eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jerzmanowa › Dostawa i montaż wyposażenia technologicznego pomieszczeń kuchni i zaplecza w Gminnym Przedszkolu w Jerzmanowej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-03-16

Jerzmanowa: Dostawa i montaż wyposażenia technologicznego pomieszczeń kuchni i zaplecza w Gminnym Przedszkolu w Jerzmanowej
Numer ogłoszenia: 86157 - 2011; data zamieszczenia: 16.03.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Jerzmanowa , ul. Głogowska 7, 67-222 Jerzmanowa, woj. dolnośląskie, tel. 076 8382046, faks 076 8312119.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jerzmanowa.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i montaż wyposażenia technologicznego pomieszczeń kuchni i zaplecza w Gminnym Przedszkolu w Jerzmanowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa, dowóz na własny koszt, montaż i podłączenie urządzeń, mebli i sprzętu do mediów, oraz uruchomienie fabrycznie nowych urządzeń, mebli i sprzętu wyposażenia kuchni i pomieszczeń zaplecza kuchennego: zmywalni naczyń, obróbki brudnej, magazynu spożywczego, magazynu brudnych warzyw, pomieszczenia na odpady oraz pomieszczenia gospodarczego, a także przeszkolenie pracowników w zakresie obsługi urządzeń, mebli i sprzętu w nowowybudowanym Przedszkolu Gminnym przy ul. Obiszowskiej 25 w Jerzmanowej. Zestawienie wyposażenia pomieszczeń: a) Zmywalnia. - Stół ze zlewem jednokomorowym i półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu - szt. 1. W blacie na wysokości środka komory zlewu znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Miejsce na zamontowanie półki znajduje się na wysokości 15 cm od podłogi. Dane techniczne: szerokość 70 cm, długość 190 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 25 cm, wymiary komory 50x50 cm. - Rozdrabniacz odpadków organicznych wykonany ze stali nierdzewnej - szt. 1. Tarcza rozdrabniająca wykonana ze stali nierdzewnej, zabezpieczenie przed przeciążeniem, ręczne resetowanie, klucz do odblokowywania młynka w standardzie, możliwość podłączenia zmywarki. Średnica: 205 mm, wysokość: 312 mm, otwór w zlewie O: 90 mm. Napięcie: 230V. Moc: 0,70 kW. Waga: 8,8 kg. 1 sztuka. - Zmywarka kapturowa z funkcją wyparzania wykonana ze stali nierdzewnej - szt. 1. Dozownik płynu myjącego, 2 kosze do talerzy, kosz uniwersalny i kosz na sztućce w standardzie, wysokość otworu 365 mm, kosze 500x500, Szerokość: 650 mm, głębokość: 775 mm, wysokość: 1500 mm. Moc: 10,75 kW. Zasilanie: 400 V. 1 sztuka. - Stół roboczy składany z półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu - szt. 1.Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dane techniczne: szerokość 70 cm, długość 100 cm, wysokość 85 cm. 1 sztuka. - Szafa przelotowa z drzwiami suwanymi - szt. 1. Otwierana z dwóch stron (przód i tył) - wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304. Oddziela pomieszczenie zmywalni od miejsca wydawania posiłków. Takie ustawienie szafy przelotowej zapewnia utrzymanie standardów higieny. Szafa ma konstrukcję dwudzielną, co gwarantuje stabilność mebla. Dane techniczne: szerokość 70 cm, długość od 80 cm do 120 cm, wysokość 180 cm. - Lampa owadobójcza -moc 2x8W - szt. 1. Uniwersalne urządzenie do zwalczania owadów stosowane w przemyśle spożywczym. Możliwość zamocowania na ścianie. Wabienie owadów poprzez system świetlówek UV. Pułapka wyposażona w siatkę rażącą o wysokim napięciu. Urządzenie pomocne w systemie HACCP (monitorowanie owadów latających). Zasięg działania 20m2. Wymiary (szer. x głęb. x wys.): 34,3x9,2x26 cm. Zasilanie: ~230V. Moc: 2x8W. b) Kuchnia. - Piec konwekcyjny - szt. 2. Wyposażenie: wentylator, sterowanie