eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawyGP.3431-01/2010)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-02-10

Włocławek: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-01/2010)
Numer ogłoszenia: 38356 - 2010; data zamieszczenia: 10.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-01/2010).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych artykułów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: I część zamówienia (różne artykuły spożywcze): 1) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 40 l, 2) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 200 l, 3) Ryż, biały, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,5 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 4) Kasza manna, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kg, 5) Mąka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2600 kg, 6) Kasza gryczana, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 7) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia, o wartości energetycznej minimum 900 kcal na 110ml i minimum 100g tłuszczu na 110ml, w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 100 l, 8) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia, o wartości energetycznej minimum 900 kcal na 110ml i minimum 100g tłuszczu na 110ml w opakowaniu plastikowym od 3,0 l do 10,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 650 l, 9) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,6 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 180 kg, 11) Makaron świderki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2000 kg, 12) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 13) Kawa zbożowa, typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa, w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 14) Zupa pieczarkowa, w proszku, o minimalnej zawartości suszonych pieczarek 6%, w opakowaniu od 35 g do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kg, 15) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 400 kg, 16) Kasza jęczmienna, w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 17) Przyprawa do potraw chińskich typu FIX, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 13 kg, 18) Przyprawa w płynie, typu Magii, w opakowaniu do 6,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 900 l, 19) Kwasek cytrynowy, biały, kryształ, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 6 kg, 20) Cukier waniliowy, biały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 21) Przyprawa do drobiu, w opakowaniu do 1,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 22) Majeranek, suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 23) Przyprawa jarzynowa, sypka, w opakowaniu do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 24) Kostka rosołowa, przyprawa do potraw, o pojemności opakowania do 20 szt. kostek, w opakowaniu do 200 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 25) Żurek, w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 500 l, 26) Herbata liściasta, czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 15 kg, 27) Herbata mięta, w torebkach pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 30 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 26 kg, 28) Cukier biały, sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniu papierowym od 1,0 kg do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1250 kg, 29) Pieprz czarny, mielony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 30) Sól spożywcza, jodowana, warzona, w opakowaniu do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1100 kg, 31) Musztarda stołowa, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 50 kg, 32) Ocet spożywczy, spirytusowy, w opakowaniu plastikowym lub szklanym 0,5 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 80 l, 33) Sos pieczeniowy, ciemny, w proszku, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 34) Ziele angielskie, czarne, całe ziarenka, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 35) Sos grzybowy, w proszku, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kg, 36) Papryka słodka, mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 37) Papryka ostra, mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 38) Czosnek granulowany, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 39) Oregano, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1 kg, 40) Bazylia, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1 kg, 41) Liść laurowy, cały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg. II część zamówienia (puree ziemniaczane): 1) Puree ziemniaczane, w płatkach ziemniaczanych lub w proszku. Minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2800 kg. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej 3. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 4. Transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, o których mowa w pkt III/1 może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - część I zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 10:00. - część II zamówienia - nie częściej niż jeden raz na dwa tygodnie każdorazowo do godz. 10:00. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4, 15.31.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 5.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH o wartości równej lub większej niż 50% ceny brutto oferty składanej w niniejszym postępowaniu oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.02.2010 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 40 l, 2) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 200 l, 3) Ryż, biały, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,5 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 4) Kasza manna, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kg, 5) Mąka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2600 kg, 6) Kasza gryczana, w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 7) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia, o wartości energetycznej minimum 900 kcal na 110ml i minimum 100g tłuszczu na 110ml, w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 100 l, 8) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia, o wartości energetycznej minimum 900 kcal na 110ml i minimum 100g tłuszczu na 110ml w opakowaniu plastikowym od 3,0 l do 10,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 650 l, 9) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,6 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 180 kg, 11) Makaron świderki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2000 kg, 12) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 13) Kawa zbożowa, typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa, w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 14) Zupa pieczarkowa, w proszku, o minimalnej zawartości suszonych pieczarek 6%, w opakowaniu od 35 g do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kg, 15) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 400 kg, 16) Kasza jęczmienna, w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 17) Przyprawa do potraw chińskich typu FIX, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 13 kg, 18) Przyprawa w płynie, typu Magii, w opakowaniu do 6,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 900 l, 19) Kwasek cytrynowy, biały, kryształ, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 6 kg, 20) Cukier waniliowy, biały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 21) Przyprawa do drobiu, w opakowaniu do 1,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 22) Majeranek, suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 23) Przyprawa jarzynowa, sypka, w opakowaniu do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 24) Kostka rosołowa, przyprawa do potraw, o pojemności opakowania do 20 szt. kostek, w opakowaniu do 200 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 25) Żurek, w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 500 l, 26) Herbata liściasta, czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 15 kg, 27) Herbata mięta, w torebkach pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 30 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 26 kg, 28) Cukier biały, sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniu papierowym od 1,0 kg do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1250 kg, 29) Pieprz czarny, mielony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 30) Sól spożywcza, jodowana, warzona, w opakowaniu do 25,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1100 kg, 31) Musztarda stołowa, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 50 kg, 32) Ocet spożywczy, spirytusowy, w opakowaniu plastikowym lub szklanym 0,5 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 80 l, 33) Sos pieczeniowy, ciemny, w proszku, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kg, 34) Ziele angielskie, czarne, całe ziarenka, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 35) Sos grzybowy, w proszku, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kg, 36) Papryka słodka, mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 37) Papryka ostra, mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg, 38) Czosnek granulowany, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kg, 39) Oregano, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1 kg, 40) Bazylia, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1 kg, 41) Liść laurowy, cały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Puree ziemniaczane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Puree ziemniaczane, w płatkach ziemniaczanych lub w proszku. Minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.