eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świecie › Przetarg nieograniczony na zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego - Sprzedawca w branży mięsnej.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-24

Świecie: Przetarg nieograniczony na zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego - Sprzedawca w branży mięsnej.
Numer ogłoszenia: 89209 - 2013; data zamieszczenia: 24.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świecki - Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu , ul. Wojska Polskiego 195a, 86-100 Świecie, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 33 32 210, faks 52 33 32 253.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.pup.swiecie.lo.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego - Sprzedawca w branży mięsnej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Program szkolenia Przedmiotem zamówienia jest usługa zorganizowania i przeprowadzenia szkolenia zawodowego - Sprzedawca w branży mięsnej. Szkolenie zorganizowane ma być wyłącznie dla grupy 6 uczestników szkolenia skierowanych przez Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu. Zajęcia teoretyczne odbywać się mają dla całej grupy 6 osobowej, natomiast zajęcia praktyczne odbywać się mają w trzech podgrupach po 2 osoby każda. a.Nazwa szkolenia: Sprzedawca w branży mięsnej. b.Zakres szkolenia Program i ilość godzin szkolenia musi obejmować następujące zagadnienia: -przepisy bhp, GMP/GHP, HACCP (8 godzin zajęć teoretycznych), -klasyfikacja, przeznaczenie kulinarne mięsa, rodzaje wędlin (2 godziny zajęć teoretycznych), -zaopatrzenie, zakupy towaru w sklepie mięsnym (2 godziny zajęć teoretycznych), -zasady przechowywania oraz prezentacji mięs i wędlin (8 godzin zajęć praktycznych), -sprzedaż produktów (obsługa klienta w sklepie mięsnym z wykorzystaniem aktywnych metod sprzedaży, obsługa i konserwacja urządzeń i narzędzi stanowiących wyposażenie sklepu mięsnego, obsługa kasy fiskalnej, wagi i terminala płatniczego (98 godzin zajęć praktycznych), -dokumentacja handlowa (zamówienia, zwroty przyjmowanego towaru i reklamacje) (1 godzina zajęć teoretycznych, 1 godzina zajęć praktycznych), c. Czas trwania i sposób organizacji szkolenia Liczba godzin szkolenia 120 godzin zajęć edukacyjnych, w tym: 13 godzin zajęć teoretycznych, 107 godziny zajęć praktycznych. W założeniach programowych przyjęto dla zajęć teoretycznych i praktycznych godzinę edukacyjną wynoszącą 45 minut. Szkolenie musi być prowadzone zgodnie z przedłożonym przez Wykonawcę Planem nauczania. Szkolenie ma odbywać się w następujących po sobie dniach od poniedziałku do piątku z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. Każdego dnia szkolenie ma odbywać się w przedziale czasowym między godziną 8.00 a 17.00. Wskazane jest aby szkolenie obejmowało nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, celem intensyfikacji i przeciwdziałaniu nieuzasadnionemu wydłużaniu szkolenia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do skierowania kolejnego uczestnika z listy rezerwowej w ciągu pierwszych pięciu dni realizacji zajęć w miejsce osoby, która przerwała szkolenie lub w przypadku nieobecności uczestnika szkolenia trwającej powyżej trzech dni spowodowanej niezdolnością do pracy potwierdzonej zaświadczeniem na druku ZUS ZLA. d. Wyposażenie dydaktyczne (wykaz środków i materiałów dydaktycznych), które będą wykorzystane do przeprowadzenia szkolenia Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać na własność materiały szkoleniowe (dydaktyczne i piśmiennicze) minimum skrypt obejmujący merytoryczne zagadnienia programu szkolenia i długopis. Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać komplet odzieży ochronnej w pierwszym dniu zajęć praktycznych szkolenia. Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać bezzwrotnie powyższe materiały szkoleniowe w pierwszym dniu szkolenia, a ich otrzymanie potwierdzić na sporządzonej przez Wykonawcę liście. Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać bezzwrotnie komplet odzieży ochronnej w pierwszym dniu zajęć praktycznych szkolenia, a jej otrzymanie potwierdzić na sporządzonej przez Wykonawcę liście. Wykonawca do realizacji zajęć praktycznych szkolenia będzie dysponował minimum: trzema krajalnicami, trzema maszynami do mielenia mięsa, trzema wagami elektronicznymi, trzema kasami fiskalnymi, trzema terminalami płatniczymi (minimum po jednej sztuce w każdej placówce handlowej, w której realizowane będą zajęcia praktyczne) oraz asortymentem mięs i wędlin niezbędnym do realizacji programu szkolenia określonego w pkt 1 lit. b(w każdej placówce handlowej, w której realizowane będą zajęcia praktyczne). Wykonawca do realizacji zajęć teoretycznych szkolenia będzie dysponował wyposażeniem dydaktycznym tj. urządzeniami do wizualizacji prezentowanych zagadnień szkolenia minimum jednym rzutnikiem multimedialnym, jednym ekranem i jedną tablicą flipchart. Wykonawca jest zobowiązany dostosować wyposażenie dydaktyczne i pomieszczenia do potrzeb szkolenia z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia zgodnie z aktualnymi obowiązującymi przepisami w tym zakresie. e. Przewidziane sprawdziany i egzaminy Zamawiający nie wymaga od Wykonawcy zorganizowania sprawdzianów i egzaminów. 