manualne, podstawa. Pojemność: 4 x 600x400. Odległość między półkami: 75 mm. Masa: 49 kg. Wymiary WxDxH: 800 x 813 x 509 mm. Moc znamionowa: 6,3 kW. Zasilanie: 400 V 50-60 Hz. - Kocioł warzelny elektryczny / 6,0 kW - szt. 1. Model elektryczny z żaroodpornymi elementami grzewczymi, termostat pracy i bezpieczeństwa, zawór do napełniania wodą - demontowalny chromowany zawór spustowy. Dane techniczne: szerokość: 800 mm, głębokość: 700 mm, wysokość: 900 mm, moc: 6,00 kW, pojemność zbiornika: 55 litrów. Zasilanie: V 400 - 415 3N. - Patelnia uchylna nierdzewna na stelażu - szt. 1. Przeznaczona do smażenia produktów spożywczych na tłuszczu, uchylna misa umożliwia łatwe zlewanie zużytego oleju, powierzchnia robocza ok. 570x430 mm, misa wykonana ze stali nierdzewnej o głębokości do 150 mm. 9 elementów grzewczych - każdy o mocy 600W (łącznie 5,4 kW). Dane techniczne: wymiary (sz. x gł. x wys.) 700 x 800 x 950 mm, temperatura: do 275 °C, wydajność: 100 kotlet/h, zasilanie: 400 V, płynna regulacja temperatury, waga: 47 kg. - Stół roboczy z półką dolną - szt. 2. Wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 40 cm, wysokość 85 cm. - Kuchnia gazowa z piekarnikiem elek. 4 palniki - 22,0 kW - szt. 1. Wytrzymałe i odporne na odpryski ruszty podtrzymujące garnki, automatyczne odcięcie gazu przez termoelementy i zawory bezpieczeństwa, płomień pilotujący, piekarniki wykonane ze stali nierdzewnej, piezoelektryczny zapalnik piekarnika gazowego. Wymiary: Szerokość: 800 mm, głębokość: 900 mm, wysokość: 900 mm. Moc: Kuchnia: 22,0 kW, Piekarnik: 7,5 kW. - Okap centralny 2500x1700x525 mm z łapaczem tłuszczu - szt. 1. Okap wykonany ze stali nierdzewnej kwasoodpornej OH18N9 przeznaczony do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Dane techniczne: szerokość 170 cm, długość 250 cm, wysokość 45 cm, grubość blachy 0,8 o 1 mm. - Stół roboczy nierdzewny składany z szafką z drzwiami suwanymi - szt. 1. Stół roboczy z szafką z drzwiami suwanymi wykonany ze stali nierdzewnej do samodzielnego montażu. Dostarczany złożony.Stół roboczy składany z szafką z drzwiami suwanymi szerokości 60 cm. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 140 cm, wysokość 85 cm. - Stół roboczy z szufladami i szafką z drzwiami suwanymi szer. 60 cm - szt. 1. Stół roboczy z szufladami i szafką z drzwiami suwanymi wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Dostarczany złożony. Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dostępny jest z szufladami po lewej lub po prawej stronie. Szuflada posiada wymiary 30,5x43x20 cm. Stół posiada regulowane nóżki z tworzywa. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 140 cm, wysokość 85 cm. - Krajalnica do wędlin - średnica noża 25 cm - szt. 1. Podstawa krajalnic wykonana jest ze stopu aluminium; osłona noża oraz ruchomy wózek wykonane są z anodowanego aluminium. Wymiary: szerokość 480 mm, głębokość 363 mm, wysokość 340 mm, moc 0,14 kW, zasilanie 230 V, śr. noża 250 mm, max. wymiary plastra: plaster okrągły 165 mm, plaster prostokątny 230x185 mm, grubość plastra 0÷11 mm. - Regał ociekowy 900x600x1800 mm - 1+1 - szt. 2. Wymiary (sz. x gł. x wys.) 900 x 600 x 1800 mm. - Stół ze zlewem głębokim (basenem) nierdzewny składany - szt. 1. Stół ze zlewem głębokim (basenem) wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. W blacie na wysokości środka komory zlewu znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Dane techniczne: szerokość 70 cm, długość 120 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 40 cm. - Stół ze zlewem i półką nierdzewny składany szer. 60 cm, dł. 190 cm - szt. 1. Stół ze zlewem jednokomorowym i półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. W blacie na wysokości środka komory zlewu znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Miejsce na zamontowanie półki znajduje się na wysokości 15 cm od podłogi. