eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bielsko-Biała › Wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2019-11-28

Ogłoszenie nr 510258497-N-2019 z dnia 28-11-2019 r.

Szpital Pediatryczny w Bielsku-Białej: Wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 621658-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Szpital Pediatryczny w Bielsku-Białej, Krajowy numer identyfikacyjny 07214718700000, ul. Sobieskiego 83, 43-300 Bielsko-Biała, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 33828 40 00,828 40 40,828 40, e-mail przetargi@szpitalpediatryczny.pl, faks 338 151 630.
Adres strony internetowej (url): www.szpitalpediatryczny.pl
Adres profilu nabywcy: www.szpitalpediatryczny.pl/zamowienia/news.php

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP-U-21/2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej, przy ul. Sobieskiego 83. Posiłki obejmują w przypadku: 1. Oddziałów całodobowych (5 oddziałów): śniadanie, obiad, podwieczorek (Zamawiający rozumie tak opracowanie diety by podwieczorek stanowił np. owoc, biszkopty, herbatniki, drożdżówka itp.) oraz kolację dla dzieci leczonych w Szpitalu Pediatrycznym. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów oraz dieta wysokoenergetyczna są wyjątkiem i w przypadku pacjentów, których one dotyczą przewiduje się dostarczenie minimum 5 posiłków dziennie. 2. Dzienny Oddział Psychiatryczny dla Dzieci i Młodzieży: śniadanie, II śniadanie (Zamawiający zastrzega sobie w przypadku II śniadania opracowanie diety w taki sposób by w okresie jesienno - zimowym w ograniczonych ilościach dostarczać owoce i jogurtów) 3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia bezpośrednio na wszystkie oddziały (Zamawiający rozumie przez to dostarczenie wyżywienia do wskazanego budynku, na dane piętro, na którym mieści się oddział, bez udziału pracowników Zamawiającego)w przypadku: o oddziałów całodobowych (5 oddziałów) - szacunkowo dziennie - 77 pacjentów, o Dziennego Oddziału Psychiatrycznego dla Dzieci i Młodzieży - szacunkowo dziennie - 10 pacjentów W przypadku oddziałów całodobowych posiłki muszą być dostarczane w każdy dzień kalendarzowy, natomiast w przypadku Oddziału Dziennego Psychiatrycznego dla Dzieci i Młodzieży we wszystkie dni robocze poza weekendami i dniami ustawowo wolnymi od pracy w poniższych godzinach: śniadanie i II śniadanie do godz. 7.30 - 8.30, obiady i podwieczorek w godz. 12.30 - 13.30, kolacje do godz. 17.00, dopuszcza się przywożenie kolacji razem z podwieczorkiem i obiadem, pod warunkiem zakupienia i zaopatrzenia przez Wykonawcę każdego oddziału Zamawiającego na czas trwania umowy w lodówkę. 4. Zamawiający z dziennym wyprzedzeniem, do godz. 9.30, telefonicznie lub faksem przekazywać będzie Zleceniobiorcy szczegółowe informacje dotyczące posiłków na dany dzień, tj. ilości i rodzaje diet. 5. W przypadku wystąpienia konieczności zmiany diety lub ilości posiłków, Zamawiający telefonicznie przekaże Zleceniobiorcy korektę posiłków na dany dzień do godz. 9.00 obecnego dnia. Rodzaje diet, które mogą wystąpić w trakcie realizacji umowy: 1) dieta podstawowa, 2) dieta lekkostrawna,3) dieta z ograniczeniem tłuszczu, 4) dieta łatwostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego, 5) dieta bogatobiałkowa, 6) dieta niskobiałkowa, 7) dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów - 5 posiłków, 8) dieta wysokobłonnikowa, 9) dieta o zmienionej konsystencji do żywienia przez zgłębnik, 10) dieta bezmięsna, 11) dieta kleikowa w biegunkach - krótkoterminowa, 12) dieta bezlaktozowa, 13) dieta wysokoenergetyczna - 5 posiłków, 14) dieta niskoenergetyczna, 15) dieta bezglutenowa, 16) na zlecenie lekarza w wyjątkowych sytuacjach może wystąpić inna dieta. Zamawiający będzie wymagał miksowania diet dla pacjentów karmionych sondą. 