eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wisła › Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-05-13

Wisła: Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle.
Numer ogłoszenia: 112902 - 2011; data zamieszczenia: 13.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle , ul. Wodna 3, 43-460 Wisła, woj. śląskie, tel. 033 8552798, faks 033 8551519.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15131100-6 / Boczek wędzony / PN-A-82007 / kg - 370 / 15131220-3 / Boczek surowy bez kości, świeży, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 20 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe z kością, świeże, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 80 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe bez kości, peklowane / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 700 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa z kością / PN-A-82002 / kg - 21 / 15113000-3 / Kości wędzone / PN-A-82007 / kg - 230 / 15113000-3 / Kości wieprzowe gołe-świeże / PN-76/A-85712 / kg - 10 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa bez kości świeża, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 650 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa z kością / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15111100-0 / Łopatka wołowa bez kości, świeża, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Polędwiczki wieprzowe / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15111100-0 / Polędwica wołowa / PN-88/A-82004 / kg - 10 / 15113300-6 / Prosiaczek bankietowy, przetworzony / PN-A-82007 / kg - 8 / 15111100-0 / Rostbef wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 5 / 15113000-3 / Schab wieprzowy z kością / PN-86/A-82002 / kg - 640 / 15113000-3 / Szynka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15113000-3 / Wątroba wieprzowa / PN-86/A-82004 / kg - 20 / 15111100-0 / Udziec wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Żeberka wędzone - płaty / PN-86/A-82002 / kg - 10 / 15113000-3 / Żeberko wieprzowe, świeże, kl. I - płaty / PN-A-82002 / kg - 15 / 15131130-5 / Baleron / PN-A-82007 / kg - 165 / 15131135-0 / Filet wędzony z indyka / PN-A-86526 / kg - 40 / 15131130-5 / Frankfuterki / PN-A-82007 / kg - 210 / 15131400-9 / Kabanos wieprzowy / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa krakowska podsuszana / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa zwyczajna / PN-A-82007 / kg - 350 / 15131130-5 / Kiełbasa szynkowa / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa śląska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa żywiecka / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa kminkowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Kiełbasa parówkowa / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa biała parzona / PN-A-82007 - kg - 70 / 15131130-5 / Kiełbasa myśliwska / PN-A-82007 / kg - 6 / 15131130-5 / Kiełbaski serowe / PN-A-82007 / kg - 20 / 15131130-5 / kiełbaski pyszne / PN-A-82007 / kg - 110 / 15131130-5 / Kiełbasa ogniskowa, grillowana / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Kiełbasa pieprzowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131134-3 / Krupniok / PN-A-82007 / kg - 60 / 15131400-9 / Necówka / PN-A-82012 / kg - 60 / 15131130-5 / Parówki śląskie / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131130-5 / Parówki wiedeńskie / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131135-0 / Polędwica drobiowa / PN-A-86526 / kg - 130 / 15131130-5 / Polędwica sopocka / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131310-1 / Pasztetowa / PN-82012 / kg - 30 / 15131400-9 / Salceson włoski / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131230-6 / Salami gold / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Schab wędzony / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Szynka gotowana / PN-A-82007 / kg - 150 / 15131130-5 / Szynka prasowana / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131130-5 / Szynka bawarska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Szynka domowa / PN-A-82007 / kg - 50 / 15131130-5 / Wędzonka / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131600-1 / Flaki wołowe, krojone / PN-86/A-82004 / kg - 90 / 15131120-2 / Słonina wędzona / - / kg / 33 / 15131120-2 / Smalec / PN-85/A-85800 / kg / 25 / Część II - drób Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15112100-7 / Dramstiki świeże / PN-A-86524 / kg - 60 / 15112100-7 / Filet z piersi kurczaka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 400 / 15112120-3 / Filet z piersi indyka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 390 / 15112100-7 / Kurczak świeży / PN-A-86525 / kg - 120 / 15112100-7 / Porcje rosołowe z kurczaka / PN-A-86524 / kg - 300 / 15112100-7 / Udko całe z kurczaka, świeże / PN-A-86524 / kg - 740 / 15112300-9 / Wątroba z kurczaka, świeża / PN-A-86524 / kg - 30 / Podane w zestawieniach ilości są zbliżone do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że ilości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

