To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-09-15
Ogłoszenie nr 309204 - 2016 z dnia 2016-09-15 r.
Brzeziny: Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: "AKADEMIA MISTRZÓW ZAWODU"
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
tak
Nazwa projektu lub programuRegionalny Program Operacyjnywojewództwa Łódzkiego na lata 2014-2020, priorytet Xi: Edukacja Kwalifikacje, Umiejętności, działanieXI.3:Kształcenie zwodowe, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 165841-2016
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Brzeziński, krajowy numer identyfikacyjny
75073171100000, ul.
ul. Sienkiewicza
16,
95060
Brzeziny, państwo
, woj.
łódzkie, tel.
046 8741111, 8743164, faks
468 741 111, e-mail
Adres strony internetowej (URL): www.powiat-brzeziny.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: "AKADEMIA MISTRZÓW ZAWODU"
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Wyłonienie podmiotów do przeprowadzenia kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: "Akademia Mistrzów Zawodu" realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, priorytet XI: Edukacja, Kwalifikacje, Umiejętności, działanie XI.3: Kształcenie zawodowe, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Na przedmiot zamówienia składają się następujące części: Zadanie I. 1. Nazwa. Kurs doskonalący "Doradca edukacyjno-zawodowy" 2. Opis. Kurs dla 6 nauczycieli przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: wskazane przez Wykonawcę (preferowany teren województwa łódzkiego). Wykonawca zapewnia transport uczestników kursu z/do Brzezin; 4. Czas trwania kursu: w okresie X - XII 2016 r. w weekendy. 5. Program kursu. 1) elementy obowiązkowe: a) poradnictwo zawodowe w systemie oświaty - regulacje prawne. b) klasyfikacje współczesnych koncepcji rozwoju zawodowego i wyboru zawodu. c) metodyka poradnictwa zawodowego. Testy i autotesty w poradnictwie zawodowym. d) ewaluacja pracy doradcy zawodowego. e) psychologia w pracy doradcy zawodowego. 2) fakultatywne elementy programu- minimum 1 z 2: a) praktyczne umiejętności międzykulturowe doradcy zawodowego. b) poradnictwo oraz doradztwo zawodowe w Polsce i w Unii Europejskiej. 6. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu, b) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, c) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, d) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami tych zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie II. 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych - "Kurs baristy I stopnia" 2. Opis. Kurs dla 20 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie XI - XII 2016 r. w 2 grupach w wymiarze 60 h na grupę - łącznie 120 h kursu w weekendy lub/ i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu. 1) elementy obowiązkowe: A. TEORIA a) kawa: - jako roślina - historia, rejony uprawy, wymagania klimatyczne, odmiany, największe plantacje - jako ziarno - obróbka, wypalanie, różnice ze względu na odmianę (Arabika, Robusta) - jako napój - sposoby sporządzania kawy, spożycie kawy na świecie b) barista: - początki zawodu na świecie, - kwalifikacje i zakres obowiązków - cechy dobrego baristy, c) sprzęt baristy i jego serwis: - ekspres ciśnieniowy - budowa, parametry, rodzaje, konserwacja - młynek - budowa, rodzaje, ustawienia d) naczynia w zawodzie baristy - zastosowanie. B. PRAKTYKA a) przygotowanie espresso, espresso doppio, ristretto, lungo, - ubicie, - parametry, - fazy ekstrakcji, - ocena jakości, b) pienienie mleka - właściwości mleka - techniki spieniania mleka c) przygotowanie napojów kawowych z mlekiem - latte, cappucino, latte machisto d) dodatki do kaw - czekolada (mocha), lody (espresso affogato), bita śmietana, sosy, cynamon i inne przyprawy - zastosowanie dodatków w praktyce. e) kawy mrożone f) obsługa klienta - przyjmowanie zamówień, etyka w zawodzie baristy, profesjonalne podejście do klienta. 2) fakultatywne elementy programu- minimum 2 z 3: a) "rysowania na kawie" - minimum 5 elementów dekoracyjnych przećwiczonych praktycznie, narzędzia do malowania na kawie, dodatki do malowania. b) likiery i inne alkohole jako dodatki do kaw - proporcje dodatków, dozowanie, mieszanie. c) Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna wykorzystywane przez system zarządzania HACCP w pracy baristy. 