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 190 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 25 cm, wymiary komory 40x40 cm. - Stół roboczy nierdzewny składany z półką szer. 60 cm, dł. 100 cm - szt. 1. Stół roboczy z półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 100 cm, wysokość 85 cm. - Stół ze zlewem i półką nierdzewny składany szer. 60 cm, dł. 120 cm - szt. 1. Stół ze zlewem jednokomorowym i półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. W blacie na wysokości środka komory zlewu znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Miejsce na zamontowanie półki znajduje się na wysokości 15 cm od podłogi. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 120 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 25 cm, wymiary komory 40x40 cm. - Szatkownica z kompletem 5 tarcz - szt. 1. Wydajność ok. 100 kg/h. Urządzenie wykonane ze specjalnego stopu aluminium, dwa rodzaje zabezpieczeń podczas pracy, w komplecie 5 tarcz tnących: wiórki o2, o4, o6 mm, plasterki 2 mm, plasterki 4 mm. Dane techniczne moc: 0,55kW, zasilanie:230V. Wymiary (szer. x głęb. x wys.): 230x570x510 mm. Masa: 22,5 kg. - Szafa chłodnicza biała 650 L (pomocnicza) - szt. 1. Elektroniczny termostat, automatyczne rozmrażanie, filtr przeciwpyłowy, automatyczne odparowanie skroplin, grubość ścianki 60 mm, w komplecie 3 półki z tworzywa sztucznego, samodomykające drzwi z zamkiem. Wymiary: 680x810x2010 mm. Pojemność: 650/600 l. Temperatura: +2/+8 oC. Moc: 460 W. - Stół roboczy nierdzewny składany z półką szer. 60 cm, dł. 100 cm - szt. 1. Stół roboczy z półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 100 cm, wysokość 85 cm. - Cutter-Wilk R4 - szt. 1. Urządzenie przeznaczone do mielenia i siekania mięsa, ziół, warzyw, ryb, wyrabiania ciast lekkich i drożdżowych, przygotowywania majonezów, sosów musów lub innych dodatków, ubijania piany, przyrządzania pasztetów oraz mieszania i miksowania składników potraw. Technologia (wirującego noża tnącego), brak punktów krytycznych HACCP, dodawanie przypraw itp. podczas pracy urządzenia, rozdrabnianie warzyw i orzechów (do postaci sypkiej stałych produktów i półpłynnej). - Stół roboczy nierdzewny składany z szafką z drzwiami suwanymi szer. 60 cm - szt. 1. Stół roboczy z szafką z drzwiami suwanymi wykonany ze stali nierdzewnej do samodzielnego montażu. Dostarczany złożony. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 1200 cm, wysokość 85 cm. - Szafka nierdzewna wisząca z drzwiami suwanymi szer. 40 cm, dł. 90 cm - szt. 3. Szafka wisząca z drzwiami suwanymi wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304. Wewnątrz szafki znajduje się jedna półka, której wysokość może byś regulowana. Dostarczana złożona. Szafka nierdzewna o szerokości 40 cm. Dane techniczne: szerokość 40 cm, długość 900 cm, wysokość 60 cm. - Szafa chłodnicza na próbki - szt. 1. Budowa chłodziarki została dostosowana do wymogów ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, oraz przepisów wykonawczych do tej ustawy, zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 17 kwietnia 2007 roku (Dz. U. z dnia 9 maja 2007 r.) określającym tryb, sposób, miejsce, czas i warunki pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego. Wymiary: (sz. x gł. x wys.) 470 x 535 x 820 mm, zakres temperatur -8/+8°C, pojemność 110l, zużycie energii 0,5 (kWh/24h), zasilanie 230 V. - Szafa chłodnicza 1300 l - szt. 1. Elektroniczny termostat, automatyczne