eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości poniżej 125 tys Euro na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr I - dostawa pieczywa. Zadanie nr II - dostawa mięsa, wędlin i drobiu.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-04-26

Poznań: Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości poniżej 125 tys Euro na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr I - dostawa pieczywa. Zadanie nr II - dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
Numer ogłoszenia: 115552 - 2010; data zamieszczenia: 26.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Poprawczy , ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8773719 w. 205, faks 061 8773767.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.zp.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości poniżej 125 tys Euro na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr I - dostawa pieczywa. Zadanie nr II - dostawa mięsa, wędlin i drobiu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej równowartości w złotych 125 tys. Euro jest dostawa do siedziby zamawiającego Zakład Poprawczy w Poznaniu ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr 1 Dostawa Pieczywa, Zadanie nr 2 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Dostarczane wyroby i produkty muszą spełniać wymagania określone w stosownych normach. Zadanie nr I Dostawa Pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła CPV -15811400-0 50 kg 2. Bułka mleczna CPV -15811400-0 50 kg 3. Rogal maślany CPV -15811200-8 80 kg 4. Bułka tarta CPV -15800000-6 120 kg 5. Bułka graham CPV -15811400-0 200 kg 6. Chleb mieszany krojony foliowany CPV -15811100-7 12 000 kg Zadanie nr II Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. 1. Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 400 kg 2. Schab wieprzowy b/k świeży kl. I CPV - 15113000-3 200 kg 3. Żeberka wieprzowe świeże CPV - 15113000-3 300 kg 4. Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 80 kg 5. Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II CPV - 15113000-3 1500 kg 6. Golonka ekstra peklowana w siatce CVP - 15113000-3 30 kg 7. Słonina świeża bez skóry mielona CPV - 15113000-3 500 kg 8. Parówki cienkie w osłonce naturalnej CPV - 15131130-5 300 kg 9. Kiełbasa śląska CPV - 15131130-5 30 kg 10. Kiełbasa biała parzona CPV - 15131130-5 25 kg 11. Parówka gruba ( flak naturalny) CPV - 15131130-5 150 kg 12. Kiełbasa zwyczajna CPV - 15131130-5 600 kg 13. Kiełbasa żywiecka CPV - 15131130-5 200 kg 14. Kiełbasa szynkowa CPV - 15131130-5 80 kg 15. Kabanosy CPV - 15131130-5 5 kg 16. Szynka gotowana CPV - 15131410-2 120 kg 17. Szynka wieprzowa mielona blok CPV - 15131130-5 250 kg 18. Szynka konserwowa CPV - 15131130-5 150 kg 19. Boczek wędzony CPV - 15131220-3 50 kg 20. Pieczeń rzymska CPV - 15131130-5 200 kg 21. Szynka w galarecie z warzywami CPV - 15131130-5 50 kg 22. Wątrobianka CPV - 15131310-1 200 kg 23. Baleron CPV - 15131130-5 100 kg 24. Kaszanka z kasy gryczanej CPV - 15131134-3 200 kg 25. Mortadela z warzywami CPV - 15131130-5 150 kg 26. Szynka drobiowa CPV - 15131135-0 250 kg 27. Mozaika drobiowa CPV - 15131135-0 80 kg 28. Polędwica sopocka CPV - 15131130-5 50 kg 29. Szynka wędzona surowa CPV - 15131210-0 50 kg 30. Szynka z koperkiem CPV - 15131135-0 120 kg 31. Indyk faszerowany CPV - 15131135-0 120 kg 32. Wędzony filet z indyka CPV - 15131135-0 80 kg 33. Salceson biały CPV - 15131130-5 30 kg 34. Metka cebulowa CPV - 15131130-5 80 kg 35. Łopatka konserwowa blok CPV - 15131130-5 100 kg 36. Szynka chlebowa CPV - 15131410-2 120 kg 37. Rolada boczkowa CPV - 15131130-5 120 kg 38. Salami wieprzowe CPV - 15131230-6 60 kg 39. Pasztet z drobiu firmowy 115-135g CPV - 15131310-1 243 kg 40. Pasztet pieczony CPV - 15131310-1 80 kg 41. Filet z piersi kurczaka świeży CPV - 15112130-6 250 kg 42. Filet z piersi indyka b/k świeży CPV - 15112120-3 50 kg 43. Wątroba z kurczaka świeża CPV - 15112300-9 200 kg 44. Kurczak cały świeży CPV - 15112130-6 1500 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności i czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy zrealizował należycie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania co najmniej dwie dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (odpowiednio do części zamówienia, na którą składana będzie oferta), 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia ( środki transportu dostosowane do przewozu danego rodzaju żywności ). 