eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łowicz › Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne. 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.12.00-0.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-04

Łowicz: Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne. 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
Numer ogłoszenia: 328 - 2016; data zamieszczenia: 04.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 182565 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Opieki Zdrowotnej, ul. Ułańska 28, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8375368 w. 250, faks 046 8375991.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne. 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.12.00-0..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na: 1.1. kompleksowym przygotowywaniu posiłków z surowców Wykonawcy, 1.2. dostarczanie posiłków wózkami Wykonawcy do oddziałów szpitalnych - kuchenek oddziałowych, 1.3. odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. 1.4. posiłki powinny uwzględniać zalecenia dietetyczne, zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dotyczącymi norm zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. 2. Posiłki dla pacjentów przebywających w oddziałach szpitalnych przygotowuje kuchnia główna w pomieszczeniach Zamawiającego . 3.Posiłki dla ok. 45 pacjentów przebywających w Oddziale Fizjoterapii Rehabilitacji w Stanisławowie, odległego 24 km od głównej siedziby szpitala, powinny być dowożone z kuchni głównej, z zachowaniem przepisów sanitarnych. Dane dotyczące personelu: Wykonawca zobowiązuje się do przejęcia 6 pracowników, w trybie art. 231KP przy zapewnieniu wszelkich praw i uprawnień im przysługującym. Pracownicy zatrudnieni są w firmie, która obecnie świadczy usługi na rzecz ZOZ i przejęła pracowników w myśl art. 231KP. Miesięczne koszty osobowe przejmowanych pracowników wynoszą 14.350,73 zł (słownie: czternaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt złotych 73/100). Na wynagrodzenie brutto pracowników składa się tylko uposażenie zasadnicze bez dodatków i kształtuje się jak niżej. Lp Wymiar etatu Czas trwania umowy o pracę Stawka zaszeregowania (wynagrodzenie miesięczne brutto) ZUS pracodawcy Koszt wynagrodzenia Liczba dni urlopu na dzień 10.12.2015 1 1/1 czas nieokreślony 1 750,00 307,95 2 057,65 3,38 2 1/1 czas nieokreślony 3 150,00 553,77 3 703,77 8 3 1/1 czas określony do 31.12.2015r 1 750,00 352,28 2 102,28 16,63 4 1/1 czas nieokreślony 1750,00 352,28 2 102,28 3,25 5 1/1 czas nieokreślony 1.900,00 382,47 2 282,47 5 6 1/1 czas nieokreślony 1.750,00 352,28 2 102,28 5,38 12.050,00 2.300,73 14 350,73 Liczba osób przebywających na: - urlopie macierzyńskim - 0 osób - urlopie wychowawczym - 0 osób - urlopie bezpłatnym - 0 osób Liczba osób nabywających uprawnienia do odprawy emerytalnej w okresie trwania umowy -1 osoba. Osoba umieszczona w tabeli w poz. 2 nabywa uprawnienia do odprawy emerytalnej dnia 08.02.2016r. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się dzierżawienia pomieszczeń Szpitala na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę pomieszczenia, w tym: kuchnia centralna z magazynami oraz stołówką o łącznej powierzchni 235,91 m2 oraz pomieszczenia kuchni i stołówki w Oddziale Fizjoterapii i Rehabilitacji w Stanisławowie k/Bielaw o łącznej powierzchni 68,39m2, wraz z urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni, na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu. Wykaz pomieszczeń i sprzętu stanowiących przedmiot dzierżawy i najmu zawiera załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji. Zamawiający ustala, iż kwota dzierżawy wynosi 1.685,96 zł netto miesięcznie + należny podatek VAT 23 % , co daje kwotę 2.073,73 zł brutto. Zamawiający dostarczy wykonawcy energię elektryczną, parę technologiczną, C.W. i C.O. Opłaty za powyższe będą naliczane wykonawcy wg szacunkowych kosztów Zamawiającego tj. : - co, cw, para technologiczna- 5.431,35 zł netto + 23% podatek VAT = 6.680,56 zł brutto - zw, ścieki, wywóz nieczystości - 554,86 zł netto + 8% podatek VAT = 599,25 zł brutto - energia elektryczna - 1.760,64 zł netto + 23% podatek VAT = 2.165,59 zł brutto opłata za telefon wg. faktycznego zużycia. Ilość łóżek: 215 w tym: Oddział Chorób Wewnętrznych - 54 łóżka Oddział Chirurgiczny - 40 łóżka Oddział Położniczo- Ginekologiczny - 32 łóżka Oddział Pediatryczny - 21 łóżek Oddział Fizjoterapii i Rehabilitacji - 45 łóżek Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii - 5 łóżek Oddział Neonatologiczny -18 łóżek Szacunkowa ilość posiłków do przygotowania i wydania w okresie 12 miesięcy: - śniadania - 48 723 porcji - obiady - 47 502 porcji - kolacje - 48 318 porcji W związku z trwającym od lipca 2015r. remontem w OFiR w Stanisławowie, co spowodowało zmniejszenie liczby leczonych pacjentów a tym samym ilości wydanych posiłków, wyżej wymienione dane dotyczą okresu 12 m-cy /V.2014 - IV.2015r/. Uśredniona ilość diet w ciągu jednego dnia wynosi 140, w tym: - dieta podstawowa - 45 szt - dieta łatwo strawna - 64 szt - dieta cukrzycowa -12 szt - dieta wątrobowa - 4 szt - dieta wysokobiałkowa - 2 szt Diety o zmienionej konsystencji: - dieta papkowata- 5 szt - dieta wysokobiałkowa do żywienia przez zgłębnik - 8 szt. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania diety innej niż wyżej wymienione, indywidualnej na zlecenie lekarskie.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.12.00-0.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ASPEN RES Sp. z o.o., ul.Bularnia 5, 31-222 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 544676,40 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 630262,75

  • Oferta z najniższą ceną: 630262,75 / Oferta z najwyższą ceną: 630262,75

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.