Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-01-22
Gdańsk: Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego, wędlin drobiowych i wieprzowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
Numer ogłoszenia: 30340 - 2013; data zamieszczenia: 22.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka , ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego, wędlin drobiowych i wieprzowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - Mięso drobiowe : 1.Żołądki drobiowe świeże w ilości - 1400 kg 2.Serca drobiowe świeże w ilości - 1000 kg 3.Pierś z kurczaka świeża w ilości - 70 kg 4.Kurczak cały świeży w ilości - 2000 kg 5.Wątroba drobiowa świeża w ilości - 1000 kg Część 2 : Mięso wołowe i wieprzowe : 1.Mięso wołowe - gulaszowe świeże bez błon i tłuszczu w ilości - 500 kg 2.Wątroba wieprzowa świeża płaty w ilości - 1400 kg 3.Serca wieprzowe świeże w ilości - 1100 kg 4.Karkówka wieprzowa świeża w ilości - 200 kg 5.Łopatka wieprzowa świeża w ilości - 300 kg 6.Mięso wieprzowe gulaszowe świeże bez błon i tłuszczu w ilości - 800 kg 7.Schab wieprzowy świeży bez kości w ilości - 70 kg 8.Mięso mielone wołowo-wieprzowe świeże skład 50 % wołowiny i 50 % wieprzowiny w ilości - 3000 kg Część 3 - Wędliny wieprzowe : 1.Parówka cienka wieprzowa w ilości - 1500 kg 2.Kiełbasa parówkowa w ilości - 1500 kg 3.Mortadela wieprzowa w ilości - 2100 kg 4.Pasztetowa wieprzowa w ilości - 600 kg 5.Kaszanka jęczmienna w ilości - 2600 kg 6.Salceson czarny podrobowy w ilości - 1600 kg 7.Mielonka wieprzowa w ilości - 1600 kg 8.Przysmak śniadaniowy w ilości - 1400 kg 9.Kiełbasa kanapkowa w ilości - 1700 kg 10.Kiełbasa śląska w ilości - 700 kg 11.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości - 20 kg 12.Kiełbasa krakowska parzona w ilości - 40 kg 13.Kiełbasa toruńska w ilości - 700 kg 14.Kiełbasa golonkowa w ilości - 1500 kg 15.Kiełbasa biała parzona w ilości - 120 kg 16.Kiełbasa zwyczajna w ilości - 3300 kg 17.Kiełbasa podwawelska w ilości - 3100 kg 18.Metka cebulowa w ilości - 800 kg 19.Kiełbasa żywiecka w ilości - 10 kg Część 4 - Wędliny drobiowe : 1.Kiełbasa tyrolska drobiowa w ilości - 1000 kg 2.Kiełbasa śniadaniowa drobiowa w ilości - 1500 kg 3.Serdelka drobiowa w ilości - 1500 kg 4.Salceson drobiowy w ilości - 1500 kg 5.Pieczeń drobiowa w ilości - 1900 kg 6.Pasztetowa drobiowa w ilości - 1600 kg 7.Kiełbasa zwyczajna drobiowa w ilości - 1100 kg 8.Parówka cienka drobiowa w ilości - 1700 kg 9.Polędwica prasowana drobiowa w ilości - 90 kg 10.Pasztet drobiowy zapiekany w ilości - 1300 kg 11.Mortadela drobiowa w ilości - 1000 kg 12.Szynka drobiowa w ilości - 100 kg 13.Szynka mielona drobiowa w ilości - 600 kg 14.Mielonka drobiowa w ilości - 600 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.11.90.00-5, 15.13.11.00-5, 15.13.11.34-3, 15.13.14.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.13.15.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu o złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu o złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu o złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu o złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu o złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka ,ulica : Siennicka 23,80-758 Gdańsk.