eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-14

Władysławowo: Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.
Numer ogłoszenia: 463748 - 2013; data zamieszczenia: 14.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy przez okres 12 miesięcy mięsa świeżego i mrożonego tj. mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu oraz jagnięciny i dziczyzny na potrzeby działu gastronomii wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a Wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: (Dz. U. z 2013 r. poz. 907) - tekst jednolity.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.11.10-0, 15.11.12.00-1, 15.11.20.00-6, 15.11.21.10-0, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.11.21.40-9, 15.11.23.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 60.10.00.00-9, 15.11.93.00-8, 15.11.50.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 zamówienie odpowiadające swoim rodzajem dostawom będącym przedmiotem zamówienia, tj. dostawy o wartości (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt w okresie maks. 12 miesięcy) nie mniejszej niż: w przypadku składania oferty - w część I - 80 000,00 PLN brutto oraz w część II - 20 000,00 PLN brutto. W przypadku składania oferty w części III - Zamawiający nie określa szczegółowo tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Jeżeli z upływem 12 miesięcy od dnia podpisania umowy kwota określona w ust. 1 pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy. 2. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych) oraz jakości asortymentu (na wyższą niż określona w przedmiocie zamówienia).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego ul.Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2013 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul.Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo :SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wołowina i wieprzowina.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w części I niniejszego zamówienia jest dostawa mięsa we wskazanym zakresie: 1. Flaki wołowe -gotowane, kg 400 2. Wołowina b/k rostbef -świeża kg 1800 3. Polędwica wołowa b/k - świeża kg 30 4. Kości wołowe -świeże kg 300 5. Wołowina ext b/k -świeża kg 400 6. Wołowina gulaszowa -świeża kg 200 7. Ozory wołowe kg 30 8. Karkówka wieprzowa b/k- świeża kg 2400 9. Kości wieprzowe schabowe świeże kg 1700 10. Polędwica wieprzowa -świeża kg 800 11. Schab wieprzowy b/k - świeży kg 1900 12. Szynka wieprzowa b/k i skóry - świeża kg 450 13. Wieprzowina gulaszowa - świeża kg 200 14. Żeberka wieprzowe - paski świeże kg 350 15. Słonina - świeża, bez skóry kg 150 16. Golonka wieprzowa -tylnia, świeża kg 50 17. Szynka wieprzowa udziec z/k, ze skórą -świeża o wadze 8-9 kg kg 50 18. Wątroba wieprzowa -świeża kg 50 19. Ozory wieprzowe -świeże kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.23.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w części I niniejszego zamówienia jest dostawa mięsa w wskazanym zakresie:1. Kurczaki -schłodzony kg 800 2. Filet z piersi indyczej -schłodzony kg 700 3. Filet z kurczaka -schłodzony kg 2900 4. Serca drobiowe - schłodzone kg 20 5. Udziec kurczęcy -schłodzony kg 500 6. Wątróbka z kurcząt -schłodzona kg 450 7. Żołądki drobiowe -świeże kg 400 8. Skrzydła z kurczaka-świeże kg 200 9. Bioderka z kurczaka-świeże kg 800 10. Pałki z kurczaka -świeże kg 500 11. Indyk cały patroszony -schłodzony kg 40 12. Udziec z indyka trybowany -schłodzony kg 300 13. Porcje rosołowe -świeże kg 350 14. Udziec z indyka z/k -schłodzony kg 100 15. Piersi z gęsi z kością - mrożone kg 100 16. Kaczka -mrożona kg 70 17. Filet z piersi kaczki - mrożona kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.10-0, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jagnięcina, dziczyzna, cielęcina.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w części III niniejszego zamówienia jest dostawa mięsa w wskazanym zakresie: 1. Udziec jagnięcy - mrożony kg 10 2. Żeberka ze schabu jagnięca - mrożone kg 10 3. Ozory cielęce- mrożone kg 30 4. Comber z sarniny - mrożony kg 10 5. Szynka z dzika - świeża/mrożona kg 20 6. kości cielęce - świeże kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.93.00-8, 15.11.50.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.