eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Dostawa pieczywa i ciast dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.



Ogłoszenie z dnia 2019-01-17

Ogłoszenie nr 510011256-N-2019 z dnia 17-01-2019 r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi: Dostawa pieczywa i ciast dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 662906-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi, Krajowy numer identyfikacyjny 004345575, ul. ul.Kilińskiego 102, 90-012 Łódź, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 42 6324034, e-mail sekretariat@mops.lodz.pl, faks 42 6324130.
Adres strony internetowej (url): www.mops.lodz.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa pieczywa i ciast dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

42/2018

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i ciast dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. 2. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych (CPV): 15 81 10 00 - 6 pieczywo 15 81 21 00 - 4 wyroby ciastkarskie 15 81 22 00 - 5 ciasta 3. Zamówienie zostało podzielone na 2 części: Część nr 1 - dostawa pieczywa, Część nr 2 - dostawa ciast. 4. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części zamówienia. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załącznikach: a) załącznik nr 2a do SIWZ - Pakiet asortymentowo-cenowy pieczywa, b) załącznik nr 2b do SIWZ - Pakiet asortymentowo-cenowy ciasta. 6. Miejscem realizacji dostaw przedmiotu zamówienia są niżej wymienione placówki: - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi Al. Kościuszki 29 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Borowa 6 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul Ćwiklińskiej 18 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Fabryczna 19 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Grota - Roweckiego 30 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Jaracza 36 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Lelewela 17 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. 1 -Maja 24/26 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Narutowicza 37 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Organizacji WIN 37 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Obywatelska 69 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Piotrkowska 203/205 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Rojna 52 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Smetany 4 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Wrocławska 10 - Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Zbocze 2a - Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Ćwiklińskiej 5a - Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Rojna 18a - Dzienny Dom "Senior Wigor" w Łodzi, ul. Senatorska 4 7. Ilości podane w pakiecie asortymentowo-cenowym są ilościami szacunkowymi. Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach danego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb z zachowaniem wartości brutto zawartej umowy. 8. Dopuszcza się możliwość przesunięć ilości artykułów pomiędzy poszczególnymi asortymentami pakietu asortymentowo-cenowego w ramach wartości brutto zamówienia. 9. Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia 5 razy w tygodniu, tj. poniedziałek, wtorek, środa, czwartek i piątek w godzinach 07.00-08.00 (pieczywo) oraz zgodnie ze złożonym zamówieniem pięć dni w tygodniu tj. poniedziałek, wtorek, środa, czwartek i piątek w godzinach 07.00-12.00 (ciasta) pod wskazane w pkt. 6 adresy placówek Zamawiającego. 10. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy wraz z rozładunkiem i wniesieniem dostarczonych towarów do pomieszczeń wskazanych przez pracowników Zamawiającego. 11. Zamówienia na poszczególne dostawy będą składane na podane w ofercie przez Wykonawcę numery telefonów, faksu lub adresy poczty elektronicznej z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. 12. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem. 13. Dostawy będą realizowane w dniu określonym w zamówieniu, zgodnie z zadeklarowanym przez Wykonawcę terminem dostawy w złożonej ofercie. 14. Wymagania z zakresu przedmiotu zamówienia: a) każdy produkt winien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 roku poz. 1541 ze zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie; b) każdy produkt winien odpowiadać normom jakościowym GHP, GMP lub systemowi HACCP; c) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą; d) Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości i ilości produktów; e) dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiednio zapakowane, aby nie uległy zniszczeniu podczas transportu, 15. Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: a) stwierdzenia nieświeżości dostarczonego artykułu; b) dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony; c) dostarczenia artykułów w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym; d) dostarczenia ilości artykułów niezgodnych z zamówieniem. 16. Wymagania stawiane Wykonawcy: a) Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia; b) Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia; c) Wykonawca zapewni należytą staranność przy realizacji zamówienia, rozumianą jako staranność profesjonalną w działalności objętej przedmiotem zamówienia; d) Wykonawca wyda przedmiot zamówienia zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem ilościowym; e) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca okaże w stosunku do każdego produktu odpowiednie certyfikaty zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi; f) zgłaszanie na piśmie Zamawiającemu wszelkich zmian numerów telefonów, faksu lub adresu poczty elektronicznej. 17. W razie stwierdzenia wad lub braków podczas przyjęcia dostawy, Zamawiający odmówi jej przyjęcia i telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail zgłosi reklamację Wykonawcy. 18. W przypadku ujawnienia wad jakościowych i ilościowych artykułów żywnościowych, Zamawiający niezwłocznie po ich wykryciu powiadomi Wykonawcę o tym fakcie w formie pisemnej faksem lub pocztą e-mail Wykonawcę. 19. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego artykułu żywnościowego na wolny od wad lub dostarczenia brakującej ilości artykułów w terminie 2 godzin od zgłoszenia reklamacji. 20. W przypadku niedotrzymania terminu wyznaczonego na wymianę towaru, Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy produkty będące jej przedmiotem. 21. Wykonawca po dokonaniu dostawy będzie każdorazowo wystawiał fakturę. 22. Każda faktura będzie zawierała wykaz dostarczonych produktów. 23. Zapłata za dostarczone artykuły żywnościowe będzie płatna w terminie do 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury, do placówki podległej, która odebrała artykuły żywnościowe, w drodze przelewu z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy. 24. Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. 25. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 26. Każdy Wykonawca w prowadzonym postępowaniu może złożyć tylko jedną ofertę. 27. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15811000-6


Dodatkowe kody CPV: 15812100-4, 15812200-5

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Dostawy pieczywa

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02/01/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 113430.14
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Piekarnia Jazon II Paweł Poryzała
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Dobrzelów 83
Kod pocztowy: 97-400
Miejscowość: Bełchatów
Kraj/woj.: łódzkie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 119053.10
Oferta z najniższą ceną/kosztem 119053.10
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 119053.10
Waluta: zł

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Dostawa ciast

Postępowanie / część zostało unieważnione

tak

Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:

Podstawa prawna: Art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 ze zmianami). Uzasadnienie faktyczne: W przedmiotowym postępowaniu dla części nr 2 - Dostawa ciast nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.

IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.