wypełniony formularz ofertowy i cenowy a jeżeli osoba(y) podpisujące ofertę działają na podstawie pełnomocnictwa, to pełnomocnictwo.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle, 43-460 Wisła, ul. Wodna 3 - Recepcja.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.05.2011 godzina 09:30, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle, 43-460 Wisła, ul. Wodna 3 - Recepcja.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15131100-6 / Boczek wędzony / PN-A-82007 / kg - 370 / 15131220-3 / Boczek surowy bez kości, świeży, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 20 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe z kością, świeże, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 80 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe bez kości, peklowane / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 700 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa z kością / PN-A-82002 / kg - 21 / 15113000-3 / Kości wędzone / PN-A-82007 / kg - 230 / 15113000-3 / Kości wieprzowe gołe-świeże / PN-76/A-85712 / kg - 10 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa bez kości świeża, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 650 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa z kością / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15111100-0 / Łopatka wołowa bez kości, świeża, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Polędwiczki wieprzowe / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15111100-0 / Polędwica wołowa / PN-88/A-82004 / kg - 10 / 15113300-6 / Prosiaczek bankietowy, przetworzony / PN-A-82007 / kg - 8 / 15111100-0 / Rostbef wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 5 / 15113000-3 / Schab wieprzowy z kością / PN-86/A-82002 / kg - 640 / 15113000-3 / Szynka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15113000-3 / Wątroba wieprzowa / PN-86/A-82004 / kg - 20 / 15111100-0 / Udziec wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Żeberka wędzone - płaty / PN-86/A-82002 / kg - 10 / 15113000-3 / Żeberko wieprzowe, świeże, kl. I - płaty / PN-A-82002 / kg - 15 / 15131130-5 / Baleron / PN-A-82007 / kg - 165 / 15131135-0 / Filet wędzony z indyka / PN-A-86526 / kg - 40 / 15131130-5 / Frankfuterki / PN-A-82007 / kg - 210 / 15131400-9 / Kabanos wieprzowy / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa krakowska podsuszana / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa zwyczajna / PN-A-82007 / kg - 350 / 15131130-5 / Kiełbasa szynkowa / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa śląska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa żywiecka / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa kminkowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Kiełbasa parówkowa / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa biała parzona / PN-A-82007 - kg - 70 / 15131130-5 / Kiełbasa myśliwska / PN-A-82007 / kg - 6 / 15131130-5 / Kiełbaski serowe / PN-A-82007 / kg - 20 / 15131130-5 / kiełbaski pyszne / PN-A-82007 / kg - 110 / 15131130-5 / Kiełbasa ogniskowa, grillowana / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Kiełbasa pieprzowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131134-3 / Krupniok / PN-A-82007 / kg - 60 / 15131400-9 / Necówka / PN-A-82012 / kg - 60 / 15131130-5 / Parówki śląskie / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131130-5 / Parówki wiedeńskie / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131135-0 / Polędwica drobiowa / PN-A-86526 / kg - 130 / 15131130-5 / Polędwica sopocka / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131310-1 / Pasztetowa / PN-82012 / kg - 30 / 15131400-9 / Salceson włoski / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131230-6 / Salami gold / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Schab wędzony / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Szynka gotowana / PN-A-82007 / kg - 150 / 15131130-5 / Szynka prasowana / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131130-5 / Szynka bawarska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Szynka domowa / PN-A-82007 / kg - 50 / 15131130-5 / Wędzonka / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131600-1 / Flaki wołowe, krojone / PN-86/A-82004 / kg - 90 / 15131120-2 / Słonina wędzona / - / kg - 33 / 15131120-2 / Smalec / PN-85/A-85800 / kg - 25.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15112100-7 / Dramstiki świeże / PN-A-86524 / kg - 60 / 15112100-7 / Filet z piersi kurczaka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 400 / 15112120-3 / Filet z piersi indyka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 390 / 15112100-7 / Kurczak świeży / PN-A-86525 / kg - 120 / 15112100-7 / Porcje rosołowe z kurczaka / PN-A-86524 / kg - 300 / 15112100-7 / Udko całe z kurczaka, świeże / PN-A-86524 / kg - 740 / 15112300-9 / Wątroba z kurczaka, świeża / PN-A-86524 / kg - 30 /.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.