eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Busko-Zdrój › Dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-13

Busko-Zdrój: Dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Numer ogłoszenia: 4287 - 2015; data zamieszczenia: 13.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 245107 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ, ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb, owoców i warzyw mrożonych do magazynu żywnościowego Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój. 2. Opis przedmiotu zamówienia: 1) produkty powinny być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami jakościowymi; 2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim opakowaniach; 3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy; 4) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5) Zamawiający wymaga, aby zamówione artykuły były dostępne nie później niż 48 godzin od momentu złożenia zamówienia; 6) Zamawiający wymaga, aby w zał. nr 1 i 2 do SIWZ w kolumnie nr 3 - 5 Wykonawca wpisał nazwę handlową, nazwę producenta oraz wielkość opakowania jednostkowego zaoferowanego przez siebie produktu; 7) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Wielość przedmiotu zamówienia jest wielkością szacunkową i została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ: 1) zał. nr 1 do SIWZ - PAKIET I - WARZYWA I OWOCE MROŻONE; 2) zał. nr 2 do SIWZ - PAKIET II - RYBY MROŻONE. 4. Częstotliwość dostaw: 1) PAKIET I - WARZYWA I OWOCE MROŻONE - jeden raz w tygodniu (środa) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 800 - 930; 2) PAKIET II - RYBY MROŻONE - jeden raz w tygodniu (środa) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 800 - 930; 3) jeżeli dniem dostawy jest dzień ustawowo wolny od pracy to dostawa będzie realizowana w pierwszym dniu roboczym przed lub po dniu ustawowo wolnym od pracy. 5. Warunki dostaw: 1) wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy, b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966; z późn. zm.), c) ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( Dz.U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577; z późn. zm.); 2) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy - zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowocenowych zał. nr 1, 2 do SIWZ; 3) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP; 4) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji). 6. Wykonawca realizujący zamówienie PAKIET I - WARZYWA I OWOCE MROŻONE zobowiązuje się do: 1) nieodpłatnego przekazania na czas obowiązywania umowy i dostarczenia Zamawiającemu 4 sztuk zamrażarek skrzyniowych o pojemności min. 500 l każda. 2) dostarczenia i zamontowania ich przed pierwszą dostawą. Zamrażarki muszą być sprawne, czyste, nadające się do użytku i przechowywania produktów spożywczych; 3) serwisowania i ewentualnych napraw na swój koszt...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: PAKIET I - WARZYWA I OWOCE MROŻONE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe PINGWINEK Jerzy Świercz Anna Świercz Sp. J., ul. Domaszowska 94, 25-320 Kielce, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 123776,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 83069,39

  • Oferta z najniższą ceną: 83069,39 / Oferta z najwyższą ceną: 91905,66

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: PAKIET II - RYBY MROŻONE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe PRIMA BĄK Sp. J., ul. Głowackiego 27, 39-300 Mielec, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 103520,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 99219,75

  • Oferta z najniższą ceną: 99219,75 / Oferta z najwyższą ceną: 99219,75

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.