eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów oraz kanapek dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-10-01

Łódź: Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów oraz kanapek dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Numer ogłoszenia: 397834 - 2013; data zamieszczenia: 01.10.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 367980 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi, ul. Piotrkowska 149, 90-440 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 6324034, faks 0-42 6324130.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów oraz kanapek dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dostarczenie 6 367 szt. dwudaniowych obiadów ( posiłki gorące ) dla podopiecznych Domu Dziennego Pobytu przy ul. Fabrycznej 19 oraz przy ul. Zbocze 2a a także 1 053 szt. kanapek dla dzieci uczestniczących w zajęciach Świetlicy Środowiskowej przy ul. Tybury 16 Posiłki będą przygotowywane w okresie od 1 października 2013 roku do 31 stycznia 2014 roku. Przygotowanie i dostarczanie obiadów odbywać się będzie dla podopiecznych Domu Dziennego Pobytu przy ul. Fabrycznej 19 oraz przy ul. Zbocze 2a, 5 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku ( za wyjątkiem świąt przypadających w te dni ) w godzinach 12.00 - 13.00, a kanapek gotowych dla dzieci uczestniczących w zajęciach Świetlicy Środowiskowej przy ul. Tybury 16, 5 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku ( za wyjątkiem świat przypadających w te dni ) w godzinach wcześniej uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający będzie informować każdorazowo Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków do godziny 10, w dniu poprzedzającym dostawę w przypadku dostaw przypadających poniedziałki, Zamawiający będzie składał zapotrzebowanie w piątek poprzedzający dostawę na podane w ofercie przez Wykonawcę numery faksu lub adres poczty elektronicznej. Obowiązującą formą zamówienia będzie zgłoszenie pisemne za pomocą faksu lub e- mailu. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym przez Zamawiającego na dany dzień; Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem w przeznaczonych do tego celu pojemnikach, w przypadku: (a) obiadów - termosy będące własnością Wykonawcy, gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw, (b) kanapki - każda oddzielnie opakowana w folie, dostarczone w pojemnikach zabezpieczających przed zgnieceniem lub innym uszkodzeniem. Specjalistyczne termosy gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw zapewni Wykonawca. Wykonawca zobowiązany będzie do umycia i dezynsekcji opakowań po każdej dostawie posiłków. Wykonawca dostarczać będzie przygotowane posiłki samochodem przystosowanym do świadczenia usług cateringowych. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków obiadów o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych. Przygotowywane posiłki musza być różnorodne. Przy przygotowywaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów. Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego przygotowywania posiłków - obiadów, zgodnie z następującymi zasadami: (a) obiady powinny odpowiadać następującym kryterium: - zawartość energii 850 kcal, - udział białka nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku, - udział białka zwierzęcego średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku, - udział energii z tłuszczu do 30%; (b) Zamawiający oczekuje, że Wykonawca będzie przygotowywał obiady zgodnie z zaleconym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa ( czerwonego ), - stosowanie mięsa drobiowego, - stosowanie ryb, - miarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, - duży udział warzyw i owoców w posiłkach w tym także nasiona roślin strączkowych; (c) każdy obiad będzie się składał z dwóch dań w tym: - zupa 500 ml przygotowana na wywarach jarskich ( warzywnych ) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Zupa doprawiona będzie nisko tłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem czy mąką sporadycznie zasmażką, - drugie danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami ( zmiennie ), makaron, danie rybne, danie mączne ( pierogi, kopytka, placki itp. ) oraz surówki lub jarzyny; (d) ustala się obowiązującą gramaturę posiłków - obiadów, w tygodniu ( 5 dni roboczych ): - trzy dania mięsne ( 100 g porcja po przygotowaniu ) stosując naprzemiennie trzy różne techniki kulinarne, - jedno danie jarskie ( 200 g dania + 50 g dodatek ) typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem, pierogi z zasmażką, - jedno danie rybne ( 100 g porcja po przygotowaniu ), typu ryba w kawałku, kotlet rybny, - dodatek skrobiowy ( 150 g porcja po przygotowaniu ) na przemiennie: ziemniaki, ryż, makaron, kasza, - dodatek owocowo - warzywny ( 150 g porcja po przygotowaniu ) na przemiennie gotowany i surowy; (e) w każdym dniu musi wystąpić dodatek owocowo - warzywny, (f) w ciągu 10 dni roboczych ( dwóch tygodni ) dania nie mogą się powtórzyć, Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego przygotowania kanapek o następującej gramaturze i składzie: - bułka z przedziałkiem 90 g, masło roślinne, jajko na twardo, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, - rogal maślany 80 g, masło roślinne, dżem min. 35% owoców ( truskawkowy, wiśniowy, morelowy, owoce leśne )- słodzone cukrem, - bułka graham 90 g, masło roślinne, szynka wieprzowa min. 80% mięsa - 2 plasterki, ser żółty - 1 plasterek, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, - bułka z przedziałkiem 90 g, masło roślinne, polędwica drobiowa min. 80% mięsa- 2 plasterki, ser żółty- 1 plasterek, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, - bułka z przedziałkiem 90 g, masło roślinne, ser żółty- 3 plasterki, - bułka wieloziarnista 80 g. masło roślinne, kiełbasa krakowska min. 80% mięsa - 2 plasterki. Wykonawca zobowiązany będzie do nieodpłatnego przechowywania próbek odpowiedniej gramatury dla celów badań przez Państwową Stację Sanitarną - Epidemiologiczną, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Kanapki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się wędliny z puszek konserwowych. Wykonawca zabierać będzie pozostałości posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: (a) stwierdzenia nieświeżości dostarczonego posiłku; (b) dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony; (c) dostarczenia posiłków w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym; Wymagania stawiane Wykonawcy: (a) Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia; (b) Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia; (c) Wykonawca zapewni należytą staranność przy realizacji zamówienia, rozumianą jako staranność profesjonalną w działalności objętej przedmiotem zamówienia; (d) Wykonawca wyda przedmiot zamówienia zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem ilościowym; (e) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca okaże w stosunku do każdego produktu odpowiednie certyfikaty zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi; (f) zgłaszanie na piśmie Zamawiającemu wszelkich zmian numerów telefonów, faksu lub adresu poczty elektronicznej. W razie stwierdzenia wad lub braków w dostarczanych posiłkach, Zamawiający prześle pisemnie reklamację do Wykonawcy. W przypadku zgłoszenia reklamacji, Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy i zwróci na koszt Wykonawcy wyroby będące przedmiotem reklamacji, celem wymiany na wolne od wad. Wykonawca w ciągu 2 godzin wymieni towar na inny, odpowiadający Zamawiającemu. W przypadku nie dotrzymania terminu o którym mowa w pkt.26, Zamawiający zastrzega sobie możliwość nabycia posiłków na koszt Wykonawcy. W cenę posiłku wliczony będzie transport (zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi), zapakowanie i dostarczenie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. Należność za dostarczone posiłki, Wykonawca będzie ustalał każdorazowo w oparciu o ceny jednostkowe, określone przez Wykonawcę w ofercie. Podstawą do wystawienia faktury będzie potwierdzony odbiór dostawy przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Wykonawca będzie wystawiał faktury na koniec każdego miesiąca po dokonaniu dostaw. Zapłata za dostarczone artykuły będzie płatna w terminie do 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionych faktur Zamawiającemu, w drodze przelewu z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej ,,FEL-MED,,, ul. Szpitalna 6, Łódź, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32086,34 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 33493,15

  • Oferta z najniższą ceną: 33493,15 / Oferta z najwyższą ceną: 79563,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.