rozmrażanie, filtr przeciwpyłowy, automatyczne odparowanie skroplin, samodomykające drzwi z zamkiem. Szerokość: 1340 mm. Głębokość: 800 mm. Wysokość: 2010 mm. Temperatura: -2 ~ +8 °C. Pojemność: 1300 l. Moc: 0,80 kW, zasilanie: 230 V. - Rolety i parapety aluminiowe w otworach podawczych (szer. w świetle otworu 0,90x2,10x1,10m) - szt. 3. Wymiar (sz. x gł. x wys.) 900 x 2100 x 1100 mm. - Taboret gastronomiczny elektryczny - szt. 1. Taboret elektryczny o mocy 4,8 kW wykonany ze stali nierdzewnej. Urządzenie wyposażono w 3-stopniowy przełącznik mocy. Dane techniczne: zasilanie elektryczne: 3 NPE 230/400 V 50 Hz (3-fazowe), wymiary 60x65x40 cm. c) Obróbka brudna. - Obieraczka do ziemniaków / 1,10kW z separatorem obierzyn - szt. 1. Poliwęglanowa pokrywa urządzenia z wyłącznikiem bezpieczeństwa, czasomierz z regulacją do 4 minut, masa ścierna zapewnia dokładne obieranie produktów, urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej, separator obierzyn montowany pod urządzeniem Wymiary: 870x570x1140 mm. Wsad: 18 kg. Wydajność: 220 kg/h. Moc: 1,10 kW. Zasilanie: 400V. - Stół ze zlewem 2-komorowym i półką nierdzewny składany szer. 60 cm, dł. 140 cm - szt. 1. Stół ze zlewem 2-komorowym i półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. W blacie pomiędzy komorami znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,3 cm. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 140 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 25 cm, wymiary komory 40x40 cm. - Stół ze zlewem i półką nierdzewny składany szer. 60 cm, dł. 140 cm - szt. 1. Stół ze zlewem jednokomorowym i półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. W blacie na wysokości środka komory zlewu znajduje się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Miejsce na zamontowanie półki znajduje się na wysokości 15 cm od podłogi. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 140 cm, wysokość 85 cm, głębokość komory 25 cm, wymiary komory 40x40 cm. - Naświetlacz do jaj szufladowy - szt. 1. Dezynfekuje jednorazowo 30 sztuk jaj, dezynfekcje zapewniają lampy emitujące dawkę promieniowania UV, w cyklu naświetlania ginie do 100% bakterii Salmonella, E. Coli, ziarenkowców, laseczek tlenowych, pałeczek okrężnicy i grzybów, czas naświetlania 150 . Wymiary: szerokość: 360 cm, głębokość: 530 cm, wysokość: 245 cm, moc: 77 W, zasilanie: 230 V. d) Magazyn spożywczy. - Szafa chłodnicza - szt. 2. Elektroniczny termostat, automatyczne rozmrażanie, automatyczne odparowanie skroplin, drzwi samozamykające, wszystkie ściany wykonane są ze stali nierdzewnej. Wymiary szerokość 740 mm, głębokość 830 mm wysokość 2010 mm. Moc 0,46 kW. Zasilanie 230 V/50 Hz. - Stół roboczy nierdzewny składany z półką szer. 60 cm, dł. 120 cm - szt. 1. Stół roboczy z półką dolną wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Stół standardowo wyposażony w rant tylni. Dane techniczne: szerokość 60 cm, długość 120 cm, wysokość 85 cm. - Zamrażarka skrzyniowa 300L - szt. 1.W komplecie 1 kosz, grube ścianki izolacyjne, możliwość regulacji temperatury. Dane techniczne: szerokość: 960 mm, głębokość: 650 mm, wysokość: 820 mm, zasilanie: 230 V. Moc: 0,180 kW. Pojemność: 300 l, temperatura: -18°C. - Regał magazynowy 4-półkowy ze stali chromowanej wym. 152,5 x 61 x 180 cm - szt. 1. Regał z 4 ażurowymi półkami wykonany ze stali chromowanej przeznaczony do przemysłu spożywczego. Solidna konstrukcja i wzmacniane półki o dużej nośności umożliwiają przechowywanie produktów nawet do ok. 250 kg na każdej półce (przy równomiernie rozłożonym ciężarze). Regulacja wysokości półek umożliwia przechowywanie produktów o różnych gabarytach. Wymiary: