eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Błonie › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2013 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-30

Błonie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2013 roku.
Numer ogłoszenia: 483950 - 2012; data zamieszczenia: 30.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbramki.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2013 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ZADANIE 1. Dostawa artykułów spożywczych Ananasy w puszce 565 g. szt. 40 Aromaty 9 ml. szt. 100 Bakalie (mieszanka) 200 g. szt. 20 Barszcz biały 66 g. szt. 150 Bazylia 10 g. szt. 50 Brzoskwinie 820 g. szt. 40 Budyń czekoladowy 63 g. szt. 300 Budyń śmietankowy 60 g. szt. 300 Budyń bez cukru 60 g. szt. 300 Chrzan 320 g. szt. 100 Cukier 1 kg. kg. 2000 Cukier puder 0,4 kg. kg. 40 Cukier waniliowy 32 g. szt. 140 Curry szt. 40 Cynamon 20 g. szt. 30 Czosnek mielony 20 g. szt. 250 Dżem niskosłodzony 280 g. szt. 1000 Drożdże kg. 7 Fasola sucha 500 g. kg. 150 Fasola czerwona konserwowa 400 g. szt. 200 Galaretka owocowa z cukrem 79 g. szt. 400 Galaretka owocowa bez cukru szt. 200 Gałka muszkatołowa 20 g. szt. 30 Groszek konserwowy 400 g. szt. 350 Herbata granulowana 100 g. kg. 90 Kakao 100 g. szt. 100 Kasza gryczana 1 kg. kg. 180 Kasza jęczmienna 1 kg. kg. 360 Kasza manna 1 kg. kg. 200 Kawa zbożowa 250 g. szt. 80 Ketchup 500 g. łagodny min. 35 % wkładu pomidorów szt. 150 Kisiel z cukrem 77 g. szt. 400 Kisiel bez cukru 77 g. szt. 300 Koncentrat pomidorowy 900 g. szt. 200 Konserwa rybna w oleju 170 g. szt. 200 Konserwa rybna w pomidorach 170 g. szt. 200 Krem Śnieżka szt. 20 Kukurydza konserwowa 400 g. szt. 200 Kwasek cytrynowy 50 g. szt. 60 Liście laurowe 6 g. szt. 200 Majeranek 10 g. szt. 100 Majonez 420 g. szt. 200 Mak 500 g. kg. 15 Makaron nitki 500 g. kg. 100 Makaron krajanka gruba 5 kg. kg. 500 Makaron świderki 5 kg. kg. 700 Marmolada 600 g. szt. 30 Mąka pszenna typ 480 1 kg kg. 500 Mąka ziemniaczana 1 kg. kg. 40 Mieszanka owoców kandyzowanych 100 g. szt. 30 Miód 300 g. szt. 15 Musli 5 kg. kg. 200 Musztarda 200 g. szt. 120 Ocet 0,5 l (10 %) szt. 15 Ogórki konserwowe 900 g. szt. 200 Olej 1 l szt. 350 Oregano 10 g. szt. 50 Papryka konserwowa 850 g. szt. 250 Papryka mielona 20 g. szt. 50 Pasztet z drobiu 155 g. szt. 200 Pieprz naturalny mielony 20 g. szt. 400 Płatki owsiane 1 kg. kg. 100 Płatki kukurydziane 5 kg. kg. 180 Płatki jęczmienne 5 kg. kg. 180 Proszek do pieczenia 36 g. szt. 120 Przyprawa do ryb 20 g. szt. 60 Przyprawa do drobiu 20 g. szt. 60 Rodzynki 200 g. szt. 50 Ryż 1 kg. kg. 350 Sałatka szwedzka 850 g. szt. 200 Sól 1 kg. kg. 350 Szczaw konserwowy 320 g. szt. 160 Śliwki suszone 100 g. kg. 10 Tymianek 10 g. szt. 25 Przyprawa uniwersalna do potraw 200 g. szt. 350 Wiórki kokosowe 200 g. szt. 25 Ziele angielskie 12 g. szt. 200 Zupa grzybowa 37 g. szt. 270 Zupa ogonowa 62 g. szt. 210 Zupa pieczarkowa 44 g. szt. 180 Żelatyna 50 g. szt. 60 Soda oczyszczona 8 g. szt. 30 ZADANIE 2. Dostaw mięso, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych Baleron odtłuszczony kg. 200 Baleron wędzony kg. 100 Baton drobiowy z kurczaka kg. 180 Boczek pieczony kg. 20 Boczek prasowany kg. 90 Boczek surowy b/k kg. 60 Boczek wędzony kg. 30 Golonka wieprzowa kg. 40 Kaszanka kg. 150 Kiełbasa biała kg. 60 Kiełbasa cytrynowa kg. 120 Kiełbasa dębicka kg. 95 Kiełbasa krakowska kg. 100 Kiełbasa parówkowa kg. 170 Kiełbasa podwawelska kg. 160 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg. 