Ogłoszenie nr 602174-N-2020 z dnia 2020-10-30 r.
Zakład Karny nr 2 w Łodzi: Dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15131000-5 (konserwy), CPV 15131100-6 (produkty mięsno - wędliniarskie) i CPV 15110000-2 (mięso) na potrzeby jednostek organizacyjnych OISW w Łodzi
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Tak
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaTak
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi na rzecz Jednostek: 1) Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91-729 Łódź; NIP: 726-155-77-39, 2) Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź; NIP: 728-108-66-51, 3) Zakład Karny Nr 2 w Łodzi ul. Kraszewskiego 1/5 93-161 Łódź; NIP: 729-177-33-99, 4) Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim, ul. Wronia 76/90, 97-300 Piotrków Trybunalski; NIP: 771-102-92-14, 5) Zakład Karny w Garbalinie, Garbalin, 99-100 Łęczyca; NIP: 775-105-83-57, 6) Zakład Karny w Łowiczu, ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz; NIP: 834-100-80-76, 7) Zakład Karny w Sieradzu, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz; NIP: 827-106-40-51,Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zakład Karny nr 2 w Łodzi, krajowy numer identyfikacyjny
32009300000000, ul.
J. I. Kraszewskiego
1/5
,
93-161
Łódź, woj.
łódzkie, państwo
Polska, tel.
42 675 06 01, , e-mail
zk_2_lodz@sw.gov.pl, , faks
42 675 06 11.
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
https://miniportal.uzp.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny (proszę określić):
Zakład Karny
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://www.zp.sw.gov.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://www.zp.sw.gov.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Tak
adres
https://miniportal.uzp.gov.pl
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Adres:
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
https://miniportal.uzp.gov.pl
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15131000-5 (konserwy), CPV 15131100-6 (produkty mięsno - wędliniarskie) i CPV 15110000-2 (mięso) na potrzeby jednostek organizacyjnych OISW w Łodzi
Numer referencyjny:
DKW.2232.09.2020.MD
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
9
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części związane z rejonizacją Jednostek Penitencjarnych a każda znich dodatkowo na 3 odrębne zadania (łącznie 9 części); "Część nr 1 - Region Północny (Zakład Karny w Garbalinie oraz Zakład Karny w Łowiczu)" a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo-wieprzowego "Część nr 2 - Region Centralny (Areszt Śledczy w Łodzi, Zakład Karny nr 1 w Łodzi, Zakład Karny nr 2 wŁodzi)" a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo-wieprzowego "Część nr 3 - Region Południowo Zachodni (Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim oraz Zakład KarnySieradzu)" a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo- wołowo-wieprzowego
II.5) Główny kod CPV: 15131100-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15131000-5 |
15131100-6 |
15110000-2 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: 2 lub dniach: 60
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia:
Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
2 | 60 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Za spełniających ten warunek zamawiający uzna tych wykonawców, którzy posiadają: a) obowiązującą decyzję o której mowa w art.62 ust.1 pkt.2 Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku z późn. zm. (lub decyzję o dopuszczenia zakładu Wykonawcy do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.27ust.2 Ustawy o Warunkach Zdrowotnych Żywności i Żywienia - jeżeli działalność wykonawcy jest umocowana w oparciu o art.27ust.2 tej ustawy) lub aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej -
Informacje dodatkowe
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w postępowaniu metodą warunku granicznego "spełnia/nie spełnia".Z treści dokumentów wynikać musi jednoznacznie, że wymagane warunki wykonawca spełnia. Dokumenty i oświadczenia na potwierdzenie okoliczności wymienionych w punkcie III.1.1 składa tylko wykonawca którego oferta została najwyżej oceniona, na żądanie zamawiającego w terminie nie krótszym niż 10 dni, aktualne nadzień składania. (Procedura Odwrócona)
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w postępowaniu metodą warunku granicznego "spełnia/nie spełnia".Z treści dokumentów wynikać musi jednoznacznie, że wymagane warunki wykonawca spełnia. Dokumenty i oświadczenia na potwierdzenie okoliczności wymienionych w punkcie III.1.2 składa tylko wykonawca którego oferta została najwyżej oceniona, na żądanie zamawiającego w terminie nie krótszym niż 10 dni, aktualne nadzień składania. Procedura odwrócona
Informacje dodatkowe
Za spełniających ten warunek zamawiający uzna tych wykonawców, którzy: Przedstawią informację z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w której wykonawca posiada rachunek, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy na kwotę nie niższą niż 50 % wartości składanej oferty wystawioną nie wcześniej niż 2 miesiące przed terminem składania ofert. Minimalny poziom ewentualnie wymaganych standardów: 50 % wartości składanej oferty
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Kryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
Odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.24 ust.5 pkt. 1 ustawy
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
obowiązującą decyzję o której mowa w art.62 ust.1 pkt.2 Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku z późn. zm. (lub decyzję o dopuszczenia zakładu Wykonawcy do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.27ust.2 Ustawy o Warunkach Zdrowotnych Żywności i Żywienia - jeżeli działalność wykonawcy jest umocowana w oparciu o art.27ust.2 tej ustawy) lub aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
informację z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w której wykonawca posiada rachunek, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy na kwotę nie niższą niż 50 % wartości składanej oferty wystawioną nie wcześniej niż 2 miesiące przed terminem składania ofert.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
Ustala się wadium w wysokości:
1) Dla części Ia : 1 000,00 zł, słownie: jeden tysiąc złotych 00/100
2/ Dla części Ib: 10 000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100
3) Dla części Ic : 5 000,00 zł, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100
4) Dla części IIa : 1 000,00 zł, słownie: jeden tysiąc złotych 00/100
5/ Dla części IIb: 10 000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100
6) Dla części IIc : 3 000,00 zł, słownie: trzy tysiące złotych 00/100
7) Dla części IIIa : 1 000 ,00 zł, słownie: jeden tysiąc złotych 00/100
8/ Dla części IIIb: 11 000,00 zł, słownie: jedenaście tysięcy złotych 00/100
9) Dla części IIIc : 6 000,00 zł, słownie: sześć tysięcy złotych 00/100
Łącznie dla wszystkich części 48 000,00 zł - słownie: czterdzieści osiem tysięcy złotych 00/100
Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1. pieniądzu;
2. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
3. gwarancjach bankowych;
4. gwarancjach ubezpieczeniowych;
5. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada2000r.o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. Nr 42, poz. 310, z późn.zm.32)).
Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym
NBP Oddział Okręgowy w Łodzi
numer konta: 56 1010 1371 0008 5313 9120 0000
Wadium przechowywane będzie na koncie nieoprocentowanym
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Tak
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Tak
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
- ustawowych zmian stawek podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy -zamawiający dopuszcza zmianę cen wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto podana w druku oferty , cena netto pozostanie bez zmian - zgodnie z § 2 ust. 5 umowy: "Zamawiający indywidualny zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia, tj. podyktowanych aktualnymi potrzebami przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami określonymi w załączniku nr 2 dla danego Zamawiającego indywidualnego w ramach wartości zobowiązania umownego wskazanego w ust.3 z zachowaniem cen jednostkowych artykułów. Ostateczna ilość zamawianych artykułów, będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiających indywidualnych" - zgodnie z § 2 ust. 8. "Ilość towaru określona w załączniku nr 2 do niniejszej umowy jest ilością szacunkową i maksymalną jaką może zamówić Zamawiający indywidualny (mając na uwadze ust.5 powyżej) i może ona ulec zmniejszeniu maksymalnie o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego indywidualnego. Proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego." - w innych przypadkach dopuszczonych ustawą Pzp.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Wszelkie informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, które Wykonawca zastrzeże jako tajemnicę przedsiębiorstwa, powinny zostać złożone w osobnym pliku wraz z jednoczesnym zaznaczeniem polecenia "Załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa" a następnie wraz z plikami stanowiącymi jawną część skompresowane do jednego pliku archiwum (ZIP).
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-12-01, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Język Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: | 1 | Nazwa: | 1a Dostawy konserw do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny wGarbalinie oraz Zakład Karny w Łowiczu) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131100-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 2 | Nazwa: | 1b Dostawy produktów mięsno wędliniarskich do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym OkręguŁódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie oraz Zakład Karny w Łowiczu |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 3 | Nazwa: | 1c Dostawy Mięsa wieprzowo - wołowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym OkręguŁódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie oraz Zakład Karny w Łowiczu) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 4 | Nazwa: | 2a Dostawy konserw do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Areszt Śledczy wŁodzi, Zakład Karny nr 1 w Łodzi oraz Zakład Karny nr 2 w Łodzi) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131000-5,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 5 | Nazwa: | 2b Dostawy produktów mięsno wędliniarskich do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym OkręguŁódzkiego (Areszt Śledczy w Łodzi, Zakład Karny nr 1 w Łodzi oraz Zakład Karny nr 2 w Łodzi) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131100-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 6 | Nazwa: | 2c Dostawy Mięsa wieprzowo - wołowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym OkręguŁódzkiego (Areszt Śledczy w Łodzi, Zakład Karny nr 1 w Łodzi oraz Zakład Karny nr 2 w Łodzi) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 7 | Nazwa: | 3a Dostawy konserw do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo Zachodnim Okręgu Łódzkiego (AresztŚledczy w Piotrkowie Trybunalskim, Zakład Karny w Sieradzu) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131000-5,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 8 | Nazwa: | 3b Dostawy produktów mięsno wędliniarskich do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo ZachodnimOkręgu Łódzkiego (Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim, Zakład Karny w Sieradzu) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131100-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 9 | Nazwa: | 3c Dostawy Mięsa wieprzowo - wołowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo ZachodnimOkręgu Łódzkiego (Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim, Zakład Karny w Sieradzu) |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Czas wymagany na odbiór i wymiane produktów nie spełniajacych wymagańjakościowych na wolne od wad | 30,00 |
Termin Płatności Faktury Vat | 10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Budowa budynku kancelarii leśnictwa, leśniczówki, budynku gospodarczego i altany w leśnictwie Sycowice
- Dostawa pomp baklofenowych
- "Remont lok. nr 28 przy ul. Włókienniczej 16 oraz docieplenie ściany zachodniej budynku - 2 części"
- USŁUGI UTRZYMANIA STANU SANITARNO - PORZĄDKOWEGO NIERUCHOMOŚCI WRAZ Z TERENAMI PRZYNALEŻNYMI NA NIERUCHOMOŚCIACH ADMINISTROWANYCH PRZEZ ŁÓDZKIE NIERUCHOMOŚCI SP. Z O.O.
- Usługa przewozu autokarowego dla Uniwersytetu Łódzkiego
- Usługa doradztwa prawnego dla Projektu Muzeum Otwarte - Faza II modernizacji Muzeum Archeologicznego i Etnograficznego w Łodzi, budynki "A" i "C" zlokalizowane na Placu Wolności w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin drobiowych oraz wieprzowych do Zakładu Karnego w Siedlcach"
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb kuchni Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Myszkowie - mięso, wędliny.
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny".
- Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w Bochni w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych w roku 2024 dla potrzeb Miejskiego Żłobka oraz Przedszkola Samorządowego w miejscowości Czarny Dunajec
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.