2. Kwalifikacje i doświadczenie kadry dydaktycznej dostosowane do zakresu szkolenia (osoby zdolne do wykonania zamówienia) Wykonawca będzie dysponował wykwalifikowaną kadrą wykładowców. Każdy z wykładowców prowadzący zajęcia teoretyczne posiadać będzie doświadczenie w prowadzeniu co najmniej 1 szkolenia grupowego o tej samej tematyce co przedmiot zamówienia (tj. sprzedawca w branży mięsnej i/lub sprzedawca obejmujące minimum zagadnienia: przepisy bhp, HACCP, zaopatrzenie, zakupy towaru w sklepie, obsługa klienta z wykorzystaniem aktywnych technik sprzedaży, obsługa kasy fiskalnej, wagi i terminala płatniczego, dokumentacja handlowa)w latach 2011-2013. Każdy z wykładowców prowadzący zajęcia praktyczne posiadać będzie minimum roczne doświadczenie zawodowe na stanowisku kierownika stoiska lub sklepu w branży mięsnej w latach 2011-2013. 3.Posiadanie wiedzy i doświadczenia przez Wykonawcę Wykonawca będzie posiadać doświadczenie w realizacji minimum jednego szkolenia grupowego o tej samej tematyce co przedmiot zamówienia (tj. sprzedawca w branży mięsnej i/lub sprzedawca obejmujące minimum zagadnienia: przepisy bhp, HACCP, zaopatrzenie, zakupy towaru w sklepie, obsługa klienta z wykorzystaniem aktywnych technik sprzedaży, obsługa kasy fiskalnej, wagi i terminala płatniczego, dokumentacja handlowa), w okresie ostatnich trzech lat przed terminem składania ofert lub jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie. 4.Dokumenty potwierdzające ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji Koniecznym jest, aby uczestnicy szkolenia po jego ukończeniu otrzymali zaświadczenia zgodne z § 75 ust 3 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (tekst jednolity z 2010 roku Nr 177, poz. 1193 z późn. zm.) które zawiera: - numer z rejestru, - imię i nazwisko uczestnika szkolenia, - PESEL uczestnika szkolenia, - nazwie instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, - formę i nazwę szkolenia, - okres trwania szkolenia, - miejsce i datę wydania zaświadczenia, - tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, - podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie. Dopuszcza się wydanie zaświadczeń zgodnie ze wzorem określonym w treści § 18 ust 2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych pod warunkiem dołączenia do nich suplementów zawierających: - okres trwania szkolenia, - tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, - numer z rejestru zaświadczenia, do którego suplement jest dodatkiem - podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie. 5.Miejsce szkolenia Zajęcia teoretyczne i praktyczne odbywać się mają w miejscowości Świecie. Zajęcia praktyczne mają odbywać się w trzech placówkach handlowych zajmujących się sprzedażą detaliczną produktów i surowców mięsnych, posiadających wyodrębnione stanowisko do sprzedaży mięsa i wędlin. Do każdej placówki ma zostać skierowana dwuosobowa grupa uczestników szkolenia. 6.Koszty szkolenia a.Przerwa kawowa: Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkolenia codziennie tj. od poniedziałku do piątku włącznie w trakcie zajęć przerwę kawową. Na przerwie kawowej Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia kawę, herbatę, cukier, wodę lub sok. b.Ubezpieczenie: Wykonawca jest zobowiązany do ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków uczestników szkolenia, będących: - osobami bezrobotnymi od dnia podjęcia przez nich zatrudnienia, innej pracy zarobkowej lub podjęcia działalności gospodarczej w trakcie szkolenia (art. 41 ust. 3b ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy Dz. U.08.69.415 z późn. zm.); - poszukującymi pracy, o których mowa w art. 43 ust. 1 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy od dnia rozpoczęcia przez nich szkolenia; - którym nie przysługuje prawo do stypendium, zgodnie z art. 41 ust. 7 i 8 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy od dnia rozpoczęcia przez nich szkolenia. Informacja o konieczności ubezpieczenia uczestnika(-ów) szkolenia zostanie przekazana Wykonawcy przez Zamawiającego pisemnie lub faxem. Wykonawca musi podać w Kosztach szkolenia koszty ubezpieczenia dla wszystkich uczestników szkolenia. Zapłata należności za zorganizowanie szkolenia obejmie te koszty jeżeli wydatek z tego tytułu zostanie poniesiony i udokumentowany przez Wykonawcę. W przypadku nie poniesienia tych kosztów przez Wykonawcę, kwotę na fakturze lub rachunku Wykonawca pomniejszy o koszt ubezpieczenia. Jest to koszt warunkowy. 7.Koszty badań lekarskich uczestników szkolenia ponosi Zamawiający. 8.W ostatnim dniu szkolenia (po zakończeniu szkolenia) Wykonawca jest zobowiązany przeprowadzić badanie ankietowe z uczestnikami szkolenia na temat oceny szkolenia (wzór Zamawiającego)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.07.