eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski › Usługa cateringu w ramach projektu Z wiedzą ku przyszłości realizowanego w Zespole Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-03-13

Tomaszów Lubelski: Usługa cateringu w ramach projektu Z wiedzą ku przyszłości realizowanego w Zespole Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii.
Numer ogłoszenia: 84272 - 2014; data zamieszczenia: 13.03.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 15130 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Tomaszów Lubelski, ul. 29 Listopada 9, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6643085, faks 084 6643873.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu w ramach projektu Z wiedzą ku przyszłości realizowanego w Zespole Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa gorących posiłków jednodaniowych o charakterze drugiego dania z dodatkiem (sok lub owoc lub kompot) dla uczestników projektu realizowanego w Zespołe Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii w ramach projektu pn.: Z wiedzą ku przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej, jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług edukacyjnych.2.Usługa powyższa obejmuje: a)Przygotowanie posiłków jednodaniowych o charakterze drugiego dania z dodatkiem (sok lub owoc lub kompot) w ilości maksymalnie 9894 posiłków w okresie trwania umowy. Wykonawca dostarczać będzie uczestnikom zajęć posiłki na własny koszt w dni wskazane przez Zamawiającego. Posiłki Wykonawca będzie wydawał w naczyniach jednorazowego użytku i sprzątał szkolne pomieszczenia po zakończeniu przez uczniów posiłku, oraz odbieranie odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach, b)Usługa będzie dotyczyć maksymalnie 97 uczestników projektu uczęszczających na zajęcia w Zespole Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii w ramach projektu Z wiedzą ku przyszłości w okresie od dnia następnego po dniu podpisania umowy do 31 lipca 2014 roku. c)Ilość posiłków oraz dni w miesiącu będzie się zmieniać w zależności od frekwencji uczniów i ilości dni pracujących.d)Realizacja usługi w dniach od poniedziałku do soboty (średnio 4 posiłki w tygodniu) e)Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego - Koordynatora projektu do godz. 09:30 f)Harmonogram realizacji zamówienia z szacowaniem ilości posiłków, częstotliwością dni w miesiącu będzie przekazywał Wykonawcy koordynator projektu z 2 tygodniowym wyprzedzeniem na kolejny miesiąc.g)Miejsce realizacji usługi: Zespół Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej Sabaudii., Sabaudia 47, 22-600 Tomaszów Lubelski h)Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. i)Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci. j)Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.k)Do obowiązków Wykonawcy realizowanego za pomocą personelu własnego należy dostraczenie porcjowanych posiłków na określone miejsce,l)Wydawanie przygotowanych posiłków uprawnionym uczniom Zespołu Szkół Publicznych im. Ordynacji Zamoyskiej w Sabaudii w pomieszczeniach wskazanych przez koordynatora projektu znajdujących się na terenie szkoły.m)jadłospis układany będzie przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.n)Posiłek należy dostarczyć i wydać na godzinę 13:00 Godzina wymieniona powyżej jest godziną wydawania posiłku - na Wykonawcy ciąży obowiązek takiej organizacji dostaw, aby wydawanie posiłku odbyło się o ustalonej porze. o)Zamawiający szacuje, że maksymalna liczba dostarczanych posiłków 97 szt. porcji obiadowych w formie drugiego dania.p)Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci mogą ulec zmniejszeniu oraz nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. q)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia zamawianych posiłków w trakcie trwania umowy z powodu nieobecności uczniów lub rezygnacji z uczęszczania na zajęcia.r)Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: 1)jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,2)w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z mięsem lub rybą,3)potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,4)w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,5)nie używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, nie używania produktów typu masłopodobnych, wędliny w swoim składzie mają zawierać powyżej 80% mięsa, nie mogą zawierać dodatków skrobi i soi, mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie),6)do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, 7)Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004/WE z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny żywności i żywienia (Dz. U. UE L139 z dnia 30.04.2004r.). u)Wykonawca zobowiązuje się: 1)przygotowania posiłków na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując ich jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 2)przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 3)dostarczania posiłków na własny koszt i ryzyko, własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków- zgodnie z przepisami prawa. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura winna wynosić, dla drugiego dania 75oC. Odbiór miesięczny dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczania,z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków, podpisem upoważnionego pracownika Zamawiającego(Koordynator projektu) oraz Wykonawcy, 4)odbierania odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach, v)Rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. w)Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.x)Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dzieci i ilości dostarczanych posiłków zgodnie z rzeczywistą potrzebą. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie określane na podstawie ilościowego rozliczenia rzeczywiście dostarczonych i wydanych posiłków. y)Cena brutto jednodniowego posiłku dla jednego dziecka winna zawierać koszt przygotowania, dostarczenia posiłku, wydania posiłku, kosztu naczyń jednorazowego użytku, posprzątania pomieszczeń w których były wydawane posiłki oraz odebranie odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach, z)Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. aa)Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.bb)Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki raz w miesiącu do 5-go dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu 30 dni od dostarczenia faktury..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej, jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług edukacyjnych..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.02.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo - Usługowa KAMELIA Maria Rachańska, Tarnawatka Tartak ul. Ogrodowa 15, 22-604 Tarnawatka, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 54966,67 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 49272,12

  • Oferta z najniższą ceną: 49272,12 / Oferta z najwyższą ceną: 49470,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.