6. Zamawiający zapewnia: a) produkty do kwoty 4150,00 zł brutto, b) profesjonalny ekspres ciśnieniowy do kawy z młynkiem i pieniaczem, c) naczynia, d) salę z dostępem do bieżącej wody w celu przeprowadzenia kursu. 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przygotowanie listy produktów i naczyń niezbędnych do przeprowadzenia kursu przez wyłonionego oferenta; c) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, d) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, e) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie III. 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych -"Kurs barmański I stopnia" 2. Opis. Kurs dla 20 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie I - II 2017 r. w 2 grupach w wymiarze 60 h na grupę - łącznie 120 h kursu w weekendy i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu. 1) elementy obowiązkowe: A. TEORIA a) historia miksologii, miksologia klasyczna, a mieszanie w stylu wolnym, b) najnowsze trendy w miksologii w Polsce i na świecie, c) technologia napojów alkoholowych, towaroznawstwo alkoholowe, historia, charakterystyka, klasyfikacje i znane marki poszczególnych rodzajów alkoholi: wódka czysta, wódki gatunkowe, gin, brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de jerez, grappa, likiery, bittery, whisky (szkocka, irlandzka, amerykańska, kanadyjska, japońska), rum, cachaça, tequila, mezcal, absynt, wino musujące, wino wzmacniane, wermuty, d) sylwetka barmana, kontakt z Gośćmi, elementy psychologii sprzedaży, charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych, e) sprzęt barmański i typy szkła barowego, miary barowe; B.PRAKTYKA a) przyrządzanie drinków na bazie wyżej wymienionych alkoholi metodami:-shaking, stiring, throwing, building, b) przygotowanie drinków z kategorii: -Cocktails, daisy, highball, cream drinks, sour, collins, cooler, julep, pick-me-up, frozen drinks, mocktails, special drinks, c) serwowanie napojów mieszanych, d) classic cocktails and modern classic cocktails, e) garnish, sztuka przyozdabiania drinków przy pomocy świeżych owoców ( jak: carambola, physalis, kumquat, ananas, kiwi, banan, cytryny, limonki, pomarańcze, winogrona, melon i inne), f) drinki na bazie wyżej wymienionych świeżych owoców, g) sposoby podawania likieru sambuca, absyntu, h) sposoby podawania tequili, i) drinki efektowne, płonące, rainbow shots; . Striped drinks: frinki warstwowe różnymi metodami, j) wędzenie koktajli- smoking gun, k) specyfika zatrudnienia w gastronomii i hotelarstwie: - CV - na co zwracać uwagę podczas przygotowania cv.- rozmowy kwalifikacyjne w praktyce 2) fakultatywne elementy programu- minimum 2 z 3: a) Flair (Free pouring. Working flair, a exhibition flair), b) barmaństwo molekularne/zastosowanie ciekłego azotu w miksologii, c) zasady perfect serve; 6. Zamawiający zapewnia: a) produkty do kwoty 5 100,00 zł brutto, b) salę z dostępem do bieżącej wody w celu przeprowadzenia kursu. 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przygotowanie listy produktów i naczyń niezbędnych do przeprowadzenia kursu przez wyłonionego oferenta; c) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, d) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, e) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie IV 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych -"Zakładanie działalności gospodarczej i prowadzenie firmy" 2. Opis. Kurs dla 10 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Ekonomicznego w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie I - II 2017 r. w wymiarze 100 h- weekendy i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu: a) biznesplan i finansowanie działalności firmy, b) zakładanie firmy, c) zarządzanie firmą, d) księgowość w firmie w tym praca z planem kont firmy i sporządzenie bilansu, ustalenie wyniku finansowego , tworzenie zestawień i raportów finansowych, e) pracownicy w firmie - obowiązki pracodawcy, Kodeks Pracy, Regulaminy Organizacyjne Firm, Prawa i Obowiązki Pracownika, Zatrudnianie pracowników, f) odpowiedzialność