eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rawicz › Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2009-04-24

Rawicz: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.
Numer ogłoszenia: 120990 - 2009; data zamieszczenia: 24.04.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 65826 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17 Stycznia 28, Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest/są: Zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka mięso klopsowe z indyka - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej ( bez dodatku przypraw) , 2.500 kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011 mięso gulaszowe z indyka klasa II - mięso z indyka świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524 filet z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 2.200 kg, CPV 15112120-3, PN-A-86524 skrzydło środkowe z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524 mortadela z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0 PN-A-86526 mortadela śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 mortadela z pieczarkami - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 mortadela czosnkowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 parówka z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, wędzona, parzona, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 kiełbasa śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 kiełbasa litewska z indyka - kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona, 2.800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 szynka tyrolska z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 szynka Gerwazego z indyka - wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony, 900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 szynka mielona blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 2.700 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 polędwica firmowa z indyka - kiełbasa drobiowa, wysoko wydajna, parzona, 1.200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 pieczeń drobiowa z indyka - pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 pasztet firmowy z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 2.100 kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526 salceson z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 1.300 kg, CPV 15131310-0, PN-A-86526 kiełbasa krakowska parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 700 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 szynka gotowana biała - mięso wieprzowo-drobiowe, mięsień, gotowana, 850 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 kiełbasa szynkowa drobiowa - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 650 kg, CPV 15131135-0, PN-A-82007 serdelki drobiowe - wędlina drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 Zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony, 3.200 kg, CPV 15112130-6, PN-A-86520 skrzydełka z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 350 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524 udko z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 1.500 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524 filet z kurczaka - mięso kurczak - elementy świeże, 1.200 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524 mięso gulaszowe z kurczaka - mięso kurczak - świeże, 800 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524 żołądki z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523 serca z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523 wątróbki z kurczaka - podroby - wątroby z kurczaka mrożone, 1.600 kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523 Zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych mięso wieprzowe szynka surowa ( D4 ) - mięso wieprzowe, elementy świeże, 2.500 kg, CPV 15131410-2, PN-86/A-82002 mięso wieprzowe klopsowe (stosunek mięsa do tłuszczu 80/20) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, bez dodatku przypraw 2.300 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011 mięso wieprzowe łopatka bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 4.000 kg, CPV 15113300-6, PN-86/A-82002 mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, 4.500 kg, CPV 15113300-6, PN-A-82011 mięso wieprzowe schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 950 kg, CPV 15113100-4, PN-86/A-82002 boczek wędzony bez kości płaty - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 1.400 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007 wędzonka bigosowa bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 2.500 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007 słonina płaty - świeża, 1.200 kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002 mięso wołowe bez kości ekstra - mięso wołowe, elementy świeże, 600 kg, CPV 15111190-2, PN-88/A-82003 mięso wołowe antrykot - mięso wołowe, elementy świeże, 500 kg, CPV 15111140-2, PN-88/A-82003 mięso wołowe z kością - żebra - mięso wołowe, elementy świeże, 900 kg, CPV 15111100-0, PN-88/A-82003 żołądki wieprzowe - podroby świeże, 2.900 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004 żołądki wołowe - podroby świeże, 100 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004 ozory wieprzowe - podroby świeże, 1.850 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004 serca wieprzowe - podroby świeże, 2.300 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004 wątroba wieprzowa - podroby świeże, 3.000 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004 kiełbasa zwyczajna - wędlina średnio rozdrobniona, 4.600 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa parówkowa - wędlina parzona, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.400 kg,CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa mortadela - wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-3, PN-A-82007 kiełbasa golonkowa parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 kiełbasa mielonka - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 kiełbasa słoikowa - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 1.400 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa - wędlina drobno rozdrobniona, 1.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 serdelki śląskie - wędlina drobno rozdrobniona, 1.000 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 pieczeń wielkopolska - wyrób blokowy średnio rozdrobniony, 2.600 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 wątrobianka - wędlina podrobowa, 3.000 kg, CPV 15131130-2, PN-A-82007 metka cebulowa - wędlina drobno rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 salceson czarny - wędlina podrobowa, 1.400 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007 kaszanka - wędlina podrobowa, parzona, 3.500 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007 Zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych konserwa pasztet z indyka - puszka samootwieralna do 300 g, 800 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022 konserwa pasztet drobiowy - puszka samootwieralna do 300 g, 400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022 konserwa pasztet z gęsi - puszka samootwieralna do 300 g, 1.400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022 konserwa wołowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.000 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022 konserwa wieprzowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.100 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022 Przedstawione wyżej nazwy oznaczają kolejno: przedmiot zamówienia, grupę asortymentową, szacunkowe potrzeby w kilogramach, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, wymagania wg Polskich Norm. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych. Mięsa świeże i wędliny winny być pakowane w paczki 1-5 kg w modyfikowanej atmosferze MAP. Kaszanka winna być pakowana w osłonce poliamidowej o przekroju 80-120 mm. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 roku nr 17, poz. 127 z póz. zmianami). Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.10 - Szynka .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 698826 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.04.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe Ubój i Przetwórstwo Indyka Joanna Giżewska, ul. Stanisława Wyspiańskiego 26 B/206, 61-751 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 257140
  • Oferta z najniższą ceną: 257140 oferta z najwyższą ceną: 272495
  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.04.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe Eksport - Import AWRA Sp. Z o.o., Świeca 204, 63-430 Odolanów, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 63575
  • Oferta z najniższą ceną: 63575 oferta z najwyższą ceną: 71720
  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.04.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KARWEX Zakład Masarski Karwala Sławomir i Krzysztof Sp. J., ul. Lwówecka 15, 62-045 Pniewy, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 352575
  • Oferta z najniższą ceną: 352575 oferta z najwyższą ceną: 486711,50
  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.04.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ROLMEX S.J. K. Rogala, R. Rogala, A. Witoński, Al. Wojska Polskiego 13, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 25536
  • Oferta z najniższą ceną: 25536 oferta z najwyższą ceną: 42270
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.