eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy szkolnej Nr 5 w Lublinie - 10 części

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-05-24

Lublin: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy szkolnej Nr 5 w Lublinie - 10 części
Numer ogłoszenia: 89545 - 2013; data zamieszczenia: 24.05.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 66385 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna Nr 5, ul. Pogodna 52a, 20-337 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 4442023, 744 44 22, faks 81 4442023.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy szkolnej Nr 5 w Lublinie - 10 części.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy Szkolnej Nr 5 w Lublinie zwanych dalej artykułami żywnościowymi. 2. Dostawa artykułów żywnościowych stanowiąca przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostarczanie artykułów żywnościowych zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu artykułów żywnościowych są pomieszczenia stołówki w budynku Bursy Szkolnej Nr 5, ul. Pogodna 52, 20 - 337 Lublin zwanej dalej również miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych (wymagane jest wniesienie artykułów żywnościowych do pomieszczeń). 4. Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 10 samodzielnych części (każda część nazywana jest w dalszej części s.i.w.z zadaniem) z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualnie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w Załączniku nr 2 a-j do s.i.w.z. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie artykułów żywnościowych w ramach danego zadania, zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określają odpowiednio: 1.1. Zadanie 1: Artykuły ogólnospożywcze/Zał.2a/ 1.2. Zadanie 2: Jajka/Zał.2b/ 1.3. Zadanie 3: Mięso, wędliny /Zał. 2c/ 1.4. Zadanie 4: Drób i wyroby drobiarskie /Zał. 2d/ 1.5. Zadanie 5: Produkty mleczarskie /Zał. 2e/ 1.6. Zadanie 6: Pieczywo i wyroby piekarskie , ciastkarskie/Zał.2f/ 1.7. Zadanie 7: Mrożonki /Zał.2g/ 1.8. Zadanie 8: Ryby i przetwory rybne /Zał.2h/ 1.9. Zadanie 9: Ziemniaki /Zał. 2i/ 1.10. Zadanie 10: Warzywa i owoce /Zał.2j/ 6. Ilość artykułów żywnościowych wskazana w załącznikach do specyfikacji nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i ,2j jest wielkością orientacyjną, przewidywaną do nabycia przez zamawiającego w okresie (terminie) wykonania zmówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo jednostronnego pomniejszenia wskazanej ilości nabywanych od wykonawcy artykułów żywnościowych stosownie do swoich rzeczywistych potrzeb w zakresie zużycia. Ewentualne pomniejszenie nie będzie większe niż 20% maksymalnej ilości artykułów żywnościowych wskazanych w załącznikach do specyfikacji opisanych w ust. 4 niniejszego działu specyfikacji. 7. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej w rozumieniu art. 2 pkt 6 Pzp. Na ofertę częściową składa się dostawa artykułów żywnościowych wyszczególnionych w ramach danego zadania (wyszczególnienie artykułów żywnościowych wchodzących w zakres danego zadania określają załączniki od 1a do 1j s.i.w.z.). Zamawiający nie wprowadza ograniczeń, co do ilości zadań, na które można złożyć ofertę, przy czym na dane zadanie można złożyć tylko jedną ofertę. 7.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi: Części (Zadania)* Opis Termin dostawy 1. Artykuły ogólnospożywcze 1-2 razy w tygodniu do godz. 9.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 2. Jajka spożywcze 1-2 razy w tygodniu do godz. 10.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 3. Mięso i wędliny 3-4 razy w tygodniu do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 4. Drób i wyroby drobiarskie 1-2 razy w tygodniu (w zależności od jadłospisu) do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 5. Produkty mleczarskie 1-2 razy w tygodniu do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 6. Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie Codziennie do godz. 5.30 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 7. Mrożonki 1-2razy w tygodniu (w zależności od jadłospisu) do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 8. Ryby i przetwory rybne Raz w tygodniu do godz. 10.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 9. Ziemniaki 2 razy w tygodniu do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego 10. Warzywa i owoce 1-2 w tygodniu do godz. 8.00 Po złożeniu zamówienia telefonicznego *Zadania nie mogą być dzielone przez Wykonawców. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu zostaną odrzucone. 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej w rozumieniu art. 2 pkt 7 Pzp. 9. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz.U z 2003 r. Nr 21, poz. 179). 10. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 11. Dostarczane wyroby: 11.1. powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z Polską Normą, dyrektywami i rozporządzeniami UE : Rozporządzeniami (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dziennik Urzędowy UE, wydanie specjalne w języku polskim, rozdz. 13, tom 34, str. 319), Rozporządzeniami (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L. 139/55 z dnia 30 kwietnia 2004 roku), Rozporządzeniem (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. L. 226/83 z 26 czerwca 2004 roku s. 22), Rozporządzenie (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE. L. z dnia 1 lutego 2002 roku) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) wraz z aktami wykonawczymi oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2010r. Nr 136, poz. 914) 11.2. cechować się wysokimi walorami smakowymi; 11.3. Opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.14.25.00 - Jaja 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 2   

Nazwa: Jajka spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KARO ul.Kraczewicka 180 20-320 Poniatowa, ul.Kraczewicka 180, 20-320 Poniatowa, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3230,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2240,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2240,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3500,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Mięso i wędliny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EB Sp. z o.o. ul. Cisowa 9 20-703 Lublin, ul. Cisowa 9, 20-703 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 34849,23 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 32329,00

  • Oferta z najniższą ceną: 32329,00 / Oferta z najwyższą ceną: 36604,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Drób i wyroby drobiarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EB Sp. z o.o. ul. Cisowa 9 20-703 Lublin, ul. Cisowa 9, 20-703 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13527,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 13394,00

  • Oferta z najniższą ceną: 13394,00 / Oferta z najwyższą ceną: 14836,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: Mrożonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • IGLOTEX ul. Grabskiego 23 20-337 Lublin, ul. Grabskiego 23, 20-337 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2535,42 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2229,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2229,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3705,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 8   

Nazwa: Ryby i przetwory rybne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Coll Fish Kurów ul. I Armii W.P. 20; 24-170 Kurów, ul. I Armii W.P. 20, 24-170 Kurów, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5855,96 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5367,00

  • Oferta z najniższą ceną: 5367,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5588,60

  • Waluta: PLN.

Część NR: 9   

Nazwa: Ziemniaki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Ogrodnicza FRUTPOL Elżbieta Gospodarek Jakubowice Konińskie 133, 21-003 Ciecierzyn, Jakubowice Konińskie 133, 21-003 Ciecierzyn, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5670,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4130,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4130,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7000,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 10   

Nazwa: Warzywa i owoce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Ogrodnicza FRUTPOL Elżbieta Gospodarek Jakubowice Konińskie 133, 21-003 Ciecierzyn, Jakubowice Konińskie 133, 21-003 Ciecierzyn, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18062,22 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17684,00

  • Oferta z najniższą ceną: 17684,00 / Oferta z najwyższą ceną: 30366,25

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.