150 Kiełbasa zwyczajna kg. 180 Kiełbasa żywiecka kg. 100 Korpusy z kurczaka kg. 150 Kości wędzone kg. 120 Kurczaki całe kg. 350 Łopatka z kością kg. 500 Łopatka pieczona kg. 80 Łopatka bez kości kg. 40 Mielonka wieprzowa kg. 100 Mięso mielone kg. 700 Mięso wołowe b/k kg. 350 Mięso wołowe z kością (antrykot) kg. 250 Mortadela kg. 120 Mortadela z warzywami kg. 120 Nogi wieprzowe kg. 100 Ogonówka kg. 160 Pałka z kurczaka kg. 190 Parówki cienkie kg. 160 Parówki drobiowe kg. 220 Pasztet drobiowy pieczony kg. 160 Pasztetowa kremowa kg. 150 Pasztetowa drobiowa kg. 150 Pieczeń wieprzowa rzymska kg. 100 Piersi z indyka (filet) kg. 40 Piersi z kurczaka (filet) kg. 240 Polędwica drobiowa kg. 130 Polędwica sopocka kg. 40 Polędwica w warzywami kg. 120 Salceson włoski kg. 100 Salceson ozorkowy kg. 80 Schab karkowy z kością kg. 120 Schab pieczony kg. 30 Schab środkowy z kością kg. 320 Słonina kg. 70 Smalec kg. 30 Szynka gotowana kg. 160 Szynka wędzona kg. 150 Szynka drobiowa kg. 150 Szynka wieprzowa z kością kg. 90 Udziec kurczaka kg. 170 Wątrobianka kg. 120 Wątroba wieprzowa kg. 170 Żebra paski kg. 90 ZADANIE 3. Dostawa ryb Panga biała filet b/sk 450 kg Ryba wędzona 140 kg Śledź płaty 150 kg. ZADANIE 4. Buraki czerwone kg. 900 Brokuły szt. 200 Brukselka kg. 300 Cebula kg. 500 Czosnek główki główki 180 Dynia kg. 180 Fasola szparagowa kg. 100 Jabłka kg. 1500 Kalafior kg. 250 Kapusta biała kg. 250 Kapusta czerwona kg. 160 Kapusta kiszona kg. 500 Kapusta młoda szt. 250 Kapusta pekińska kg. 240 Koper pęcz. 200 Marchew kg. 1700 Natka pęcz. 360 Ogórki kiszone kg. 600 Ogórki świeże kg. 200 Papryka świeża kg. 80 Pieczarki kg. 300 Pietruszka korzeń kg. 350 Pomidory kg. 900 Por kg. 250 Rzodkiewka pęcz. 350 Sałata masłowa szt. 450 Sałata lodowa szt. 50 Seler kg. 230 Szczypior pęcz. 400 Truskawki kg. 300 Ziemniaki kg. 8000 Ziemniaki młode kg. 1000 ZADANIE 5. Dostawa nabiału Jogurt nat. w kubku 370 g. szt. 750 Masło rośli. w kostce 250 g. szt. 5200 Mleko 2% w folii - 1 litr l. 5000 Mleko 2% w kartonie - 1 l. l. 500 Ser biały półtłusty kg. 600 Ser biały chudy kg. 250 Ser topiony 100 g. szt. 1500 Ser żółty zawartość 45% tł. kg. 280 Ser żółty zawartość 13% tł. kg. 180 Śmietana 18 % - 1 litr l. 240 Śmietana 30 % - 1 litr l. 50 ZADANIE 6. Dostawa pieczywa Bułki paryskie 450 g szt. 9000 Bułki kajzerki 50 g szt. 250 Bułki słodkie 100 g szt. 200 Bułki maślane 80 g szt. 300 Chleb pszenno - żytni 500 g szt. 7000 Chleb razowy 500 g szt. 1900 ZADANIE 7. Dostawa jaj Jaja klasa A 65¸70 g szt. 22000 ZADANIE 8. Dostawa owoców cytrusowych Arbuz kg. 300 Banany kg. 250 Cytryny kg. 100 Mandarynki kg. 180 Pomarańcze kg. 180.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku Prawo Zamówień Publicznych, tj. dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia; sytuacji ekonomicznej i finansowej.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SWIZ; wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym podmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SWIZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo Zamówień Publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SIWZ; Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu rejestru w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsbramki.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie. Miejsce: Sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2012 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie. Miejsce: Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.