eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Radostowice › Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2016 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-14

Radostowice: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2016 r.
Numer ogłoszenia: 341498 - 2015; data zamieszczenia: 14.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach , ul. Dworcowa 56, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 21 52 22, faks 32 212 52 22.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.radostowicesp.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2016 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2016 r. tj. od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r. Zakres przedmiotu zamówienia został podzielony na VII części. Wykonawca może złożyć ofertę na wybraną/ne do realizacji część/i zamówienia: Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Część II _ Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne Część III - Drób Część IV - Ryby Część V - Warzywa, owoce i przetwory Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja Część VII - Pozostałe produkty spożywcze.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.11.20.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • w celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony w sytuacji gdy wykonawca wykaże wykonanie w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: co najmniej jednego zamówienia polegającego na dostawie ciągłej przez okres minimum 1 roku produktów spożywczych odpowiadających rodzajem i wartością części, na którą Wykonawca składa ofertę.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    zgodnie z pkt III.3.2 niniejszego ogłoszenia.;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

formularz ofertowy sporządzony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.radostowicesp.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły 1000 g szt 100 Chleb graham nie barwiony 400 g szt. 500 Chleb razowy 400 g szt. 200 Chleb pełnoziarnisty 550 g szt. 100 Bułka kanapkowa, wek 300 g szt 50 Bułka kajzerka 400 g szt 200 Rogale zwykłe 100 g szt 300 Strucla duża 400 g szt 10 Bułka graham 80 g szt 2000 Bułka tarta pełnoziarnista 1000 g kg 50 Bułka tarta 1000 g kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół woł. z/k świeże kg 150 Łopatka wp. b/k świeża kg 1400 Karczek wp. b/k świeży kg 300 Gulaszowe woł. extra świeże kg 150 Mielonka garmażeryjna zawierająca co najmniej 70% mięsa kg 200 Schab wp z/k kg 100 Polędwica sopocka zawierająca co najmniej 70% mięsa kg 30 Polędwica drobiowa zawierająca co najmniej 70% mięsa kg 30 Kiełbasa szynkowa zawierająca co najmniej 70% mięsa kg 60 Parówka drobiowa zawierająca co najmniej 70% mięsa z drobiu kg 350 Boczek wędzony chudy kg 40 Wołowina b/k ekstra kg 180.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka świeży bez widełek kg 1200 Noga z kurczaka świeża kg 1000 Pasztet drobiowy- zawierający ponad 70% mięsa drobiowego kg 25 Szyje z indyka świeże kg 100 Podudzie z kurczaka (nie ćwiartka) świeże kg 700 Udziec z indyka świeży kg 100 Filet z indyka świeży kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z makreli w pomidorach lub oleju konserwa 170 g zawierający co najmniej 60% mięsa z ryby szt. 30 Filet śledziowy w pomidorach lub oleju konserwa 170 g zawierający co najmniej 60% mięsa z ryby szt. 30 Filet mintaj mrożony glazura 10% kg 1700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA, OWOCE I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki kg 5000 Fasola Piękny Jaś kg 50 Groch łuskany kg 30 Buraki kg 300 Cebula kg 250 Czosnek kg 10 Kapusta biała kg 600 Kapusta czerwona kg 400 Kapusta świeża włoska kg 30 Kapusta kiszona kg 500 Marchew kg 200 Pietruszka zielona świeża kg 40 Seler korzeń kg 60 Koperek pęczki zielony pęczek 40 Szczypiorek pęczek 40 Ogórek konserwowy 1L