Ogłoszenie nr 550114496-N-2020 z dnia 29-06-2020 r.
Lubliniec: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY -
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
Informacje dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego, Krajowy numer identyfikacyjny 12701960000000,
ul. Cyrana
10,
42-700
Lubliniec, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
343 564 004, e-mail
administracja@dpskombatant.pl, faks
343 564 192.
Adres strony internetowej (url): http:/www.dpskombatant.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Numer referencyjny
DAG.26.4.2.3.20
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie nr 1
1 Cukier 1kg kg 2500
2 Cukier puder 500g szt 40
3 Cukier waniliowy 32g szt 250
4 Fasola sucha 1kg kg 30
5 Groch suchy łuskany 1kg kg 30
6 Kasza kukurydziana gat. I, 0,4 - 1kg kg 100
7 Kasza gryczana gat. I, 0,4 - 1kg kg 50
8 Kasza gryczana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 10
9 Kasza jaglana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 15
10 Kasza jaglana gat. I, 0,4 - 1kg kg 40
11 Kasza jęczmienna gat. I drobna 1kg kg 60
12 Kasza jęczmienna gat. I średnia 1kg kg 200
13 Kasza jęczmienna 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 15
14 Kasza manna gat. I 1kg kg 200
15 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1kg kg 500
16 Mąka pszenna typ 650 (do ciast drożdżowych) 1kg kg 100
17 Mąka ziemniaczana 1kg kg 250
18 Makaron Czaniec 250g 4-jajeczny (krajanka rosołowa) lub równoważny* szt 700
19 Płatki jęczmienne 0,4 - 1kg kg 60
20 Płatki ryżowe 0,25 - 1kg kg 100
21 Płatki owsiane błyskawiczne 0,4 - 1kg kg 70
22 Ryż długoziarnisty gat. I 1kg kg 500
23 Sól spożywcza 1kg kg 400
Zadanie nr 2
1 Aromat do ciast 10ml szt 20
2 Bazylia 10g szt 15
3 Czosnek granulowany 20g szt 450
4 Cynamon 20g szt 30
5 Fix do potraw meksykańskich 25g szt 20
6 Galaretka owocowa 75g szt 50
7 Gałka muszkat. miel. szt 20
8 Herbata 100g (czarna) liściasta szt 900
9 Imbir mielony 15g szt 20
10 Kakao naturalne ciemne 100g szt 60
11 Kawa zbożowa 500g szt 220
12 Kminek mielony 20g szt 40
13 Kotlety sojowe 100g szt 15
14 Kwasek cytrynowy 50g szt 70
15 Liść laurowy 8g szt 90
16 Lubczyk suszony 10g szt 120
17 Majeranek 10g szt 150
18 Oregano 10g szt 15
19 Papryka słodka 20g szt 250
20 Pieprz czarny, mielony 50g szt 150
21 Proszek do pieczenia 30g szt 30
22 Przyprawa CURRY 20g szt 10
23 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw kg 150
zawartość suszonych warzyw min. 15% 0,4-1 kg
24 Przyprawa ziarenka smaku 200g szt 80
25 Rodzynki 0,2-1 kg kg 10
26 Suchary (bez cukru) 285g szt 30
27 Susz warzywny 100g szt 70
(skład: marchew, seler, pietruszka, lubczyk, por)
28 Tymianek 10g szt 15
29 Ziele angielskie op 15g szt 100
30 Zioła prowansalskie 10g szt 15
31 Żelatyna 50g szt 250
Zadanie nr 4
1 Brzoskwinie (puszki) 850g szt 10
2 Chrzan tarty 180-200g szt 70
3 Dżem 260-300g (owoce min. 30g w 100g produktu) szt 350
4 Fasola szparagowa, konserwowa 500ml szt 200
5 Fasola czerwona, konserwowa 400g szt 40
6 Groszek zielony, konserwowy (nie suszony) 400g szt 700
7 Kompot wiśnia 0,9 l szt 180
(masa owoców po odcieku min. 200g)
8 Kompot czarna porzeczka 0,9 l szt 180
(masa owoców po odcieku min. 250g)
9 Koncentrat barszczu czerwonego 300-350ml (sporządzony z zagęszczonego soku z buraków czeronych) szt 40
10 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 190g szt 80
(bez dodatku wody, bez konserwantów)
KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny*
1,1 kg pomidorów na opakowanie
11 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 990g szt 160
(bez dodatku wody, bez konserwantów)
KOTLIN lub PUDLISZKI 30%, lub równoważny*
5,9 kg pomidorów na opakowanie
12 Ketchup 500g szt 50
13 Kukurydza konserwowa 400g szt 100
14 Majonez dekoracyjny 400ml szt 160