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności i czynności, jeżeli ten oświadczy, że posiada wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie przedłożonego oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę warunku posiadania wiedzy i doświadczenia, jeżeli ten wykaże, że posiada doświadczenie w realizacji minimum jednego szkolenia grupowego o tej samej tematyce co przedmiot zamówienia (tj. sprzedawca w branży mięsnej i/lub sprzedawca obejmujące minimum zagadnienia: przepisy bhp, HACCP, zaopatrzenie, zakupy towaru w sklepie, obsługa klienta z wykorzystaniem aktywnych technik sprzedaży, obsługa kasy fiskalnej, wagi i terminala płatniczego, dokumentacja handlowa), przeprowadzonego w ostatnich trzech latach przed terminem składania ofert lub jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie przedłożonego oświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym jeżeli ten wykaże, że będzie dysponować potencjałem technicznym zdolnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia: - Wykonawca do realizacji zajęć teoretycznych będzie dysponować minimum jednym rzutnikiem multimedialnym, jednym ekranem i jedną tablicą flipchart. - Wykonawca do zajęć praktycznych będzie dysponować minimum: trzema krajalnicami, trzema maszynami do mielenia mięsa, trzema wagami elektronicznymi, trzema kasami fiskalnymi, trzema terminalami płatniczymi (minimum po jednej sztuce w każdej placówce handlowej, w której realizowane będą zajęcia praktyczne). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie przedłożonego oświadczenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę warunku dysponowania odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli ten wykaże, że będzie dysponować odpowiednim potencjałem kadrowym - osobami zdolnymi do prawidłowego wykonania zamówienia, tj.: Każdy z wykładowców prowadzący zajęcia teoretyczne będzie posiadać doświadczenie w prowadzeniu co najmniej 1 szkolenia grupowego o tej samej tematyce co przedmiot zamówienia (tj. sprzedawca w branży mięsnej i/lub sprzedawca obejmujące minimum zagadnienia: przepisy bhp, HACCP, zaopatrzenie, zakupy towaru w sklepie, obsługa klienta z wykorzystaniem aktywnych technik sprzedaży, obsługa kasy fiskalnej, wagi i terminala płatniczego, dokumentacja handlowa) w latach 2011-2013. Każdy z wykładowców prowadzący zajęcia praktyczne posiadać będzie minimum roczne doświadczenie zawodowe na stanowisku kierownika stoiska lub sklepu w branży mięsnej w latach 2011-2013. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie przedłożonego oświadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę warunku znajdowania się w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli ten oświadczy, że znajduje się w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej.Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie przedłożonego oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Umowa może ulec zmianie w wyniku zmiany ilości osób pierwotnie skierowanych na szkolenie. W takiej sytuacji Zamawiający zastrzega sobie prawo do skierowania kolejnego uczestnika z listy rezerwowej w ciągu pierwszych pięciu dni realizacji zajęć w miejsce osoby, która przerwała szkolenie lub w przypadku nieobecności uczestnika szkolenia trwającej powyżej trzech dni spowodowanej niezdolnością do pracy potwierdzonej zaświadczeniem na druku ZUS ZLA. Zmniejszenie liczby uczestników może nastąpić w szczególności: a)niepodjęcia szkolenia przez uczestnika szkolenia w ciągu pierwszych pięciu dni realizacji zajęć, b)nieusprawiedliwionej nieobecności uczestników na szkoleniu w ciągu pierwszych pięciu dni realizacji zajęć. 2. Umowa może ulec zmianie w wyniku następujących okoliczności ze strony Wykonawcy: a)zmiana kadry realizującej szkolenie w wyniku zdarzeń: choroby wykładowcy potwierdzonej zaświadczeniem na druku ZUS ZLA, śmierci wykładowcy, rozwiązania umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej ze strony wykładowcy, rozwiązania umowy o pracę przez Wykonawcę w trybie art. 52 KP, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy. W takiej sytuacji Wykonawca jest zobowiązany do pisemnego przedstawienia do akceptacji nowego Planu nauczania uwzględniającego zmiany wykładowcy niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 5 dni roboczych od ich zaistnienia, b)zmiana siedziby Wykonawcy. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania i przedstawienia nowego adresu niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 5 dni roboczych, c)zmiana miejsc prowadzenia szkolenia w wyniku awarii uniemożliwiającej prowadzenie zajęć. W takiej sytuacji Wykonawca jest zobowiązany do pisemnego przedstawienia do akceptacji nowego adresu prowadzenia szkolenia niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 5 dni roboczych od zaistnienia tej zmiany. 3.Zmiany do umowy zostaną wprowadzane przez zawarcie aneksu pisemnego pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pup.swiecie.lo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu ul. Wojska Polskiego 195 a 86 -100 Świecie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu ul. Wojska Polskiego 195 a 86 -100 Świecie Sekretariat (pokój nr 11).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.