Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-05-13
Wisła: Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle.
Numer ogłoszenia: 112902 - 2011; data zamieszczenia: 13.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle , ul. Wodna 3, 43-460 Wisła, woj. śląskie, tel. 033 8552798, faks 033 8551519.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15131100-6 / Boczek wędzony / PN-A-82007 / kg - 370 / 15131220-3 / Boczek surowy bez kości, świeży, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 20 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe z kością, świeże, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 80 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe bez kości, peklowane / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 700 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa z kością / PN-A-82002 / kg - 21 / 15113000-3 / Kości wędzone / PN-A-82007 / kg - 230 / 15113000-3 / Kości wieprzowe gołe-świeże / PN-76/A-85712 / kg - 10 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa bez kości świeża, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 650 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa z kością / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15111100-0 / Łopatka wołowa bez kości, świeża, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Polędwiczki wieprzowe / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15111100-0 / Polędwica wołowa / PN-88/A-82004 / kg - 10 / 15113300-6 / Prosiaczek bankietowy, przetworzony / PN-A-82007 / kg - 8 / 15111100-0 / Rostbef wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 5 / 15113000-3 / Schab wieprzowy z kością / PN-86/A-82002 / kg - 640 / 15113000-3 / Szynka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15113000-3 / Wątroba wieprzowa / PN-86/A-82004 / kg - 20 / 15111100-0 / Udziec wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Żeberka wędzone - płaty / PN-86/A-82002 / kg - 10 / 15113000-3 / Żeberko wieprzowe, świeże, kl. I - płaty / PN-A-82002 / kg - 15 / 15131130-5 / Baleron / PN-A-82007 / kg - 165 / 15131135-0 / Filet wędzony z indyka / PN-A-86526 / kg - 40 / 15131130-5 / Frankfuterki / PN-A-82007 / kg - 210 / 15131400-9 / Kabanos wieprzowy / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa krakowska podsuszana / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa zwyczajna / PN-A-82007 / kg - 350 / 15131130-5 / Kiełbasa szynkowa / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa śląska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa żywiecka / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa kminkowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Kiełbasa parówkowa / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa biała parzona / PN-A-82007 - kg - 70 / 15131130-5 / Kiełbasa myśliwska / PN-A-82007 / kg - 6 / 15131130-5 / Kiełbaski serowe / PN-A-82007 / kg - 20 / 15131130-5 / kiełbaski pyszne / PN-A-82007 / kg - 110 / 15131130-5 / Kiełbasa ogniskowa, grillowana / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Kiełbasa pieprzowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131134-3 / Krupniok / PN-A-82007 / kg - 60 / 15131400-9 / Necówka / PN-A-82012 / kg - 60 / 15131130-5 / Parówki śląskie / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131130-5 / Parówki wiedeńskie / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131135-0 / Polędwica drobiowa / PN-A-86526 / kg - 130 / 15131130-5 / Polędwica sopocka / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131310-1 / Pasztetowa / PN-82012 / kg - 30 / 15131400-9 / Salceson włoski / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131230-6 / Salami gold / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Schab wędzony / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Szynka gotowana / PN-A-82007 / kg - 150 / 15131130-5 / Szynka prasowana / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131130-5 / Szynka bawarska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Szynka domowa / PN-A-82007 / kg - 50 / 15131130-5 / Wędzonka / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131600-1 / Flaki wołowe, krojone / PN-86/A-82004 / kg - 90 / 15131120-2 / Słonina wędzona / - / kg / 33 / 15131120-2 / Smalec / PN-85/A-85800 / kg / 25 / Część II - drób Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15112100-7 / Dramstiki świeże / PN-A-86524 / kg - 60 / 15112100-7 / Filet z piersi kurczaka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 400 / 15112120-3 / Filet z piersi indyka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 390 / 15112100-7 / Kurczak świeży / PN-A-86525 / kg - 120 / 15112100-7 / Porcje rosołowe z kurczaka / PN-A-86524 / kg - 300 / 15112100-7 / Udko całe z kurczaka, świeże / PN-A-86524 / kg - 740 / 15112300-9 / Wątroba z kurczaka, świeża / PN-A-86524 / kg - 30 / Podane w zestawieniach ilości są zbliżone do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że ilości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających powyzsze warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art.22 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia / nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wypełniony formularz ofertowy i cenowy a jeżeli osoba(y) podpisujące ofertę działają na podstawie pełnomocnictwa, to pełnomocnictwo.