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka,Ulica : Siennicka 23,80-758 Gdańsk, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Żołądki drobiowe świeże w ilości - 1400 kg 2.Serca drobiowe świeże w ilości - 1000 kg 3.Pierś z kurczaka świeża w ilości - 70 kg 4.Kurczak cały świeży w ilości - 2000 kg 5.Wątroba drobiowa świeża w ilości - 1000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso wołowe i wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mięso wołowe - gulaszowe świeże bez błon i tłuszczu w ilości - 500 kg 2.Wątroba wieprzowa świeża płaty w ilości - 1400 kg 3.Serca wieprzowe świeże w ilości - 1100 kg 4.Karkówka wieprzowa świeża w ilości - 200 kg 5.Łopatka wieprzowa świeża w ilości - 300 kg 6.Mięso wieprzowe gulaszowe świeże bez błon i tłuszczu w ilości - 800 kg 7.Schab wieprzowy świeży bez kości w ilości - 70 kg 8.Mięso mielone wołowo - wieprzowe świeże skład 50 % wołowiny i 50 % wieprzowiny w ilości - 3000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.11.90.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Parówka cienka wieprzowa w ilości - 1500 kg 2.Kiełbasa parówkowa w ilości - 1500 kg 3.Mortadela wieprzowa w ilości - 2100 kg 4.Pasztetowa wieprzowa w ilości - 600 kg 5.Kaszanka jęczmienna w ilości - 2600 kg 6.Salceson czarny podrobowy w ilości - 1600 kg 7.Mielonka wieprzowa w ilości - 1600 kg 8.Przysmak śniadaniowy w ilości - 1400 kg 9.Kiełbasa kanapkowa w ilości - 1700 kg 10.Kiełbasa śląska w ilości - 700 kg 11.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości - 20 kg 12.Kiełbasa krakowska parzona w ilości - 40 kg 13.Kiełbasa toruńska w ilości - 700 kg 14.Kiełbasa golonkowa w ilości - 1500 kg 15.Kiełbasa biała parzona w ilości - 120 kg 16.Kiełbasa zwyczajna w ilości - 3300 kg 17.Kiełbasa podwawelska w ilości - 3100 kg 18.Metka cebulowa w ilości - 800 kg 19.Kiełbasa żywiecka w ilości - 10 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-5, 15.13.11.34-3, 15.13.14.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kiełbasa tyrolska drobiowa w ilości - 1000 kg 2.Kiełbasa śniadaniowa drobiowa w ilości - 1500 kg 3.Serdelka drobiowa w ilości - 1500 kg 4.Salceson drobiowy w ilości - 1500 kg 5.Pieczeń drobiowa w ilości - 1900 kg 6.Pasztetowa drobiowa w ilości - 1600 kg 7.Kiełbasa zwyczajna drobiowa w ilości - 1100 kg 8.Parówka cienka drobiowa w ilości - 1700 kg 9.Polędwica prasowana drobiowa w ilości - 90 kg 10.Pasztet drobiowy zapiekany w ilości - 1300 kg 11.Mortadela drobiowa w ilości - 1000 kg 12.Szynka drobiowa w ilości - 100 kg 13.Szynka mielona drobiowa w ilości - 600 kg 14.Mielonka drobiowa w ilości - 600 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- "Modernizacja elewacji zabytkowego obiektu w Słupsku: XVI-wieczny Zamek Książąt Pomorskich"
- Dostawa amunicji strzeleckiej na potrzeby Izby Administracji Skarbowej w Gdańsku
- DOSTAWA OPROGRAMOWANIA DO PRZETWARZANIA DOKUMENTACJI ZAWIERAJĄCEJ DANE UZYSKANE OD INSTYTUCJI FINANSOWYCH
- Dostawa samochodu osobowo-dostawczego dla Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa akcesoriów laboratoryjnych do Magazynu Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej
- DOSTAWA, INSTALACJA I KONFIGURACJA SPECJALISTYCZNEGO SYSTEMU DO AUTOMATYCZNEGO TYPOWANIA OSÓB W MATERIAŁACH WIDEO I ZDJĘCIACH
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola w Grębowie w roku szkolnym 2024/2025
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 7 w Bełchatowie
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i konserw dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Kochłowach w okresie od 01.07.2024 r. do 30.09.2024 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Radzyminie z podziałem na zadania
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.