15 Mandarynki (puszki) 312g szt 10
16 Marmolada wieloowocowa 600g (twarda) szt 120
17 Miód pszczeli 25g w pudełkach (nie w saszetkach) szt 2200
18 Musztarda 180g-220g szt 500
19 Ocet 0,5 l szt 100
20 Olej 3 l szt 50
21 Olej 1 l szt 200
22 Olej 0,5 l szt 60
23 Ogórek konserwowy 900ml szt 150
24 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g szt 1300
(bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna) lub równoważny*
25 Papryka konserwowa 900ml szt 30
26 Powidła śliwkowe 400g szt 200
27 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych 0,96 l ; szt 150
składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka
28 Przecier pomidorowy 500g szt 30
29 Szczaw konserwowy 350g szt 100
30 Sok owocowy bez cukru 200ml szt 150
31 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330ml szt 100
typu Kubuś
32 Sos Tatarski 250g szt 30
II.5) Główny Kod CPV:
15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
03222115-2,
15330000-0,
15320000-7,
15331425-2,
15332200-6,
15411200-4,
15611000-4,
15612000-1,
15613380-5,
15614000-5,
15810000-9,
15831600-8,
15871230-5,
15851100-9,
15831600-8,
15871250-1,
15871100-5,
15871200-6,
15872400-5,
15820000-2,
15840000-8,
15872100-2,
15872000-1,
15860000-4,
15830000-5,
15894000-1,
15899000-6,
15870000-7,
24911000-0
II.6) Całkowita wartość zamówienia
(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
28023.80
Waluta:
PLN
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie 67 ust.1 pkt.4 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami:
Postępowanie prowadzone jest dla 3 zadań rodzaju zamówień różne artykuły spożywcze. Poprzednie postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego dla 5 zadań pozwoliło wyłonić wykonawców tylko w 2 zadaniach. w pozostałych 3 zadaniach nie została złożona żadna oferta. Działając w oparciu o art. 67 ust.1 pkt 4 Zamawiający kieruje się interesem jednostki gdyż kolejny przetarg w trybie nieograniczonym lub ograniczonym wymaga ram czasowych przez co dojdzie w okresie procedury do zakupów interwencyjnych przy czym nie ma pewności że kolejny przetarg wyłoni wykonawcę. Zamawiający zakłada że czynnikiem który może powodować brak ofert wykonawców mogą być utrudnienia związane z zagrożeniem wirusowym COVID 19. W związku z powyższym zasadne jest zaproszenie do negocjacji dotyczasowego wykonawcę. Zna on specyfikę zakładu. Zamawiający oczekuje przy tym że zaistnieje możliwość wynegocjowania dobrej ceny.
SEKCJA IV: ZAMIAR UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1
NAZWA: Zadanie nr 1
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "POLARIS" Małgorzata Gruszczyńska,
handel@polaris.kalisz.pl,
ul. Żołnierska 20a,
62-800,
Kalisz, kraj/woj.
wielkopolskie
CZĘŚĆ NR: 2
NAZWA: Zadanie nr 2
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "POLARIS" Małgorzata Gruszczyńska,
handel@polaris.kalisz.pl,
ul. Żołnierska 20a,
62-800,
Kalisz, kraj/woj.
wielkopolskie
CZĘŚĆ NR: 4
NAZWA: Zadanie nr 4
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "POLARIS" Małgorzata Gruszczyńska,
handel@polaris.kalisz.pl,
ul. Żołnierska 20a,
62-800,
Kalisz, kraj/woj.
wielkopolskie
INNE PRZETARGI Z LUBLIŃCA
- Dostawa wyrobów medycznych jednorazowego użytku i innych do apteki szpitalnej/magazynu SPZOZ w Lublińcu
- Nadzór autorski oraz opieka serwisowa oprogramowania komputerowego INFOMEDICA PLUS/AMMS PLUS
- Dostawa energii elektrycznej na potrzeby eksploatacji budynków Powiatu Lublinieckiego.
więcej: przetargi w Lublińcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa płynów infuzyjnych, preparatów do żywienia dojelitowego i pozajelitowego oraz mleka modyfikowanego dla szpitala Olmedica w Olecku Sp. z o.o.
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
więcej: Rodzynki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.