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle, 43-460 Wisła, ul. Wodna 3 - Recepcja.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.05.2011 godzina 09:30, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Wiśle, 43-460 Wisła, ul. Wodna 3 - Recepcja.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mięso wieprzowo-wołowe i przetwory mięsne Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15131100-6 / Boczek wędzony / PN-A-82007 / kg - 370 / 15131220-3 / Boczek surowy bez kości, świeży, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 20 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe z kością, świeże, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 80 / 15113000-3 / Golonko wieprzowe bez kości, peklowane / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 700 / 15113000-3 / Karkówka wieprzowa z kością / PN-A-82002 / kg - 21 / 15113000-3 / Kości wędzone / PN-A-82007 / kg - 230 / 15113000-3 / Kości wieprzowe gołe-świeże / PN-76/A-85712 / kg - 10 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa bez kości świeża, kl. I / PN-86/A-82002 / kg - 650 / 15113000-3 / Łopatka wieprzowa z kością / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15111100-0 / Łopatka wołowa bez kości, świeża, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Polędwiczki wieprzowe / PN-86/A-82002 / kg - 30 / 15111100-0 / Polędwica wołowa / PN-88/A-82004 / kg - 10 / 15113300-6 / Prosiaczek bankietowy, przetworzony / PN-A-82007 / kg - 8 / 15111100-0 / Rostbef wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 5 / 15113000-3 / Schab wieprzowy z kością / PN-86/A-82002 / kg - 640 / 15113000-3 / Szynka wieprzowa bez kości / PN-86/A-82002 / kg - 5 / 15113000-3 / Wątroba wieprzowa / PN-86/A-82004 / kg - 20 / 15111100-0 / Udziec wołowy bez kości, świeży, kl. I / PN-88/A-82004 / kg - 300 / 15113000-3 / Żeberka wędzone - płaty / PN-86/A-82002 / kg - 10 / 15113000-3 / Żeberko wieprzowe, świeże, kl. I - płaty / PN-A-82002 / kg - 15 / 15131130-5 / Baleron / PN-A-82007 / kg - 165 / 15131135-0 / Filet wędzony z indyka / PN-A-86526 / kg - 40 / 15131130-5 / Frankfuterki / PN-A-82007 / kg - 210 / 15131400-9 / Kabanos wieprzowy / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa krakowska podsuszana / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa zwyczajna / PN-A-82007 / kg - 350 / 15131130-5 / Kiełbasa szynkowa / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131130-5 / Kiełbasa śląska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Kiełbasa żywiecka / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa kminkowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Kiełbasa parówkowa / PN-A-82007 / kg - 80 / 15131130-5 / Kiełbasa biała parzona / PN-A-82007 - kg - 70 / 15131130-5 / Kiełbasa myśliwska / PN-A-82007 / kg - 6 / 15131130-5 / Kiełbaski serowe / PN-A-82007 / kg - 20 / 15131130-5 / kiełbaski pyszne / PN-A-82007 / kg - 110 / 15131130-5 / Kiełbasa ogniskowa, grillowana / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Kiełbasa pieprzowa / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131134-3 / Krupniok / PN-A-82007 / kg - 60 / 15131400-9 / Necówka / PN-A-82012 / kg - 60 / 15131130-5 / Parówki śląskie / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131130-5 / Parówki wiedeńskie / PN-A-82007 / kg - 25 / 15131135-0 / Polędwica drobiowa / PN-A-86526 / kg - 130 / 15131130-5 / Polędwica sopocka / PN-A-82007 / kg - 230 / 15131310-1 / Pasztetowa / PN-82012 / kg - 30 / 15131400-9 / Salceson włoski / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131230-6 / Salami gold / PN-A-82007 / kg - 40 / 15131130-5 / Schab wędzony / PN-A-82007 / kg - 10 / 15131130-5 / Szynka gotowana / PN-A-82007 / kg - 150 / 15131130-5 / Szynka prasowana / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131130-5 / Szynka bawarska / PN-A-82007 / kg - 100 / 15131130-5 / Szynka domowa / PN-A-82007 / kg - 50 / 15131130-5 / Wędzonka / PN-A-82007 / kg - 120 / 15131600-1 / Flaki wołowe, krojone / PN-86/A-82004 / kg - 90 / 15131120-2 / Słonina wędzona / - / kg - 33 / 15131120-2 / Smalec / PN-85/A-85800 / kg - 25.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kod CPV / Przedmiot zamówienia / Norma / Jedn. - Ilość 15112100-7 / Dramstiki świeże / PN-A-86524 / kg - 60 / 15112100-7 / Filet z piersi kurczaka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 400 / 15112120-3 / Filet z piersi indyka bez kości, świeży / PN-A-86524 / kg - 390 / 15112100-7 / Kurczak świeży / PN-A-86525 / kg - 120 / 15112100-7 / Porcje rosołowe z kurczaka / PN-A-86524 / kg - 300 / 15112100-7 / Udko całe z kurczaka, świeże / PN-A-86524 / kg - 740 / 15112300-9 / Wątroba z kurczaka, świeża / PN-A-86524 / kg - 30 /.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów spożywczych do świetlicy w Dzierążni, Marianowie, Sancygniowie"
- DOSTAWA MIĘSA DROBIOWEGO ŚWIEŻEGO
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Chorzowie, ul. Dąbrowskiego 41 - I/2024
- Dostawa mięsa i wędlin
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części
- Dostawa pieczywa, nabiału, mięsa, wędlin oraz drobiu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.