eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zator › Przeprowadzenie szkoleń tematyka III dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/4/2016

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-04-27

Zator: Przeprowadzenie szkoleń tematyka III dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/4/2016
Numer ogłoszenia: 105398 - 2016; data zamieszczenia: 27.04.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 53182 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zatorska Agencja Rozwoju Sp. z o.o., ul. Juliusza Słowackiego 15, 32-640 Zator, woj. małopolskie, tel. 795 391 008, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: sp. z o.o..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń tematyka III dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/4/2016.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń tematyka III dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. 2. Szkolenia zostaną zrealizowane w ramach Projektu KIK/14 pn.: Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Partnerski Program Aktywizacji Społeczno - Gospodarczej i Promocji Przedsiębiorczości realizowany poprzez zastosowanie komplementarnych instrumentów pobudzających regionalny rynek pracy, wzmocnienie podmiotów gospodarczych oraz wykorzystanie lokalnych produktów w celu poprawy jakości życia na obszarach wiejskich. Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej. 3. Czas realizacji: do 30 listopada 2016 r. 4. Planowana maksymalna liczba szkoleń: 15 . Jedno szkolenie trwa 7 godzin zegarowych łącznie z przerwami zgodnie z harmonogramem (punkt 8). 5. Szkolenia będą prowadzone w dni robocze. 6. Szkolenia będą się odbywać w Centrum Aktywizacji Zawodowej w Zatorze przy ul. Juliusza Słowackiego 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminu i miejsca szkoleń, o czym powiadomi wykonawcę min. 3 dni robocze przed rozpoczęciem danego szkolenia. 7. Tematyka szkoleń: Tematy: (Opis szkolenia) 7.1. Internacjonalizacja działalności gospodarczej (Jak zbadać szanse czy nasz towar lub usługa na obcym rynku może być sprzedawalna i na jakich warunkach, jak sprawdzać wiarygodność płatniczą potencjalnego partnera i bezpiecznie rozliczać transakcje, czy, gdzie, kiedy i w jakiej formie inwestować na rynkach zagranicznych? Szkolenie poświęcone zagadnieniom marketingu na rynkach zagranicznych oraz technice i organizacji operacji eksportowych. Międzynarodowe zwyczaje i uznanie handlowe oraz finansowanie handlu zagranicznego. Strategia wejścia na rynki unijne, międzynarodowe zwyczaje i uzanse handlowe, finansowanie handlu zagranicznego, badanie rynku pod kątem przygotowania oferty eksportowej, przygotowanie transakcji eksportowej, kontrakt eksportowy). 7.2. Zarządzanie zmianą (Dostarczenie wiedzy na temat mechanizmów rządzących procesem wdrożenia zmian organizacyjnych. Wykształcenie u uczestników pozytywnego stosunku do zmian. Zrozumienie emocji i zachowań towarzyszących zmianom. Poznanie potrzeb wynikających ze zmian na poszczególnych jej etapach. Poznanie narzędzi do przeprowadzanie siebie samego, zespołu oraz klientów firmy przez proces zmian. Etapy procesu zarządzania zmianą: ustalenie ogólnego celu organizacyjnego, rozważenie wielkości zmiany i jej ważności dla organizacji, zidentyfikowanie kultury organizacyjnej, określenie ograniczeń krytycznych, aktywne włączenie pracowników w proces zmian). 7.3. Zarządzanie pracownikami i współpracownikami w praktyce (Przedstawienie stylów zarządzania, czyli: instruowania, coachingu, motywowania, delegowania. Uczestnicy szkolenia mają możliwość wyboru stylu odpowiedniego dla siebie i swoich pracowników oraz szczegółowego przeanalizowania i ćwiczenia technik zarządzania. Uczestnik uczy się jak jasno i precyzyjnie stawiać cele i zadania pracownikom, jak korzystać z doświadczenia i rad pracowników, jak motywować i tworzyć partnerskie stosunki w firmie a także w jakich sytuacjach jest to korzystne, jak dobierać odpowiednie osoby do konkretnych zadań, jak zwiększyć zaangażowanie zespołu w działanie). 