eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sosnowiec › "Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Kliniki Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu".

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-11-30

Ogłoszenie nr 500287896-N-2018 z dnia 30-11-2018 r.

Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego: "Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Kliniki Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu".

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 632981-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego, Krajowy numer identyfikacyjny 28854400000, ul. ul. Kościelna 13, 41200 Sosnowiec, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 322 660 885, e-mail dyrektor@imp.sosnowiec.pl, faks 322 661 124.
Adres strony internetowej (url): www.imp.sosnowiec.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Instytut Badawczy

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

"Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Kliniki Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu".

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP/15/2018

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest: "Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu". Dieta: 1. ogólna - podstawowa -35% 2. wątrobowa- 45 % 3. cukrzycowa- 8 % 4. wrzodowa- 4% 5. marchwiana- 6% 6. inna 2% Zalecane normy kalorii i składników pokarmowych obliczone na osobodzień: Nazwa składnika Zalecane ilości Kalorie ok. 2200 - 2400 Węglowodany ok. 300 g Białko ogółem ok. 70 g w tym białko zwierzęce ok. 20-30 g Tłuszcz ok. 70 g 1.Białko powinno pokrywać od 20-30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 15-25% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany(50-65%). Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość, święta. Całodobowe wyżywienie powinno składać się z trzech posiłków: śniadanie, obiad, kolacja (przy diecie cukrzycowej obowiązują dodatki na 5 posiłków) np. Śniadanie: pieczywo 130g, masło 15g, herbata 250ml. dodatek (np. wędlina 50g, jajko 1szt, dżem 60g itp). Obiad: zupa 400ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 100g, ziemniaki 250g, surówka 150g), kompot 250 ml. Kolacja: pieczywo 130g, masło 15g, herbata 250ml, dodatek (np. twarożek 50g, ser żółty 50g itp.). Zamawiający wyklucza stosowanie przez Wykonawcę półproduktów i posiłków regenerowanych Wykonawca jest zobowiązany zapewnić ciepłe napoje dla pacjentów (oprócz napojów do posiłków) na porę nocną i między posiłkami zgodnie z zapotrzebowaniem. Zamawiający wymaga aby w jadłospisie dekadowym występowały co najmniej: 4 posiłki mięsne, 3 półmięsne oraz 3 bezmięsne 2.Wykonawca zapewni dostawę porcjowanego cukru do gorących napojów. 3. Wykonawca dostarczy depozyt produktów dla zabezpieczenia wyżywienia nieujętych w grafiku pacjentów. Jednomiesięczny skład depozytu powinien zawierać na każdy oddział: -dżem- 250 g. -2 serki topione-100 g. -2 paszteciki-150 g. -małe masło 15gx2 W razie wykorzystania Wykonawca jest zobowiązany do uzupełnienia depozytu. 4.Dystrybucja objętych przedmiotem zamówienia posiłków odbywać się będzie na 2 oddziałach szpitala, zlokalizowanych na I i II piętrze. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia posiłków do kuchenek na oddziały oraz do odbioru z oddziałów resztek pokonsumpcyjnych z kuchenek oddziałowych po każdorazowym wydaniu posiłków. W tym celu Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić odpowiednie termosy do przewożenia ciepłych posiłków oraz pojemniki na resztki pokonsumpcyjne (jeden na resztki po wszystkich pacjentach, jeden na resztki po pacjentach tzw. wysoce zakaźnych np. z izolatek). 5. Naczynia oraz sztućce potrzebne do wykonania zamówienia zapewnia Zamawiający. 6. Posiłki należy dostarczać: o śniadanie do 7.30 o obiad do 12.30 o kolacja do 17.00 W przypadku wcześniejszych (maks. 2 godz. przed podaniem) dostaw ciepłych posiłków Wykonawca zapewni urządzenia do utrzymywania odpowiedniej temperatury posiłku. 7. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć tzw. łyżki porcjowe niezbędne do prawidłowego wydawania posiłków wykonanych ze stali nierdzewnej i posiadające atest 8.Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć dwa termometry zanurzeniowe do pomiaru ciepłoty dostarczanych posiłków na własny koszt do dyspozycji osoby nadzorującej realizację przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego. 9. Szacowana liczba osobodni wynosi 14 000 w ciągu 2 lat i Zamawiający zastrzega, że może ulec zmianie w zależności od ilości pacjentów. 10. Zamawiane posiłki muszą spełniać odpowiednie normy dietetyczne i estetyczne. 11. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczna i zawartość składników odżywczych będzie przygotowana zgodnie z wykazem norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanym przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie oraz zgodnie z wymaganiami określonymi przepisami wdrożenia i stosowania zasad systemu HACCP. 12. Zamawiający określa na 7,00 PLN brutto minimalną wysokość wsadu do kotła. Zamawiający ma prawo żądać od Wykonawcy zestawienia wartościowego wsadu do kotła. 13. Dostarczane posiłki obiadowe lub inne gorące dania muszą posiadać następującą temperaturę: o Gorące zupy - minimum 75oC, o Gorące drugie dania - minimum 65oC, o Gorące napoje - minimum 80oC, o Sałatki i surówki - minimum 4oC, 14.Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzania jadłospisów dekadowych z uwzględnieniem sezonowości i przedstawienia ich do akceptacji Zamawiającemu co najmniej na dwa dni przed wprowadzeniem nowego jadłospisu, a w przypadku zmian w jadłospisie Wykonawca zobowiązany jest o tym fakcie wcześniej uprzedzić Zamawiającego. Dostarczane posiłki muszą charakteryzować się estetycznym wyglądem i muszą spełniać standardowe normy smakowe. 15.Dowóz do szpitala i dystrybucję posiłków na poszczególne oddziały Wykonawca winien wkalkulować w koszt przygotowania posiłków. 16. Zamawiający zastrzega możliwość przeprowadzenia wizytacji kuchni, przed wyborem Wykonawcy, jak również w trakcie trwania umowy.. 17.W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę posiłków nie spełniających wymagań jakościowych, po telefonicznym powiadomieniu przez Zleceniodawcę, Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć nowy posiłek lub suchy prowiant. 18.Wszelkie naczynia, w których Wykonawca dostarcza posiłki, Zamawiający będzie oddawał Wykonawcy bez obowiązku ich mycia. 19. Wykonawca zapewni estetyczne i funkcjonalne urządzenia do transportu posiłków, gwarantujące ciepły posiłek dla pacjenta. 20. Urządzenia do transportu posiłków, do ich przechowywania i podgrzewania muszą posiadać odpowiednie atesty i dopuszczenia do użytku w obiektach użyteczności publicznej, muszą być sprawne, a wszelkie koszty związane z ich naprawą, badaniem i legalizacją ponosi Wykonawca. W przypadku zabrania urządzenia do naprawy Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć urządzenie zastępcze. 21. W wyjątkowych wypadkach w razie braku możliwości wywiązania się z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt, we właściwym czasie zapewnić posiłki dla pacjentów (wykonanych przez osobę trzecią), bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. Zleceniodawca nie dopuszcza sytuacji niedostarczenia posiłków

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31/10/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 172537.04
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: PPHU "Postęp" Sp. z o.o., VENDI SERVIS Sp. z o.o., JOL-MARK Sp. z o.o
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Portowa 16 G
Kod pocztowy: 44-100
Miejscowość: Gliwice
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 234360.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 234360.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 234360.00
Waluta: pln

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.