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku ul. 17 Sierpnia 58, 06-100 Pu³tusk (poniedzia³ek 9.00 - 17.00 wtorek - pi±tek 8.00 - 16.00).

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 23.12.2014 godzina 09:15, miejsce: Miejski O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Pu³tusku,ul. 17 Sierpnia 58, 06-100 Pu³tusk, parter, pokój nr 1 sekretariat.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.