eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzebinia › Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/01/2011

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-31

Trzebinia: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/01/2011
Numer ogłoszenia: 15106 - 2011; data zamieszczenia: 31.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/01/2011.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia publicznego są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych sklasyfikowanych w grupach cpv: CPV 151, CPV 152, CPV 153, CPV 154, CPV 155, CPV 156, CPV 158 dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. 2.Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety: PAKIET I Konserwy i przetwory z mięsa konserwa mięsna wieprzowa z samootwieraczem ilość - 690 kg pasztet drobiowy alupak ilość - 1014 kg paprykarz szczeciński z samootwieraczem ilość - 759 kg szprot w oleju z samootwieraczem ilość - 759 kg szprot w pomidorach z samootwieraczem ilość - 759 kg sałatka rybna z makreli z samootwieraczem ilość - 759 kg PAKIET II Ryby mrożone i przetworzone filet mrożony z soli (bez skóry) ilość - 1380 kg filet mrożony z pangi białej (bez skóry) ilość - 1380 kg sałatka jarzynowa ze śledziem ilość - 690 kg sałatka jarzynowa z dorszem ilość - 690 kg PAKIET III Produkty jednoporcjowe dżem owocowy 20g ilość - 132,480 kg dżem owocowy 4200g ilość - 676,200 kg dżem owocowy dla diabetyków bez cukru 20g ilość - 23,040 kg mus owocowy 100g ilość - 110,400 kg herbata rozpuszczalna 20g ilość - 96 kg PAKIET IV Oleje i tłuszcze margaryna jadalna do smarowania pieczywa ilość - 3760 kg masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa ilość - 640 kg olej roślinny jadalny ilość - 1620 l PAKIET V Produkty mleczarskie ser twaróg półtłusty ilość - 780 kg ser topiony ilość - 780 kg ser fromage ilość - 780 kg serek kanapkowy ilość - 1170 kg serek homogenizowany naturalny ilość - 168 kg jogurt naturalny ilość - 168 kg śmietana 12 % ilość - 368 kg mleko w proszku odtłuszczone granulowane ilość - 300 kg PAKIET VI Artykuły sypkie cukier biały kryształ ilość - 1600 kg kasza jęczmienna wiejska ilość - 920 kg ryż biały długoziarnisty ilość - 920 kg mąka pszenna ilość - 1620 kg płatki owsiane ilość - 150 kg płatki jęczmienne ilość - 150 kg kasza manna ilość - 230 kg mąka ziemniaczana ilość - 230 kg makaron (bezjajeczny) ilość - 3000 kg PAKIET VII Koncentraty spożywcze i przyprawy barszcz biały w proszku ilość - 120 kg barszcz czerwony w proszku ilość - 120 kg zupa brokułowa w proszku ilość - 120 kg zupa grzybowa w proszku ilość - 120 kg zupa jarzynowa w proszku ilość - 120 kg zupa kalafiorowa w proszku ilość - 120 kg zupa ogonowa w proszku ilość - 120 kg zupa pieczarkowa w proszku ilość - 120 kg zupa porowa w proszku ilość - 120 kg zupa szczawiowa w proszku ilość - 120 kg żurek śląski w proszku ilość - 120 kg zupa selerowa w proszku ilość - 120 kg zupa szparagowa w proszku ilość - 120 kg zupa krupnik w proszku ilość - 120 kg sos boloński ilość - 120 kg sos myśliwski ilość - 120 kg sos węgierski ilość - 120 kg sos grzybowy ilość - 120 kg pieprz czarny mielony ilość - 50 kg pieprz ziołowy ilość - 50 kg kminek ilość - 50 kg majeranek ilość - 50 kg ziele angielskie ilość - 50 kg liść laurowy ilość - 50 kg sól warzona ilość - 640 kg ocet spożywczy 10% ilość - 138 kg przyprawa do zup w płynie ilość - 640 l herbata granulowana ilość - 480 kg majonez ilość - 400 kg musztarda ilość - 400 kg koncentrat pomidorowy 30% z samootwieraczem ilość - 310,500 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-0, 15.40.00.00-0, 15.50.00.00-0, 15.60.00.00-0, 15.80.