przedsiębiorcy, g) rozliczenia z US i ZUS - druki, terminy ważne dla każdego przedsiębiorcy, prawo podatkowe, h) regulacje prawne dla małego biznesu, i) firma - formy organizacyjne dostępne dla małego biznesu w Polsce i Unii Europejskiej; 6. Zamawiający zapewnia: a) salę ekonomiczną wyposażoną w komputery, projektor i ekran, frankownicę, tablicę flipchart, telefon z faksem, bindownicę, drukarkę laserową z funkcją skanera i kopiarki A4; b) oprogramowanie: INSERT GT, Rachmistrz GT, Rewizor GT, Gratyfikant GT, Gestor CRM, Analityk, Biuro rachunkowe, c) dostęp do internetu 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, c) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, d) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie V 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych "Specjalista ds. kadrowo-płacowych" 2. Opis. Kurs dla 10 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Ekonomicznego w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie III - V 2017 r. w wymiarze 100 h w weekendy i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu: 1) Prawo pracy i kodeks cywilny, a) podstawowe zasady prawa pracy; wybrane akty prawne - podstawowe formy prawne, źródła prawa w zakresie praw i obowiązków pracownika i pracodawcy b) stosunek pracy a świadczenie pracy - różnice pomiędzy umowami regulowanymi kodeksem pracy i cywilnym c) umowy o pracę w kraju i zagranicą - formy, rodzaje i procedury d) umowy cywilnoprawne - umowa zlecenie, o dzieło, kontrakt menedżerski e) czas pracy - podstawowe pojęcia; ewidencja; dyscyplina pracy; zwolnienia i nieobecności f) wynagrodzenia za pracę i jego ochrona g) rozwiązywanie umów o pracę - tryby, formy, warunki, konsultacje związkowe, terminy h) roszczenia w związku z nieuzasadnionym rozwiązaniem umowy o pracę i) urlopy pracownicze - wypoczynkowe; dodatkowe urlopy wypoczynkowe; macierzyńskie, wychowawcze; bezpłatne; prawo, wymiar, zasady udzielania, przedawnienie, ekwiwalent pieniężny j) obowiązki pracodawcy - akty wewnątrzzakładowe, regulamin pracy; regulamin wynagrodzenia; zakładowy fundusz świadczeń socjalnych; układ zbiorowy pracy, szkolenia bhp k) zasady sporządzania i wydawania świadectw pracy l) odpowiedzialność za wykroczenia przeciwko prawom pracownika m) obowiązki pracownika - zakaz konkurencji; zasady usprawiedliwiania nieobecności w pracy; zwolnienia od pracy; odpowiedzialność porządkowa pracownika, podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracownika, n) ochrona pracy kobiet, młodocianych, o) pracownicy tymczasowi; 2) Dokumentacja kadrowa, a) dokumentacja związana z zatrudnieniem i prowadzeniem akt osobowych - wymogi prawne b) dokumentacja pracownicza: teczki ABC dla pracownika, wzory stosowane w praktyce c) dokumenty i ewidencje dotyczące wynagrodzeń, czasu pracy, ilości pracy d) przepisy regulujące zakres i ramy kadrowej dokumentacji niezbędnej w firmie; e) obowiązki pracodawcy w zakresie archiwizowania i przechowywania dokumentacji pracowniczej 3) ZUS - zagadnienia dotyczące ubezpieczeń, zasiłków a) system ubezpieczeń i świadczeń z ubezpieczenia chorobowego i wypadkowego ZUS b) wynagrodzenia chorobowe, zasiłki chorobowe, opiekuńcze, macierzyńskie oraz inne świadczenia c) zasiłki z ubezpieczenia chorobowego i wypadkowego - płatnicy, odbiorcy, zasady wykorzystywania, obliczeń d) analizy przypadków stosowanych w praktyce e) obowiązki płatnika wobec ubezpieczonych i ZUS, f) zasady działania kalkulatorów wynagrodzeń pracowniczych i z umów cywilnoprawnych g) przepisy regulujące zasady naliczania wynagrodzeń w kalkulatorach płacowych h) naliczanie wynagrodzeń grup pracowników w różnych wariantach wynagrodzeń: zasadniczych, godzinowych, dniówkowych w różnych wymiarach czasu pracy. i) uwzględnianie dodatków do wynagrodzenia w postaci premii, nagród, dodatków, j) rozliczanie urlopów wypoczynkowych, ekwiwalentów urlopowych, urlopów okolicznościowych, k) zasady naliczania wynagrodzenia chorobowego l) zasady naliczania zasiłków z ubezpieczenia chorobowego i wypadkowego m) zasiłki macierzyńskie i wychowawcze n) rozliczanie nadgodzin, nieobecności, potrąceń obligatoryjnych i fakultatywnych. o) rozliczanie umów cywilnoprawnych: zlecenie, o dzieło, z Art. 13.7, z Art. 13.9 p) prowadzenie wymaganych przepisami: dokumentacji płacowej, podatkowej, druków ZUS q) rozliczanie wynagrodzeń w kolejnych miesiącach, przekazywanie danych do księgowości. 