7.4. Prawo Pracy, elastyczne formy zatrudnienia (Dokumentacja pracownicza, przechowywanie akt osobowych, błędy w dokumentacji osobowej. Zawieranie umów o pracę, rodzaje umów o pracę, omówienie zmian w przepisach. Zmiana treści stosunku pracy - wypowiedzenie, porozumienie, aneks, zmiana umowy na czas nieokreślony w umowę o czas określony, sposoby rozwiązywania stosunków pracy. Świadectwa pracy. Obowiązki pracownika i pracodawcy. Zakaz konkurencji. Elastyczny czas pracy. Regulamin pracy. Czas pracy - zasady i rozliczenia. Wynagrodzenia - regulamin, formy, składniki. Urlopy wypoczynkowe, delegacje służbowe). 7.5. Zarządzanie zespołem dla mistrzów i brygadzistów metodologia TWI (Osobowość i rola lidera. Autodiagnoza managera. Tajniki skutecznej komunikacji. Instruowanie pracowników - metoda IP, główne kroki, zasady przekazywania poleceń, typowe błędy przy instruowaniu. Budowanie relacji z pracownikami - metoda RP, kroki postępowania z podwładnymi i rozwiązania problemów, szlifowanie umiejętności przywództwa, korygowanie działań na podstawie oceny wykonania działań. Doskonalenie metod pracy - metoda MP, kroki tworzenia nowego i udoskonalanego sposobu wykonania danej pracy). 7.6. Skuteczna komunikacja w zespole produkcyjnym (Poznanie technik i zasad skutecznej komunikacji w zespole, nabycie umiejętności rozpoznawania i unikania błędów i eliminowania barier komunikacyjnych, rozwinięcie umiejętności komunikacyjnych. Uświadomienie sobie jak istotne jest dbanie o przepływ informacji między członkami zespołu. Rozwinięcie umiejętności udzielania informacji zwrotnej zarówno pozytywnej jak i negatywnej. Rola kierownika, lidera, brygadzisty w komunikowaniu się zespołu produkcyjnego. Podstawowe techniki komunikacji na linii zwierzchnik-podwładny. Jak skutecznie komunikować się z podwładnymi: wydawanie poleceń, sprawdzanie zrozumienia polecenia, określenie warunków realizacji oraz sposobu kontroli zadań, kontrola i rozliczenie z realizacji zadań, udzielanie pozytywnych i negatywnych informacji zwrotnych. Umiejętność aktywnego słuchania w kierowaniu zespołem. Bariery komunikacyjne i sposoby ich przezwyciężania. Budowanie pozytywnych relacji z pracownikami, współpracownikami i przełożonymi. Zebrania produkcyjne - zasady tworzenia standardów komunikacji w zespole podczas spotkań. Zasady udzielania informacji zwrotnej. Komunikaty JA- TY. Udzielanie informacji negatywnej podwładnemu. Jak przekazać informację zwrotną negatywną tak aby pracownik nie został zdemotywowany. Zasady komunikacji asertywnej. Zalety komunikacji asertywnej, podstawy teoretyczne, istota komunikatów asertywnych. Różne typy zachowań - agresywne, uległe i asertywne. Sposoby reagowania na krytykę. Rozmowa dyscyplinująca i jej wpływ na pracę podległych pracowników Co się dzieje w zespole gdy szef krytykuje, sposoby rozmowy z podwładnym gdy nie realizuje celów. Motywowanie pracownika do zmiany: postawy, zachowania). 7.7. Motywowanie pracowników produkcji (Poznanie metod skutecznego motywowania i kierowania zespołem produkcyjnym. Zwiększenie motywacji własnej i podwładnych. Poznanie sprawdzonych narzędzi zarządzania i budowania motywacji pracowników. Rozpoznawanie ukrytych sygnałów spadku motywacji do pracy u swoich podwładnych. Omówienie rożnego podejść do motywacji: Maslow, McGregor, Herzberg, McClelland., motywatory - lista motywatorów (czynniki motywujące i higieniczne). Określenie czynników środowisko pracy sprzyjających motywacji. Satysfakcja z pracy. Możliwości zaspakajania potrzeb motywujących przez menedżera, motywacja finansowa i poza finansowa, poznanie sposobów motywacji poza finansowej. Ambitne cele - motywacja przez wyzwania). 