eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Zakup i dostawa posiłków na zajęcia realizowane w ramach projektu Pierwsze kroki w biznesie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-16

Poznań: Zakup i dostawa posiłków na zajęcia realizowane w ramach projektu Pierwsze kroki w biznesie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 119362 - 2012; data zamieszczenia: 16.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Handlowych im. Bohaterów Poznańskiego Czerwca' 56 , ul. Śniadeckich 54/58, 60-774 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 61 8658683, faks 61 8658214.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsh.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa posiłków na zajęcia realizowane w ramach projektu Pierwsze kroki w biznesie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia dotyczy zakupu i dostawy posiłków na zajęcia realizowane w ramach projektu Pierwsze kroki w biznesie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, wg zestawienia: Zestawy obiadowe Zestaw I: a. zupa: pomidorowa z ryżem 430 ml b. danie główne: udziec z kurczaka pieczony 150g, ziemniaki 220g, sos pieczeniowy 50g, sałatka z białej kapusty 170g lub surówka z kapusty pekińskiej 170g lub buraczki czerwone 170g, kompot wiśniowy 200 ml c. deser: jabłko 150g Zestaw II: a. zupa: kalafiorowa 350 ml b. danie głowne: pieczeń wieprzowa w sosie 100g, kluski śląskie 220g, kapusta czerwona 170g lub kapusta zasmażana 170g, kompot jabłkowy 200ml c. deser: kisiel owocowy 220g Zestaw III: a. zupa: jarzynowa 350 ml b. danie główne: mintaj panierowany 100g, puree ziemniaczane 220g, surówka z kapusty pekińskiej 170g lub salatka z białej kapusty 170g lub surówka z marchewki 170g, kompot morelowy 200 ml c. deser: banan Zestaw IV: a. zupa: rosół z kury z makaronem 430 ml b. gularz wieprzowy 100g, kasza 200g, ogórek korniszon 170g lub surówka z kiszonej kapusty 170g, kompot truskawkowy 200 ml c. deser: galaretka z owocami 280g. 2012rok - zestawy obiadowe 30 szt. zestawów - I 30 szt. zestawów - II 30 szt. zestawów - III 30 szt. zestawów - IV razem 2012r. - 120 zestawów obiadowych 2013r. - zestawy obiadowe 30 szt. zestawów - I 30 szt. zestawów - II 30 szt. zestawów - III 30 szt. zestawów - IV razem 2013r. - 120 zestawów obiadowych Dostawa zestawów obiadowych wg odrebnie dostarczonego szczegółowego harmonogramu po podpisaniu umowy. dzienna dostawa do siedziby ZSH - 10 zestawów obiadowych okreslonego rodzaju. Zestawy śniadaniowe: I. 1. bułka z mąki pszennej lub żytniej 100g 2. masło o zawartości nie mniejszej niż 82% tłuszczu mlekowego 10g 3. wędliny: 1 plaster a. kiełbasa krakowska 15g b. szynka drobiowa 10g c. polędwica 10g d. salami 10g e. szynka wieprzowa 20g 3. sery a. gouda 1 plaster 25g b. twarogowy 1 plaster 70g c. topiony 18g d. mozarella 2 plastry 100g e. salami 1 plaster 15g f. pleśniowe 2 plastry 70g g. camembert 60g h. śmietankowy 25g 4. pasztet drobiowy 30g 5. pomidor 2 plastry 40g 6. ogórek 15g 7. liść sałaty 5g II. Napoje a. soki owocowe niegazowane: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka, grejprut, bananowy 0,5 l butelka lub kartonik b. soki warzywne 0,5 l butelka lub kartonik c. nektary owocowe 0,5 l butelka lub kartonik d. soki owocowe gazowane 0,5 l butelka lub kartonik III. Słodycze - ciastka a. ciastka jeżyki 5 szt. 75g b. delicje szampańskie 75g c. drożdżówka z budyniem 110g d. drożdżówka z jabłkiem 80g e. drożdżówka z makiem 100g f. herbatniki HIT 5 szt. 70g g. wafel Grzesiek w czekoladzie 1 szt. 39g h. Prince Polo 1 szt. 56g i. Princessa mleczna, orzechowa, kokosowa 39g j. ciastka pieguski 50g Posiłek skladający się z: I. bułka z masłem, wędlina lub ser lub pasztet, pomidor, ogórek, liść sałaty II napój III. słodycze - ciastka. Zestaw składający się z poz. I,II,III dostarczany co tydzień w innej konfiguracjin składników w określonej gramaturze wymienionych powyżej, a każda z pozycji powtarzająca się co najwyżej pięciokrotnie w danym roku kalendarzowym. Każdy zestaw posiłku składający się z poz. I, II, III zapakowany w torbę papierową. produkty w zestawie powinny być dostarczone w stanie nie zgniecionym i nienaruszonym do siedziby ZSH w Poznaniu ul. Śniadeckich 54/58. Dostawa 6 dni w tygodniu od poniedziałku do soboty w roku 2012 i 2013 w różnej ilości zestawów posiłków na tydzień wg odrębnego comiesięcznie sporządzanego harmonogramu przekazywanego dostawcy do 5 dnia każdego miesiąca z którym podpisana zostanie umowa. 2012 rok razem posiłków 1800 ww. zestawu w konfiguracji I, II, III 2013 rok razem posiłków 1800 ww zestawu w konfiguracji I, II, III..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności, tj. posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej oraz złożą oświadczenie w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych Dz. U. z 2010r. Nr 113 poz. 759 ze zmianami

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia oraz w okresie ostatnich pięciu lat wykonywali zamówienie odpowiadające swoim rodzajem powyższemu zamówieniu i o wartości nie mniejszej niż wartość złożonej oferty. Posiadają także referencje potwierdzające należyte wykonanie zamówienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają odpowiedni potencjał techniczny do wykonania zamówienia i przedstawią wymagane prawem dokumenty upoważniające do prowadzenia działalności z tego zakresu ze szczególnym uwzględnieniem dokumentacji sanitarnej na okres trwania zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, których sytuacja ekonomiczna i finansowa zapewnia wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

formularz ofertowy według załączonego wzoru, załącznik nr 1 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Działając zgodnie z Art.144 ust 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty w szczególności w przypadkach: 1) zmiany stanu prawnego mającego wpływ na realizację przedmiotu zamówienia 2) zmian wpływających na wynagrodzenie: zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT, obniżenie kosztu wykonania usługi, a tym samym wynagrodzenia Wykonawcy na korzyść Zamawiającego wynikające z przyczyn technicznych, technologicznych, organizacyjnych, których przed zawarciem umowy nie można było przewidzieć.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsh.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Hanslowych im. Bohaterów Poznańskiego Czerwca 56, ul. Śniadeckich 54/58, 60-774 Poznań.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.04.2012 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół Hanslowych im. Bohaterów Poznańskiego Czerwca 56, ul. Śniadeckich 54/58, 60-774 Poznań, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W ramach projektu Pierwsze kroki w biznesie - cykl zajęć pozalekcyjnych realizowanych w Zespole Szkół Handlowych w Poznaniu współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.