długość 152,5 cm, szerokość 61 cm, wysokość 180 cm. e) Magazyn warzyw. - Regał magazynowy 4-półkowy ze stali chromowanej wym. 122 x 61 x 180 cm. - szt. 1. Regał z 4 ażurowymi półkami wykonany ze stali chromowanej przeznaczony do przemysłu spożywczego. Solidna konstrukcja i wzmacniane półki o dużej nośności umożliwiają przechowywanie produktów nawet do ok. 250 kg na każdej półce (przy równomiernie rozłożonym ciężarze). Regulacja wysokości półek umożliwia przechowywanie produktów o różnych gabarytach. Wymiary: długość 122 cm, szerokość 61 cm, wysokość 180 cm. f) Pomieszczenie na odpady. - Pojemnik na odpady 75,7 L z podstawą na kółkach - szt. 2. Wykonany z szarego polietylenu pojemnik odporny na otarcia i wgniecenia, zaciskana pokrywa umożliwia ustawienie pojemników jeden na drugim, wzmocnione brzegi, wbudowane uchwyty zapobiegają wyślizgiwaniu się z rąk podczas przenoszenia, podwójnie wzmocnione dno gwarantuje stabilność i bezpieczne przesuwanie, zakres temperatur -29o÷60oC, pokrywa. g) Pomieszczenie gospodarcze. - Pralka automatyczna - szt. 1. Ładowanie: Od frontu. Prędkość obrotowa [obr/min]: 1200, Wsad [kg]: 7.0. Klasa energetyczna: A+. Głębokość [cm]: 58.0. Automatyka wagowa: Tak. h) Sala OSP - Stół ze zlewem głębokim 2 - komorowym (basenem) nierdzewny składany szer. 60 cm. dł. 120 cm. Głębokość komory 40 cm - szt. 1. Stół ze zlewem głębokim 2 - komorowym (basenem) wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczony do samodzielnego montażu. Montaż stołu ze zlewem powinien być prosty - nogi z blatem połączone za pomocą śrub. W blacie na wysokości środka komory zlewu powinien znajdować się zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 3,5 cm. Głębokość komory 40 cm. Posiadać powinien regulowane nóżki z tworzywa. Dane techniczne: szerokość: 60 cm, długość120 cm wysokość: 85 cm, głębokość komory: 40 cm. - Bateria stojąca z wyciąganą wylewką, jednodźwigniowa - mieszakowa - szt. 1. Głowa ceramiczna, klasa głośności: 1, wykonana ze stali szlachetnej. Bateria powinna być funkcjonalna, posiadać nowoczesne wzornictwo, gwarancja, wytrzymałe głowice ceramiczne, wyciągany natrysk z zaworami zwrotnymi. Parametry techniczne: wysokość baterii: 406 mm, długość baterii: 180 mm, wysokość wylewki: 239 mm, obrót wylewki 360 st., rodzaj podłączenia - wężyki, długość podłączenia 450 mm, średnica otworu montażowego: 35 mm, długość węża natrysku: 1200 mm..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.14.10.00 - Meble i wyposażenie kuchni 39.31.40.00 - Przemysłowy sprzęt kuchenny 39.71.10.00 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do użytku ze środkami spożywczymi 39.71.13.00 - Urządzenia elektrotermiczne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 06.05.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium. 2. Wadium wnosi się przed upływem składania ofert, tj. do dnia 24.03.2011r. do godz. 08:30 3. Zamawiający ustala kwotę wadium w wysokości: 5.000,00 (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100). 4. Wadium może być wnoszone w formie przewidzianej w art.45 ust.6 ustawy Pzp. 5. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Urzędu Gminy Jerzmanowa 48 8646 0008 0000 0600 1906 0006 Bank Spółdzielczy w Jerzmanowej. Wniesienie wadium w terminie oznacza uznanie kwoty na rachunku bankowym do dnia 24.03.2011r. do godz. 8.30. 6. Zamawiający zobowiązuje się do przechowywania na rachunku bankowym wadium wniesionego w pieniądzu. 7. W przypadku, gdy Wykonawca wybrał wadium, w formie innej niż pieniądz, do oferty należy dołączyć kopię dokumentu. Oryginał dokumentu Wykonawca dostarcza w wyznaczonym terminie tj. do dnia 24.03.2011r. do godz. 8.30 do pokoju nr 7 w Urzędzie Gminy Jerzmanowa, ul. Głogowska 7, 67-222 Jerzmanowa. 8. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium w terminie lub w sposób określony w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia spowoduje jego wykluczenie z postępowania na podstawie art. 24 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp., a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą na podstawie art.24 ust 4 tejże ustawy. 9. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy Pzp. 10. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 11. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 12. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust.1 ustawy Pzp., jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 13. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 14. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust.3 ustawy Pzp., nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust.1 tejże ustawy lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 15. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach (wymaganych przez Zamawiającego i wymienionych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia) dołączonych do oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Spełnienie warunków udziału odnoszących się do posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia zostanie ocenione według poniższych zasad: a) udokumentowane należyte wykonanie (referencjami, opiniami lub listami polecającymi, protokołami odbioru końcowego), iż w okresie ostatnich 2 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, że wykonał co najmniej dwa zamówienia na dostawę wyposażenia gastronomicznego, każde o wartości 100.000,00 PLN z podaniem jego wartości, dat wykonania odbiorów. 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach (wymaganych przez Zamawiającego i wymienionych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia) dołączonych do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Spełnienie warunków udziału odnoszących się do dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie ocenione według poniższych zasad: a) dysponowanie, w celu wykonania zamówienia, przynajmniej 1 osobą posiadającą uprawnienia do wykonania zamówienia legitymującą się świadectwem kwalifikacyjnym w zakresie eksploatacji urządzeń i instalacji energetycznych kategorii E (uprawnienia SEP Grupa I min. 1 kV). 2. . Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach (wymaganych przez Zamawiającego i wymienionych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia) dołączonych do oferty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie zgodnie z art.36 ust.4 ustawy Pzp. części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. 2. W przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, Wykonawca winien wówczas przedstawić Zamawiającemu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. 3. Poza wymienionymi dokumentami i oświadczeniami w skład oferty wchodzą: a) formularz ofertowy - załącznik nr 1 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia; b) Wykonawca załączy do oferty kosztorys ofertowy sporządzony na podstawie projektu technologiczneg oraz kalkulacji własnej.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jerzmanowa.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Jerzmanowa ul. Głogowska 7, 67-222 Jerzmanowa pokój nr 7 - Referat budownictwa i zarządu dróg.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.03.2011 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat Urzędu Gminy Jerzmanowa, ul. Głogowska 7, 67-222 Jerzmanowa, pok. nr 6..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.