8. Planowany harmonogram szkoleń. - 9.00-10.30 szkolenie - 10.30-10.45 przerwa kawowa - serwis kawowy, zimna płyta - 10.45-12.15 szkolenie - 12.15-12.45 przerwa obiadowa - lunch - 12.45-14.15 szkolenie - 14.15-14.30 przerwa kawowa - 14.30-16.00 szkolenie 9. Wykonawca zapewnia catering dla wszystkich uczestników szkolenia, który obejmuje: - zimną płytę składająca się z min. 5 sztuk kanapek dekoracyjnych na osobę, w tym, część wegetariańskich oraz minimum 3 potraw (np. sałatki warzywne, ryba po grecku, galareta z kurczaka); - serwis kawowy w systemie ciągłym. Serwis kawowy składa się z: kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna - bez ograniczeń, woda mineralna gazowana i niegazowana po ? l./na osobę, ciastka, ciasto -różne rodzaje po 150 g/na osobę, owoce - po 2 sztuki na osobę - obiad wraz z napojem według poniższej gramatury posiłków określonych na osobę: - Zupa 0,5l - Mięso / Ryba 200g - Surówka 150 g - Dodatki skrobiowe 200 g - Napój 200ml (sok, woda gazowana, niegazowana). 10. Zleceniodawca gwarantuje salę szkoleniową wyposażoną w projektor. Temat i termin realizacji szkoleń będzie uzgadniany na bieżąco w porozumieniu stron, w oparciu o telefoniczne lub mailowe uzgodnienie tematu i terminu. 11. Wykonawca zobowiązuje się zapewnić odpowiednią kadrę szkoleniową zdolną do wykonania zamówienia, każdy z Wykładowców musi legitymować się doświadczeniem w postaci należytego przeprowadzenia co najmniej trzech szkoleń grupowych w zakresie tematycznym związanym z przedmiotem zamówienia, w ciągu ostatniego roku przed upływem terminu składania ofert. 12. Wykonawca oświadcza iż dysponuje kadrą niezbędną do realizacji zamówienia. 13. Wykonawca przygotuje i przedstawi do akceptacji szczegółowy program planowanych szkoleń. 14. Wykonawca będzie zobowiązany do prowadzenia list obecności na zajęciach, które muszą być oznaczone zgodnie z zasadami promocji Szwajcarsko - Polskiego Programu Współpracy - SPPW. 15. Wszystkie zajęcia muszą być przeprowadzone na miejscu wskazanym przez Zamawiającego. Nie dopuszcza się prowadzenia zajęć drogą elektroniczną, metodą e-learningu, w formie eksternistycznej itp. - za wyjątkiem indywidualnych konsultacji dla uczestników szkoleń. 16. Po zakończonym szkoleniu, uczestnicy szkoleń mają możliwość skorzystania z indywidualnych, konsultacji (telefonicznych lub mailowych) z trenerem dot. wdrożenia umiejętności i rozwiązań poznanych na szkoleniu. Wykonawca przedstawia Zamawiającemu ekspertyzy (opinie) z przeprowadzonych konsultacji, które przygotował dla uczestników. 17. Koszt jednego szkolenia obejmuje: - materiały szkoleniowe w postaci podręczników lub skryptów edukacyjnych dla każdego uczestnika szkolenia i jeden zestaw dla Zamawiającego, aktualne akty prawne, formularze, wzory dokumentów itp., - catering zgodnie z pkt. 9, - konsultacje, - dojazd do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, - przeprowadzenie szkolenia, - zaświadczenie o ukończonym szkoleniu dla każdego uczestnika, - oraz inne zgodnie z niniejszą SIWZ. 18. Wykonawca przygotowuje dokumentacje fotograficzną z każdych przeprowadzonych zajęć i zobowiązuje się ją przedłożyć zamawiającemu w terminie 2 dni roboczych od ich zakończenia. 19. Jedna grupa szkoleniowa obejmuje maksymalnie 10 osób. 20. Wykonawca zapewni sprzęt techniczny niezbędny do zrealizowania szkoleń w tym w szczególności: - komputer oraz inne pomoce niezbędne do realizacji prezentacji multimedialnych przez prowadzącego szkolenie. 21. Kod zamówienia w ramach wspólnego słownika zamówień (CPV): Usługi szkolenia w dziedzinie rozwoju osobistego - 805 700 00 - 0 22. Cena za jedno szkolenie będzie obowiązywać przez cały okres ważności umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.57.00.00-0.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.04.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Centrum Biznesu i Promocji Kadr Sp. z o.o., os. Słoneczne 14, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 10480,00

  • Oferta z najniższą ceną: 10480,00 / Oferta z najwyższą ceną: 95416,02

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.