6. Przy wykonywaniu i dostawie posiłków Dostawca musi bezwzględnie przestrzegać obowiązujących przepisów prawa w zakresie BHP i stanu sanitarno - epidemiologicznego, a w szczególności przepisów Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz rozporządzenie WE nr 852/2004 PE i R z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 7. Dostarczane posiłki powinny być przygotowywane w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze. 8. Dostawa posiłków odbywać się będzie środkiem transportu Zleceniobiorcy i na jego koszt. Transport posiłków winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. Zleceniobiorca musi dostarczać posiłki w odpowiednio przystosowanych pojemnikach, które spełniają wymogi Instytutu Żywności i Żywienia, zabezpieczając je przed skażeniem, utratą wartości odżywczych i temperatury z zachowaniem zgodności wartości odżywczej i kalorycznej dziennej racji pokarmowej potraw i produktów z normami żywienia dla Zakładów Opieki Zdrowotnej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, z uwzględnieniem wprowadzanych obowiązujących zmian w okresie trwania umowy. Zleceniobiorca jest odpowiedzialny za prawidłową temperaturę posiłków. Zleceniobiorca ponosi odpowiedzialność za jakość i terminowość dostarczanych posiłków. W przypadku złej jakości posiłków, godzinnego spóźnienia w ich dostawie lub niezgodnej z dziennym zamówieniem ilości, Zleceniodawca uprawniony jest do skorzystania z usług innego Zleceniobiorcy. Koszty danych posiłków obciążają Zleceniobiorcę. 9. Podstawą dostawy posiłków będzie pisemne zapotrzebowanie podpisane przez dietetyczkę Zamawiającego. Zapotrzebowanie na posiłki sporządzane będzie z podziałem na Oddziały i rodzaje diet. Rodzaj i skład diety specjalnej, każdorazowo będzie ustalany z dietetykiem Szpitala. Zapotrzebowanie na posiłki w weekendy i dni ustawowo wolne od pracy sporządzane będzie szacunkowo i przekazywane w dzień roboczy, poprzedzający dni wolne. W weekendy i dni ustawowo wolne od pracy korekty będą dokonywane przez pracownika Kuchni Mlecznej. 10. Zleceniobiorca zabezpieczy docelowo pięć wózków do rozwożenia posiłków, odpowiednią ilość własnych naczyń, sztućców, termosów oraz pojemników na odpady. Obowiązkiem Zleceniobiorcy będzie codzienny odbiór odpadów, w tym pokonsumpcyjnych. Mycie naczyń, sztućców, termosów, a także ich dezynfekcja będzie się odbywać u Zleceniobiorcy. Zleceniobiorca winien przechowywać próbki posiłków do celów prokuratorskich minimum 72 godz. 11. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do prowadzenia kontroli jakości wykonywania usługi poprzez: a) bieżące analizowanie Kart przyjęcia gotowego produktu (posiłku) wypełnianych w oddziałach po dostarczeniu posiłków, b) okresowe kontrole warunków w jakich transportowane są posiłki, prowadzone przez członków Zespołu ds. Zakażeń i Dietetyczkę Szpitala - zakończone spisaniem protokołu, c) okresowe sprawdzanie czystości bakteriologicznej pojemników, wykorzystywanych przez Zleceniobiorcę do transportu posiłków, talerzy, sztućców itp. - na podstawie wymazów środowiskowych pobieranych przez Pielęgniarkę Epidemiologiczną Szpitala, a następnie badanych przez Laboratorium Centralne w tut. Szpitalu. d) Zleceniodawca ma prawo do kontroli pomieszczeń kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów Zleceniodawcy. Fakt przeprowadzenia kontroli podlega udokumentowaniu w książce kontroli. e) Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do pobierania wymazów/odcisków z powierzchni w kuchni i jej zapleczu, gdzie przygotowywane są posiłki dla pacjentów szpitala - celem określenia czystości bakteriologicznej powierzchni kuchennych. Badania pobranych próbek wykonywane będą na koszt Zleceniobiorcy, w laboratorium mikrobiologicznym, z którym ma zawartą umowę. 12. Zleceniobiorca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarno-epidemiologicznego żywienia oraz za zgodność składu wartościowego, jakościowego i kalorycznego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. 13. Zleceniobiorca dołączy do oferty propozycję jadłospisu (programu żywienia) na min. 10 dni z uwzględnieniem sezonowości - 4 jadłospisy, na 4 pory roku - wiosnę, lato, jesień, zimę, oraz w każdym z nich poda nakład surowcowy na jednego pacjenta do każdego posiłku dla diety podstawowej i opracuje go zgodnie z § 19 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z póź. zm.)

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15894220-9


Dodatkowe kody CPV: 55321000-6, 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27/11/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 795762.14
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: CATERING ŚLĄSK S.C.
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Armii Krajowej 86A
Kod pocztowy: 44-335
Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 810415.30
Oferta z najniższą ceną/kosztem 810415.30
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 810415.30
Waluta: pln

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.