6. Zamawiający zapewnia: a) salę ekonomiczną wyposażoną w komputery, projektor i ekran, frankownicę, tablicę flipchart, telefon z faksem, bindownicę, drukarkę laserową z funkcją skanera i kopiarki A4; b)oprogramowanie: INSERT GT, Rachmistrz GT, Rewizor GT, Gratyfikant GT, Gestor CRM, Analityk, Biuro rachunkowe, c) dostęp do Internetu; 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, c) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, d) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie VI 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych -"Organizacja pracy na magazynie i monitorowanie dystrybucji" 2. Opis. Kurs dla 20 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Logistycznego w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie I - II 2017 r. w wymiarze 100 h na grupę - łącznie 200 h w weekendy i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu: 1) organizowanie i monitorowanie procesów magazynowych. a) dobieranie systemów zamawiania towarów w zależności od organizacji pracy w magazynie i zlecenia klienta, b) przestrzeganie zasad zarządzania zapasami, c) dobieranie urządzenia do wykonywania transportowych czynności magazynowych, d) dobieranie parametrów przechowywania materiałów, e) optymalizowanie zagospodarowania przestrzeni magazynowej, f) organizowanie czynności związanych z przygotowaniem ładunku do przewozu i przechowywania, g) dobór opakowań do rodzaju produktów, potrzeb klienta i środków transportu, h) stosowanie magazynowego systemów informatycznych oraz zasad automatycznej identyfikacji towarów, i) nadzorowanie przebiegu procesów magazynowych, j) ustalanie cen usług magazynowych, k) sporządzanie dokumentacji magazynowej; 2) organizowanie i monitorowanie dystrybucji a) planowanie etapów dystrybucji, b) dobieranie kanałów dystrybucji do przyjętej strategii przepływu, c) wybieranie kontrahentów według przyjętych kryteriów, d) organizowanie współpracy jednostek uczestniczących w łańcuchu dystrybucji, e) stosowanie systemów informatycznych w procesie dystrybucji, f) stosowanie urządzeń automatycznej identyfikacji towarów, g) analizowanie mechanizmów i koncepcji funkcjonowania centrów logistycznych, h) nadzorowanie procesów dystrybucji produktów, i) sporządzanie dokumentacji dotyczącej przepływu między ogniwami kanałów dystrybucji; 6.Zamawiający zapewnia: a) pracownię logistyki i gospodarki materiałowej wyposażoną w komputery, projektor i ekran, tablicę flipchart, drukarkę laserową z funkcją skanera i kopiarki A4; laserowe czytniki kodów kreskowych, drukarkę kodów kreskowych, zestawy modeli środków transportu, zestawy wzorów opakowań, zestaw modeli sprzętów i urządzeń do składowania, modele sprzętu do pakowania i zabezpieczania ładunków, makietę terminala, makietę magazynu, b)oprogramowanie: generator kodów kreskowych, , INSERT GT - Subiekt, c) dostęp do Internetu; 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, c) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, d) wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim. Zadanie VII 1. Nazwa. Kurs umiejętności zawodowych -"Monitorowanie procesów transportowych". 2. Opis. Kurs dla 20 uczniów i 1 nauczyciela Technikum Logistycznego w Brzezinach - uczestników projektu "Akademia Mistrzów Zawodu - program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim", dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 3. Miejsce realizacji kursu: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (woj. łódzkie). 4. Czas trwania kursu: w okresie II - IV 2017 r. w wymiarze 100 h na grupę - łącznie 200 h w weekendy i popołudnia (godzina do ustalenia) w pozostałe dni tygodnia. 