szt 40 Sałatka szwedzka 2650 ml Urbanek lub równoważny szt 100 Koncentrat pomidorowy 1 L 30% Pudliszki lub równoważny szt 60 Koncentrat buraczkowy 300 ml Krakus lub równoważny szt 40 Dżem truskawkowy niskosłodzony pasteryzowany 280 g szt 50 Brzoskwinia konserwowa w syropie lekkim 450 g puszka 10 Malina mrożona 450 g paczka 20 Truskawka mrożona 450 g paczka 40 Kalafior mrożony 2500g paczka 20 Zupa jarzynowa 7 składników 2500g paczka 20 Mrożonka jarzynowa chińska 2500g paczka 20 Papryka konserwowa 720 ml Rolnik lub równoważny szt 20 Fasola zielona szparagowa konserwowa 2 kg szt 40 Kukurydza konserwowa 400 g szt 20 Kalafior świeży szt 100 Kapusta pekińska szt 150 Rzodkiewka pęczek 20 Ogórek zielony kg 350 Papryka czerwona żółta świeża kg 15 Pomidor koktailowy kg 100 Pomidor kg 200 Cytryna kg 20 Pomarańcza kg 100 Mandarynka kg 300 Banan kg 400 Gruszka kg 400 Jabłka kg 600 Nektarynka kg 100 Kiwi kg 50 śliwka kg 200 Śliwka suszona bezpestkowa 100 g paczka 200 Sałata zielona szt 90 Sałata lodowa szt. 40 kalarepa szt. 20 Orzechy laskowe łuskane nie solone paczka 200 Orzechy ziemne nie solone 100 g paczka 200 Ketchup łagodny zawierający co najmniej 120 g pomidorów na 100 g ketchupu i nie więcej niż 10 g cukru na 100 g szt 50 Ocet 10% 500 ml szt 30 Ogórek kiszony op. 10 kg szt 10 Sok 100% 10 g cukru na 100 g szt 300 Brokuł świeży szt 400 Pietruszka korzeń kg 60 Por szt 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej Kujawski lub równoważny L 300 Margaryna mleczna Bielmar lub równoważny 250 g szt. 60 Kefir 400 ml zawartość cukru do 10 g na 100 g/ml szt. 300 Jogurt naturalny 330 ml zawartość cukru do 10 g na 100 g/ml szt. 400 Masło ekstra 200 g 82% szt. 600 Mleko 2% L 1000 Twaróg półtłusty 250 g zawartość cukru do 10 g na 100 g/ml szt. 100 Jogurt 7 zbóż pełnoziarnisty zawartość cukru do 10 g na 100 g/ml szt. 30 Ser żółty Gouda Mońki lub równoważny kg 120 Śmietana słodka 18% 400 ml szt. 150 Śmietana zakwaszana 18% 400 ml szt. 200 Jaja świeże L szt. 10000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY SYPKIE I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól morska Prymat lub równoważny kg 60 Mąka ziemniaczana Superior lub równoważny kg 150 Mąka pszenna tortowa kg 400 Mąka wrocławska kg 150 Krupiczka kg 10 Cukier kryształ kg 600 Kasza jęczmienna wiejska extra kg 120 Kasza jaglana kg 10 Kasza gryczana kg 50 Kasza kukurydziana kg 10 Ryż biały Kupiec lub równoważny kg 100 Makaron świderki Libella 500 g lub równoważny kg 200 Makaron świderki pełnoziarnisty Libella lub równoważny kg 50 Makaron łazanki 500 g Lubella lub równoważny kg 100 Makaron domowy Nitki 5-6 jajeczny kg 25 Makaron małe muszelki Lubella lub równoważny kg 30 Papryka mielona słodka, sypka 700 g paczka 5 Pieprz mielony 800 g paczka 5 Pieprz ziarnisty cały 8 g szt. 5 Ziele angielskie 500 g paczka 2 Lubczyk 8 g paczka 200 Bazylia 10 g paczka 200 Oregano 10 g Paczka 200 Kminek cały 8 g szt. 5 Herbata czarna Lipton lub równoważny 100 szt. paczka 5 Herbata owocowa malinowa Saga lub równoważny kg 25 Herbata owocowa wiśniowa Saga lub równoważny kg 25 Kawa zbożowa 500 g Elekta lub równoważny paczka 40 Kakao Decomoreno 80 g lub równoważny paczka 15 Proszek do pieczenia 30 g paczka 30 Cukier waniliowy 30 g paczka 50 Cukier puder 400 g paczka 20 Cynamon mielony 15 g paczka 10 Płatki owsiane 500 g paczka 20 Płatki kukurydziane 1 kg bez cukru Libella lub równoważny kg 60 Płatki jaglane naturalne 100% Kupiec lub równoważny kg 5 Kasza manna kg 20 Drożdże 100 g szt 120 Rodzynki sułtańskie kg 3 migdały kg 2 Orzechy włoskie kg 2 Żurawina 1 kg kg 2 Miód pszczeli naturalny 1 l szt. 20 Czekolada gorzka 100 g szt. 100 Ocet jabłkowy fermentacyjny 6% szt. 5 Mąka żurkowa 500 g kg 40 Majonez dekoracyjny 700 ml Winiary lub równoważny szt 6 Liść laurowy 200 g paczka 2 Majeranek 8 g paczka 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.