2.Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi wiedzę i doświadczenie. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Zaświadczenie ( lub inny dokument ) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej poświadczające, że Wykonawca wdrożył i stosuje system nadzoru HACCP 2.Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia samochodów przystosowanych do transportu danego rodzaju żywności - załącznik nr 6.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.zp.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Poprawczy,ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat - Zakład Poprawczy, ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych zadanie nr I dostawa pieczywa..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej równowartości w złotych 125 tys. Euro jest dostawa do siedziby zamawiającego Zakład Poprawczy w Poznaniu ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań artykułów spożywczych Zadanie nr 1 Dostawa Pieczywa. Dostarczane wyroby i produkty muszą spełniać wymagania określone w stosownych normach. Zadanie nr I Dostawa Pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła CPV -15811400-0 50 kg 2. Bułka mleczna CPV -15811400-0 50 kg 3. Rogal maślany CPV -15811200-8 80 kg 4. Bułka tarta CPV -15800000-6 120 kg 5. Bułka graham CPV -15811400-0 200 kg 6. Chleb mieszany krojony foliowany CPV -15811100-7 12 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych zadanie nr II dostawa mięsa, wędlin i drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr II Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. 1. Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 400 kg 2. Schab wieprzowy b/k świeży kl. I CPV - 15113000-3 200 kg 3. Żeberka wieprzowe świeże CPV - 15113000-3 300 kg 4. Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 80 kg 5. Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II CPV - 15113000-3 1500 kg 6. Golonka ekstra peklowana w siatce CVP - 15113000-3 30 kg 7. Słonina świeża bez skóry mielona CPV - 15113000-3 500 kg 8. Parówki cienkie w osłonce naturalnej CPV - 15131130-5 300 kg 9. Kiełbasa śląska CPV - 15131130-5 30 kg 10. Kiełbasa biała parzona CPV - 15131130-5 25 kg 11. Parówka gruba ( flak naturalny) CPV - 15131130-5 150 kg 12. Kiełbasa zwyczajna CPV - 15131130-5 600 kg 13. Kiełbasa żywiecka CPV - 15131130-5 200 kg 14. Kiełbasa szynkowa CPV - 15131130-5 80 kg 15. Kabanosy CPV - 15131130-5 5 kg 16. Szynka gotowana CPV - 15131410-2 120 kg 17. Szynka wieprzowa mielona blok CPV - 15131130-5 250 kg 18. Szynka konserwowa CPV - 15131130-5 150 kg 19. Boczek wędzony CPV - 15131220-3 50 kg 20. Pieczeń rzymska CPV - 15131130-5 200 kg 21. Szynka w galarecie z warzywami CPV - 15131130-5 50 kg 22. Wątrobianka CPV - 15131310-1 200 kg 23. Baleron CPV - 15131130-5 100 kg 24. Kaszanka z kasy gryczanej CPV - 15131134-3 200 kg 25. Mortadela z warzywami CPV - 15131130-5 150 kg 26. Szynka drobiowa CPV - 15131135-0 250 kg 27. Mozaika drobiowa CPV - 15131135-0 80 kg 28. Polędwica sopocka CPV - 15131130-5 50 kg 29. Szynka wędzona surowa CPV - 15131210-0 50 kg 30. Szynka z koperkiem CPV - 15131135-0 120 kg 31. Indyk faszerowany CPV - 15131135-0 120 kg 32. Wędzony filet z indyka CPV - 15131135-0 80 kg 33. Salceson biały CPV - 15131130-5 30 kg 34. Metka cebulowa CPV - 15131130-5 80 kg 35. Łopatka konserwowa blok CPV - 15131130-5 100 kg 36. Szynka chlebowa CPV - 15131410-2 120 kg 37. Rolada boczkowa CPV - 15131130-5 120 kg 38. Salami wieprzowe CPV - 15131230-6 60 kg 39. Pasztet z drobiu firmowy 115-135g CPV - 15131310-1 243 kg 40. Pasztet pieczony CPV - 15131310-1 80 kg 41. Filet z piersi kurczaka świeży CPV - 15112130-6 250 kg 42. Filet z piersi indyka b/k świeży CPV - 15112120-3 50 kg 43. Wątroba z kurczaka świeża CPV - 15112300-9 200 kg 44. Kurczak cały świeży CPV - 15112130-6 1500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.