5. Program kursu: 1) Organizowanie i monitorowanie procesów transportowych a) stosowanie przepisów prawa dotyczącego transportu i obrotu handlowego, b) dobieranie technologii procesów transportowych do warunków zlecenia, c) sporządzanie planu z przebiegu procesu transportowego, d) opracowywanie harmonogramów wykonania procesu transportowego, e) stosowanie systemów monitorowania i rejestrowania ładunków oraz pracy środków transportu, f) stosowanie międzynarodowych standardów identyfikacji ładunków i wymiany danych, g) ocena jakość oraz efektywności procesów transportowych, h) sporządzanie dokumentacji transportowej w języku polskim i języku angielskim, i) ustalanie ceny usługi transportowej. 2) Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych. a) stosowanie przepisów prawa dotyczących korzystania ze środków technicznych w procesach transportowych, b) określanie zadań transportowych, c) dobieranie środków technicznych i technologicznych w transporcie międzygałęziowym, d) dobieranie środków technicznych do wykonania procesów transportowych, e) ocena zgodności eksploatacji środków transportu z przyjętymi zasadami, f) sporządzanie i gromadzenie dokumentacji środków technicznych w języku polskim i języku angielskim, g) ustalanie ceny użytkowania środków technicznych; 6. Zamawiający zapewnia: a) pracownię logistyki i gospodarki materiałowej wyposażoną w komputery, projektor i ekran, tablicę flipchart, drukarkę laserową z funkcją skanera i kopiarki A4; laserowe czytniki kodów kreskowych, drukarkę kodów kreskowych, zestawy modeli środków transportu, zestawy wzorów opakowań, zestaw modeli sprzętów i urządzeń do składowania, modele sprzętu do pakowania i zabezpieczania ładunków, makietę terminala, makietę magazynu, b) oprogramowanie: generator kodów kreskowych, INSERT GT - Subiekt, c) dostęp do Internetu; 7. Inne wymagania: a) przygotowanie programu kursu z harmonogramem godzinowym i materiałów szkoleniowych dla uczestników kursu b) przeprowadzenie sprawdzianu kompetencji dla uczestników kursu, c) przedstawienie wyników sprawdzianu Zamawiającemu nie później niż w ciągu 15 dni od zakończenia kursu, d)wydanie uczestnikom kursu zaświadczeń według wzoru określonego rozporządzeniem MEN z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z odpowiednikami zaświadczeń w 2 językach: angielskim i niemieckim.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV:
80500000-9
Dodatkowe kody CPV:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 | NAZWA: Kurs doskonalący "Doradca edukacyjno-zawodowy" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
tak
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: zgodnie z art. 93 ust. 1, pkt 4 gdyż oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość umowy IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych - "Kurs baristy I stopnia" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT11550 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert3 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 4980 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 3 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych -"Kurs barmański I stopnia" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT11550 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 4980 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 4 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych -"Zakładanie działalności gospodarczej i prowadzenie firmy" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT8800 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 3750 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 5 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych "Specjalista ds. kadrowo-płacowych" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT14300 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 3750 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 6 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych -"Organizacja pracy na magazynie i monitorowanie dystrybucji" |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT19110 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 7300 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 7 | NAZWA: Kurs umiejętności zawodowych -"Monitorowanie procesów transportowych". |
Postępowanie/część zostało unieważnione
tak
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1- nie wpłynęła żadna oferta. | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z BRZEZIN
więcej: przetargi w Brzezinach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.