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony przez Wykonawcę druk Formularz ofertowy na dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini, który jest załącznikiem nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2. Podpisany przez Wykonawcę wzór umowy na dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini, który jest załącznikiem nr 4 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.02.2011 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat - Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 28.02.2011.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: -nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Konserwy i przetwory z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: konserwa mięsna wieprzowa z samootwieraczem ilość - 690 kg pasztet drobiowy alupak ilość - 1014 kg paprykarz szczeciński z samootwieraczem ilość - 759 kg szprot w oleju z samootwieraczem ilość - 759 kg szprot w pomidorach z samootwieraczem ilość - 759 kg sałatka rybna z makreli z samootwieraczem ilość - 759 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby mrożone i przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet mrożony z soli (bez skóry) ilość - 1380 kg filet mrożony z pangi białej (bez skóry) ilość - 1380 kg sałatka jarzynowa ze śledziem ilość - 690 kg sałatka jarzynowa z dorszem ilość -690 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty jednoporcjowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem owocowy 20g ilość - 132,480 kg dżem owocowy 4200g ilość -676,200 kg dżem owocowy dla diabetyków bez cukru 20g ilość -23,040 kg mus owocowy 100g ilość -110,400 kg herbata rozpuszczalna 20g ilość -96 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Oleje i tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna jadalna do smarowania pieczywa ilość - 3760 kg masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa ilość -640 kg olej roślinny jadalny ilość -1620 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser twaróg półtłusty ilość - 780 kg ser topiony ilość - 780 kg ser fromage ilość - 780 kg serek kanapkowy ilość - 1170 kg serek homogenizowany naturalny ilość - 168 kg jogurt naturalny ilość - 168 kg śmietana 12 % ilość - 368 kg mleko w proszku odtłuszczone granulowane ilość - 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier biały kryształ ilość - 1600 kg kasza jęczmienna wiejska ilość - 920 kg ryż biały długoziarnisty ilość - 920 kg mąka pszenna ilość - 1620 kg płatki owsiane ilość - 150 kg płatki jęczmienne ilość - 150 kg kasza manna ilość - 230 kg mąka ziemniaczana ilość - 230 kg makaron (bezjajeczny) ilość - 3000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Koncentraty spożywcze i przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: barszcz biały w proszku ilość - 120 kg barszcz czerwony w proszku ilość -120 kg zupa brokułowa w proszku ilość -120 kg zupa grzybowa w proszku ilość -120 kg zupa jarzynowa w proszku ilość -120 kg zupa kalafiorowa w proszku ilość -120 kg zupa ogonowa w proszku ilość -120 kg zupa pieczarkowa w proszku ilość -120 kg zupa porowa w proszku ilość -120 kg zupa szczawiowa w proszku ilość -120 kg żurek śląski w proszku ilość -120 kg zupa selerowa w proszku ilość -120 kg zupa szparagowa w proszku ilość -120 kg zupa krupnik w proszku ilość -120 kg sos boloński ilość -120 kg sos myśliwski ilość -120 kg sos węgierski ilość -120 kg sos grzybowy ilość -120 kg pieprz czarny mielony ilość -50 kg pieprz ziołowy ilość -50 kg kminek ilość -50 kg majeranek ilość -50 kg ziele angielskie ilość -50 kg liść laurowy ilość -50 kg sól warzona ilość -640 kg ocet spożywczy 10% ilość -138 kg przyprawa do zup w płynie ilość -640 l herbata granulowana ilość -480 kg majonez ilość -400 kg musztarda ilość -400 kg koncentrat pomidorowy 30% z samootwieraczem ilość -310,500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00-.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.